Майките, избрали да останат вкъщи - 2

• 24 370
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
значи ,нямам нищо против работещите майки особено финансово притиснатите и небих им правила забележка защо работят и не си гледат децата.всеки знае себе си.обаче мен доскоро ми беше много кофти като ме питаха защо не ходя на работа.един ден някой някаде ми показа едно писмо на едно детенце,как майка му  била нерекъснато на работа и то милото ,за да бъде с нея дори за ден ,искало да изпие чаша ледено студена кола за да го заболи гърлото.зада е с мама и да ходят на разходка както правели майките на неговите съученици. ooooh!стана ми много тъжно и тогава си дадох сметка,че моето дете не е лишено от мен и баща си и че несамо разходки има всеки ден и игри с приятелчета а и ходене на море,планина и т.н.дадох си смемтка ,че ния неможе да каже  това което е казало това детенце.защота аз съм се отдала на семейството си и на детето си.несъжалявам нито за миг!живот и здраве 2009 е ученичка и ще съм до нея,ще й помогна в прехода градина училище,както бях до нея и в прехода -мам градина.защото това си е стрес за децата и особено за ния ,защото тя е силно привързана към мен.с две думи искам да кажа ,че тя е усмихнато,палаво,и щастливо детенце и ще правя всичко зада виждам винаги тази усмивка на лицето й макар да лишавам себе си от каквото и да е. Flutter

# 196
и аз се записвам защото съм от майките които си стоят в къщи и си гледат детенцето

# 197
  • Горна Оряховица
veni9 ,  naskaa ,  радвам се ,че има хора ,които мислят като мен Hug
Аз също не живея в голям град,но се чувствам на мястото си. Не ми се иска да живея на друго място, тук ми е спокойно и приятно.Това,което не ми харесва е ,че няма място в градините  #2gunfire ,групите са много големи и учителките и при най-добро желание немогат да обърнат внимание на всяко дете.
Голямата ми дъщеря ходеше на градина от време на време и така и никога не я хареса.Предучилищната карахме в училище при страхотна учителка,която със сигурнотс никога няма да забравим.Детето сияеше,радостта и желанието му бяха неописуеми.Този кошмар,който преживяхме с нежеланието и да ходи на градина отмина,но сега "трябва" да тръгне малката ми дъщеря на градина. Sick При голямата всеки ден започваше с увещаване да отиде да си играе с децата на градинката,да се забавлява и т.н.Отговора винаги беше един и същ "Моля те мамо ,аз ще те слушам ,не искам на градина"/а тя много ме слушаше наистина/. Сърцето ми се късаше,но ГЛУПАВАТА МИ КРАТУНА робуваше на хорското мнение колко е задължително и хубаво за детето да ходи там ,защото аз няма да му дам това, което градината и връстниците ще му дадат,там свиквало на ред и дисциплина и т.н. Е , сега мисля по друг начин,слава богу.Според мен за детето е добре да ходи на градина ,ако му харесва, НО ако не иска не мисля че е задължително.Аз винаги съм искала да ходя на градина и съм плакала да ме водят,но нашия татко и досега винаги казва че се е чувствал зле в градината и никога не е ходил с желание.Е , хората са различни,децата ни също,а ние най-добре можем да разберем щастливи ли са.
А с ходенето до обяд на градина,мислех че аз съм го открила Joy
Така ще пусна малката на есен,ако и хареса и има желание може да ходи и цял ден ,ако не - няма да ходи. Понякога ми е трудно, но детската усмивка има такъв заряд,че бързо ми минава когато две пухкави ръчички увиснат на врата ми. hahaha
Аз се улях Embarassed,ама темичката е страхотна,а досега не съм намирала съмишленици. Hug

# 198
Права си fiesta, хората са различни,децата ни също . Синът на моя позната, вече ученик в трети клас, но преди това обожаваше да ходи на ясли и след това на градина. Дори в почивните дни, събота и неделя, детето плачеше за градината. Та тези почивните дни ходеха да проверяват дали наистина градината е затворена, защото малкия мислеше, че го лъжат  Simple Smile

# 199
Вени, искам да запозная дъщеря ми с това дете Simple Smile

# 200
  • София
Ако знаете колко положително ме зареди вашата темичка Hug

Аз незнам дали да се запиша при вас,май не съм много за тук,както каза Нана по-скоро по сърце и душа.
Сина ни го гледаме аз и баща му,въпреки,че и двамата работим.Баща му е на смени-2 дни работи,2 почива,аз работя за себе си и мога да нагласям графика горе-долу според неговия,така че когато единия е на работа другия гледа детето.

Като го прочетох имах чувството за deja vu  Mr. Green Мъжът ми работи дневна, нощна, 2 почивки. Та го гледаме двамата и понякога баща ми.

Съгласна съм, че в малкия град при тези ниски заплати е по-добре да си вкъщи, но определено както и да ги гледам приоритетите при половин заплата само заеми на месец без текущите разходи няма как да се справим, ако стоя вкъщи. А толкова ми е мъчно. Днес колата на татко се е запалила в движение. Детето е било на задната седалка. А аз 1 час въртях по телефона и той не ми вдигна. Побелях....
Каквото и да говорим - благородно завиждам на тези от вас, които могат да си позволят лукса на днешно време да стоят вкъщи.   bouquet

# 201
nana77  ужасна случка! Добре ли са?

# 202
  • София
Слава богу, да. Татко се беше уплашил много - за детето. А е диабетик. После едвам стигнал до вкъщи с едно такси. Лекарствата не си носи, добре че като полежал захарта сигурно е поспаднала малко.
А аз в офиса - не мога да изляза, как да помогна от 15 км разстояние. Абе не е работа...И тази вечер излезе класирането за яслите. Пак не е приет, още е резерва. Аз се разплаках, татко се разсмя. Каза, че той щял да го гледа.
Да ми е жив и здрав само, ще се оправим. Но ми стана тъжно.

# 203
  • София
 nana77 ,ще се справите за яслата,само да е живот и здраве! HugМного е неприятен този момент-да не можеш да си дадеш детето в детско заведение.

# 204
nana77  Hug живи и здрави, другото ще се нареди!

# 205
nana77 , и аз ти стискам палци и се надявам всичко да се нареди   bouquet  Hug Много съжалявам за случката, как няма да побелееш  Sad Добре ли е татко ти сега? И малкия Калоян?

# 206
  • Горна Оряховица
Аз се разплаках, татко се разсмя. Каза, че той щял да го гледа.
Да ми е жив и здрав само, ще се оправим. Но ми стана тъжно.
Съчувствам ви искрено за случката,Но пък благородно ти завиждам за "дядото".Да е жив и здрав да ти помага.Радвам се ,че има такива хора Hug

# 207
nana77,не се притеснявай,ще ти вземат детенцето в ясла.стескаме ти палци. Peace

# 208
Нана77, не се притеснявай. И на твоята улица ще изгрее слънцето Grinning
Ако 77 означава, че си родена 1977г, то аз съм със 7 години по-голяма от теб. Като те прочетох, се сетих къде бях преди 7 г, т.е. на твоята възраст. Живеехме на квартира, собственото жилище беше мираж. Да имам второ дете ми изглеждаше напълно невъзможно. Година по-рано мъжът ми беше започнал собствен бизнес и бях благодарна, че макар да не носеше много пари в къщи, поне не се налагаше да плащам разходите на офиса. Живеехме на моята заплата, а аз не понасях работата си. Мъчеше ме безсъние, на работа ходех на сила. Синът ми беше приет да учи в 134то (еврейското) и през юни беше първата родителска среща. На нея ни казаха, че трябва да платим 150 долара за учебниците по иврит, а ние тъкмо бяхме спестили цели 200 долара и бях много доволна. Като се прибрах в къщи се разплаках. После пък като почна учебната година, към всички разходи по ученика се прибави и детегледачката, която трябваше да го взема след занималнята и да го гледа докато се върна. Плащахме й в петък и понякога си брояхме левчетата, за да можем да й платим. Абе какво да ти кажа, положението беше тегаво отвсякъде. Една година по-късно вече беше леко по-оптимистично, а през 2005г вече с радост чаках третото си дете. Бях сигурна, че основното ми занимание ще бъде да съм майка, а пък мъжът ми ще се справи с трудната задача да ни продоволства качествено Grinning
Та така, с една дума исках да ти кажа, че надежда има Hug Просто поне в случаите, в които няма подсигурен гръб от родителите, си има един период на натрупване и градене, докато се стигне до момента на отдъхване и спокойно дишане. Ще се получи и при вас. И дано да приемат детенцето в яслата Hug

Дано не съм ви досадила с моето житие и битие, но исках да кажа, че нещата се случват и да дам кураж на Нана.  bouquet

# 209
Аз само наминавам през темичката да ви поздравя набързо.
Нана много лоша случка.Дано това си остане единствената лоша случка в живота ви.А за яслата - все някога ще стане.Мисли позитивно.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт