Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 104 899
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 630
А сега БГ е с повече ТБ болни и затова БЦЖ не е отменена. Освен прочетеното по тези въпроси са ми говорили и специалисти, на които вярвам напълно.
Естествено, че така ще кажат или ще се излезе с такава статистика, точно за да не се отмени ваксината!

# 631
vl въпрос... В кои други европейски страни (пък дори и неевропейски) се прави по 5 пъти БЦЖ (първото от 48-ия час след раждането) и 4 пъти Манту???? Много сме напреднали ние в БГ в това отношение....

# 632
vl въпрос... В кои други европейски страни (пък дори и неевропейски) се прави по 5 пъти БЦЖ (първото от 48-ия час след раждането) и 4 пъти Манту???? Много сме напреднали ние в БГ в това отношение....
Е, не 5 пъти БЦЖ, а 1, 2 или 3 пъти в зависимост от резултата манту. А то беше на 7, 11 и 17 години и на 7-8 месеца, но само при условие, че липсва постваксиналният белег. Практиката е същата и в бившите съв. републики, а и в Англия и Канада, но само за рискови контингенти, каквито сме ние и разни емигранти от Азия и Африка.  СЗО също взема отношение по тези проблеми. Вярно е, че ефективността от БЦЖ се оспорва най-много в САЩ, но в Европа не мислят така. Бърди смята, че 1документирана  БЦЖ е напълно достатъчна, независимо дали има или няма постваксинален белег. Но специалистите в тази област са на друго мнение! Дори когато открият ТБ болен, търсят данни за БЦЖ-документи и постваксинален белег. И тези решения, които Вие оспорвате са ги взели въз основа на натрупан опит и статистика.
По тази логика повечето или вс. лекарства трябва да бъдат отхвърлени, защото нанасят вреди. Но какво е процентното съотношение ползи/вреди? Не са ли помогнали на много повече хора отколкото са навредили?
Моя съседка беше оставила с 38градуса  10г. си дъщеря няколко дни, за да "изгори" вирусът! Що за медицина е това!

# 633
но само за рискови контингенти, каквито сме ние ...

Рискови ? За кого обаче?! Wink

Моя съседка беше оставила с 38градуса  10г. си дъщеря няколко дни, за да "изгори" вирусът! Що за медицина е това!
Правилна. И аз така правя.
А дъщеря ми е на 3 г. Peace

Цитат
По тази логика повечето или вс. лекарства трябва да бъдат отхвърлени, защото нанасят вреди.
А вкъщи лекарства не ползваме от години. Оправяме се с "първобитни" методи. Wink

# 634
Практиката е същата и в бившите съв. републики, а и в Англия и Канада, но само за рискови контингенти, каквито сме ние
Това за Канада не е вярно! Продължавам да се чудя от къде се черпи тази информация!
И България не е рискова!

Да оставиш вируса да изгори на 38 градуса е чудесна медицина! И аз така правя.

И тези решения, които Вие оспорвате са ги взели въз основа на натрупан опит и статистика.
По тази логика повечето или вс. лекарства трябва да бъдат отхвърлени, защото нанасят вреди. Но какво е процентното съотношение ползи/вреди? Не са ли помогнали на много повече хора отколкото са навредили?
На измислени статистики не вярвам. Натрупаният опит също бих оспорвала. Вярвам в съвсем други неща. Лекарствата може би едно оправят, но друго развалят със сигурност. Лекарства и у нас няма. А когато заидвахме към Канада, не купихме дори и един аналгин. Докато други тръгват с цял куфар лекарства и АБ.

Последна редакция: нд, 25 май 2008, 04:25 от Вери

# 635
Практиката е същата и в бившите съв. републики, а и в Англия и Канада, но само за рискови контингенти, каквито сме ние
Това за Канада не е вярно! Продължавам да се чудя от къде се черпи тази информация!
И България не е рискова!

Да оставиш вируса да изгори на 38 градуса е чудесна медицина! И аз така правя.

И тези решения, които Вие оспорвате са ги взели въз основа на натрупан опит и статистика.
На измислени статистики не вярвам. Натрупаният опит също бих оспорвала. Вярвам в съвсем други неща. Лекарствата може би едно оправят, но друго развалят със сигурност. Лекарства и у нас няма. А когато заидвахме към Канада, не купихме и един аналгин. Докато други тръгват с цял куфар лекарства и АБ.
Имаме повече ТБ болни на 100000 души от напредналите страни и затова сме рисков контингент за тях.  А моя близка, лекар в "Ц-ца Йоанна" беше изумена от тази дървена медицина-38градуса! Дано не Ви се наложи да се справяте с глаукома с "ПОМОЩТА" на Вашите методи. Направо не Ви виждам. 10г. я крепя със вс. най-модерни лекарства и с помощта на най-добрите специалисти. Запазих зрението си, само с 1диоптър съм.

# 636
Имаме повече ТБ болни на 100000 души от напредналите страни и затова сме рисков контингент за тях. 
Не, не сме. И за информация само, тук не са задължителни ваксините.

А моя близка, лекар в "Ц-ца Йоанна" беше изумена от тази дървена медицина-38градуса!
Честно казано не ме интересува какво мислят другите и от какво се изумяват.

