Отговори
# 150
ЯНЧЕ,честити ви ходещи крачета!Мале,как растат децата...Важното е,че ние не остаряваме,ами си мислим как да се тунинговаме,за да подчертаем красотата си.
По този повод-заповядайте виц:
Как може една жена с изкуствена/боядисана/ коса,мигли,устни,нокти,бюст,гримирана като индиански вожд,с 12 санта токове и цветни лещи може да се оплаква,че не може да срещне нито един ИСТИНСКИ мъж? hahaha

# 151
Янчее, на добър път на крачетата на Боянка! Hug
Смайли, съжалявам, дано се разминете с операцията! Praynig Всъщност - с или без операция - по-бързо да се оправяте! Освен нечуването имаше ли други симптоми, че не помня... Диля и тя от време на време ме пита: "Какво, мамо?", но все го отдавам на една такава реплика на любимия й от градината - имитира го и по интонация, тъй че не мога да я разбера прави ли се или не. Питах я сериозно преди дни, на двайстия път каза: "Чувам те, де!" Crazy

# 152
Това с чуването и нечуването е странна работа, защото аз много пъти съм си правила експерименти с Дара. Говоря съвсем ниско, шепна дори - един път ме чува, един път - не. Говоря нормално - хем чува, хем пък друг път ме моли да повторя. Телевизора го усилва доста.
Лошото е, че педиатрите и да искат не могат да засекат проблема.
Други симптоми, които аз не свързвах с трета сливица, но са си баш от това, а Дара ги има от известно време са - хъркане, сутрин има лош дъх в устата и бели налепи по зъбите и устните, нощем се поти много и постоянно се развива.
Ще видя какво ще каже Чами във вторник, ако даде нещо и видя някаква разлика в състоянието, в петък ще отидем на контрола при Френгов и ще видим дала има ефект хомеопатията. Ако не - купувам всичко от рецептата.
И в Токуда ще идем.

Ще мине. Мен не ме е много страх, честно казано. Четох, запознах се с проблема. Останалото - каквото сабя покаже.

# 153
Сън не ме хваща нещо...

Браво на Боянче!!!!
Все така напред с бодра крачка да го кара  Party

Нели
не се шашкай излишно, само да кажа че колко по рано се махне, толкова по добре за всички ви, че и чимурлето ви ще остане за известно време без ангажименти  Wink
за сайтовете... ами май доста съм пускла...ама не се сещам какво конретно се иска...
http://www.lolov.com/frames/container/info/faq/throat/slivici.html
този ми харесва
има и за макаричките
http://www.lolov.com/frames/container/info/faq/ear/vent_tubes.html
но по описаното Дарата отговаря като по учебник на признаците...
тук ми е мнението за упойките
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=235604.msg6645763#msg6645763
тук как мина операцията
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=235604.msg6524652#msg6524652
Само за упойката се посъветвайте с анестезиолог, това е всъщност най-опасното от цялата дандания около операцията, нека ви обяснят + и - за двата вида упойки, и със сигурност си пуснете изследвания за алергии преди операцията... друго не се сещам...
http://news.club.bg/106749.html
ей тук някакво момиченце починало мин. година от упойката по всяка вероятност, или алергия, или предозирано... кой знае... не намерих отговор каква е вината, защото всички са невинни...

Това с чуването, като ни приеха в болницата, и на прегледа доктора пита - а чува ли добре, и аз... амиии май е с избирателен слух - дружно се засмяхме...

Нищо не разбрах какво е с МКП, но поздрави и от мен!

Ванилке
екстра, съседки значи ще да сме... не съм сигурна, но мисля че знам къде е тоя Ментов носорог...

# 154
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Честити ходещи крачета на Боянчето.
Нелка аз по принцип имам проблеми с ушите по наследство от баща ми и дядо ми. Има моменти в които чувам  неща които другите нечувам и моменти в които нищо не чувам.

# 155
  • софия
Здравейте мацки!Чета какви проблеми имате с тези сливици .Когато сина ми беше на 3-4 г постоянно получавах оферти да му извадя сливиците ,защото са огромни,защото хъркал и др.разни доводи.Една единствена докторка от ИСУЛ тогава ми каза,че след като не е правил гнойни ангини ,не е необходимо и ...аз й се доверих и не сбърках.За почти 8 г е направил 2 ангини ,спря да хърка.Да и той не дочуваше и миналата есен му прочистиха  и продухаха ушите/няма да ви казвам какво излезе оттам Embarassed/. Махнала съм им клечките за уши и на двамата-големи поразии стават от тях.Чистя им ги само повърхностно или като сложа по няколко капки Фуроталгин и след 1-2 дни всичко излиза .А сега си имаме друга екстра-големия е с варицела.Очаквам в края на седмицата и сестра му да се опъпчи.Ако има желаещи-моля!!! И кафе ще почерпя!!!!

