БУРГАЗлийки стягайте се за базара, че Великден наближава - 51

• 13 527
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
На мен дори една директорка на ясла ми каза, че като паднат таксите, може да ги направят обвързани с доход, т. е. не стига, че моето дете не получава детски, няма да може да ходи в държавните ясли, а данъците които ми смучат нарастват и кой е облагодетелстван - циганите. Писна ми от всичко. Цял месец драпам да ми запишат детето на ясла за есента. Навсякъде ми отказват, защото било вече късно, даже една имаше наглостта да ми каже, че щом до сега на съм го записала, значи не съм имала намерение да го давам на ясла. Есента щял да е на 2 и половина и бил вече голям за ясла. После ми казаха, че ставала любезна като отидеш при нея с торбичка. Е, от мен нищо няма да види.

# 166
  • На морето!
Аз също съм против безплатните яли и градини.Предпочитам да плащам повече отколкото е таксата сега, но в групата да са под 20 деца и лелите да имат физическата възможност да се занимават с децата, а не само да ги вардят да не се сбият и да ги наказват в другата стая.На тях също им е мн  натоварено и ги разбирам, а сега след като са безплатни дечицата ще станат още повече и тогава групите по колко деца ще станата-40  Crossing Arms
А за тръгването от 6 годинки на у-ще не съм подписала, нямам наблюдения в-у 6 годишни деца, за да знам дали наистина е твърде рано.Аз съм ходила на предучилищна, където рисувахме и учихме имената на зеленчуците и въпреки това кандидатствах в "Кирил и Методий" за първи клас- имаше изпит, който включваше писане, смятане и логически задачи, които би трябвало да се решават в края на 1ви клас.Кандидатстваше се с изпит, на който се явиха доста деца, а приеха някъде 100, изискванията бяха детето да може да чете,пише и смята, тъй като от първи клас започваше интензивно изучаване на 2 езика.Та в този ред на мисли в класа ни имаше и деца, които бяха тръгнали от 6 годишни и не им беше по-трудно отколкото на нас, въпреки че програмата ни беше много натоварена.

# 167
Ами според мен, ако яслите са безплатни, то това трябва да се отнася само за работещи по ТД родители, които плащат данъци на тази държава редовно

Иначе така - съвсем ще се напълни наистина с .....  ooooh!

Съгласна съм с Амелия, трябва да има някакъв ред, за да не стане така, че прибирайки братята роми да изгонят нас.
На мен таксата за яслата не ми пречи.
Също нямам против училището от 6 години, но детето ми е още малко. След три години може друга песен да пея. Все пак тръгването на училище е поредният стрес за едно дете, така че предучилищната според мен е важна.

# 168
Ами аз съм тръгнала от шест годишните направо в първи клас и не помня да ми е било стрес някакъв. Даже ми хареса. За мен е нормално да си тръгнеш на шест години направо на училище.
Ама сега се чудя за мойто лапе, ми какво ще прави то половин ден само без да има кой да го гледа  Rolling Eyes, половин ден на училище и другата половина от деня?

# 169

Ама сега се чудя за мойто лапе, ми какво ще прави то половин ден само без да има кой да го гледа  Rolling Eyes, половин ден на училище и другата половина от деня?

То ми е далече, не знам как ще е след три години, но поради тази причина ще го запиша в предучилищна към градината, за да е цял ден, само тези към училищата са до обяд и там са и по натоварени  Peace

# 170
Здравейте момичета!

Търся си пистолет за силиконовите пръчки дето се топят! Казаха ми, че в магазините за левчета има, ама аз вчера не открих в тези от центъра в които успях да погледна! Ама те пък много бързо изгаряли, та погледнете като ходите по магазините!Много ще съм благодарна!

И също все още си търся това:
Момичета аз си търся такива закачалки! Моля ви някой ако види някъде по магазините да ми каже! В полиема до скоро нямаше, нито в щъркела! Другаде май не съм имала възможност да проверя, затова предварително ви благодаря!  bouquet

# 171
И аз бях от 6 годишните на у-ще, бяхме по цял ден там, като се спеше наобяд, би трябвало пак така да го направят. А за докторатурите от време на време ме занимават с училищни уроци да помагам, ми искам да ви кажа липсват ми не първите 7 ами първите 17 години в това отношение. Седя и гледам задачите като объл камък  #Crazy

# 172
 Открай време смятам, че липсва гъвкавост и в този така важен сектор.
  Аз съм за безплатни групи яслите и градините, но също и за платени групи на принципа на частните, където ще има по-високи такси.Всеки да има право да си избира вариант.Така и детските заведения ще печелят повече от сега и родителите ще са доволни.Естествено ще има и разлика в условията, материалната база, храната ако щете.Но най-важно е клиентите на дадена услугата да имат възможност за избор, да им се предлагат различни алтернативи.

# 173
 За шестгодишните първокласници също всеки трябва да може сам да избира, защото децата са различни, някои са готови на шест, други и на осем още не са.Но лично моето мнение е,че не трябва да се бърза, големият ми е шестгодишен и ходи на предучилищна в училище, наблюденията ми като цяло са, че повечето деца на шест не са готови още за училище.

# 174
Имах в предвид ако го направят от 6 години да се тръгва на у-ще, то поне да е като едно време, да се спи там, сега нямам спомен дали целия ден се учеше или следобед се играеше, ама да е нещо такова.

# 175
 Какъв сън на шест години бе братче. LaughingМоя не мога да го накарам да седне да обядва, ти сън, абсурд просто. Grinning

# 176
  • Бургас
Ааааа спят спят, моя и сега ако му кажа ще легне и заспи. До голям си спеше на обяд, ама зависи от детето.

# 177
Уфф, те моите и без обеден сън заспиват към 11-12 вечер, пък ако спят и на обяд  #Crazy  направо не ми се мисли. Към 11 им пускам филмче само и само да ги излъжа да легнат, нощни птици ми се извъдиха.

# 178
Аз също съм от 6 годишните и също спяхме в една сграда до училището.Децата на 6 не са готови още за училище,за това аз лично съм против това,поне моите наблюдения са такива,аз също съм завършила педагогика!

# 179
  • Бургас
Открай време смятам, че липсва гъвкавост и в този така важен сектор.
  Аз съм за безплатни групи яслите и градините, но също и за платени групи на принципа на частните, където ще има по-високи такси.Всеки да има право да си избира вариант.Така и детските заведения ще печелят повече от сега и родителите ще са доволни.Естествено ще има и разлика в условията, материалната база, храната ако щете.Но най-важно е клиентите на дадена услугата да имат възможност за избор, да им се предлагат различни алтернативи.

Съгласна съм с Ji, но май сме още много далеч от подобен подход. Ако съществуваше такова разбиране за нещата, в Бургас /и не само/ отдавна щеще да има частни детски ясли и градини на ниво. И алтернатива нямаше да липсва ............................

Ji, как е сега предучилищната в училище? По цял ден ли са или само до обяд и докога става записването, пак до май месец ли? Голямата се чудя дали да я записвам в училище или да я оставя преучилищна в градината. Тя не иска да спи наобед и ми казва, че иска на училище, защото там не спят, ама като не съм сигурна дали ще е по-добър избор.  newsm78 То май основно зависи в кое училище и при кой учител са.
За нашето училище май не всички са готови на 6 год. да тръгнат. Затова не децата трябва да се мъчим да пригодим към образователната ни система, а системата - да се нагоди към децата. Тогава и на 5 да тръгнат, проблемите ще са по-малко със сигурност.

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 14:49 от bissera

Общи условия

Активация на акаунт