Влюбени като деца,АВГУСТ ще сме горди майк

• 12 629
  • 280
  •   1
Отговори
# 165
Zdravei te na vski4ki mami i avgustovski bebeta,

imeto mi e katerina, na 30 godini sam, nova4ka sam kakto v saita taka i s bremennostta  Rolling Eyes mnogo ne6ta sa mi neiasni...no sas sigurnost foruma mi dopadna, vsa6nost edna priatelka mi go prepora4a...i taka nadiavam se da nameria miastoto si sred vas  Grinning

# 166
Здравейте момичета!
Първо да честитя на котката Марта рождения ден, макар и на патерици,всичко най хубаво ти желая!   bouquetАко съм пропуснала да поздравя някой  по някакъв повод  честито   bouquet!
katerina_pankina добре дошла сред нас!
Стела, Меви, с вас съм и  ви стискам палци бързо да се оправите. Praynig
Напоследък изобщо не ми се сяда пред компютъра,даже и сега ви прочетох по диагонал, макар че  ми е много приятно да си ви чета,а и обсъждате доста интересни теми. Naughty Blush
Относно подготовката на зърната за кърмене и моето мнение съвпада с това на tsvetelinka и mi6imadi и ....,макар че сега доста се говори за разни кремчета с които се третират зърната поне месец преди раждането.Аз първият път не съм ги подготвяла по никакъв начин и съм нямала разранени зърна като кърмих и  сега не мисля да ги подготвям.
Деси чак като прочетох ,че и ти искаш да ходих в Шейново се сетих ,че бяхме обсъждали тази тема.Много съжалявам,въобще не се сетих да пиша тук  предварително, че съм се  записала и да питам има ли  други желаещи  за дни на отворените врати.  bouquet Hug
Ако имаш желание се запиши за Токуда на 15 април(дано да има места),тъкмо ще се заформим по голяма група, та после и на заведение може да идем.Колкото за въпроса дали е на 15 или на 16 април аз като се записвах ми казаха 15 ,но може после да са променили датата,знам ли. newsm78
Да си галим коремчетата по малко ,май съм чувала нещо такова,но не съм сигурна за какво точно се отнасяше newsm78,а и къде съм го чувала.По принцип нямам проблеми,но напоследък вечер като се излегна  получавам по някоя и друга контракция,особено ако съм легнала по гръб. ЖК ми е на  3 април ,така че ще се задам този въпрос.
Лека и успешна седмица !

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 21:08 от steis

# 167
Добре дошла на Катерина,  ще ни бъде приятно да си клюкарстваш с всички нас.

Относно зърната на гърдите , когато ходих на лекар в началото на бременността , лекарката изрично ми каза да не стимулирам зърната на гърдите по никакъв повод, и дори ми каза да съм по внимателна когато ги мия и когато си мажа гърдите с кремове против стрии. Аз тогава си помислих, че има опасност по рано да тръгне кърмата, но явно има други причини , свързани с контракциите. 

# 168
  • София
Момичета в Списание 9 месеца пише, че отворените врати в Токуда са на 16 април от 13:30 ч.
Кои мами ще ходят, че и на мен ми е интересно може да се съберем да отидем заедно ако искате?

# 169
  Здравейте   bouquet

Аз смятам да ходя , но още   не съм се записала . Утре ще пробвам  Praynig  дано има свободни места .

# 170
  • ....от ляво до десния завой...
Сега обаче чета, че в тези курсове и отворени врати с акушерките по различните болници, съветват за мазане с някакви кремове специални. Аз затова и онзи ден бях питала ако някой знае нещо, но никой не отговори.

