Машина за хляб - 9 част

• 60 833
  • 664
  •   1
Отговори
# 585
  • Плевен

Смятам днес да си заредя машината с моя люби, хляб - с кашкавал и с чесън. Препечени филийки от него запалват апетита и у най-злоядите деца.

И моето е такова...дай рецептата newsm78

# 586
  • Варна
Ъъъъ... newsm78 да питам мамите от Варна...От къде си купувате ръжено брашно? Щото аз не намирам в големите маркети, освен в Метро, на Техра Sick Дъщерята рИве за ръжен хляб, а нямам брашънце да и замеся. Взех само веднъж на Техра, стана чуден хлебец и чаавето го омаха, но не искам да си тровя челядта с Е - та и неизвестен брой и вид химикали. На Емилова не ща, много е скъпо и не вярвам че е толкова здравословно( и там добавки бол) Та...откъде във Варна обикновенно ръжено брашно? Не типово Naughty(то е друго и го има навред)
Различни видове брашна има и в алуминиевите магазинчето до светофара на училище "Димчо Дебелянов". Едно малко магазинче е  Peace

# 587
  • София
Реших да правя аз болярската погача на Биляна. Заредих си аз продуктите в машината да ми омеси тестото и я пуснах на програма месене. По едно време гледам тестото направо кексово, чакай викам аз така и така докато бърка да му сипя още брашно. И нали се правя на голям майстор та направо от плика. Убаво ама онова като се сюрина вътре цялото ела гледай после сеир. Докато успокоя булката, че ядрената бомбардировка се отлага и докато реагирам, машината омете брашното и стана направо една глина.

Спирам програмата, вадя аз тестото, разбивам едно яйце с една лъжица кисело мляко, сипвам ги в казана отгоре накъсвам тестото и пускам отново на програма месене и ...тестото слава Богу си стана направо пухкавичко.

След като го оставих да почине почнах да го оформям. Само чеееее ... дето викат програмистите ако се появи една хлебарка очаквай още една, та и моята. По рецепта като се разточат корите се мажат с масло. Оказа се, че ние нямаме (вярно за пръв път ама на). Ми викам си давай маргарин. Вади жената един калиакра дето е бил са готвене, разтопих го аз и почнах с него. Явно обаче 100 гр. разтопено масло е нещо по различно от 100 грама разтопен маргарин (половината от който се оказа вода), пък да не ви кажа, че не ми стигна до никъде и продължих с олио и това окончателно ми бастиса всичко та ми идеше да вия от яд.

Както и да е турих творението да втаса в печката. По едно време гледам нашето се надигнало и викам чакай ся да го намажа с яйце и аре да го печа. Като изваждах тавата без да искам я ударих уж леко за печката и онова ми ти тесто направо се сви там от страх ли от какво ли и една трета от него изчезна. Ейййй като ме гепи значи чевиятааааа та ми идеше да метна тавата през прозореца ама се сетих че там имаме решетка и няма да стане нищо.

Та така, че когато решите нещо да правите нито бързайте за някъде, нито се правете на големи майстори и преди всичко не си нарушавайте собствените принципи (аз за пръв път не си спазих измисления от мен закон - първо си провери и приготви продуктите и тогава почвай). И най-важното тестото е най-чувстителното нещо на света. Ако ви е лошо настроението или припряно, няма начин то да не прихване от вас и да не излезе нищо.

Чилядта вика, че по хубава погача не е яла, но аз лично дали от внушение, дали от предубеждения или не знам какво въобще не я харесах.

Та така болярската погача, стана нещо като погача-милинка или не знам и аз какво. Добре че беше пастета от кренвиршите и панагюрската майонеза та по поприкриха малко неуспехите.

# 588
 Laughing

Е случват се и такива работи. Да ме беше видял мен миналия петък с козуначените киВли.  Crazy По голяма гадост не бях правила, да не говорим, че и кивли не станаха, а некви пихтиести неща, които забравих да извадя от фурната и изсъхнаха яко. А майка ми каза, че лесно се правили  Crossing Arms

# 589
Щом сте я изяли, значи всичко е наред.  Laughing

# 590
 Дядо Хаджия, у вас е било голяма веселба. Joy Joy JoyПрипаднах от смях, докато четох, ама нали са харесали питата, това е най-важното.

# 591
Laughing

Е случват се и такива работи. Да ме беше видял мен миналия петък с козуначените киВли.  Crazy По голяма гадост не бях правила, да не говорим, че и кивли не станаха, а некви пихтиести неща, които забравих да извадя от фурната и изсъхнаха яко. А майка ми каза, че лесно се правили  Crossing Arms

Мдам...лесно се прав...упс...изяждат Mr. Green Вий сега ...кифли, болярска пита...аз чак си представих как си отчупвам от питката и дебееело мажа с пастет...мечти, мечти...Да имаше и една кифличка козуначена с мармаладец...за десерт, с айрянче... eat

дядо хаджия, с тестото (особено втасалото) се борави като с жената - нежно, внимателно... иначе се получава  smile3557

П.П. Маслото можеш да замениш със свинска мас, по - добре е от олио Peace

# 592
  • София
Laughing

Мдам...лесно се прав...упс...изяждат Mr. Green Вий сега ...кифли, болярска пита...аз чак си представих как си отчупвам от питката и дебееело мажа с пастет...мечти, мечти...Да имаше и една кифличка козуначена с мармаладец...за десерт, с айрянче... eat

дядо хаджия, с тестото (особено втасалото) се борави като с жената - нежно, внимателно... иначе се получава  smile3557

Ми значи погачата вече я няма, оти дошли на булката едни приятелки та аре и те да опитат ми па дай рецептата па я чякай още малко и така покрай тях и пастета изчезна. Остана само панагюрската майонеза ама нея щото я бях прибрал в хладилника. Та ако искаш мое те почерпя с нея, ама ще си я ядеш с препечен хляб.

# 593

Та ако искаш мое те почерпя с нея, ама ще си я ядеш с препечен хляб.

smile3516

# 594
дядо хаджия,направо ме сбъркваш! Joy  bouquet

# 595
"Ако ви е лошо настроението или припряно, няма начин то да не прихване от вас и да не излезе нищо."

Aбсолютно съм съгласна с това твърдение!  Twisted Evil

# 596
"Ако ви е лошо настроението или припряно, няма начин то да не прихване от вас и да не излезе нищо."

Aбсолютно съм съгласна с това твърдение!  Twisted Evil

Много сте прави! Вчера бях точно в такова припряно "настроение". Добре че беше Пина, иначе щях да се изложа, като  hahaha"кифла "- даже без мармалад Joy Помолиха ме за сватбена пита за подписването и една сладка за църквата. Нека ми, като раздавам питки ами не си ги ям само аз. Едното тесто беше превтасало, та го фучнах в кофата - от престараване разбира се и това между другото ми се случва за първи път. Добре, че питах Пина  bouquet благодаря за което. Снощи си легнах, кУтУ разглобена, все едно съм кОпала 5 декара фъстъци Twisted Evil. А машината не искам да я мисля, очаквах, че ще ме предаде всеки момент, ама тя издържа геройски. Е това ми е одисеята, след малко ще кача снимки на творенията ми от вчера. Peace

# 597
И моето е такова...дай рецептата newsm78

Давам я веднага  Laughing

Малко съм си я променила. Слагам повече брашно до хубава мека топка и малко повече кашкавал.
дядо хаджия, и аз ти ставам фенка Laughing, тъй да знаеш. И не знаеш колко си прав, че настроението може да "сгомняса" и най-добрите намерение. Сори за израза  Laughing

# 598
Аз пък съм забъркала пак "нещо" в машинката. Имам намерение да пека във фурната. Щото снощи ме издразнихте много с ония кЮфли  smile3508Ще докладвам по - късно.

# 599
След еуфорията на козунаците, май идва и ...за съжаление и място за несполучлините опити...... Аз като съм в кофти настроение, не само,че не готвя, ами и много други неща не правя.......Защото винаги си личи,че не е истинско!

pepika и аз съм имала провали за радостни подобни случаи....и от тогава никъде не се натискам....Решавам, правя, без да казвам на никой и ако стане - подарявам питката! Peace

Определени хора правят кЮфли, аз им изневерих на рецептата за козунак и пробвам в момента друга...За сега всичко върви по план.......Има мехурчета, има надежда....и не дишам дори.......Да видим кое ще пълним после - кофата или корема Mr. Green.....

Определено мога да кажа - който се чуди за обема на машинката....директно да купува по-голяма.....Моята издържа на добро количество продукти! След това я пращам на почивка за добре свършена работа и така  до...утре!

Общи условия

Активация на акаунт