КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС VI

• 47 964
  • 344
  •   1
Отговори
# 165
# 166
Удължили са, дрън-дрън! Какво е фактическото положение, описано  в статията- миналата година децата са имали 1.45 мин за теста и 1.15 мин. за преразказа. Тази година имат 1.30 мин. за теста (съкратили са времето) и 1.30 мин. за преразказа (удължили са го, но за сметка на теста  Sick). И в двата случая децата имат по 3 часа общо за работа и това е. Пък аз лично предпочитам за 90 въпроса да имат малко повече време, отколкото за преразказ, но това е чисто субективно, а и никой не ме пита.
Притеснително е и мъдруването на есето (конкретно мен не, щото Маги е добра точно там), но при всички случаи ще бъде некоректно спрямо децата, дъвкали цяла година трансформиращ преразказ и нямащи представа как се пише есе. Условията се поставят предварително, така,че родителите да  осигурят адекватна подготовка. А иначе, аз предпочитам есето, много по- чиста литературна категория е, търпи много импровизации и дава по- добър поглед върху уменията и качествата на детето. Но пак никой не ме пита.  Rolling Eyes

Какви ли още експерименти ще измислят в оставащият месец и половина  newsm78 Но това е положението, май трябва да сме подготвени за всичко. Крисче, благодаря за статията, поне ни осветли, че може да се очакват изненади  Hug

# 167
Ха, сега, ново двайсет ... есе ...
Та кога се учи това нещо в учебната програма newsm78? А учителите по какви критерии го оценяват ooooh!?
Вече се чудя да се смея ли, да плача ли от приумиците на господин министъра  Rolling Eyes
Обърнаха децата на опитни мишки Close

Другото, което ми идва наум е, че тази година все пак ще си бъде преразказ, обаче си подготвят почвата за догодина Thinking, да видят как ще реагират хората.

# 168
Не стига, че съм първи ден на работа след отпуска...  Crossing Arms
Не стига, че ме заринаха с документи преди да съм си влязла в канцеларията... Crossing Arms
Не стига, че изперках като видях че са пуснали "гнездата"... Crossing Arms
Ами трябваше и статията в "Стандарт" да преживея. Окончателно се стресирах, сринах и изтрещях.  smile3511
Ако чуете "Гневна майка на седмокласничка крещи истерично на министъра на образованието", да знаете, че съм аз и да ми се притечете на помощ, че да му се размине само с крещене. smile3514

# 169
Банковата сметка на РИО - София-град:

(Официално публикувана на сайта в раздел "Легализация", същата е дадена и миналата година)

BG57UBBS80023106075808
BIC код: UBBSBGSF
ОББ, КЛОН "КНЯГИНЯ МАРИЯ ЛУИЗА"

# 170
Уич, това старт ли означава?   surpriseuu

Иначе, недей трещя, че е нахалост. Stop  Според мен Галчето е права, смеят ли да ни сервират есе при толкова издънки тази година? Пък и наистина, ще бъде извън всякакви правила и няма да успеят да пробият. Освен това, нямат и време за прокарване на подобни инициативи. Просто опипват почвата за в бъдеще  newsm56

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 22:53 от didkapitka

# 171
Опитът ми от миналата година - дъщеря ми си е решила теста по БЕЛ за 1 час, след което е броила мухите, докато дойде време за преразказа, който накрая едва е довършила. За да не кажете, че не е важно за колко време, а дали е вярно - нямаше грешки на теста.
Повече бих се притеснявала за изпита по математика, който запазва формАта си. 50 задачи за 3 часа са безумие, според мен. Средноаритметично са по 3,6 минути на задача, а като знаем, че има и много лесни, не точно времето е проблемът. Но аз пробвах да прочета 50 различни условия на задачи за 3 часа и да ви призная, мозъкът ми завря и изпуши. Много ми беше жал, че подлагам детето си на това.
Но в крайна сметка, за всички е трудно - вижте баловете от миналата година. Дадат ли им нещо сложно за тях, просто ще се влиза с по-ниски оценки и толкова. Както 4,50 по математика си беше хубава оценка за момиче миналата година.

