Набор '98 - или как е в трети клас - 3

• 24 175
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
И нашите изходни нива ще са другата седмица. Тази направиха само няколко диктовки, преразказ и един тест по ЧО.

solaris , голямата ми дъщеря сега е 4 клас и на родителската среща дойде зам. директора да ни уговаря да си оставим децата в същото училище. Един от доводите му беше, че училището е голямо, има капацитет и ще има по голямо финансиране и няма риск да бъде закрито. През изтеклата година едно училище в Пловдив вече беше затворено. Може би трябва да проучите въпроса и да протестирате или да направите подписка, в случай че решат да ви закрият паралелката.

polin_a , за пубертета може да прочетеш тук:
http://www.bash.bg/face2face/p_fizpromfem.html
Препоръчвам ти тази книжка:
http://www.book.store.bg/c/p-p/c-4/id-15637/kakvo-stava-s-men-kn … iako-momiche.html
Няма от какво да се притесняваш, развиването на гърдите започва именно с топче на едната гърда. При голямата ми дъщеря, процеса започна през лятото между 3 и 4 клас.

# 151
  • София
Нашите изходни тестове също са другата седмица.
По ЧО и ЧП се очертават петици.  Sad  Има възможност да ги поправи на шестици, ако го препитат по целия материал. Натиснах го сериозно да преговаря, но пък днес заминаха от у-щето на поход в Рила и ще се върне в неделя следобяд.....та не знам за какво учене ще остане време.... Thinking

# 152
  • Добрич
Ние сме минали досега само изходното ниво по английски. Дъщеря ми настоява, че направили и по ЧП (то изобщо има ли изходно по този предмет?), но като го погледнах е било само на материала за човешкото тяло. newsm78
Аз лично съм притеснена за контролното й по ЧО, защото материалът е доста, подробен, и не се знае по какъв начин ще е зададен въпросът?
Аз чакам ваканцията вече с голямо нетърпение. Wink

# 153
 anuschka ще имат децата изходно ниво по ЧП.  На сина ми ще е в понеделник. Ние минахме по БЕЛ и ЧО, но другата седмица ще имаме три и ще му е малко натоварено. Все му говоря да се стегне че остава още малко, но го виждам че вече се чувства изтощен.

# 154
  • Ямбол
.....................
Лиляна, разчитам и ти да се включиш Praynig

За съжаление няма да те зарадвам. Аз също не мога да си обясня кой позволява такъв голям брой ученици в паралелка при задължителен максимум. С лека ръка съкращават учители и сливат паралелки и изобщо не се интересуват, че това се отразява пагубно на учениците и учебния процес. Тази година, преди да напусна, в училището ми имаше паралелки с по 33-34 деца, като резултат от такова сливане. Спокойно можеше да има още поне две паралелки на випуск, но директорката ни така е решила, че ще пести пари. Нищо не може да се направи, не получихме подкрепа от родителите, когато протестирахме и сега министърът ни си е навил, че това което прави родителите го одобряват.
Задава се и друг проблем - забелязвам повече ученици да идват с набор 2000-1-2, които ще попълват същия брой паралелки, така че остава да свикваме с бройката над 30 в клас.
Моят син е в клас от 33 ученика, не я знам как се справя класната му, но определено мисля, че ако бяха по-малко качеството щеше да е друго.

# 155
Някой знае ли каква точно е целта на тези изходни тестове? При нас имаше родителска среща, за ни кажат за тях, след като вече ги бяха почнали. И все още не мога да разбера освен за тренинга за какво точно ги правят. Освен това при нас този по ЧО е минал доста проформа. По математика пък са връщали деца, които си предават работите, за да си поправят грешки. На кого и какво се доказва не знам.
При нас едната гърдичка започна да расте още във втори клас.

# 156
  • Ямбол
Някой знае ли каква точно е целта на тези изходни тестове?
За трети клас ли питаш или за общонационалните тестове в четвърти клас?
По принцип по всеки предмет по ДОИ(държ. образователни изисквания) има входни, междинни и изходни нива, които са с цел да се следи успеваемостта по съответния предмет.
А за четвърти клас, където оценяването се води уж външно, според мен са си чисто статистически. Аз не бих приела такава оценка като учител, ако не съм присъствала на изпита, ако не съм изготвила аз теста и ако не съм го проверила след това.

# 157
За протокола- нашите контролни по ЧО, БЕЛ минаха. Предстоят по английски, ЧП и математика. По ЧО е сигурна че има 2 грешки.

# 158
  • Ямбол
И аз за протокола - моят син два дни учи по ЧО, а тестът бил по ЧП. Не го знам какво е направил, но такава разсеяност направо е върха. Сега вече е готов по ЧО и няма да учи за другата седмица.

# 159
Здравейте и от мен,
нашата първа екскурзия мона много добре. Стало му лошо в автобуса, но за кратко. Много беше въодушевен и нали си е моя Павел не мина и без изцепки. Кое е манастир и кое - музей...все тая. Хем за 10 годишния си живот честичко е хайтосвал с мама и тати  ooooh! А преди да тръгне вечерта се изцепи: "Мамо, там ще има ли абзац?"  Shocked  Shocked  Shocked
"Какво да има" - питам аз в недоразумение
"Абзац бе" - отговаря с досада, "Да мога да ти де обаждам".........................човека има предвид обхват, ама  hahaha
и като за завършек, малко преди да си дойдат се сбили с едно момче,  онова му хваща ръцете и моя взел, че го ухапал  ooooh!

По отношение на изходните нива - започват от утре с ЧО. Насметох го днес да учи, макар, че и 6 да има (да не вярваш) годината ще я завърши с 4 по този предмет. Има няколко четворки и само една петица. По БЕЛ и математика съм спокойна, само трябва да внимава.ЧП - бива уж. А по руски не знам дали ввъобще ще имат контролно. Много съм недоволна, на нищо не ги научиха.
На 27 или 28 май имае изпит в музикалното. Ако го приемат - ще черпя.

На мен топчета взеха да ми излизат в 3 клас, така че, съвсем нормално според мен. В смисъл, че не е рано.

Стискам палци на всички.

# 160
  • В най - голямото село
А тези изходни тестове на целият материал ли са? Дъщеря ми миналата седмица имаха по ЧО, ЧП, БЕЛ и Математика, но са си били на последните уроци.....За други тестове нищо не са им казали

# 161
  • Ямбол
Да, изходните нива обикновено се правят върху целия материал. В учебниците има примерни такива.

# 162
А тези изходни тестове на целият материал ли са? 

Да върху целия материал са  Peace
Днес са на сина ми са им върнали по БЕЛ и имаме 5.50 и по ЧО имаме 6. Днес са правили по ЧП, остават ни в сряда по Математика и в петък по АЕ

# 163
БЕЛ- 6- 1 грешка- цъвнал Mr. Green
ЧО- 6- 1 грешкс- Кога Византия признала България?
Днес минала математиката- предала първа, било "супер лесно", "текстовите, мамо са много баламски"
Утре по Инглиш...Поправих едни грешки при подготовката... Thinking

# 164
Здравейте, мамчета!
При нас на родителската среща миналата седмица не споменаха нищо за изходни нива. Но през годината се правеха контролни, така че имаме доста текущи оценки. Може би ще имат още тестове сега за края, но едва ли ще са върху целия материал.

Общи условия

Активация на акаунт