ОКТОМВРИЙСКА мама в този час, пише в темата със захлас

• 13 287
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен!
Днес времето при нас е отвратително и съответно и настроението е такова.Спи ми се, студено ми е, май се мъча да се разболявам нещо ,което хич не ми се нрави.И корема ме наболява дали от уголемяване дали от друго незнам.За капак на всичко сънувам разни глупости и се чудя от къде ми идват такива сънища? newsm78 Добре че бързо ги забравям.
Ми май толкова от мен отивам да си лежа.Някаква пролетна умора ли ме хваща или депресия заради лошото време ,незнам ама ми е криво.
После ще  ви видя пак сега ще полегна

# 106
Mомичета,
Някоя беше писала за сърбеж в гърдите. Понеже и аз съм със същото оплакване, даде ли се акъл за справяне със ситуацията. Simple Smile
Сърбежа в областа на зърната ли е и по-скоро вътрешен ли  е newsm78 , защото при мен беше така до миналата седмица, но смених сутиените с по-свободни и някакси изчезна от самосебе си...

TTsvetySS вече всичко е наред нали  Hug аз имах многократни кафеникави зацапвания до миналата седмица, но понеже първата ми бременност беше така до 4-ти месец и въпреки че не станах от леглото, биха ми инжекции пиех хапчета тогава не спряха, този път реших да си ходя на работа и да не изпадам в паника... Нито преди нито сега някой ми даде логично обяснение на какво се дължи прокървяването. Гледаха ме многкратно отлепване на сакчето няма, а от къде е всеки си изказва хипотезите...

# 107
Здравейте, маминки  love001  love001

Аз ще ви се похваля, че бебенце ни е пораснало с цели 2 см. Вече сме 5,8 см. Ако знаете как рита с ръчички и краченца /на мама мъничето/. Доктора каза, че всичко е ок и на 22 април пак съм на преглед, а на 23 ме изпраща за биохимичен скрининг, тъкмо ще съм във 17 седмица. Каза ми също, че в България влиза и ново изследване, което се прави в МД м/у 11 -14 седмица и отново показва % риск за малформации. Това изследване заедно със биохимичния скрининг давали до 90% гаранция за това има или няма вродени дефекти. Аз лично няма да го правя това ново изследване, ще отида само на биохимичен скрининг. Доки ми каза, че не трябвало да се записваш предварително, ами направо отиваш на 14 ет. в МД и ти взимали кръвчица.
А направих си и изследвания за Хепатит Б и урина, но утре ще отида да ги взема, а може и през интернет да ги проверя, ама като нищо не разбирам Embarassed.

Северинка, аз отидох до този магазин днес Мамма Донна, но ти казвам, че цените са по-високи дори и от магазил Миа. Пък и не бяха нещо особено според мен.

Ами това е от мен засега.

# 108
  • София
Цвети, дано повече нямаш такива преживявания. И аз имах такава случка, затова сега ме карат да лежа докато не вляза в 4 месец да се види плацентата и въобще дали бебчето е защитено добре. И аз слушам, защото се уча да съм на второ място от сега нататък. Simple Smile

# 109
  • София
Върнах се от скрининга.
Бебчо е добре - има си костица на носа, има си всички вътрешни органи, които се следят на този етап, гръбначе, черепче и вече е 5 см. Много се въртеше обаче и хич не ни даде да проверим дали случайно няма да се види пола.
Много съм доволна от прегледа при Янкова. Бях в кабинета и в 14 поликлиника. Изключително приятно и чисто е в центъра. Тя е много приятна, младичка и много внимателна. Обяснява всичко - какво вижда, какво мери, какви са нормите и т.н.
Сега вече се поуспокоих - рискът за Даун и вродени малформации е 1 на 10000.

# 110
Здравейте и от мен вече съм си в БГ от вчера , а утре съм на първи преглед.Надявам се всичко да е ок с нас.На пловдивските мами предлагам вече може да се позамислим за срещата очаквам предложение. Hug

# 111
Мацки, току що гледах филмчета за раждане със секцио  #Crazy. С извинение щях да  Sick. Каква дупка направиха докторите докато стигнат до матката аз се уплаших.
Такива работи да не сте гледали, като дойде време и за нас, ще разберем какво е и как е!
Ама нали пусто любопитство smile3514

# 112
Има един сайт с Дневници на раждания има снимки от ражданията ама така снимали че то всичко се вижда аз че съм раждала ми се сгади така че хич не гледайте такива работи.Понякой път е по добре да не знаеш какво те чака

# 113
  • София
Абе момичета, къде сте тръгнали да гледате такива работи. Не случайно докато те оперират има завеса да не виждаш какво става. Даже раждалите не са виждали такива гадости. Тези гледки са само за нашите доктори, не за нас. Я си пестете нервите Naughty Аз хич не искам секцио ама като дойде времето и ти кажат че няма друг начин не можеш да си го стискаш.