# 156
. Махнала съм им клечките за уши и на двамата-големи поразии стават от тях.Чистя им ги само повърхностно
Права си!Още преди Дани да се роди съм чела,че в ушната мида има някакви гъбички,които защитават слуховия канал от външни влияния и бъркането с клечки за уши е вредни,защото се разваля микрофлората на тези гъбички/може да не са баш гъби,но пак някаква защита/ и ушите стават по-податливи към инфекции.На Дани никога не съм му бъркала в каналчето,само това,което е в мидата го махам внимателно.
ЕЛИ,комшийке,дано не се бъркаш!Неви,може да се видим някой слънчев ден като съм там!
Нелка,дано хомеопатията има ефект при вас!Едно нещо ме смущава-защо при всички излиза права линия?Не ми се вярва и трите деца да са на едно и също ниво на нечуване?Не би ли трябвало да има поне някаква амплитуда?
Дани кашли и сме вкъщи,най-вероятно цялата седмица,макар че засега съм известила градината,че ще отсъства до сряда включително.
А времето какво е хубаво!Само че в Пловдив е малко ветровито.
Хубав и слънчев ден ви желая,момичета!  bouquet

# 157
Олее, а аз как бъркам в ушите й  ooooh!........ понеже на мен ми е кеф и си мисля, че освен полезно е и приятно и за нея. Въпреки че също бях чувала за вредата от дълбокото бъркане, но то пък ако всичко, дето го чувам, е вярно. Thinking Спирам.
Елена, как така всичко излиза, направо си представих едни течащи потоци от оранжева кал. Sick На мен ми е притеснително да я водя на градина с ясно изразени мръсни уши. newsm78
Смайли, куражлийка си ти, браво!  bouquet Мерси за допълнителната информация. Дилка също е с лош дъх сутрин, на мен ми го обясниха от сополките, които задържала в носоглътката, те се сгувнясвали /днес съм много цветниста, ще ме извинявате/ и от тях идвала тази миризма. Беличко не е имала по устенцата или зъбките. newsm78 Потенето по време насън ни е запазена марка, и то наследствена. Аз по капчиците на челцето й разбирам кога е наистина заспала /също както и майка ми навремето за мен/. Но това е най-вече за следобедния сън, нощем не се поти така. Спи отвита! Crazy
Дилка също си е на домашно гледане. Тук просто е някакъв ужасТ - няма деца по детските градини, всеки, който може, си задържа детето вкъщи поради страх от повторно /че в повечето случаи и "потретно"/ разболяване. Искат ни бележки за отсъствията - че действително сме били болни / Crazy/ именно по тази причина.

# 158
Здрасти пак
тук е толкова скапано времето, че няма на къде...
За ушите и аз да кажа че не ги чистя, аз пък знам че с тея клечки ушната кал се бута по навътре, че физиологично тя излиза сама, в болницата питах докито даже, какво мисли по въпроса, дали е пак само нова мода, и той каза че препоръчва само на възрастни и то с изразен силен секрет от ушите да ги чистят с клечки, иначе не. Тук има едни като фуниики който се слагат в ухото и се палят, те изгарят много вавно, но изсмукват калта, за деца обаче е невъзможно така се чистят.
Трябва да видя Фуроталгин какво е и дали тук има такова, иначе калта на Емето пада сама, особенно след басейн - ама на два-три месеца излиза по нещо... иначе нищо не се вижда на мидата...

# 159
При нас пък времето наааай-после се оправи. Малко е ветровито, но се ядва.
На мен ушен лекар ми е казвал за нищо на света да НЕ бъркам с клечки в ушите на децата.

Аз не съм се притеснила кой знае колко. Изпопрочетох всичко, добих предтсва, знам какви са възможностите, знам за какво да питам и за какво да настоявам, избистриха ми се доста нещата така че вече съм в кондиция да издържа на всички докторски измислици-премислици.
За операцията нямам нищо против - нито за самото вадене на сливицата, нито за макаричките, нито за пулната упойка - с такава нагласа отидох и днес при педиатърката.  А тя още в коридора ме попита: "Нима ще позволите да оперират Дара?!" Шах с пешката. Не мислех, че ще тръгне да ме разубеждава  Shocked Препоръча да комбинираме хомеопатията с част от лечението на Френгов - никакви кортикостероиди, никакви имуномодулатори, Олинта в доста по-малка доза трябва да е /вместо три впръсквания, само едно вечер - това за сведение на Крис го пиша, защото сме идентични случаи/, но задължително да даваме противоалергичния Ксизал. Наместо кортикостериодните капки ни предписа едни, които се изпълняват по рецепта - казват се Олевинови капки в случай, че сте ги чували.
Записах и някакъв час в Токуда за второ/трето мнение.
Ще видим и Чами какво ще сътвори. Аз не съм започнала още никакво лечение. Дара е на градина.
Трябва да я задържа в къщи известно време обаче... уффффф ...
Малкия и той е с някаква нова вирусна инфекция. И на него утре ще му баем  Crazy

# 160
здравейте    bouquet

най-накрая имаме отново нет.  ooooh!  много сьм доволна.

благодаря ви ( на патерици) за пожеланията за РД.  Heart Eyes
аз всьщност точно тогава реших да "отскоча" до Шумен. сутринта както си хапвахме торта и приготвих набьрзо багажа на децата , качихме се в колата и газзз. и така останахме до вчера   Mr. Green  видяхме се с Михаела и Борко и с Дани и Петя . като сте започнали да попьлвате списька с второбременеещите - да издам една новина ( надявам се , че Мушу няма да ми се разсьрди  Blush ) - те ще си имат бебче на ноември  Peace

чета , чета цяла сутрин - много болни дечица отново   ooooh! пожелавам им скорошно оздравяване.  Криска, за Викича незнам какво да кажа просто....прегрьщам те силно  Heart Eyes
аз да чука на дьрво мойте скоро не са боледували....Юле, ти тази седмица като си си в кьщи вземи се обади вече да се видим , че срамота.... Naughty Laughing
за срещата ви в петьк много сьжалявам , че не можах да дойда. само , ако знаех , че ще има - като нищо щях да заобиколя за по напряко през София за Пловдив.  Раичка, непременно ще се видим като дойдеш в Пазарджик. ще се доуточним като наближи  Peace
Нели,  Дара май не боледува много често... newsm78 защо не поизчакаш верно с ваденето.  Яна като беше на 4-ри, при един преглед ми казаха , че третата сливица и била доста уголемена и трябвало да я извадим. аз обаче се консултирах с още един лекар , защото детето боледуваше супер рядко....и ми се видя странно да искат да я вадим. другият лекар каза , че кьм 7-годинки третата сливица закьрнявала и да изчакаме. сега вече няма и помен от третата сливица и сьм много доволна , че не подложих детето на операция ( колкото и лека да изглежда).

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 15:16 от minimo

# 161
Ооо Мони, привет! Много се радвам. Поздрави и на Мушу, ако чете! Леко бременеене.

Лошото е, че гнусната трета сливица дава отражения и то много сериозни при нас на ушите. С това майтап не бива. При един остър отит така както са пълни с течност всичко отива на майната си. Да не казвам, да не ме чуе дявола.
Ако не беше това - лесна работа. Дара наистина не боледува често. Миналата година изкара 5-6 ангини за по един ден с помощта на Чами, последната обаче беше през септември като тръгна на градина. От тогава, да чукна на дърво, цяла зима температура не ми е вдигала.
Проблема според мен идва от тия пусти градински сополи. Френгов обясни, че има спад в имунната система на децата от това поколение заради безразборното лечение с антибиотици на предишните две поколения, генетично вече било децата да са по-кекави. Оттам и проблемите с третата сливица.

Много болестна ни стана темата.

Има обаче с какво да се похваля - от седмица съм на НВД, днес кантара показа 3 кг. надолу, остават ми още толкова. Хубавото е, че не съм отчела спад в млеконадоя, макар Ясен да си отказва пюретата тия дни заради червеното гърло. Кеф!

# 162
Честито на Муши! Каква хубава новина...  Laughing

Смайли, въпросните капки са на д-р Олевинов, някой си... Имат адреналин вътре и още някакви гадости. Педиатрите ги изписват за щяло и нещяло. Един път ги изписаха на Виктория, но не видях някакъв кой знае какъв ефект от тях. А пък и аз имам едни съмнения доколко е редно да се слага адреналин в детския нос.  newsm78

# 163
Тъй де, пак за бебета значи. Няма мърдане от тая тема... ами честито на Мушу! Hug Докато някои още само си чешем езиците, други действат! Бравоооо!
К`во е НВД? Втората и третата мога да си ги наместя като Великденска Диета / newsm78/, но първата буквичка какво значи...?
Аз в четвъртък също се качих на кантара при джи-пи и нещо не съм очарована. Въпреки че ме бъзикат от ляво и дясно какво ще "чистя", аз си знам, че имам нужда от ВД, ама от Н, не знам, та затова питам. Може и с подробности. Blush

# 164
К`во е НВД? Втората и третата мога да си ги наместя като Великденска Диета / newsm78/, но първата буквичка какво значи...?

Ниско-въглехидратна диета. Много ефективна. Личи си кой не чете "Красива мама"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт