ЧЕРВЕна, бяЛА или синЯ - кухНЯТА Ми е лЮБИмА...8-ми брОй

• 60 636
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • на кой му пука, майна
запис

# 91
  • Пловдив
Да ви се похваля,днес си харесахме и купихме и дръжките и някои аксесоари за тръбата....сега вече чакам майстора да почва в понеделник да видим Simple Smile
Хайде да се включа най-накрая и аз с моя проект за кухня.
Първо правя уговорката, че цветовете нямат нищо общо с желаните такива. И ъгълът зад вратата няма да изглежда по този начин, но не можах да се преборя с Kitchendraw-a:(

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234474

Много ще се радвам на вашите коментари и забележки
Ще ти кажа на първо око(както се казва)Бих направила шкафовете над фурната и над хладилника с дълбочината на уредите тоест по 60 см. така със сигурност ще трябва да се катериш на стол дори и вратичката да стигнеш,а и ще се получи по добра симтрия.Също така и дръжките бих сложила продълговати а не такива топчета(може и просто такива да си намерила с програмата ) И още нещо може на теб така да ти харесва,аз лично харесвам по разчупени линии и в горните шкафове бих го направила,като направя някой от вратичките им от стъкло Знам и че на проект не изглежда като в главата ти,но ще се избистри Simple Smile

# 92
  • Бургас
запис и от мен   Peace

# 93
Хайде да се включа най-накрая и аз с моя проект за кухня.
Първо правя уговорката, че цветовете нямат нищо общо с желаните такива. И ъгълът зад вратата няма да изглежда по този начин, но не можах да се преборя с Kitchendraw-a:(

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234474

Много ще се радвам на вашите коментари и забележки

Споделям мнението на sis7 ,че трябва да я поразчупиш тази кухня и да оправиш шкафа с вградена фурна.Успех!  Simple Smile

# 94
  • София
Благодаря ви момичета за помощта   bouquet

Ето го и втория вариант:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234474&photo=2

Оправих шкафовете над фурната и хладилника.
Разучих как се сменят дръжките на вратичките Simple Smile и вече изглеждат както си ги представям: долните с хоризонтални дръжки, може би малко по-дълги от тези, а горните шкафове искам да са с push-to-open механизми, без дръжки.

Относно раздвижването в горния ред - по-склонна съм да заложа на цветово раздвижване(например както съм го направила сега - дълбоките шкафове в тъмния цвят), отколкото да слагам стъклени вратички - хич не ми харесват Sad А и си падам по по-изчистените линии.

P.S. Май забравих да спомена, че си представям бъдещата ми кухня във венге и ванилия, с евентуални червени или оранжеви акценти (още не мога да преценя кой цвят ми харесва повече)

# 95
  • София
Така определено е по-добре. Hug
Симетрията си казва думата. Wink

Това,което е бар-плот...от вътрешната старана ще е с шкафове,нали?
А на една височина ли е с кухненския плот или различна? А дължината? Ако е по-дълъг няма ли да ти е по-ефективен.
Виж моя бар-плот,можеш да украсиш със стъкло. Ако не харесваш стъкло втори ред плоскост. Добре стои. Стига и на теб да ти хареса.

# 96
Сега изглежда значително по-добре. Simple SmileНо пък се засили малко ефекта на колони от двете страни на кухнята?!Не знам.Може да помислиш и върху ъгъла зад вратата.Предполагам ,че кухнята е свързана с трапезарията и изгледа на този голям шкаф с печките не е много добър.Но най-важното е на теб да ти харесва. Simple Smile

# 97
  • София/ Плевен
Съгласна съм с мнението на диди69, че кухнята малко се затваря с тези тъмни колони, но не е страшно ако страниците им са светли (както на проекта) Бих те посъветвала да размениш мястото на миялната и мивката- струва ми се много неудобно мивка и котлони да са ти на един ъгъл- да не се блъскаш в тенджерите докато миеш нещо на мивката... По- добре е да са по- далече. Другото, което ме притеснява е размерът на клапващите вратички ( тези на втория ред, които се отварят нагоре) Мисля, че трудно ще се направят на такава дължина- 120см. Стават много тежки за повдигане. Е, наистина всичко зависи от производителя- дали ще се навие да го направи, но те съветвам да обмислиш и друг вариант...

# 98
  • Пловдив
Оооо определено така много повече ми харесва.Само този ъгъл зад вратат нещо не ми се връзва да ти кажа аз бих го оставила свободен,тоест без чупката,само барплота напред и със сигурност мисля че ако е малко по дълъг ще е по добре.И още нещо гледам някакво чекмедже май си оставила под мивката,мисля че няма да стане ще ти е неизползваемо заради дълбочината на мивката, а ако е имитация само мисля че една цяла врата би стояла по добре Simple Smile И още нещо бих дръпнала мивката по към хладилника,за да ми остане повече работен плот до котлоните. А тази тройка чекмеджта до хладилника можеш да сложиш под котлоните.А за чистата линия съм съгласна ако така повече ти харесва и ощределено без дръжки Simple Smile Успех Simple Smile

# 99
  • София
Това,което е бар-плот...от вътрешната старана ще е с шкафове,нали?
А на една височина ли е с кухненския плот или различна? А дължината? Ако е по-дълъг няма ли да ти е по-ефективен.

Всъщност шкафовете ще са от външната страна, към дневната. Така ще мога да оползотворя и мястото зад вратата. Височината ще е същата като плота. А дължината... това ми е голямата драма. Не мога да го пусна по-дълъг, защото ще ми се затвори много дневната част. няма да може да се минава. След малко ще пусна схема на стаята.
Ако стане много грозно след като измисля какво ще правя с ъгъла, по-скоро ще жертвам плота, отколкото да го удължа Sad.

Gwen, твоя бар-плот е много хубав, но аз искам да избегна максимално стъклото в новия си апартамент   bouquet

Може да помислиш и върху ъгъла зад вратата.Предполагам ,че кухнята е свързана с трапезарията и изгледа на този голям шкаф с печките не е много добър.

Много си права за ъгъла, още го мисля. Първоначалната идея беше там да има ъглов шкаф, с матирано стъкло, който да "обере" грозния ръб, но както казах вече това ще доведе най-вероятно до махане на бар-плота:(

Бих те посъветвала да размениш мястото на миялната и мивката- струва ми се много неудобно мивка и котлони да са ти на един ъгъл- да не се блъскаш в тенджерите докато миеш нещо на мивката... По- добре е да са по- далече. Другото, което ме притеснява е размерът на клапващите вратички ( тези на втория ред, които се отварят нагоре)

това за мивката и миялната ще го обмисля сериозно. Благодаря ти.
Относно горните шкафове - те всъщност не са по 120, а по 60, на картинката единия ръб нещо се е скрил от светлината. Мисля всичките да се отварят на страни, а не не горе.

sis7,  би ли обяснила по подробно идеята ти за ъгъла, коя чупка имаш предвид?
Чекмеджето под мивката е недоразумение породено от първите ми опити с KitchenDrow-a Simple Smile И за чекмеджетата си права - ще ги преместя, а до хладилника ще сложа от тези дълбоките чекмеджета може би 2 Simple Smile

Извинявам се, че стана толкова дълго.
Благодаря ви много за помощта  bouquet

# 100
  • София
Ето и обещания план на дневната:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5545535

разстоянието м/у 2 точки е 50 см

# 101
  • Пловдив
Животинче имах предвид нещо, но разбрах, че не искаш да одължаваш плота,а и не искаш стъкло.Аз имах предвид да се направи един дълъг шкаф-витрина висок колкото този със фурната и да се получи удължаване на кухнята,като вратата е също от страната на фурната,незнам дали ще ме разбереш,но тази идея ще стане добре само ако се удължи барплота......

# 102
  • София
Животинче имах предвид нещо, но разбрах, че не искаш да одължаваш плота,а и не искаш стъкло.Аз имах предвид да се направи един дълъг шкаф-витрина висок колкото този със фурната и да се получи удължаване на кухнята,като вратата е също от страната на фурната,незнам дали ще ме разбереш,но тази идея ще стане добре само ако се удължи барплота......

Разбрах те прекрасно, благодаря за идеята, но както казах по-горе - нямам място за по-дълъг барплот:(

# 103
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Ето на майка ми кухнята,най-накрая я снимах.Много е малка,има още някои неща за довършване,но стана добре,максимално се оползотвори мястото.За моята кухня още няма проект,но се надявам до 2 месеца и тя да стане.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234796

# 104
  • Пловдив
Радостче много е сладка ,браво да е честита на майка ти Simple Smile
А да те питам нещо гледам че контактите ви са сиви ,от къде ги купихте,аз все гледам и едни голем и и груби намирам,само в Рила си харесах едни ама нямаха пък 5 единични контакти,ужас то пък това на нищо не прилича,харесах си и едни в Практикер,ама не ми много харесва двойния ключ но в крайна сметка ще са те.......иначе все едни турски и грозни виждам Sad
сори че не е много по темата

Общи условия

Активация на акаунт