Отговори
# 330
това не заслужава ли първа страница? newsm78

iguanka
мерси за труда  bouquet
а има ли обяснение защо розмарина е полезен? Thinking

# 331
На лекциите не бях написала Laughing но ето това: Розмаринът е ефективен срещу метеоризъм, подобрява храносмилането и оказва силно раздразняващо действие върху кожата. В народната медицина се използва за вани. Етерично масло от розмарин се използва за разтривки, укрепва нервите и разширява кръвоносните съдове.

Розмаринът има лечебно действие при ниско кръвно налягане, нервни разстройства, чуство за напрегнатост, при състояния на общо изтощение и полова слабост. Способства за повишаване отделянето на стомашен сок, оказва благоприятно действие върху цялостната дейност на стомаха и червата.

от тук
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/article_2
  bouquet

# 332
iguanka
  bouquet за допълнението...а ти използваш ли розмарин и как? Thinking аз нямам нито едно рецепта с розмарин Rolling Eyes

# 333
Трудно ми е да следвам всичко и да използвам всичко  Peace Знам че го има като подправка, в аптеките се намира и на капсули за пиене  Peace За жалост ме няма в готвенето, но има и рецепти с картофи и като подправка розмарин Peace

# 334
За жалост ме няма в готвенето, но има и рецепти с картофи и като подправка розмарин Peace
Thinking мащерка съм пробвала с картофи, ама с розмарин .. не.. но ще пробвам Thinking

# 335

Добро утро.

Диетичен и ползотворен ден на всички.

# 336
Добро утро, красавици Hug
Нел, благодаря за кафенцето, ще се възползвам Hug
Аз днес отчитам пак минусче, но това дотук ми бяха "бързите" килца, дето ги свалям и качвам от два месеца вече на няколко пъти, оттук нататък почва интересното Blush
Иле, страхотно инфо си сътворила, миличка, направо шапка ти свалям за целия труд smile3525
Мирама, Hug
Лиде, ще ги стреляме килцата, важното е кантарчето да клони в правилната посока, а тя е-наляво Laughing
Плезирче, добре си си решила да се мериш по-рядко, аз , за съжаление, не мога, непрекъснато се мятам на кантара, бях решила този път да се премеря в началото и после на всеки 5дни...... да-да! Laughing
Мирандичка, радвам се за теб, само така thumbsup
звездичка, Hug
Пипи, как върви при теб диетата Hug
Шоколатка ми се губи много напоследък, дано е наред всичко при нея newsm06
Тикве, ти си нашта гордост, ама такае-Дюканка
Момичета, днес ми се случи нещо много смешно, една приятелка ми даде две роклички за детето, ама щели да са и големи, та за по-натам,и, познайте кой се намъкна и в двете сладурски рокли , късички, ама лято идваСега ви оставям, после обаче пак ще пиша Hug Hug

# 337
Добро утро и от мен момичета. ))))

Вчера си изкарах цял ден плодовият ден, резултата е 1.200кг, е, то е ясно, че 90% от тези кг са си вода, но все е нещо. ))))

iguanka, много полезни неща са това, благодаря за труда. ))))

jedira, честит минус и на теб. ))))

тикве, браво на теб, цял месец ня Дюкан, на мен ми се вижда абсурдно. ))))

# 338
Браво за минусите! Аз отивам да си направя какао с мляко  Mr. Green  Hug и ще ходя на разходка.

# 339
ДОбро утро, девойки прекрасни  Hug

Уф и днес едвам отлепих и сега съм така  morning

nell@, супер кафенце си ни сервирала  Heart Eyes Текнаха ми лигичките все едно горещ шоколад видях  hahaha

iguanka и аз благодаря за полезното инфо и приятна разходка   bouquet

Mirama, утре става месец, меренето обаче го оставям за петък  Twisted Evil И да ти кажа хич и не го усетих. Все едно цял живот съм си била на Дюкан  Laughing Много ми е приятен режима и ще ми стане още по-приятен и ако почна да свалям пак  Praynig Whistling А на теб БРАВО за килецто   bouquet Вода не вода, нали трябва да се почне от някъде  Wink

jedira, караш ме да се  Blush  И на теб честито намаление и сега давай до дупка да ги  #2gunfire килата  Twisted Evil

На всички останали много  Hug аз след малко ще отпрашвам на лекции  Sick

# 340
Mirama      Браво за сваленото кило, вода невода все е минус  Laughing

jedira   Ако продилжаваш в същият дух със свалени килца,до лятото ще се свършиш,бе.
Браво и на тебе,че на житото(според мен)трудно се издържа.Пък за роклите  hahaha hahaha,аз на моита в дрехите (на 4месеца) още не мога да се побера,то няма и как  Joy
   crazy_tikva То наистина,след ударният период Дюканан става много разнообразен откъм манджи особенно нашите Дюканки като са се погрижили за вкусни рецепти.ДАНО ПАК ДА ПОЧНЕШ ДА СВАЛЯШ ПАК

Илеприятна разходка,да споделяш по-често вашите лекций,че за нас са изключително полезни   bouquet
Айде до после,че сега следва wash clean cook после и разходка   Heart Eyes

# 341
  • София
Добро утро , момичета!

Днес съм една заспала, но след купон съм така - нали си имам режим до 10 вечерта си лягам обикновенно  Mr. Green/годинки-годинки/ Joy Joy Joy
Не съм се мерила , но се чуствам дебела - не съм кой знае колко прекалила с хапването, но усещането не ми е от най-приятните   Confused

nell@   Hug мерси за кафето - с огромно удоволствие се почерпвам от него   bouquet

Мирама, ЖедираHug Браво за минусите!  smile3501 newsm68 newsm44

ТиквичкаHug успех в петък при кантарчето!  newsm10

Иле  Hug мерси за полезната информация и браво за контролното!  smile3501

МирандиHug раво за режимността   smile3501 хайде днес да се похвалиш с резултата!  newsm10

Пипи, Звездичка, Шоки, Каприсче , Скорпи , Галатея и всички останали сладки Дневничета  Hug Hug Hug

Приятен и успешен ден!  newsm51 newsm51 newsm51

# 342
  • София
Здравейте, момичета! Току що ставам. Едва отлепих от възглавницата, а това не ми се е случвало от няколко месеца... Изкарах една седмица на диета и вчера си позволих една филия със супата и едно кремче...  Blush Иначе всичко си е по диетата!  Naughty Обаче цяла нощ ме боли гастрита, че и още продължава, а нямам хапче и ми е много гадно!  #Cussing out Sick Ето наоплаках ви се!  Crossing Arms

# 343
добро утро мили прекрасни дами. много сте писали едвам успях да ви изчета  Hug
идва лятото и да се надяваме с него и понижаването на килограмите

лиде, мила надявам се добре сте изкарали на купона. като махнеш още някое килце ще се почувстваш и по-млада и можеш да наблегнеш на купоните до зори. я виж нашата тиквичка-не се спира  Heart Eyes тикве, мило, страхотна си с този режим. аз си признавам че не бих устояла
миранди, приятно е да те "виждам" да ни навяестяваш по-честичко
нели, ох, досадна е тя домакинската работа  Crazy
игуанче, сурдечно благодаря за споделената информация   bouquet
жени, много си сладка. така съм се смяла с твоята история. та ти си се стопила бе човек  Hug
звездичка, ти отчете ли някакви сборни резултати до момента?

относно употребата на розмарина-в средиземноморската кухня , както и като зелен чай. Сритите листа се използват като подправка. В неголеми количества се добавя към овощни супи, салати, месни пълнежи, към печено месо, печени птици, гъби, варена риба, червено и бяло зеле и към маринати. В умерени количества розмаринът придава особен аромат на месни, пилешки, спаначени и грахови супи.
Изолзва се за придаване на приятен вкус на меки сирена, картофи, пернат дивеч, приби, яйчно тесто. Добавянето на розмарин придава специфичен вкус на блюда от агнешко, гулаш от говеждо, овнешко и доматена супа, а също така на говеждо, овнешко и телешко, приготвени на грил. В месни блюда розмаринът изпълнява двойнствена роля: 1) Подтиска специфичната миризма на някои видове меса (овнешко, свинско и др.); 2) Придава на месото дивечов аромат. Като цяло розмаринът се използва също както и дафиновия лист, имайки предвид, че при прекалено дълго задържане придава на блюдото горчив вкус.

# 344
Здравейте отново от мен момичета. )))

Сутринта хапнах една ябълка, сега пак ръфам ябълка. Направихме разходка час и половина с Калина, дано се задържи и след обед така времето и не завали, за да се разходим отново. )))) За сега се чувствам много добре, голяма мотивация ме е подгонила да изкарам поне 5дни, че на 14ти имам рожден ден. )))

Общи условия

Активация на акаунт