Бум от бебета настана, чакаме със трепет всяка следваща АПРИЛска мама !!!

• 18 433
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
вижте аз от скука какво правя . накарах детето да ми нарисува корема Laughing

# 196
Ами опитвам се да ви изчета, но не се получава...  Вижда се, че още имате свободно време  Laughing Laughing Laughing
Просто още не мога да си намеря малко време между кърменето, изцеждането, обличането и т.н.
Но да карам поред - на 25ти вечерта нали ви писах, че имам контракции, бяха на 2,5 - 3 минути и доста болезнени, но все пак търпими. Като отидох до тоалетна видях, че ми е паднала тапата, но за мое учудване беше като съсирена кръв, а не като слуз.
Все пак си легнах, но кървенето продължаваше, та към 3 и нещо събудих Аси да се посъветвам с него. решихме да идем до Селена, дори да е фалшива тревога. към 4 и нещо се намотахме и тръгнахме. Като ме прегледаха имах малко повече от 2см, дежурният лекар ме тушира и каза, че ме приемат. После запис на тонове, клизма, документи.... и ме въведоха в предродилна към 5 и нещо.
Имах контракции пак на 3мин не мн болезнени. Към 7 звъннах и на моя лекар (реших да му спестя среднощното разкарване за 2см) и  после ми спукаха околоплодния мехур (изобщо не боли, но е странно), за да засилят контракциите. Даваха ми да се разхождам и беше ок. когато док дойде имах вече 4 см (след още едно туширане) и в 8и 20 ми сложиха епидуралната упойка. на 4см вече контракциите бяха страшно силни.
След упойката дори успях да си подремна - ако можете да избирате и анестезиологът е професионалист - не се колебайте, аз съм страшно доволна. (д-р Кичуков е майстор в това отношение).
В 11 имах пълно разкритие и трябваше да напъвам - акушерката и док много ми помагаха (д-р Кръшков и акушерка Неголова). казаха, че напувам, все едно съм раждала трето дете - толкова добре. и напъните бяха поносими, тъй като тогава намалят упойката, за да се усещат. И после в родилна зала с няколко напъна и една епизиотомия се роди Асинцето сладко - в 11 и 40.
Вярно е, че когато си видиш рожбичката, всичко се забравя, дори съм готова за 2ро бебче  Crazy
Аси беше с мен през цялото време, документира всичко и съм му страшно благодарна - само присъствието му ме успокояваше.
В 16ч станах да се измия и освен шевовете друг дерт нямам Simple Smile
Но пресоналът е страхотен, не ме оставиха 1 минута сама и без някой да проверява как съм.
Ами това е накратко, то не може да се опише с думи, но съм страшно щастлива и сечувствам прекрасно. Пожелавам ви и на вас такова леко раждане  Hug
Ще пиша пак скоро, качвам малко снимки. Целувки

# 197
tanzen голям сладур е малкият Hug като гледах снимките и все повече ми се иска и аз вече да си гушна моето бебче Simple Smile

# 198
О, ще си го гушнеш и после ще се чудиш, дали от теб е излязо това съвършено същество.
Аз използвам паузите между кърменето, та не се сърдете,ч е пиша по-рядко
Хайде днес няма ли новини?

# 199
Имам си момченце!!!
Днес ни изписаха от болницата. Имам момченце. Роди се на 23.03. когато се роди тежеше 3,210кг. и е дълъг 49см.
Казва се Божидар.
Не съм прегледала темите, но видях колко много бебета са се родили. Честито на всички мами! Да сте здравички малки априлчета, това ви пожелавам.

# 200
Леле, каква пустош...надушвам много бебешорковци днес... Crazy

Честито на всички новообебили се мами!!! Много здраве и късмет пожелавам на тях и слънчицата им!!!    bouquet  bouquet  bouquet
tanzen, днес тъкмо нещо се бях шашнала от предстоящото събитие, но разказът ти ми вдъхна кураж и се надъхах.... и вече нямам търпение... Hug smile3525

# 201

Момичета, какво пиехте за нисък хемоглобин? Моят е 94,  док каза, че е поръчал желязо, но не му донесли, а по аптеките няма.

Koketka, а освен хемоглобина изследваха ли ти и нивото на желязото в кръвта? Макар че при бременните най-често се касае за желязодефицитна анемия не винаги е така и тогава приемът на желязо дори е противопоказен.

# 202
Честито pepa_ilkova да ти е живо и здраво момченцето  bouquet

# 203
  • в илюзия
Пепа Илкова честито! Дано те слушка много малкия Божидар.Чакаме снимки   bouquet

Танзен и Лара1  добре дошли отново . Танзен много хубав разказ , чак и аз вече нямам търпение Heart Eyes

# 204
tanzen така както го описваш не било страшно Mr. Green Много ми хареса разказа ти!Мога само да се надявам и при мен нещата да се случат така бързо като при теб PraynigГледах снимките.....голям сладур Heart Eyes според мен повече на теб прилича ,а ти си писала,че е "бащичко" Има твоето носи Mr. Green

Криси твоята дъщеря е родена за художничка PeaceИзрисувала ти е корема много пролетно Peace

Момичета не е ли по-удобно за разглеждане снимките на нашите бебета да са в един албум (БЕБОЦИ-АПРИЛ 2008)където са снимките на Дари и Димитрис,а не всяко бебе да си има отделен албум???Това е само предложение  Peace

Честито на  pepa_ilkova  за Божия дар,който е получила!!!Жив и здрав да ти е!!!  bouquet

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 16:31 от sisee

# 205
Пепа Илкова, честито бебче и на теб!  bouquet  bouquet  bouquet

Танзен, много ми хареса твоя разказ - много успокоително звучи! Hug

# 206
  • Някъде на път....
pepa_ilkova, честит ти Божидар! Много, много да те радва!   bouquet

Банджи, не се шашкай де! Ще видиш колко прекрасно ще бъде раждането и колко щастлива ще си ти!  Peace

tanzen , Аси е страхотен сладур! Поздравления!  Hug

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 16:51 от t_ilieva

# 207
tanzen страхотно хубав е бебко Аси, особенно с тая рошава косичка, много хубав бебо! (ПУ–ПУ) И ти изглеждаш супер на снимките! Разказът то много ми хареса!Благодаря че сподели с нас  Hug
Момичета аз утре ще ходя да видя Петенцето, ще зема моя големият фотоапарат и ще ги наснимам със Стефанчо!  photo
Пепа Илкова честита рожба да сте живи и здавички! Heart Eyes
Криси страхотни цветя наистина!

# 208
пепа илкова честито!  bouquet.аз също съм за предложението на сиска-нека всички бебета са в един албум Peace.снимките са страхотни.танзен радвам се че си добре Hug

# 209
Честито на Пепа илкова и от мен!
Сисе, ами от мен само носито е взел, иначе като го погледне човек е цял на баща си  Hug
Ами за албумчетата, съгласна съм, ама как да ги преместя? newsm78
Иначе няма от какво да се страхувате, все пак дори да е малко по-болезнено, целта е да си гушнем малките съкровища. А и колкото по-спокойни се запътите към родилния дом, толкова по-добре!
Засега това е от нас, питайте ако има нещо, че не се сещам.
Аквариел, поздрави на Петето!

Общи условия

Активация на акаунт