Последна редакция: нд, 25 май 2008, 05:56 от Вери

# 637
http://www.phac-aspc.gc.ca/tbpc-latb/bcgvac_1206_e.html

Тук може да се види, че само в една провинция на Канада все още се слага БЦЖ на новородени. Навсякъде другаде е спряна.

# 638
Не проумявам ,защо се слага ваксина след като хората продължават да се разболяват  Shocked
Нали ни ваксинарт от 48 час ,Мантута , а после болни - тази закономерност искам да ми разясни някой .

# 639
Продължават да се сравняват ваксини и лекарства, но те нямат нищо общо.... Кой пие лекарства, ако не е болен??? А ваксини се слагат на здрави хора и колкото по-здрав си, толкова по-голям шанс имаш да избегнеш страничните ефекти....

# 640
Много хора пият лекарства, когато не са болни, НО в групата на лекарствата в случая включвам и всички синтетични вещества, продавани в аптеките и рекламирани по ТВ, като витамини, минерали, профилактични разни препарати с определено действие, имуностимулатори и т.н.  Включвам ги, защото се продават в аптеките, защото се използват масово, особено с помощта на рекламата и защото не знам всъщност в каква степен се усвояват, има ли смисъл въобще да се ползват и дали не вредят вместо да помагат.

# 641
Това до колкото знам не са лекарства, а хранителни добавки... Има разлика... много фирми, които предлагат хранителни добавки нямат право да предлагат лекарства...  Rolling Eyes

# 642
Това до колкото знам не са лекарства, а хранителни добавки... Има разлика... много фирми, които предлагат хранителни добавки нямат право да предлагат лекарства...  Rolling Eyes
[/quot
Много хора пият лекарства, когато не са болни, НО в групата на лекарствата в случая включвам и всички синтетични вещества, продавани в аптеките и рекламирани по ТВ, като витамини, минерали, профилактични разни препарати с определено действие, имуностимулатори и т.н.  Включвам ги, защото се продават в аптеките, защото се използват масово, особено с помощта на рекламата и защото не знам всъщност в каква степен се усвояват, има ли смисъл въобще да се ползват и дали не вредят вместо да помагат.
e]
Toва са и продукрите на Аква Сорс,които аз критикувах в една друга тема.След това бях нападната от всички който ползват тези продукти и си бяха внушили че са много доволни от тях.

# 643
Синтетично лекарство и хранителна добавка са различни неща,както вече е писано.

Ако си здрав и пиеш хранителна добавка и се "повредиш",то си си виновен сам.Не всички добавки,които ги предлагат са проверени и не всеки спазва определените дози. Освен това в повечетo  добавят и подсладители,синтетични витамини и т.н.,което изобщо не е хранителна добавка вече.

"Нека храната е ваше лекарство, и лекарство - вашата храна!-Хипократ.По-добре да се промени хранителния режим,отколкото да се пие добавка,но понякога така е по-удобно.

Здрав човек обаче не пие синтетично лекарство.

# 644
vl,

Цитат
Вярно е, че ефективността от БЦЖ се оспорва най-много в САЩ, но в Европа не мислят така. Бърди смята, че 1документирана  БЦЖ е напълно достатъчна

Много интересно,много.... Thinking Бьрди zначи смятал....
МИсля,че ти сложих линк да видиШ кой и zаЩо се раzболява от ТБЦ.

А това,че висока Т до кьм 39 при деца не се смьква(при вьzрастни е субективно) е вече редовна практика и го zнаят всички лекари,които малко или много четат някаква странична литература или ходят да се "дообраzоват" с най новото научно откритие.
Може би поzнатата,която се учудва е на доста ниско професионално ниво.Няма лоШо,и zа нея има пациенти.Както zа всеки влак има пьтници.

Не може човек да убие "вируси" с Т.Температурата е сложен механиzьм и няма ниЩо обЩо с иzбиването на микроорганиzми.
Тбц е бактерия.Не е вирус.

В ЕС не се слага ТБЦ от около 20 години ,освен в БГ и Румьния може би...Тбц епидемии няма.В БГ има.ЗаЩо има след като всички се ваксинират?Имате покриваемост на ТБЦ ваксинация 99%.

Цитат

Не е сьЩата логика,сьжалявам.Това е някаква крайност.
Иначе вьпросьт ти zа полzа и вреди е много хубав и ако искаШ Ще го обсьдим.Раzбира се,ако успееШ да ни дадеШ една аналиzа полzа/ риск от научно списание zа една ваксина...не искаме zа пове4е. Peace

Глауккома какво обЩо има с ваксините?? Иначе има и алтернативни успеШни методи и zа глаукома,но лекарите няма да ти я кажат.Или zаЩото не ги zнаят или zаЩото си губят апробацията,ако ти кажат.

Цитат
10г. я крепя със вс. най-модерни лекарства и с помощта на най-добрите специалисти
И на това винаги сьм се чудел...от каква гледна точка се преценява подобно неЩо....КОе е най модерното лекарство (освен ако не сьм zапоzнат с всички лекарства на паzара,сьм фармацевт например) и кой е "специалист"...тоzи,който успява да ми помогне временно,zавинаги или поддьржа моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт