ЮЛСКИ БЕБЕНЦА '08 (тема 34)

• 11 408
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
Да ви кажа аз вече съм качила над 10 кг.  Sad...поне така излиза на кантар, а до минали месец си обувах дънките от преди да забременя без да ги закопчавам де, но всед пак....И всички ми обясняват, че не съм качила коой знае колко....е опт къде тези 10- 12 кг....И вече се чувствам като слон, преди бях 47 кг. и ми беше много леко...редовното тае бо...а сега йогата не ме прави много по-лека, е по- леко ми е след не я де....но пък нали и беба натежава...оффф...да се потюхкам малко  Wink

# 136
За писанките....аз си имам 2- един персиец и една обикновена, но и тя е с повечко козинка. Нямам намерението да ги давам, много са ми кротички и нямат достъп до стаята, а и не мога да си представя да ги няма...

# 137
За писанките....аз си имам 2- един персиец и една обикновена, но и тя е с повечко козинка. Нямам намерението да ги давам, много са ми кротички и нямат достъп до стаята, а и не мога да си представя да ги няма...

Имали сме котки - душици, които никога не бих се замислила да дам. Мъчно ми е, но сегашната ни маца напада доста лошо, случвало се е да си лежа и да си гледам телевизия и тя да скочи от земята и да ме захапе по бузата без никакви индикации, че с нещо съм й сгрешила. Е, това ако го направи на бебето, колкото и да я обичам, ще я хвърля през балкона, честно. Просто има поведенчески проблеми. В случая на кантара - такова животно и моето бебе няма какво да се мисли.

Иначе не мисля, че има лошо в съжителството деца - животни, ако се спазва хигиена и се следи за доброто здраве на животното.

# 138
Много добре те разбирам...с такова лошовато коте...

# 139
  • София
Абе хора,как така ви правят зъбите сега.На мен ми се от4упи стени4ката на един зъб и като отидох на зъболекар само ми махнаха пар4енцето и ми казаха да отида след като родя,а имам и аз един два зъба за пломба,но сега не искат да ми ги правят.Обосноваха се с притеснението,страха и болката,да не направим нещо на бебо Thinking
Ох,ина4е ме пооспокоихте,4е не съм само аз с ритниците долу,може пък с ръ4и4ки да ждрапа Laughing,а някой път така го усещам сякаш се "втриса" или "потриса",надявам се да ме разберете Wink

# 140
И аз не мога да си представя без писаната, котките са ми слабост а тази си я гледаме от бебе. Притесненията ми са свързани с това, че таткото е бил астматик като малък, но се е оправил, брат му продължава да е. Аз съм изкарала астматичн бронхит като малка. Опасявам се комбинацията от генетична предразположеност+котка която да "отключи" алергия да не навреди на бебенцето.

# 141
  • София
Абе хора,как така ви правят зъбите сега....

Ами аз днес като отидох и й казах, че имам 1 пломба, дето е паднала и една, дето е тръгнала да пада и тя каза "Ще видим сега и ще направим, което можем без упойка." Оказа се, че няма проблем, защото просто го почисти и си ми сложи нови пломби. Боля съвсем мъничко и не мисля, че това е проблем за бебчо.
Откри ми и един мъничкък кариес, който ще ми направи в петък. По-добре така, докато е малко и се оправя лесно. Ако реша да чакам до раждането, то този кариес може вече да е пулпит..
Според мен, ако е нещо малко по-добре да се вземат мерки навреме. Пък и ако не слагат упойка и не умъртвяват нерви, не вадят зъб.. не мисля, че е проблем.
Един път от чакане за малко да си докарам гангрена, а това се лекува с антибиотици и си мисля, че е много по-неудачно да се стига до там от една-две пломби..  Peace

Много дълго писах, зъбите ми са лоши, желая ви здрави зъби и никакви стоматологични проблеми!  Hug

# 142
  • София

Моята беше подобна, но с по- дълъг косъм. Живеехме заедно докато Марти стана на около 9 месеца и трябваше да се преместим в ново, но по- малко жилище. Разделихме се с нея по същите причини + това, че се налага да се чисти много по- често, но и колкото и да се чисти косми винаги има. Вече около година не живее с нас и пак се срещат косми. Беше ми много мъчно, но определено ми е по- спокойно. А и тя започна много да ревнува от бебето. Когато я погалех ме дереше.

# 143
  • София
Руми,смени си зъболекаря...какво да чакаш,то по добре няма да стане.Най-много някоя инфекция да си направиш #CrazyИ какви са тези глупости с упойките,да не сме в 19-ти век  Naughtyновите упойки са абсолютно безвредни.Ей хора,правете си зъбите,че с развалени зъби хич не е добре за бебето Peace

# 144
Сакси добре го е казала - ако се чака до раждането, може да се стигне до по-голям проблем, като се има предвид, че бебето сега извлича доста калций от организма на майката и това се отразява и на зъбите.

А що се отнася до самите манипулации, не че може да навреди нещо на бебо, просто ако има по-голяма болка при "зъби-поправянето", може да доведе до контракции (но не е задължително). Затова се застраховат твоите лекари, Руми. Не вярвам някой да има чак такъв страх от зъбар, че чак той да застраши бебето?!

И аз не мога да си представя без писаната, котките са ми слабост а тази си я гледаме от бебе. Притесненията ми са свързани с това, че таткото е бил астматик като малък, но се е оправил, брат му продължава да е. Аз съм изкарала астматичн бронхит като малка. Опасявам се комбинацията от генетична предразположеност+котка която да "отключи" алергия да не навреди на бебенцето.

Еми в този случай решаваш - любовта към котката, или любовта към бебчето. За мен предпоставките, които изброи са достатъчни, за да се мисли за по-драстично решение. Ако не сте имали никакви проблеми, щях да ти кажа, че излишно се притесняваш. Но в случая както казваш "генетична предразположеност + котка", добре го обмисли. Животинките са си животинки, няма лошо да ги обичаме, но пък дечицата ни са доста по-важни, нали?

Консултирай се с лекари запознати с материята, те ще ти кажат най-добре дали има риск.

# 145
Браво на тези, които имат смелост да ходят навреме на зъбар. Признавам си, имам панически страх от стоматолози, а отгоре на всичкото и много лоши зъби...абе ужас. И въобще не се притеснявайте за упойките. Има такива, които щадят сърцето и какво ли още не...до неотдавна работех в такъв магазин. Най- лошото е че зъболекарите ни лъжат както им падне (и с цена и качество)...но това е друга тема  Wink

# 146
Ох ох ох, не говорете за зъболекар, умирам от страх. И на мен ми падна пломба и после част от зъба се счупи и то на кътник.

Астарта мерси! Въртеше ми се на езика това Лактофем... Тия гъби нещо застрашават ли бебето? В смисъл инфекцията може ли да премине към матката и околоплодните води или е само влагалищно...  newsm78  Знам че при раждането вече преминавайки през влагалището може да се инфектира, но сега?

Голяма съм мърла да ви кажа. Досега имам една консултация в ДКЦ-то и после ходенето при Марков в 22 седмица и тва ми беше. Не ми се ходи до ДКЦ-то, не ми се разкрачва сега да ми взимат секрет, изобщо нищо лекарско не ми се вижда и мисли. Тр се стегна.

Аз за котката си казах и преди - бременна си я имах, после и с Яна до 8я и месец и двете си пълзяха и пипаха и гонеха. Там всичко имунизирана както си пише по книгите. То това с хапчетата против разгонване и имунизациите разказа играта на котката, разболя се и трябваше да я приспим за вечни времена.

# 147
Тъкмо се връщам , ходих да си взема листа за болничния, едва се довлякох обратно! Като не съм свикнала да ходя бавно- направо си е мъчение.  Whistling
За зъболекарите - оправяйте си зъбите навреме, моят зет е стоматолог и ми пооправи моите докато бях във 2-3 месец бременна. И упойка си ми слагаше, няма проблем, само се забранява да се правят рентгенови снимки!
Ох, как обичам и аз коткииииииииииии! До преди година имах едно коте- моте в апартамента, ама същото по характер като това на Пърли! Скачаше и хапеше когато си поиска, биеше се с чехъла, ако решах да я ступам, скубеше ми косата докато спя сутрин, да ставам да я храня... а най- лошото беше, че си позволяваше да пикае извън тоалетната си!!! Казва се Звяра между другото! И се принудихме да я изпратим на вилата , та там направо се "роди" животинчето! Ходи си където си поиска, знае си кога е часа за хранене ( свекър ми и свекървата живеят там), козинката и стана още по- пухеста!  Grinning
Извинете, че се отплеснах толкова на дълго и широко, но се впечатлих от котешката тема!  Blush Пърли- писанека е много сладък!  Hug Обаче такъв бяс си е опасен за бебето. Дай го на някой близък да го гледа, за да можеш и ти да си го виждаш.

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 15:10 от 6milianka

# 148
здравейте, аз съм нова иначе ви чета редовно.Казвам се Ели на 31 първа бременност.термина ми е на 27.07 Peace

# 149
  • София
Ние пък не само котка ми и котенца си имаме smile3533ще взема да ги снимам после и ще ви ги пусна.3-чки са,чисто черни,като майка си hahaha
eyancheva,добре дошла Hug

Общи условия

Активация на акаунт