И още нещо. Хората, които работят в медиите, знаят, че изпитите след 7ми клас са ежегодна масова истерия, и много добре използват това. В следващите два месеца, за да подклаждат интереса към своите издания, ще има да пишат всякакви неща. Не им позволявайте да ви опъват и без това опънатите нерви. Едва ли нещо от предположенията и прогнозите в статиите им е близо до истината. Ограничете се до фактите, за които информират сайтовете на МОН и РИО, и ще си спестите много терзания.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 07:53 от schreier

# 172
Shreier, тъкмо това пишех- трябва ли да имаме доверие на пресата? По всяко време, но особено сега ще има ловци на бързи сензации- сигурно е, че ще бъдат "изядени със заглавните страници" (с кориците)  Wink

Относно времето за изпита, аз си казах, че е чисто субективно. Защото моето дете пише преразказ или есе за половин час, с оценка винаги над 5.50. После брои мухите. За сметка на това умее да се панира качествено и в такова състояние са и необходими 2-3 прочитания на въпроса, за да "осъзнае" какво я питат. И това не зависи от сложността му. Ако изпадне в това състояние, ще и е необходимо повече време.

Камъче, къде ни е Прекрасния денHug

# 173
Здравейте .Аз отново питам знаещите мами тук,като не сме от София подаваме документи в последното изброено у-ще в случая 48ОУ .Аз дори незнам при разпределението къде да се положат изпитите за нас дали ще е София или някъде из областа.Банковата сметка и за нас ли важи.Абе явно трябва да отида на место и да питам.Как са дечицата ви.Маята е вече мн.изморена.То курсове,уроци,а нали и почти всеки ден има път и незнам.При вас как е,почнахме класната,почти всеки ден тестове.Абе и на дечицата не им е лесно.

# 174
  • София
Опитът ми от миналата година - дъщеря ми си е решила теста по БЕЛ за 1 час, след което е броила мухите, докато дойде време за преразказа, който накрая едва е довършила.

Изпита не се ли провежда като в началото е преразказа, а след това въпросите? Останах с такова впечатление от обясненията на госпожата ни по български.

# 175
Силве (така ли се чете?) поне засега не се разкарвай.  Stop Банковата сметка важи за всички, освен ако в сайта не публикуват друга и не упоменат изрично, че е за София-област. За 48-мо, аз така го разбрах- за всички деца, които са завършили седми клас в регионите, не в София. Ако завършвате тук, мисля, че трябва да си изберете друго гнездо. Ето го текста, тълкувайте:

"Само за кандидати извън регион София-град с резултати от положените в регионите, където завършват 7-ми клас, изпити"

Зная, че леко- полеко, една по една започваме да изпушваме, самата аз подхванах шантавите въпроси (на които отговор си има, но очи няма). Трябва да удържим фронта, особено сега, защото за после няма да остане нищо  Joy А и ние ако не запазим що годе, дори привидно спокойствие, кой ще подкрепя децата?  Heart Eyes

Забравих да ви напиша за 73-то. И моите отзиви за там са много добри, зная, че издават немска диплома на една паралелка (за която се държи изпит след осми клас...или девети  newsm78), даже някои (мнение на двама педагози от нашето училище, на които имам доверие) я предпочитат пред 91-ва немска. Моето дете обаче не иска да се прошепва дори немски език  smile3505 smile3514 Галче също има събрани мнения по въпроса, нека се включи.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 10:11 от didkapitka

# 176
Не вярвам особено на писанията във вестниците, обаче това "умуване" за есе вместо за трансф. преразказ направо ми бърка в очите. Айде стига с тия експерименти с живи хора, при това деца! Да не говорим ,че учителката по БЕЛ на дъщеря ми тази година не си направи труда поне малко да ги научи на каквото и да е, касаещо изпитите, а ги товареше непрекъснато със съчинения-разсъждения. Ако не са уроците сме за никъде.

# 177
Дидка благодаря за отговора .И аз така го тълкувам ,завършваме в София област значи 48ОУ.Да добре ,че са курсове,уроци защото от у-ще нищо.Госпожата ни по БЕЛ е мн.добра,но самата тя се оплака ,че не разришавали в клас да се прави трансформиращ.Не било залегнато в учебния материал.Тя още миналата година беше възмутена.Беше им дала 2ч.и я скастрили като разбрали.Добре де децата как да се готвят ако са само от у-ще.Не ги мислете това са последен набор от тази програма,наблягайте на следващите набори.Абе гадна работа.Благодаря за инфото за 73.И аз знам долу горе че излизат 1нлас с Шпрахдиплом.Насочили сме се на там за немски демек ама какво сабя покаже.

# 178
здравейте момичета,

нося вести от добрата фея, която обеща, че ВСИЧКИ ЖЕЛАНИЯ ЩЕ БЪДАТ СБЪДНАТИ.

Само спокойствие в редиците е нужно

# 179
Можели и аз да се включа в тази темичка моята дъщеря и тя ще кандидатсва тази година за сега сме се спряли на НФСГ и НТБГ.

Общи условия

Активация на акаунт