В защита на Българския книжовен език!

• 53 293
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 960
........ вече се чудя дали са останали българи в България и дали вече не сме ние малцинство. Thinking

Отдавна сме малцинство!

Утре на всяка цена ще изкопая някакъв запис в Neterra, за да покажа плаката, ама много ми беше представителен, освен, че беше единствен. Grinning
Еееех и ти-утре...Аз ти казвам че не мога да заспя а ти... Wink

Сериозно,на БТВ на сайта влязох,но и там не открих нищо...

Ние ще го направим по добре!!!

# 961
  • Варна
Касандра, подвела съм те, извинявам се за което. Късните новини не са ги качили още на сайта на БТВ, утре сигурно.

# 962
Касандра, скромно и от сърце, ще ти опиша плаката си, за да можеш да заспиш. Laughing

Такаааа, огромен, красив, представителен, черно-бял!!!

Ииииии, на него пише:

Език свещен на моите деди.

Красота, изящество, дълбочина, смисъл........абе.......поезия! Laughing Joy

# 963
Много хубав плакат. Поздравления. Ако го нямаше, каквато съм отнесена, нямаше да намеря събитието. Какво съм чела в нета - не помня, но си бях наумила че събирането е пред Народното събрание. Добре че се виждаше отдалече.
Иначе и аз му се любувах от обратната страна, щото с малките деца там се бяхме строили, а и имам фобия от камери и журналисти и обикновено гледам да се скрия зад нещо по-голямо и внушително.

# 964
Касандра, скромно и от сърце, ще ти опиша плаката си, за да можеш да заспиш. Laughing

Такаааа, огромен, красив, представителен, черно-бял!!!

Ииииии, на него пише:

Език свещен на моите деди.

Красота, изящество, дълбочина, смисъл........абе.......поезия! Laughing Joy
Аз все си го представях с големи червени букви... HugНе знам защо?!Някой психолог би могъл да се изкаже по този въпрос Wink...

Добро утро!!!Денят се очертава да бъде хубав,и искренно ви го желая!!!Благодарна съм че вчера сте представили така добре инициативата ни!!!  bouquetНа медиите не им се ядосвайте,те са поръчкови,и умишленно държат нещата в затъмнение...То иначе щяха и преди самият митинг да вдигнат шум,та повече хора да разберът,ама...

Но трябва да решим от тук накъдеВчера звънях на Силви,да ви помоли да ме изчакате,да направим резюме до тук,и да преценим ситуацията,но забравих че всички пишехте че ще сте с деца...Аз моите ги бях оставила на самоотглеждане в къщи,предвид времето и ангажиментите ми...Но е хубаво да си дадем сметка какво точно успяхме ние,и ясна представа какво можем да направим за напред...Имайки в предвид че масата трудно се организира,може би ще е по добре на този етап да не разчитаме на това...Да направим една кръгла маса,на която бихме поканили много личности и медии,все ще има някакъв отзвук...А може и първо пресконференция,на която да поканим директно в ефир въпросните личности на кръгла маса...Или Можем да обявим гладна стачка...Или протестни действия всеки следобед пред парламента...Кажете какво?!Аз пак казвам,в понеделник сигурно ще се срещна със въпросният депутат,какво да искам от него?!Да внесе исканията ни директно в парламентарната зала...Не знам дали може,но ще го питам...Да изиска от министерството да си направи прословутите норми на езика ли?!Пишете!!!Поздрави!!!

# 965
Еййййй, браво на "Не съм", страхотна снимка, забележете, плаката го държи дете, много хубава снимка, браво.  bouquet

http://images25.snimka.bg/005584039.jpg

На кой е момченцето, което държи плаката?

# 966
  • София
Снощи по ТV ЕВропа имаше репортаж за протеста. Отношението беше положително.

# 967
  • гр.София
 Момченцето е на другите крака на плаката Wink

# 968
Еййййй, браво на "Не съм", страхотна снимка, забележете, плаката го държи дете, много хубава снимка, браво.  bouquet

http://images25.snimka.bg/005584039.jpg

На кой е момченцето, което държи плаката?
Браво!!!Много е хубав!!! Peace

# 969
Супер, браво на вас  Hug

# 970
Момченцето е на другите крака на плаката Wink

Joy Hug Много хубава снимка се е получила, символична.  bouquet

# 971
Да, снимката е страхотна и има дълбок смисъл, но не съм сигурна дали "скъпите" ни управници ще го схванат.

# 972
Да, детето и тези думи, на фона на храма, символ на вярата.

Детето - бъдещето ни.

Езикът, който ни е съхранил и завещан да пазим, да предадем и на децата си да го пазят, ценят и знаят, за да ни има като народ, за да ни уважават и другите народи.

Храмът - символ на вярата.

Благодарение на тези символи сме оцелели.

Ще схванат таратанци, безумци! Sick

# 973
  • София
Чудесна е снимката! Добре че ми хрумна по едно време да си сменим местата с момченцето на Blanc, че на него му идваше високо плаката, а имаше голямо желание да държи:)

От ТВ Европа една репортерка с оператор ме пита разни неща още преди да започне официално протестът с четенето на декларациите и прочие слова. Доста въпроси ми зададе и малко трудно ми беше да ги вържа към моята причина да съм на този протест, но ако нещо от отговорите са ми излъчили и са сглобили нещата добронамерено - радвам се. Не мога по никой начин да видя техен архив, снощи исках да покажа евентуално на мъжа ми репортажа, но....

# 974
гласувам newsm10

Общи условия

Активация на акаунт