В защита на Българския книжовен език!

• 53 295
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 540
  • под дъгата
На кого било предложението: "Да махнем сега точката от закона, а догодина пак да си я върнем", разбрахте ли?
И аз го четох някъде, но не помня къде. Май в някое от изказванията в протокола от обсъждането, не съм сигурна.

Божидар Димитров "удари едно рамо".

# 541
... Божидар Димитров "удари едно рамо".[/color]
Аз малко се обърках покрай иронията му за това: "Оставете я тази точка, за да не се бунтува народа" (или нещо в този смисъл).
Не бях сигурна на чия страна е. С този лек сарказъм...

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 20:20 от Силви_

# 542
  • София
Тео, беше прекрасна!   bouquet

# 543
  • под дъгата
Силви_, да, и на мен ми прозвуча иронично, но точно на въпроса му: "Като е формална, защо не я оставите?", професорът /доцентът?/ не можа да каже нещо убедително, дори започна да се припотява. Т.е. искам да кажа, дори и иронично, дойде в наша полза.

# 544
Дааа, всичко съдейства за нас - да се видят колко са им измислени законите и с каква лекота се гласуват и премахват... Да се види на какви законотворци разчитаме.
Аз поне в това се убедих.

Надяват се на това, че пред народа ФърФи поезия пред право.

Надяват се на юридическа некомпетентност на повечето хора.

# 545
Доцентът се опита да засече Димитров "Ето ти казваш че е формална и не работи" , Димитров: "Не е вярно това вие го казахте" в смисъл "аз не твърдя че е формална и не работеща" тъй че е изцяло на наша позиция, както и водещата, която вметна, че е подписала петицията.

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 20:00 от siana_

# 546
Лошото на такива предавания е, че за краткото време, което ти се предоставя, нямаш време да реагираш на всички изстреляни умишлено объркващи и неверни твърдения (като това Конституцията) и разговорите тръгват в грешна посока.

# 547
 Подписах. Силно се надявам да има ефект, защото в последните години все повече се увеличава неграмотността сред младото поколение, в средствата за масова информация, дори в официалните документи на различни институции.

# 548
Лошото на такива предавания е, че за краткото време, което ти се предоставя, нямаш време да реагираш на всички изстреляни умишлено объркващи и неверни твърдения (като това Конституцията) ...

Доцентът: Нали в Конституцията пише, че официалният език е българският, какво се притеснявате?
Ние: А пише ли, че в училище трябва да се изисква усвояването на книжовния български език?!

Именно заличаването на книжовния български език от закона е първата крачка към нарушаването на Конституцията.
Доцентът се представи в много, много слаба позиция. Представи се зле.
(може да е от искрено непознаване на законите, но това няма значение в случая)

И децата, и родителите им трябва да знаят родния си език, за да не се погазва Конституцията.

# 549
Лошото на такива предавания е, че за краткото време, което ти се предоставя, нямаш време да реагираш на всички изстреляни умишлено объркващи и неверни твърдения (като това Конституцията) ...

Доцентът: Нали в Конституцията пише, че официалният език е българският, какво се притеснявате?
Ние: А пише ли, че в училище трябва да се изисква усвояването на книжовния български език?!

Именно заличаването на книжовния български език от закона е първата крачка към нарушаването на Конституцията.
...
Е, да, и това ще е следствие не от нарушаването на Конституцията, а на закона, за който се твърди, че е ПРОСТО ЕДНА ФОРМАЛНОСТ!

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 20:25 от Силви_

# 550
Здравейте!!!Може ли някой да прати линк към предаването,защото едно съм без ТВ,и второ преди малко се прибрах!!!Предварително БЛАГОДАРЯ!!!

# 551
От neterra.tv БТВ е свалена:

"По желание на бТВ и текущата политика на News Corporation считано от 19.03.2008 Нетера ТВ спира излъчването на предаванията на запис и на живо на територията на България. Всички, които искат да гледат бТВ онлайн, могат да го направят на сайта им: www.btv.bg.
"

# 552
Благодаря Холограма!Влязох,още не са го пуснали на запис...

Да се уговорим вече за вторник...Казвайте къде и в колко!!!Поздрави!!!

# 553
Жива съм. ooooh!

Срашно се притесних в началото, съжалявам. Ако бяхме две, а не сама, нямаше да се случи така. просто за първи път, сам сама........добре, че дойде Лили (доня Коприва Heart Eyes), беше в публиката. Дано съм успяла поне най-важното да кажа, та да са разбрали хората за какво става дума. Много ме е яд, че накрая трябваше да завърша с друго, както и да е, това е положението.
Божидар Димитров ме подкрепи, наистина, той е авторитет и това има много голямо значение според мен. Светла Петрова също.  bouquet
След предаването, бях се подготвила и раздадох разпечатана петицията, като отдолу има линк към нея и написах кога е пусната и колко подписа има в момента.

# 554
Тео, добре дошла!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт