ЮЛСКИ БЕБЕНЦА '08 (тема 34)

• 11 416
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
И моят съвет е който се нуждае от стоматолог да отиде докато е време, че после става много по-лошо. И аз имам лоши зъби и ми се е налагало да ходя доста често на зъболекър, така че дерзайте колкото и страшничко да е. Само имам един въпрос по тази тема: Поправянето на зъби докато сме бременни не се ли поема от здравната каса? newsm78

Мен пък не ме е страх от стоматолог, но от инжекции се потрисам #Crazy
Става ми лошо и съм пред припадък винаги щом ми вземат кръв. А пък да не ви казвам как ме посиняват винаги.  #2gunfireЯвно имам много тънки вени. #Crazy
А от въпросната епидурална упойка още повече ме е страх, защото се бие в гърба доколкото разбрах и само при мисълта, че нещо ми стърчи от там ме влудява #Crazy

Колкото до котките - аз ги обожавам, но нямам такава за съжаление. Мъжът ми обича всички животни /особено кучетата/, но и двамата сме на мнение, че да гледаш животно в апартамент не си е работа, още повече, че тази животинка си изисква своите грижи, а на този етап нито аз, нито той не можем да й предложим такива. Cry
А и да ми съсипва новите мебели като си точи ноктите - е няма да я бъде тая Twisted Evil

Ели, добре дошла!  bouquet

Кали, пусни тези снимки и ние да им се порадваме. Praynig

# 151
  • София
Руми,смени си зъболекаря...какво да чакаш,то по добре няма да стане.Най-много някоя инфекция да си направиш #CrazyИ какви са тези глупости с упойките,да не сме в 19-ти век  Naughtyновите упойки са абсолютно безвредни.Ей хора,правете си зъбите,че с развалени зъби хич не е добре за бебето Peace
Две стоматоложки ми казаха така,незнам LaughingА аз и без друго сега съм си с контракций,та може и да е по-добре да из4акам Thinking

# 152
Руми,смени си зъболекаря...какво да чакаш,то по добре няма да стане.Най-много някоя инфекция да си направиш #CrazyИ какви са тези глупости с упойките,да не сме в 19-ти век  Naughtyновите упойки са абсолютно безвредни.Ей хора,правете си зъбите,че с развалени зъби хич не е добре за бебето Peace

Напълно подкрепям newsm80, аз и преди съм ви казала, че снаха ми спря да кърми заради наложителен прием на антибиотици заради зъбите! Най-добре е да се вадят и да се правят след 4-тия, преди 7-мия месец, но по принцип може през цялото време с разрешение от гинеколога и при желание от страна на стоматолога! Само снимки не трябва да се правят!

За домашните любимци - много ги обичам, но съм твърдо против съжителството им с бебе! Моля, не ме съдете много жестоко за мнението ми Praynig

Сега се връщам от кола маска, като преродена съм Grinning! Купих си и масло за стрии на Икаров, да ви кажа честно след мазането с мас, маслото ми мирише направо на теменужки Laughing

# 153
Благодаря! Питам се има ли мами тук, на които им престои сватба,че аз ще се омъжвам на 03.05 и доста ми е чудно каква рокля да измисля.Съжалявам ако се включам ни в клин ни в ръкав с някакъв въпрос,  но нещо ми е трудно да се ориентирам още, не виждам темат която дискотирате Thinking

# 154
Според мен след като някой има контракции не е добре да ходи на зъболекар.
Иначе на бременни се бият упойки без адреналин /какъвто се съдържа в обикновените/, но мен лично такава упойка въобще не ме хвана.

# 155
Pearly решила съм, че бебенцето е по-важно и затова активно агитирам майка ми да и оставим котанката на временно отглеждане  Wink
6milianka аз също съм свикнала да вървя бързо и мен бавното вървене направо ме убива, но няма как  Wink В момента живеем на 5-я етаж без асансьор и на площадката преди 4-я вече се задъхвам Sad

# 156
Според мен след като някой има контракции не е добре да ходи на зъболекар.

Точно така, или по точно: тези, които имат контракции изобщо трябва да избягват много неща (Катинче, включително и кола-маска не се препоръчва за бременни с контракции). Затова недейте да се изказвате да си сменя зъболекаря и т.н. Явно зъболекарят й е преценил, че проблемът й засега може да почака и не е толкова голям, вместо да рискува с тези контракции, които има.

Иначе ако си следи редовно състоянието на зъбите, може да се реагира навреме, ако започне да става нещо лошо със зъбите й. Ходенето на зъбар за преглед си е задължително, а оттам нататък той решава какво в момента може да направи и какво не.

# 157
Отдавна спрях да повръщам, но и най-лекия полъх на някои препарати за пране ме убива и даже ми се пригажда. Особено тези течните, които са прах и омекотител в едно. Чудя се какво ли има вътре, че така ме дразни. В момента само бикините ми миришат на такова нещо и ми се повръща, не знам как ги усещам през останалите дрехи.

# 158
Здравейте и от мен.
Докато направя първия запис в темата за деня и тя отишла вече на 8-ма стр.
Относно ритането и аз го осещам ниско долу в областта под пъпа, а по някога и по ниско. При един от прегледите попитах доки защо е така, а той каза, че просто в тези области съм по-чувствителна, ама дали е така? Дано не е индикация за проблем.
Относно зъболекарите-толкова ме е страх, че с валек трябва да ме дърпат за да вляза... Но когато се налага ходя.
Ние утре сме на преглед. Нямам търпение да видя малкото човече-стана един месец вече откакто не сме се виждали.
Момичета на вас правят ли ви гинекологичен преглед?
Знам, че по някое време трябва да ми направят, но сама ли да си го изпрося или да чакам доки да се сети? Като слушам за гъбички и инфекции и направо си мисля да си изпрося един преглед, иначе как ще се рабере ако имам нещо?
МАлко се шашнах.

# 159
Да, имам контракции, но аз за всичко се допитвам първо с гинеколога си (този спор го водихме вече, аз така съм си преценила) и му имам абсолютно доверие! Разреши ми вадне на мъдрец дори като лежах за задържане, а колкото до колата махам абсолютно целия триъгълник от години (навсякъде по тялото където имам косми ги махам с кола) и изобщо не ме боли Mr. Green, чела съм, че единственото нещо, което трябва да се съблюдава е да не е гореща колата - така че аз съм се информорала достатъчно Peace

# 160
Да, имам контракции, но аз за всичко се допитвам първо с гинеколога си (този спор го водихме вече, аз така съм си преценила) и му имам абсолютно доверие! Разреши ми вадне на мъдрец дори като лежах за задържане, а колкото до колата махам абсолютно целия триъгълник от години (навсякъде по тялото където имам косми ги махам с кола) и изобщо не ме боли Mr. Green, чела съм, че единственото нещо, което трябва да се съблюдава е да не е гореща колата - така че аз съм се информорала достатъчно Peace

Ми аз не знаех, че си с контракции в момента. Казах го изобщо по принцип, който чете да го има предвид и не смятам, че си неинформирана по въпроса. А колкото до спорът, за който казваш, едва ли някога съм казала да не се пита гинеколога, напроооооооотив (както казва проф. ви Вучков). Спомням си за какво става въпрос мноУ добре Simple Smile

Но темата за зъболекаря си беше точно навреме, записах си час за профилактика за вдруги ден Simple Smile

А помните ли, че си говорихме за подуване? Солта е била виновна, мамицата й. Откакто я сменихме, вече нямам никакви подувки на краката и ръцете. Yess...

# 161
Благодаря! Питам се има ли мами тук, на които им престои сватба,че аз ще се омъжвам на 03.05 и доста ми е чудно каква рокля да измисля.Съжалявам ако се включам ни в клин ни в ръкав с някакъв въпрос,  но нещо ми е трудно да се ориентирам още, не виждам темат която дискотирате Thinking

Защо мислиш, че въпросът ти е неуместен? Тук всеки пише за това, което най-много го вълнува в момента, така че не се притеснявай. Peace
За съжаление обаче аз не мога да ти дам кой знае какъв съвет относно роклята, защото при всички положения до тогава ще ти е нараснало доста коремчето /дори и сега да не ти личи/. Аз имам почти идентичния проблем само че ще бъда кума на 24.05. /по-скоро щях да бъда, защото отказахме със съпруга ми поради нарастващата ми бременност/. Хората ни искат от сутринта до другата сутрин да сме до тях, а на мен едва ли ще ми е възможно да се задържа на крака толкова дълго време. Все пак ще сме от ВИП-гостите и не мога да се изтипосам там с спортните дрешки, та да си дойда на думата - решила съм да си взема някакъв по-елегантен плат, но в никакъв случай от най-тънките и да дам да ми ушият елегантна, сравнително къса рокличка /до коляното например/, която да пада по-свободно от нивото на гърдите. Може да се декорира с нещо под бюста /панделка, дантела с пайети или каквото ти дойде на акъла/. Но за булченска рокля трябва много да внимаваш, защото ако искаш да е с кринолин имай в предвид, че той ще те прави по-закръгленка отколокото изглеждаш.
Но най-важното е на този прекрасен ден за теб да се чувстваш добре в собствената си кожа, да си спокойна, весела и най-вече щастлива, че ще се обвържеш с обичания човек. И да не спираш да се забавляваш, да танцуваш и не забравиш да го настъпиш, когато му дойде времето Mr. Green  bouquet
Този ден е толкова романтичен и ти пожелавам да изпиташ най-голямото щастие на него / и не само/ Heart Eyes

# 162
  • София
И аз мисля,че по-въпроса за зъболекаря трябва да си говориш с гинеколога,а не със зъбаря newsm78След като гинеколога разрешава,кой е зъбаря та да те спре newsm78.Незнам моя зъболекар...последно ходих в 3-тия месец ми каза,че е важно зъбите да са здрави и да се правят навреме,ако нещо изкочи...за упойките ми каза,че са абсолютно безвредни.А как така не ви хващат незнам,какви са тези упойки дето ви ги бият newsm78

# 163

Моят съвет - ПРОБВАЙ! Влизаш в булчински магазини наред, показваш си хубавото коремче и питаш дали имат нещо подходящо. А после- пробваш всичко предложено! Понекога има модели , които не изглеждат нищо особено, но на теб може да стои идеално, както и обратното. Аз се омъжих в средата на 4-ти месец, личеше ми вече и си избрах рокля с връзки на гърба, за да може да се регулира ширината и да не ме описва много. За по- голямо коремче има симпатични модели с висока талия- най- тесни под бюста. Успех ти желая и чакаме снимки! А и най- важното за този ден- изживей си го с много настроение и любов! Булките винаги са хубави, особено тези, които са бременни и щастливи!  Hug

# 164
     galita84, na men sushto ne mi e praven ginekologichen pregled dosega,daje imah i gubichki i doktora samo po simptomite mi predpisa kakvo da pravia.veche sum ok.taka che ne e zaduljitelno da te preglejdat,ne bi triabvalo tov ada te pritesniava

Общи условия

Активация на акаунт