Набор '98 - или как е в трети клас - 3

• 24 177
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
Таблетки са (не са топчетата). Продава се във всички обикновени аптеки, не хомеопатични, и е към 3-4 лв. Не помня схемата, но се взима в деня преди пътуването (ако случаят е тежък) или 2 часа преди тръгване. Мисля, че по време на път можеше до 3 пъти по 2 таблетки.

# 136
Минавам да почерпя, Доми има още два медала - сребърен и бронз, клуба им е взел и купата  Grinning

# 137
Честито amerie  Hug
Още много победи

Да ви попитам момичета някоя от вас пускала ли е детето си на лагер? Една приятелка ми се обади за лагер през юни месец в Родопите за 7 дена. Синът ми е много ентусиазиран от тази идея. Притеснявам се дали ще се сеща вечер да се облича ако се застуди, дали ще си мие зъбите и куб други неща.

# 138
  • София
Притеснявам се дали ще се сеща вечер да се облича ако се застуди, дали ще си мие зъбите и куб други неща.

За облеклото би трябвало да следят учителките, които ще са с децата. Хигиената няма да е като вкъщи, но за седем дни нищо страшно не се случва.  Simple Smile Щом синът ти иска да отиде, пусни го- за него преживяването ще е страхотно!

# 139
Да и аз мисля, че ще му хареса. Аз съм ходила много по лагери и имам много хубави спомени от тогава  Peace

# 140
  • Пловдив
amerie , честито медали, пожелавам ви още много отличия да съберете  bouquet

Tasha , ако имаш доверие на ръководителите които ще отговарят за децата го пусни.

# 141
Благодаря ви,
аз от давна не съм писала, но бяхме извън Сф, по празнците, а на вилата все още нямаме нет.
Тази почивка, беше меко казано - кошмарна. Първо Доми се разболя, 3-дни изкара на легло, нямаше сили за нищо, пи АБ. После малката, но тя още не се е оправила и днес сме пак при педката. Само ядове  Cry
Доми заминава на зелено на 19 май, и като гледам им остава седмица учене. Справя се за сега, във вторник съм на родителска. Ще видим, класната кво ще ни зарадва  Grinning
Таша, мисля, че идеята е добра - за лагера  Peace Верно, че Доми не е ходила на лагер, само на зелено, но то е едно и също (според мен). Нашата кл. им е ръководител и до сега, две год. поред, не сме имали проблеми. Казвам и всяка вечер, като се чуем по тел. да се измие, да се облича и въобще, всякакви напомняния. Досадничка съм, ама да има контрол  Mr. Green
Беше ми смешно, като и звъннах един следобед, и тя ме помоли - учтиво, да не я притеснявам по-късно, че имат организирана дискотека  hahaha

# 142
Казвам и всяка вечер, като се чуем по тел. да се измие, да се облича и въобще, всякакви напомняния. Досадничка съм, ама да има контрол  Mr. Green
Беше ми смешно, като и звъннах един следобед, и тя ме помоли - учтиво, да не я притеснявам по-късно, че имат организирана дискотека  hahaha

И аз май съм от тези досадните. Сигурно ще се обаждам да го да му напомням някой неща и ще искам да знам какво става  Wink

# 143
И аз съм на мнение, че лагер и зелено училище са почти равностойни. По мои наблюдения децата стават по-отговорни, когато им гласуваш доверието сами да се грижат за себе си. Коментарите на момчешките майки бяха сродни след всяко зелено. Така, че Таша пускай и не се притеснявай.

Аз няколко страници по-рано в темата бях питала дали да пускам дъщеря ми на лагер на море. След хиляди колебания и кандърми в крайна сметка се навихме и капарирахе. Отсега ми е свито сърцето, но се опитвам да мисля положително.