# 114
Аз първото го родих секцио и хич не ме беше страх,по ме беше страх от нормално раждане.В началото на 8 м. бях болна и бебето се завъртя с главата нагоре( седалищно) и така си и остана, освен това ми писаха препоръчително секцио заради очите.Имам 3,75 диоптър късогледство.На 6 ден се прибрахме с бебето и аз се чувствах отлично.Помощници не сме имали,бяхме само с мъжлето.
Аз все още не съм питала гинеколожката,но чета из нета,че при такъв малък интервал от първото секцио,то и второто ще е секцио.Надявам се да е така,че много ме е страх от напъването за нормално раждане.....
Нинка маслинка добре дошла в Пловдив.
Можем да организираме една бърза среща и то скоро,че ако говорим чак за следващи седмици пак може да не стане.Аз предлагам тази събота да обядваме заедно в пицария  Grinning разбира се в центъра."Верди","Центръл парк" или пък ако искате някоя друга.От резервация мисля че няма да има нужда ние сме малко.Какво ще кажете?От Пловдивските мами само аз ли имам дете?  newsm78.

# 115
TTsvetySS не разбрах какво си си взела  Embarassed Ако можеш да ми обясниш.

EkaterinaM кожата ме сърби, като че ли ми е станала тясна, най-вече в областта на зърната.

# 116
Здравейте мацки. Аз не съм се включвала отдавна, но не се и задържам много много. За да кача снимките ще трябва първо да преинсталираме програмата за сваляне  Sad
Днес бях на преглед при мойта докторка, но колкото и да се опитваше да накара бебето да мръдне, то не искаше. Явно милото след мойто препускане по улиците беше заспало  Simple Smile
За БХС ми каза между 14 - 19 седмица, като УЗИ не трябва да е по-рано от три дни от вземането на кръв за изследване. Колкото и да бях против ФМ ме прати при Виолета Димитрова от Фемина (каза, че била най-добрата), но ми каза в 20 седмица.
Ще помола, ако може и на лични някакъв тел. за записване, че като ви четох вай е доста трудничко.
Иначе така ужасно ми се спеше сутринта, а малкия запротестира още в 6 и нямаше за кога да си доспивам  Tired
За сърбежа - моят съвет е усетите ли го, почвайте да се мажете с кремове - омазняващи, овлажняващи и т.н., защото сърбежа е признак на разпъване на кожата и евнтуални стрии.

# 117
  • Lovech
Марианче, телефона на МЦ "Фемина", където работи Димитрова, е 9833020. Аз днес се обадих, записват за 28-ми май, по-ранна дата няма свободна, само ако някой се откаже. Виж коя седмица ще си тогава и си прецени дали те устройва.

# 118
Здравейте момичета,

От няколко дни не съм писала, но нямах мн време и докато прочета всичко.... Grinning. Как ми се иска и аз да съм в София и да се срещам с вас Sad.

Днес бяхме на преглед. Видяхме малкото бебче, мърдаше, махаше и лапаше ръчички, толкова сладко. Вече е 4,23см и е с цяла седмица по голямо от колкото трябва. Много сладко! Laughing

# 119
  • София
Добро утро, мамчета! Аз ли съм най - ранобудната тази сутрин  Simple Smile Ако не трябваше да ходя на работа и аз нямаше да стана от леглото поне до обяд, обаче........
Малко съм притеснена днес, защото на обяд ще ходя при доктора да видя резултатите от изследванията и да каже какво трябва да правя с единия повишен антиген, стискайте палци да не е нещо лошо. Обещал ми е днес да ми разпечата снимчици на бебчо, защото последните два пъти като ходих му беше развален принтера на ехографа.
Аз също имам от време на време сърбеж, но само на зърната!
Хайде приятен ден от мен и много положителни емоции  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт