Машина за хляб - 9 част

  • 60 838
  • 664
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 28 673

Да, хубав е.  Peace
Всъщност, всеки хляб, на който му се замени водата с доматен сок, става доматен. Като добавиш чесън на прах, чубрица, кимион, черен пипер и др., става пикантен хляб.  Laughing

# 571
  • ВАРНА
  • Мнения: 83
Ъъъъ... newsm78 да питам мамите от Варна...От къде си купувате ръжено брашно? Щото аз не намирам в големите маркети, освен в Метро, на Техра Sick Дъщерята рИве за ръжен хляб, а нямам брашънце да и замеся. Взех само веднъж на Техра, стана чуден хлебец и чаавето го омаха, но не искам да си тровя челядта с Е - та и неизвестен брой и вид химикали. На Емилова не ща, много е скъпо и не вярвам че е толкова здравословно( и там добавки бол) Та...откъде във Варна обикновенно ръжено брашно? Не типово Naughty(то е друго и го има навред)



      Аз си купих от един магазин до Колхозния, в блоковете с гаражите - магазини /ама че го обясних и аз Simple Smile/  Във втория блок от ул. "Бенковски" към пазара, магазин"Дрога". Ако не ти е спешно, мога да проверя ръженото брашно, което предлагат, на кои фирми е.

# 572
  • Мнения: 115
Здравейте момичета!Прекрасни сте,просто сте върха!От три седмици имам и аз хлебарка(така и викаме) и съм много доволна от нея,но до сега съм правила само от книжката и нямам издънки.Много ми се иска да направя и по-различен хляб,но не смея,особено там където има яйце и пропорциите все още не мога да ги сметна,понеже машинката ми е до 1кг.хляб.Питането ми е  следното:като слагате яйце в хляба или сладкиша разбивате ли го предварително с някой от другите съставки или всичко в контейнерчето?Извинявайте за тъпия въпрос,но в никоя рецепта не видях това да се споменава,или все още де...  Embarassed И искам да ви поздравя за прекрасната и полезна тема,която сте създали  Peace Поздрави на всички   bouquet

# 573
Здравейте момичета!Питането ми е  следното:като слагате яйце в хляба или сладкиша разбивате ли го предварително с някой от другите съставки или всичко в контейнерчето?

Бе хич не ти е тъп въпросът даже. Спомням си как мерех като улава до милиграм съставките. После обаче почваш да си правиш тестата едно към гьотере, стига да става топката  Wink

За яйцето. И по двата начина съм го правила, разлика не виждам. После изхитрях и постъпвам по следния начин, слагам си течността, яйцето или яйцата и мазнината, т.е. тезните съставки, и пускам машинката на все едно коя програма. Докато тя бърка, си правя закваската, ако ще боравя с прясна мая или пък си подготвям останалите продукти.

Съвет! Не изпадай в мания с теглилките. Гледай да ти се получи хубава мека топка тесто. Другото са бошлаф приказки.

# 574
  • Мнения: 11 743
Аз не съм прецизна, карам едно към гьотере, не разбивам яйцето, слагам го в контейнера направо.


Кати, защо си гост и защо ни изостави така??  Twisted Evil

# 575
Аз не съм прецизна, карам едно към гьотере, не разбивам яйцето, слагам го в контейнера направо.


Кати, защо си гост и защо ни изостави така??  Twisted Evil

Бе как ще ви изоставя, нямаше ме и сега не си помня паролата, блъскам се от одеве, ама нъцки. Сега ровя да си я открия някъде  Embarassed
И гледам козуначената тема, в която не можах да се разпиша тази година  Confused

# 576
  • София
  • Мнения: 10 211
Аз винаги слагам в хляба яйце,не го разбивам,директно в контейнерчето.Само малко намалявам количеството течност.
Кати,това ти ли си Laughing,аз се чудя кой така изчерпателно ми е отговорил в темата за уреда за мляко Wink.