# 144
Здравейте мам4ета!Аз също съм майка на третокласник,но и мама на тримесе4но  беб4е  ylinfant.Моя малък мъж  се справя в у4илище много добре,но пове4е от вси4ко му се играе 1swing.Аз също постояно напомням,да си мие зъбите,да си мие ръцете  grinning012,но мисля 4е това е всеобща болка.Ина4е доста ми помага в грижите за бебето.Да ви кажа 4есно нямам търпение да свърши това у4илище.Имам 4увството 4е искат да ги направят вундеркини тези деца.То голямо у4ене падна тази година smile3523 smile3529/по то4но изпитване/.Лек и спокоен ден от мен! 

# 145
 welcome Яна-варна
Днес ходих на родителска - 30 мин.  Grinning Похвалиха децата, да не се плашим от матурите, които предстоят в 4-ти кл.
Класната говори, за зеленото  Grinning А бе, хубави неща  Peace Доволна съм.

# 146
Здравейте и от мен. При нас започнаха изходящите нива. Днес английски ,утре ЧО, а следващата седмица и останалите. Тези два предмета не са проблем, но Човека и природата никак не ни е по мерак. Моя Мони него харесва и просто го зубри.

# 147
При нас във вторник беше изходното по БЕЛ, а утре ще е по ЧО. Синът ми по ЧО вообще не се притеснява, защото това е любимият му предмет. Започнах да го препитвам днес още от началото на учебника, дати, царе, богове ..... и вообще не се замисли никъде

# 148
Здравейте майки на третокласници. И в частност на третокласнички. Пуснах отделна тема за това, което ме вълнува, но понеже досега няма коментари и ще се разпиша и тук. Въпросът ми е следният - на вашите момиченца започват ли вече да им растат цицките? Моята щерка преди няк. дни ми сподели, че на едната си е напипала малко топченеце точно в центъра, а на другата няма. И други момиченца от техния клас имали същото. Аз вече съм забравила как е било при мен, затова ще ви помоля ако някоя от вас знае нещо повече по въпроса да пише. Дано не съм ви досадила. А що се отнася до матурите в 4 клас - на нашите оня ден им дали да се пробват на тази по бълг. език. Искам да си похваля детето, че се е справило без никаква грешка единствено от целия клас. Но и за да не се засилвам прекалено мога да ви кажа, че това е била просто една диктовка и отговори на няколко въпроса. Дано да се успокоим всички до догодина. Че аз отсега ги мисля тия измислени матури, а съм сигурна, че и вие.

# 149
Нашите изходни нива са всички другата седмица. Големи нерви ще се хвърлят. Wink

Дъщеря ми физически е все още дечко, но чух, че нейни съученички вече имат наченки на бюст и окосмяване. За себе си нямам спомен.

Да ви питам нещо, което живо ме вълнува. Във връзка с делегираните бюджети се носи слух, че догодина щели да съкратят две паралелки в училището на дъщеря ми и за зла участ тази на дъщеря ми е едната от нарочените. Естествено няма все още нищо сигурно, но родителите се притеснихме. Децата в класовете са: 18 (този на дъщеря ми) - 19 и 20. По норматив в начален курс децата трябва да са между 16 и 22, а директорът има право по свое осмотрение да ги увеличи до 25 (10% отгоре). За по-голяма бройка се искало уж разрешение от Министъра на Образованието. Простата аритметика показва 57:2= 29 деца в клас ако класовете са два. Какво мислите, че можем да направим отсега, за да не се окаже на 15 септември, че всичко вече е приключило? Говорих с и.д. директорката, която каза, че се надявала да дойдат нови ученици(все пак има миграция към София), но пък ако се наложело щяла да направи всички постъпки за съкращение #Cussing out. Да пишем до МОН няма никакъв смисъл, защото първо, факт е, че нищо не е сигурно откъм бройка  и второ, официално решение не е излязло.
Излишно е да казвам, че 4-ти клас е важен (последен клас от началния курс). Освен това от край време, от психологическа гледна точка е прието децата на тази вързаст да са с един единствен учител. Ние сме безкрайно доволни от "нашата" госпожа и не искаме децата ни да са поредните жертви на системата. Какво ще ме посъветвате към днешна дата?
Лиляна, разчитам и ти да се включиш Praynig

Общи условия

Активация на акаунт