Влюбени като деца,АВГУСТ ще сме горди майк

• 12 630
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
Привет и от мен, момичета!

На патерица - ЧРД на Котето Марта!  smile3525 Успехи във всичко и здраво и послушно бебе!

stella_a, всичко ще се оправи, системите са досадни, но не са страшни, главното е да си спокойна и да ги приемаш като нещо рутинно, да не мислиш постоянно за това. Ще видиш, че всичко ще бъде наред!

Havga, изобщо не е вярно, че няма стоматологични анестетици без адреналин. Мисля, че тук се използва Ултракаин, той може да се прилага при бременни. Мепивокаинът също има вариант без адреналин, предназначен за сърдечноболни. Има и още без или със символичен процент адреналин. Намери си свестен хирург-стоматолог. Според мен еднократната анестезия е за предпочитане за бебето пред перспективата четири месеца да ходиш с абцес и под заплахата да се налага периодичен прием на антибиотик.

На всички бъдещи мами от мен едно голямо  Hug

# 151
Коте Марта, честит първи ден след РД, да си здрава, много обичана и щастлива и едно красиво Коте Августа, по което да припадат котараците.  bouquet

Стелче, знам какво е.В момента съм вързана с една система за прозореца, ама какво да се прави, няма как, но като се роди бебчето тези неща се забравят.Освен това, от инжекциите но-шпа получих 2 огромни сърбящи зачелвени участъка и по цяла нощ съм с компреси от ракия Sad, а за абцес, не става ли да се жабури нещо такова, или греша,не знам.

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 13:56 от меви

# 152
 Havga на мен ми вадиха 4 корена без да знам, че съм бременна. Била съм в 4-5 седмица. Като разбрах попитах наблюдаващия ме лекар, каза да не се притеснявам, че проблем няма. В 18 седмица правих мост, за изпилването на съседните зъби пак ми сложиха упойка. Проблема при мен беше, че не ме хваща и аз незнам защо. Според мен редно е да се консултираш с лекаря си и с някой специалист стоматолог. Личното ми мнение е че е много по-опасно да стоиш с гноен абцес, който може да ти докара ред проблеми, които няма да изброявам, отколкото да ти сложат една упойка и да ти извадят зъбите.

Бобито аз с дъщеря ми единственото което правих е да си разтривам зърната с твърда гъба за да загрубеят. Ако тръгна с щръкнали зърна из вкъщи мъжа ми ще ме скъса от майтап  hahaha даже не си го и помислям. Сега обаче чета, че в тези курсове и отворени врати с акушерките по различните болници, съветват за мазане с някакви кремове специални. Аз затова и онзи ден бях питала ако някой знае нещо, но никой не отговори.

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 14:16 от Asija

# 153
Добър ден щастливи мамита!   bouquet
  Gift newsm59  party023 Коте Марта! С малко закъснение надявам се да приемеш най-сърдечните ми пожелания за живот, здраве и много късмет за теб, малкото котаче и любимият котак!
Добре дошли на новите попълнения!  Hug
На проблемните сладурки ще кажа само спокойно, защото съм абсолютно сигурна за всяка една от вас, че ще си износи бебето докрай и ще е много щастлива августинска мама! Така, че колкото можете не се притеснявайте, галете коремите, говорете на бебетата и те като чуят нежните ви гласове, ще се борят с всичка сила да видят мама! Почивайте много, защото работа ще има и след нас! Мислете положително и  preggo
Относно гърдите - предния път започнах да ги обтривам с хавлиена кърпа, някъде към 7  месец, а като се роди малкия се мажех с Гармастан. Не ми помогаше особено, но при мен болката отшумяваше на втората минута. А и честно казано не съм кърмила много, само 40 дни с дохранване и после тя сама си спря.
А за бодуването нощем-ужас! Тази цялата нощ сънувах, че раждам-умрях от страх-не знам защо, обаче не ми даваха и бебето и аз реших, че нещо му има. Е няма що, чуден начин да започнеш седмицата, нали?
В неделя посетих пицарията в която се бяхме събрали за срещата! Много ми стана мило, като видях масата на която седяхме. Показах я на мъжа ми, а той не спря да се чуди как ли сме изглеждали Wink Видях една мама с две момченца и с бебе в тумбачето и мъжа ми каза, че такава щяла да бъде и мойта съдба, щом съм искала момиче  #Crazy  smile3547
Havga аз за зъби не мога да говоря, защото в цялата си уста имам 2 пломби и тва е....  Stuck Out Tongue Winking Eye но ми се струва, че по-добре да се отървеш от гнойния абцес!

# 154
  • Бургас
Asija миналата седмица ходих на училището за бременни към списание "9 месеца" и там препоръчаха ето този, трябвало да се гледа дали може без измиване http://www.avent.philips.com/en_GB/products/NippleCream.asp

# 155
Толкова се развеселих от номера с щръкналите зърна през сутиена.Не съм опитвала !Незнам дали има ефект. JoyАма не спирам да се смея . newsm62 newsm62Големи сте сладурани всички августовски мами!И сега от смях пак ме болят шевовете,ама съм спокойна.Знам ,че всичко ще е наред.