Асе, при предната бременност през цялото време си мазах гърдите и зърната с крем от Невен и съм много доволна - той е мазен, антибактериален и омекотява! Сега пак си намерих и почнах да мажа и определено като гледам така гърдите са добре и ще продължавам по същия начин. Една приятелка ползва някакъв специален крем само за зърната на Мустела, ама аз нещо съм предубедена към тия продукти и не смятам да си купувам! Rolling Eyes
Дано съм помогнала с информация.
Относно кърменето ще взема отношение като прочета една книжка, която в момента съм захванала - "Книга за кърменето" на Хана Лотроп! Peace
Поздрави!
~~

p.s. Добре дошли на новоприсъединилите се майчета! Hug

# 171
Здравейте момичета! Не съм влизала почти цял месец и гледам вече 3 нови теми #Crazy Ще има да чета 3-4 дена.
Последният месец беше кошмарен за мен. Имах 2 изпита (успешни hahaha) и това годишно счетоводно приключване просто ме довърши. Последните две седмици съм стояла на работа по 15-16 часа на денонощие, не ме питайте кога съм спала, в момента приличам на блъсната от тир smile3507
Сега да кажа и най-важното - на 21 Март бях на ФМ в Майчин Дом - Варна при д-р Борис Яков на 4Д ехограф и съм много доволна от прегледа. С бебето всичко е наред, отговаря си на седмицата и ............... си има пишка! Laughing Слагайте ми и на мен синьо бебе. За мен полът нямаше голямо значение, защото ми е първо дете, най-важното е че е здравичко и всичко е на ред. Имаме много хубави клипчета, всичко се вижда ясно. Тези дни като остана по-свободна ще се опитам да извадя снимки и да кача в албумчето.
Още много мога да разказвам, но сега съм доста изморена и ми е трудно да разсъждавам Rolling Eyes
Чао и лека вечер на всички!

# 172
Мамчета благодаря че ме открехнахте за зърната аз по принцип знам че не бива да се стимулират много заради конракциите.Моита приятелка ме бъзика с тия модели на сутиени ще убивам CrazyКупих един сутиен специален за бременни малко остана да му пробия две дупки луда работа.меган сега разбирам моя мъж защо е ужасно болен на другия ден му няма нищо то какво било тои се страхувал милия е тия маже са уникални.Аз даже взех да се притеснявам уж не е толкова остарял пък всеки ден различни болежки има чак на легло го свалят....Убивам го  bash.А за галенето на коремчетата че аз и като ходя си го галя по улиците preggoще понамаля ми да ви кажа аз и музика му пускам с слушалките от компютъра и си ги слагам на тумбака малееееееееее горкото и аз мисля че се кефи като ритка яко и търкам шкембето колкото мога. doh sindarella чак сега се сетих какво исках да те питам снощи какъв е тоя крем с невен каква марка е да си го купя и аз че и моите са полудели.

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 19:21 от bobito81

# 173
милички много ви благодаря за подкрепата,помагате ми да не се чувствам толкова зле като вчера   bouquet
днес ми гледаха шийката на матката и казаха,че не се скъсила(4см е),но се видя и някакъв "начален конус" т.е. околоплодната течност се вклинявала там,май не разбрах добре-дано не е нещо много лошо  newsm78
извините,че няма да пиша дълго,но абуката ми е забит на китката и много ми пречи,пожелавам ви на всички да се чувставате чудесно!!!

# 174
Мамита,

Препоръчвам Ви Дийпак Чопра- Магическо начало, Вълшебен живот. В книгата освен подробно застъпеното пренатално общуване, в детайли и с описани упражнения са застъпени апетита и наддаването на кг., подготовката на перинеума, съзнателното раждане и т.н.,с една дума всички или почти всички  етапи и съпътстващи проблеми на бременността, родилния и следродилния период.
Да подчертая в никой случай не правя реклама, просто в една книга видях събрани "маймунската тема", училището за бременни и йогата за бременни, и нямаше как да не го споделя с Вас.

Целувки от мен    love001
Лека и спокойна нощ, да погалите коремчетата !

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 23:14 от Asija

# 175
здравейте  Simple Smile
днес бях на фетална и всичко е наред с нашето беб  Grinning видяхме му всичко, накрая се надупи  Laughing и ни обърна гръб дори  Laughing много е красив  Blush с овалното си личице  Grinning само дето нямаме снимки или филмче, защото трябвало предварително да кажем, че искаме  #Cussing out  стана ми гадно, ама важното е, че всичко е наред. направо камък ми падна от сърцето  Praynig 

# 176
  • SZ
Здравейте и от мен за днес(макар че скоро ще е утре)! Да се включа и аз по темите:

За зъба с абсцеса искам да кажа,че ако не може да се лекува е задължително да се извади.Няма такива филми като:няма упойки за бременни.Просто на въпросните доктори не им се поема отговорност.Просто трябва да се намери стоматолог,който да се наеме,няма нищо сложно.И освен това мисля ,че не трябва да се отлага.Работя в стоматологичен кабинет и знам за какво става въпрос.Подобна инфекция вреди много и в обикновени случаи ,а какво да говорим когато става въпрос за бременна.

По въпроса за гърдите:аз първият път не правих нищо предварително.Когато започнах да кърмя обаче започнаха да ми се заформят рагади.Изпратих мъжа ми да ми вземе нещо от аптеката,а аптекарката(да е жива и здрава)му казала да вземе от магазина най-обикновено бяло нишесте с което да си напудрям зърната след всяко кърмене.Започнах да го правя и проблема изчезна.Запомнете този вариант,ако ви се наложи след 4-5 месеца.
Лека нощ(ако има още будни) и добро утро на останалите, които ще се включат сутринта!!!

# 177
  • Лондон
Здравейте момичета,

аз днес съм много крива... искахме да купуваме една къща, уж всичко беше наред, а онези днес сутринта се отказаха... Искат повече пари... А пък ние се опънахме... и май няма да стане работата  Cry
А така се бях навила... хубава детска стая имаше... страхотна градина, близо до работата ми... (сега пътувам час и половина в едната посока), страхотни училища и градини наоколо... обаче.... Винаги като искаш нещо прекалено много не става  Confused И с мъже, и с работа, и с покупки, и с какво ли не... Винаги стават нещата като не ти пука вече толкова дали ще стане или не,  и като цяло имаш средна мотивация.  Дано с децата не е така!  Tired Макар че тях, като се замисля, няма как да ги искаш 'средно'...  newsm78 Това е сложно - ще го мисля на сутринта...

Добре дошли на 'новите' майки и най-добри пожелания на 'старите' с проблеми - дано скоро се оправите!

Диди-2, мерси!

Дийпак Чопра е интересен. И аз го препоръчвам ( виж, с него е сигурно, че не сме роднини или нещо подобно Simple Smile)

Бобито сигурно ще я сънувам довечера с дупките  Mr. Green

А Миката пак изчезна... Чаках да чуя днес нейното има ли си пишка или не Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 апр 2008, 00:38 от eya

# 178
Добро утро!

Аз само да кажа, че каквато съм разсеяна и разпиляна между двете столици в момента си бях объркала датата за прегледа  Embarassed Embarassed Оказа се, че е за днес, а не за вчера.
Така че очаквайте отчетно включване по-късно вечерта Simple Smile

Еya, съжалявам за къщата.... То наистина идеално няма. Но не се отчайвай, ако не стане тази, ще намерите нещо по-подходящо. И ние преди две години бяхме стигнали до подпис за един апартамент, но не се получи. Много го изжявавах на времето, обаче сега, като минаваме покрай него (той ни беше в парижкия квартал), сме повече от доволни, че не го купихме... След това се отвориха много по-интересни и заслужаващи се възможности. Така че - кураж!!!!

За зъба и абцеса аз също съм на мнение, че трябва да се вади без никакво бавене. Нavga, продължи да търсиш и то много упорито хирург!!!!

Хубав ден на всички!

# 179
Здарвейте на всички !
Честит 1-Ви април ,и се пазете да не Ви излъжат, но дори и да се случи то се прави за здраве.
Доста отдавна не съм се включвала във форума но ви чета и следя редовно. Виждам вече че на почти всички са съобщили какви бебнца ще имат, което е чудесно. Пожелавам Ви хубав и слънчев нов месец !!!
 На Мика успешна консултация, всичко ще бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт