КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС VI

• 47 952
  • 344
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро сладки!   bouquet (За някои и ден, но ние сега се излюпваме)

Днес се поразрових малко из документите, публикуване от МОН и касаещи кандидатстването. И естествено, имам въпроси. В графика, включващ действията по регистрация на детето никъде не са упоменати таксите. Уич преди време беше съобщила сумата, но все пак- кога ще дадат банковата сметка, начините на плащане (дали може по банков път или още в обслужващата ги банка ще открием сезона на дългото чакане)? После- за заявленията и бумагите- може ли да ги разпечатваме от публикуваните образци в сайта или трябва да се домогваме до тях от училищата- гнезда?
Оценките от изпита съм почти сигурна, че се публикуват и на сайта на МОН, но те съдържат ли и онази сравнителна табличка (колко деца от съответния пол са с равен или по- висок успех)?
И накрая- служебната бележка с оценките от къде се получава и каква и е функцията?Гимназиите нямат ли достъп до информацията за изпитите?
С една дума- гледам отдалеко да си облекча живота, че така на лист тичането изглежда глупаво, меко казано (ха натам, ха насам, в някои случаи леко нахалост), та се опитвам да го преживея по- леко. Както и да не сменям работата, по възможност (не, че не съм и се заканила, но да не става принудително).

# 151
Уич, имаме телепатична връзка  Scatter

# 152
Joy
Мисля, че преди две години се плащаше 4 лв на изпит + такса за превод на банката 2 лв. Само по банков път!
Номера на сметката, по която трябва да се внесат (в ОББ) се обявява в сайта на РИО, в средствата за масова информация и където се сетиш няколко дни преди 26 май. Ще се чуе, повярвай ми. Wink
По същият начин обявяват и кои са училищата - гнезда. Можеш да подадеш документи, в което решиш (където ти е най-удобно).
Заявленията ги има в училищата - гнезда, но ако искаш си ги извади от нета. Обикновено към всеки, попълващ заявление се самоприкрепва една от учителките и следи зорко да не допуснеш грешка (например да попълниш поле, което се попълва служебно от приемащата документите).
Важно е да знаеш, че без бележка за платена такса няма да можеш да подадеш заявление за кандидатстване.
Оценките се изнасят в сайта на МОН, (който обикновено блокира) към 14 часа на посочения ден (за София, другите градове винаги по-рано са наясно) и около 17 часа в училищата - гнезда.
На сайта се публикува и сравнителната таблица, която не блокира, защото 90 % от хората не знаят за какво служи и не могат да се ориентират по нея.
Служебната бележка с оценките се получава в училището гнездо - дните вече са обявени в таблицата по организация на дейностите, която отдавна е публикувана в сайта на РИО.
Функцията й е да бъде представена при записване в училище - там ти я прибират, независимо, че имат общите протоколи.
А бе... бумащина.
А дали разбра нещо... не знам.

# 153
Благодаря ти Уич.  Hug  bouquet Hug

# 154
Разбрах, оставаше да не разбера!  Joy Ти си слънце  Hug
Спирам да питам (засега  Joy) и чакам да се чуе  Laughing

# 155
В съобщението на РИО пише, че са определени училища- гнезда. Къде да видя списъка им?
Миналата година нашето училище беше такова гнездо, но днес с една приятелка си говорихме по темата и разбрах, че всяка година ги сменят.
Знам, че малко рано, но започвам да трещя... Ако не беше Уич, да ме светне, още щях да си плувам в блажено заблуждение   animal085 Сега обаче, случаят стана друг  Rolling Eyes

# 156
Видях гнездата, има ги при съобщението. Игнорирайте горното. И изобщо може да не ми обръщате внимание!

# 157
Спокойно,
учителите в гнездата наистина много внимават да не объркаш нещо и рискът е минимален.
Мен най-много ме озори вносната бележка.
В полза на: съответното РИО
Вносител: трите имена на ДЕТЕТО и неговото ЕГН
Основание: изреждаш изпитите.
А когато съвсем изтрещите, опитвайки се да видите оценките в сайта на МОН, все пак помнете, че при подаването на документите сте получили два номера - единият с който се явява на изпитите и с който проверявате в списъците, залепени около седем часа в гнездото, и другият, по-дълъг, с който проверявате в сайта на МОН (когато към четири-пет следобед се отблокира). И въобще, настройте се, че няма да знаете оценките преди пет часа следобед, въпреки че от МОН обещават да са на сайта около дванадесет. Това се отнася най-вече за София. Иначе РИО в страната се справят много по-рано - миналата година, докато се оправи сайтът, хората от други градове вече бяха видели списъците в гнездата.

# 158
И аз ги видях гнездата. На нас най-близо ни е 104то СОУ. Някой друг ще подава ли там документи?

Сега видях, че и 139 СОУ Захари Круша е близо.

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 08:01 от *Галя*

# 159
И около нас има две близки училища, но 41-во отново ще бъде гнездо тази година(това е нашето училище) . Мисля там да подадем документите, тъй като за получаване на разни бележчици може  и Маги да помага. Предвид, че до 15 юни ще се подвизава там, ще взима документи, както и ще предава такива (попълнени предварително у дома) без допълнително разкарване.

Биби, къде искате да кандидатствате?

# 160
Здравейте,аз също съм майка на седмокласничка.Цяла година ви чета и все ще пиша ама.Благодарение на вашите коментари съм на ясно почти с цялата процедура по кандидатстването.И аз съм много ама много притеснена ама трябва да се държим заради дечицата.Имам едно питане за сега де.Излязли са училищните гнезда,но ние сме от София област.Ако някой знае да ми каже за тези които не са от София град дават 48ОУ така разбирам.Значи там трябва да подадем документите.Предварително благодаря.

# 161
Аз нещо не мога да намеря списъка с гнездата, така де училищата-гнезда, къде ги отваряте?! Дидка, ние сме се насочили към НТБГ то, Френската или 73 то много добри отзиви съм чула за него, но ме притеснява немският език, хич не ни е по сърце, но ..... ще видим. Продължаваме да обмисляме и да правим списъци с + и -

# 162
На сайта на РИО София-град.После в дясно има за държавни зрелосни и прием 7клас.После като го отвориш гледаш има училища-гнезда за прием.Преди наредбите.Успех на изпитите.Дано всички дечица да са приети където желаят.Наистина ли отзивите за 73 са отлични споделете.Ясно е че не е 91 но трябват алтернативи.

# 163
Намерих го най - после! Много ти благодаря Silwa! Що се отнася за 73 то наистина съм чувала само хубави неща - и за учебния процес и за дисциплината, но преки наблюдения нямам. Балът също е сравнително висок.

# 164
Ето тук могат да се видят училищата гнезда

Училища гнезда 2008

Общи условия

Активация на акаунт