# 577
  • Мнения: 28 673
Бе как ще ви изоставя, нямаше ме и сега не си помня паролата, блъскам се от одеве, ама нъцки. Сега ровя да си я открия някъде  Embarassed


Ползвай опцията "Забравена парола". Действа, стига да ти е валидна пощата.  Laughing

# 578
  • Мнения: 1 486
Рецептата е от форума,ама отдавна съм си я извадила и незнам точно на кого е.Пиша:
300 мл топло прясно мляко
3 сл олио(аз слагам зехтин)
1 чл захар
1 чл сол
500 гр брашно
2 чл суха мая
Става като козунак.На програма за бърз хляб,при мен е 5-1,20часа.
Има една подробност,която правя.Та значи, понякога спирам машинката 1 минута,преди да почне да пече,да повтаса още тестото.И като преценя пускам печене-10 програма при мен.Не винаги правя това,но както и да го направя хлябът си е хубав и вкусен.Ще чакам отзиви.
Днес я пробвах рецептата,но направих  малки питки.Ето ги
Станаха страхотни и с много конци!!!На какво се дължи? newsm78

# 579
  • София
  • Мнения: 10 211
На мен това ми е основната рецепта за бял хляб,само че слагам и яйце.Винаги ми става на конци. Peace

# 580
  • Мнения: 2 013
 Laughing тук съм, тенкю, "како"

Валенце, аз, аз. Забравих едно нещо да ти кажа. За зъбчето. Не знам дали е важно, но при работа капакът се слагал, за да си напасне с едно зъбче. И таймерът е ръчен бе. То само името му таймер. Ти си го настройваш на часа, когато ще ти е готово млякото. За склеротиращи мозъци като моя намирам тази джиджавка за полезна.

Смятам днес да си заредя машината с моя люби, хляб - с кашкавал и с чесън. Препечени филийки от него запалват апетита и у най-злоядите деца.

Пина,
има ли точилката значение за баницата от предната страница? Че нямам тънка точилка, а съм гледала, че майсторките точат именно с тънка и дълга. Сърбят ме ръцете, да си призная

Последна редакция: сб, 03 май 2008, 15:13 от curly sue

# 581
  • София
  • Мнения: 8 495
Не знам дали точно твоя доматен хляб беше, ама един такъв влезна като съответната част от хаджийската погача, за която писах тук някъде 4-5 страници преди тази.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Майсторкиииииииии, сондирам мнение как се спасява твърдо тесто. Демек като ти стане тестото много твърдо как го оправяте с машината. Аре кажете вие вашия опит па ако излезе моето сполучливо и аз ще споделя моята щуротия.

# 582
  • Мнения: 11 743
Кати, трябва тънка точилка, с дебела не става. Едно, че идва къса дебелата, друго че не можеш да я движиш фино, фино да се търкаля. Нали навиваш листа по нея и с пръстите леко натискаш и търкаляш. Аз нямах тънка, но купих от магазинче за домашни потреби на цена 2лв! Идеално права, много лесно се точи. Не бях точила преди, само дърпах и се притеснявах да не се къса, да не бера ядове, че няма да стане тънко и т.н. Нищо подобно! Това тесто така леко, гладко и идеално се точи!!  Hug


дадо хаджия, аз докато меся, ако стане твърдо тестото, ливвам му малко вода или мляко и то докато се върти си го поема. Ако е тръгнало вече да втасва и тогава установиш, че е твърдо - не знам, не ми се е случвало.  Thinking


За баниците да кажа, че първо точих тесто от яйца, сол и брашно - това за къпана баница и малко ми лепнеше. Не беше трудно, но не и идеално. После точих по рецептата на Айля и беше приказка! Simple Smile

# 583
  • Мнения: 28 673
За твърдото тесто може и малко мазнина да капнеш.

# 584
  • Мнения: 2 013
На мен все ми се вижда рядко и понякога го правя твърдичко по тази причина. Но иначе - и аз като Пина. С малко водичка или мляко, с лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт