Точката започва да пулсира - НОЕМВРИйска мама си от кеф примира!

• 21 031
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Много искам първото да ми е момченце.
Мими и аз исках първото да ми е момченце и то е, обаче сега искам вече момиченце. Ако имам още един такъв непослушен калпазанчо със сигурност ще тряббва да резервирам място в специализирана клиника hahaha Joy hahaha

# 91
Май повечето тук искат от розовите бебета Grinning
Но аз съм за синичко. Много искам първото да ми е момченце.
и аз така исках и така ми се падна
много е хубаво пожелавам ти го от сърце
незнам как е да имаш момиченце, но мойто момченце вече е на 6, но продължава да има непреодолима слабост обич и любов към мен-само ме гушка, целува стиска, непрекъснато ми повтаря че ме обича, постоянно иска да спи при мен, само мен търси и без мен не иска никъде да мърда и най-вече страшно много ме слуша, страхотно дете ми е
невероятна любов сме, пожелавам ти да изпиташ същото, макар, че предполагам че и момиченцата са много любвеобвилни  Heart Eyes

# 92
 [/quote] Ако имам още един такъв непослушен калпазанчо със сигурност ще тряббва да резервирам място в специализирана клиника hahaha Joy hahaha
[/quote]
Тонеска, няма гаранция, че момиченцето ще е по-послушно. Ние с брат ми сме такъв пример. Като малки аз бях много щура, вечно в рани, измислях какви ли не простотии да вършим като например да се качим на покрива на един 15-етажен блок и да замерваме от там милите хорица долу Embarassed Embarassed
Майка ми в чудо се беше видяла от мен. А брат ми беше детето мечта.

ПП: Много ти е хубав малкия. Пу, пу!

Последна редакция: чт, 27 мар 2008, 00:13 от mimi_03

# 93
  • София
Момичета кокичета, прегръдки и от мен  Hug Аз докато се включа и ... охлюва в храстите, но вече ще съм по-редовна, обещавам. За протокола ще ми се щъркела да ми донесе момченце, ама знам ли...  За списъчето - първа бременност ми е, но незнам как да го допълвя newsm78

# 94
  • София
Здравейте на всички и честито!  bouquet
Присъединявам се към вас едва сега, досега само ви четях. Днес успях да отида на лекар и потвърди бременността ми (иначе аз си знам от 12 дни), това ми е втора бременност и съм много щастлива. За статистиката: на 30 г (още няколко дни) от София. По-нататък ще пиша още, че сега се вълнувам. Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност и здрави дечица. Hug

# 95
  • някъде там......
Здравейте и от мен. Вчера ви изпуснах и днес не мога да ви изчета.
Тонеса, и аз съм на преглед на 09.04.  Heart Eyes
За симптомите - само гърдите много ме болят, обонянието ми е обострено, гони ме безсънието и ми се гади, но......... вечер   #Crazy
Кафе пия, но безкофеиново, а цигарите спрях в деня, в който видях двете чертички. А  пушех по кутия и повече на ден.

# 96
Ей, мамета! Аз като ви чета симптомите и се чувствам изолирана. Нищо не ми е по-различно - не ми се гади, не ми се подува корема (даже никак не е пораснал), не ми се яде нищо по-различно от обикновено, не съм качила дори едно килце. Като изключа гърдите нямам никакви бременни симптоми.
 Добре, че вчера си видях пулсиращото мъниче. Бях започнала и аз да си мисля разни работи.

при мен има засега следните промени
-запек  Mr. Green
-сутрин се будя в 6 и няма заспиване  Shocked
-уморявам се бързо
-от вчера спря да ми се яде сладко /така и бях и с първото, а иначе само със шоколад се изхранвам и без сладко не мога да живея/
-от днес вече почти тотално загубих апетит /така бях и с първото и първите 4 месеца с извинение си повръщах жлъчните сокове от глад и въпреки всичко не можех нищо да хапна, просто ИЗОБЩО не ми се ядеше/  Shocked
-корема след първото сутрешно хранене ми се надува, като плондир
-гърдите все още ме болят, но значително по-малко
-взе да ми се пишка по-често
това е за сега, но май ще става по-страшно  Thinking

# 97
 Embarassed аз тъпча като обезумяла, като бездънна яма съм. кошмар. и май си въобразявам, но имам корем  Shocked

# 98
Първи триместър

Бременността  се измерва в тримесечия /триместър/, започвайки да броите от първият ден на вашият  менструален цикъл (МЦ) общо 40 седмици, първото тримесечие на бременността е от 1 до 12 седмица или около 3 месеца.

Ранно развитие
Същинската бременност започва в момента, в който яйцеклетката бива оплодена от сперматозоид. През следващата седмица оплодената яйцеклетка нараства до микроскопична топчица от клетки (бластоцист), който се имплантира на стената на матката. Тази имплантация засилва процеса на серия от хормонални и физически промени в тялото.

Периодът от третата до осмата седмица се нарича ембрионен стадий, през който ембрионът развива най-основните органи на тялото. През този процес ембрионът е особено уязвим от неща като алкохол, радиация и заразни болести.

След като е достигнало малко повече от 1инч (2.54 cm) на дължина през деветата седмица, ембрионът се нарича фетус. За сега матката е нарастнала от приблизителният размер на юмрук до приблизително размерът на грейпфрут. Виж илюстрациите на фетуса в девета и дванадесета седмица от развитието (11 и 14 седмица след менструалния цикъл).

Ранни признаци на бременност
Първият знак за бременност може да бъде пропуснат менструален цикъл. Другите ранни симптоми на бременността са причинени от хормонални промени включително:

Умора
Болезненост на гърдите.
Учестено уриниране.
Пълнота или мека болка в долната част на корема.
Гадене със или без повръщане, също така известно като  гадене преди обед:
Допълнителни промени  свързани с бременността
По време на бременността може да се забележат множество от леки до по тежки ефекти включително:

запек, дължащ се на хормоналните промени, които забавятнормалното функциониране на червата. Желязото във вашият пренатален витамин също може да причини запек.
Смяната на настроенията, също може да бъде причинена от хормоналните промени, изключителна умора или от стреса на очакването на новороденото.
Промяна във вагиналната секреция. Воднистата млечно бяла секреция е нормална по време на бременност. Също така и тъканта на вагината става по плътна и по малки чувствително по време на бременността.
Вагиналните инфекции са по широко разпространени, поради повишените нива на хормоните. Ако имате симптоми на вагинални или бактериални инфекции се свържете с лекуващият ви лекар.
Вагинално кървене. Кървенето в ранна бременност може да си отшуми, на също така може да бъде и началото на спонтанен аборт. Ако имате вагинално кървене по време на бременността, най добре се свържете с лекуващият ви лекар.

източник: фема.бг

# 99
Хаиде и аз да драсна някои ред Party. Много ми е готино като ви чета, обаче после работата в къщи ме грабва и все не ми достига време да се отчета Whistling. Нали се водя мама-домакиня, ама и ние домакините си имаме задължения безброи Naughty. Хеи момичета, не се косете, аз ще съм последната видяла точката в корема си със сигурност Confused. Още чакам писмо от акушерката да ми назначи дата и това може би ще е чаааак за края на Април. Тези три първи месеца минават ужааааасно бавно и изнервящо ooooh!.
Мамчета без симптоми, и аз съм от вашия отбор. И междо другото съм чувала че като налиташ на сладкото и ще имаш момиченце. Да ви кажа точно така бях с първото си детенце. Само със слaдко се хранех и резултата е налице. Сега да ви кажа хич не му налитам,...ама знам ли newsm78. И такива ми ти работи. Радвам се за всичи които са чули малките сърчица да бият Hug.
Хаиде сега лек ден от мен  bouquet.

# 100
хм, аз пия много кафе, с първата бременност ми казаха, че можело.  Thinking

правя сутринта на работа, и си изпивам половин кана за цял ден. трябва да питам, да не направя някоя беля, знам ли ...

# 101
А и от мен едно Добър ден Laughing
Как сте момичета? Аз кафенцето не мисля че е вредно ако е до 2-3 чаши на ден.Ако сте с ниско кръвно даже е задължително, но ако сте с високо по- добре се ограничавайте.А за поло преди много исках момиченце (такова и беше), но сега ми е все едно, само да се роди живо и здраво Praynig

# 102
Aз пия средно по 2 кафета/не мн.силни/ и чаша бира "Столично"-тъмна. Доки ми каза, че по малко биричка даже е добре против гадене... Определено и апетитът ми се е увеличил  newsm78 дано да не кача много  Thinking

# 103
...А за поло преди много исках момиченце (такова и беше), но сега ми е все едно, само да се роди живо и здраво Praynig
МммДаааам..... И аз преди малко бях на път да напиша, че и на мен ми се иска една мома, но в крайна сметка и аз искам само да е живо и здраво  newsm17 Имам си един младеж, който е най-доброто дете на земята  smile3521 а за мен майка ми казваше, че съм била буйна за 3 момчета   smile3515 newsm61 smile3511 smile3514

# 104
Здравейте на всички!

Момичета, аз днес бях сутринта на преглед с надежда да видим сърчице, лекарката гледа гледа, каза, че и се струвало, че има някакви пулсации, но не била сигурна. Пак не ме записа на женска консултация и ми даде час за другия петък. Иначе плодният сак се е увеличил още повече - 31 мм, а ембриончето е 7,1 мм. Не знам какво да мисля. Днес ставам точно на 7 г.с. Иначе ми каза, че било добре, че ми се повдигало. Ама точно днес за първи път не ми се повдига.
Утре пак съм на преглед при една друга докторка. Дано тя да види ясно нещата. Две нощи не съм спала от притеснение да чакам днешния преглед Weary

juli75 Не знам защо ти се налага да се преместваш в Бургас, но наистина тук изборът от лекари е ужасен. Един за свяст няма. Повечето бургаски мами ходят да раждат в Майчин Дом във Варна. Имам 2 приятелки, които родиха там със секцио. Те са доволни много, но напоследък и аз чувам лоши работи за там, та съм много притеснена, защото в Бургас не искам да раждам. Тук родилното е под всякаква критика. Много е мръсно и трябва яко да си плащаш, за да ти обърнат внимание. Има 55 страници форум за акушер-гинеколозите в Бургас. 2 пъти го прочетох и едвам си избрах лекарка по здравна каса. Даже за фетална морфология смятам в софия да ходя, че тука няма кой. Иначе на частно ще ходя при Калчева, за нея казват, че е най-добрата в града и само тя има 4Д ехограф. Тя не работи със здравна каса и не влиза в родилно, само на частно преглежда. Но ако се преместиш в Бургас може и да се запознаем и един ден живот и здраве да си разхождаме заедно бебетата, че моите приятелки вече родиха и докато аз родя те ще са вече на работа.

FreshBreeze
Добре дошла - лека и спокойна бременност и от мен! smile3504

Lanna, сиската - Да ви кажа, че и моите симптоми са подобни на вашите. Последните 3 дни ми се яде основно картофено пюре или салата варени картофи. Най-добре ми действат срещу повдигането. Между впрочем в списание 9-месеца в последния брой също посочват картофите като лек срещу повдигането. Не мога да спра да пия айрянче със сол. А и по принцип соленичко ми се хапва. Сладко не съм кусвала от няколко седмици. И аз по принцип мноо обичам да си хапвам месце, особено пилешко, но поеслендите 3 дни не съм го кусала. Днес явно защото не ми се повдига та на обед хапнах за първи път малко свинско печено. Също си хапвам салати и сирене, въпреки че преди много рядко ядях сирене.
Аз също имам гастрит и колит, и от няколко дни гастрита доста ме боли и се чудя този ужасен глад който изпитвам дали е от бременността или от гастрита. Днес доста хапнах. Не мога да го утоля този глад, корема така ме боли от глад и ми става лошо, ако не ям. Страх ме е да се претегля да не би да съм качила още някое килце. Преди това не съм била такъв лакомник както сега. Но реално и аз не ям повече от преди.
Относно вкуса в устата - ужасен е и ми горчи и непрекъснато трябва да пия сок от портокал или портокалова дъвка. Много неприятно. Моят корем почти винаги си е подут, така че едва ли че разбера кога е наедрял от бременността. Но и аз от скоро почнах да се оригвам, макар и не често, но пък това ми облекчава повдигането.
minie mouse Може да ми се смееш ама бях 47 кг. Сега съм 49. Някой ще каже, че нямам от какво да се оплаквам, но всъщност съм дребничка. Имам леки кости. Така че пълнеенето ми се забелязва повече в сантиметри от колкото на килограми. Имам слаби ръчички и прасци, но пък имам коремче, бедра и дупе, което според мъжлето ми напоследък е доста наедряло. Та се страхувам да не заприличам на балон на клечки  newsm62
Другото е, че до преди месец редовно правех упражнения и се занимавах с танци, а сега само седя и лежа. Докторката ми е забранила за момента упражнения. Та нормално е да се пртеснявам за фигурата си.

mimi_03 , pepena – честити ви сърчица  Kissing Heart
мими и аз искам първото ми да е момченце, даже по рецепта бебеправихме точно в деня на овуто, но ще видим какъв ще е резултата dancing

Lida , ако наистина е както казваш аз пък налитам на соленичко и се надявам да е момченце newsm30. Току що изпих едно айрянче със сол.

Добре дошли на всички нови мами.

Хм, да попитам някой има ли симптом втрисане? Мен ме втриса всяка вечер. Нямам температура, просто ми е студено, както когато съм болна. Понякога и през деня ми е студено. А и температурата ми е 36, 6 градуса. При вас как е? Нали уж при бременните била 37?

Общи условия

Активация на акаунт