# 156
Коте Доктор, честит вчерашен рожден ден

Моят мъж: "Нещо ме боли рамото..."
Аз, загрижена: "От какво, да не си го изкълчил?"
Той: "Не....от бременността."
Аз: "....???  Shocked"
Бе ми научно обяснено,че бъдещите бащи боледуват по-често по време на бременността на жената, защото подсъзнателно се страхуват да не останат на втори план.
Но според мен причината е в книжката за бъдещия татко, която зърнах на нощното му шкафче  Laughing

А ако продължава да ми купува блузки с дълбоки деколтета, скоро от тях ще ми се вижда и пъпа  hahaha

Стела, Меви, мисля ви и ви стискам палци бързо да се оправите  Hug

И аз пазя леглото, шийката леко се е разкрила. Усещам пулсиране някак си вътре във влагалището, това счита ли се за контракции ?  newsm78

Сутиена на Бобито искрено ме развесели  Joy

Хубав следобяд, момичета  smile3525

# 157
Първо, Коте Марта , Честит Рожден ден   bouquet

Сега обаче чета, че в тези курсове и отворени врати с акушерките по различните болници, съветват за мазане с някакви кремове специални. Аз затова и онзи ден бях питала ако някой знае нещо, но никой не отговори.
Мамадона, относно кремчето:
На мен колежка ми даде мостра, за да покажа какво искам в аптеката- на Avent (Smoothing Nipple Cream) само го мажеш по веднъж след баня без да разтриваш. Питах Доки, който каза да не си пипам гърдите понеже масажите може да предизвикат контракции, посредством отделянето на хормон от малкия мозък ,мисля каза.

Аз съм в чудене дали да го ползвам. Колежката твърди, че я е спасило. Съжалявам, че горе споменавам конкретна марка, но просто това знам. В аптеката сигурно ще предложат не по-лоши алтернативи.

# 158
Ани и Кинли,доколкото знам,посещението в Токуда е на 15.04.,но щом има разминаване,утре(дано да не забравя Embarassed) в у-щето на сп."9 месеца"ще попитам и ще ви кажа със сигурност smile3503
Иначе тел.за записване са:

02/403 43 52 и 0884 993 110  - Иво Андреев. Само че не съм сигурна дали ще има места за тогава newsm78

Стела,миличка,знам,че в болницата ти е много тъжно и гадно,но нали е за доброто на бебка...Мисли си само хубави неща и ще видиш,че всичко ще е наред-имай кураж! Меви,ти също! newsm51
Асе,и аз знам засега само за кремчето на Авент,за което са писал  Poppi  и britt и мисля да пробвам с него  bombs

И искам да ви кажа на всички,мили момичета,да галите коремчетата,но да не прекалявате,защото това,за съжаление също може да предизвика контракции!!! Бях чувала само за това,но предишната вечер го изпитах на гърба си... #Crazy
Докато галех бебката през коремчето,май малко попрекалих и изведнъж корема ми се втвърди като камък....Так че,галете ги  preggo , но по-внимателно!  newsm10   love001

# 159
Много сте писали, не мога да ви прочета.  Crazy

Видях, че съм пропуснала важно събитие:
 smile3525 newsm51 newsm59
Честит Рожден Ден, Коте! Да си здрава, обичана и след 4-5 месеца да станеш горда мама на малко коте.

За гърдите си не съм правила нищо предварително първия път. Бях си купила мехлем, но го ползвах чак като започнах да кърмя. Не съм имала и проблеми. Малко ми бяха разранени зърната първите 2-3 дни, но после всичко си дойде на мястото.  За да се избегнат разранявания и неприятни усещания е важно бебето да се поставя правилно, т.е. да захапва правилно.

Добре дошли на навозаписалите се мами!
Мишимади, специални поздрави за теб!  Hug Вече не съм аз с най- малкото голямо дете.  Party Но ти пък си имаш още 2 да ти помагат. Колко са големи първите две деца?

# 160
Аз с зърната на гърдите си не съм правила нищо първия път.Само в самото начало като започнах да я кърмя ми беше доста некомфортно с зърната и ме боляха,но отмина за ден -два и затова не съм обърнала внимание.
Сега чета най различни неща за подготовката за кърмене и вижте на какво попаднах (копнах го от юлските мами,които са ходили на лекции сега скоро и са им го казали ) Wink
За подготовката за кърмене:
- докторката и Асенцето казаха да НЕ подготвяме предварително зърната за кърмене, да не ги мажем с кремове, да не правим масажи, камо ли да ги търкаме с груби кърпи и пр. Идеята била не да загрубим зърната, а да ги направим еластични, но това не ставало с масажи и кремове, още повече, че поради пряката хормонална връзка между гърдите и матката, едно такова търкане може да предизвика ненавременни контракции
- апелираха също да НЕ мием зърната със сапун около месец преди раждането. Чистата вода им била напълно достатъчна.

# 161
Simple Smile))
Много свежа тема:))
И какви агенти имало между нас:))
В името на информацията:) Wink

# 162
За зърната и аз знам ,че не хубаво много да се третират по време на бременност защото стимулират отделянето на окситоцин,а той е хормона ,отговорен за контракциите.Ако държите да обработвате зърната  - правете го по-внимателно.Аз лично нямам опит с разранени зърна.Кърмя си след всяко раждане без проблем.А самата кърма също много помага - след кърмене оставяш гърдите да изсъхнат ,открити.Но до тогава има много време.

# 163
и аз съм на мнение че зърната не трябва да се третират толкова много, но това за галенето на корема, ми се стори много чудно. Аз моя корем си го галя постоянно, особено като си легна пред телевизора, на мен контаркциите ми престанаха още преди яколко седмици, продължавам да пия магнерот, но не съм спряла да си галя корема...невъзможно е, как да устоиш Simple Smile а и моята кукла така мило почуква отвътре Simple Smile...

# 164
  • София
Здравейте момичета..  bouquet
Преди малко се връщам от моята докторка и ми изпиза да мия Магнерот или магнерич и Матерна Центрум..Като гледавам май имам и аз контракции (тя не ми каза нищо..само ми изписа магнезии), но съдя по това, че мамите, които имат контракции пият магнезии..дано всичко е наред.. запизах си час за ФМ при Д-р Врагалева на 11.04. newsm44 и така при мен..
На вас много   bouquet и  Hug

Общи условия

Активация на акаунт