редно ли е гей двойки да отглеждат деца?

• 29 980
  • 558
  •   1
Отговори
# 150
Здравей nova_badeshta_mama,

отново погледнах заглавието на темата и то все още си е "редно ли е гей двойките да отглеждат деца" и не се беше променило на "имат ли децата на гей двойките права". Но нека да караме по същество.
Не разбирам как и с какво се нарушават правата на детето (може би ти ще ми обясниш по-подробно какво си искала да кажеш), което расте в семейство на хомосексуални родители. Всички такива, които познавам, се грижат за здравото психическо и физическо развитие на децата си, отделят им много внимание и време, през което да са с тях, дават им точно толкова любов, нежност, топлина и спокойствие, колкото и хетеросексуалните семейства.
Но в България правата на нашият син са нарушени в едно. И това е, че държавата лишава неговите родители от права каквито имат хетеросексуалните родители.

# 151
  • София
Musha-Busha

По случай, че си точно вътре в проблема. Би ли казала какво пише в акта на раждане на детето в графата "баща"? И всъщност как се очаква да се уредят въпросите с нарушените права на твоето дете при сегашното положение? Предполагам, че има и други законови начини, според които при загуба на биологичната майка да се направят постъпки за грижа от нейната партньорка. Защо не търсите такива начини, а се опитвате право главата в стената и да променяте цял кодекс при положение, че хомосексуалните двойки не са критично голямо количество, че да наклони общественото мнение и оттам и законодателството?
А как очакваш да се уредят въпросите при мъжките хомосексуални семейства? Кой всъщност ще е родителя на детето, ако биологичната майка не се откаже от правата си?

# 152
  • София
Musha-Busha, би ли изброила държавите, в които гей-двойките имат права като не-гей-двойките? Какво по-точно искате вие с партньорката ти? Какво не получава вашето дете, сравнено с останалите? Дотук се сещам единствено за наследяването... не вярвам в БГ да няма начин да бъде наследник на небиологичната си майка синът ви.
А нима не е по-важно да получава любов това дете? Как държавата точно ви пречи да му я дадете? Наистина ми стана любопитно с какво вашето дете е ощетено?

# 153
  • София
Musha-Busha, поздравления за смелостта!
Мисля, че основния проблем е че май хората масово страдат от хомофобия! Както и от това, че презират различното от тях! Жалко, но факт!
Много щастие ви желая!

Иии, чак пък смелост... аз пък наричам смела колежката си, която сама си осинови дете. Това е смелост, другото ми прилича вече на популизъм...

# 154
  • Кори Селести
Много искам да се въведе изпит за родителство.

Ако може, да е една идея по-сериозен от този за шофьорска книжка.  Praynig

# 155
Много искам да се въведе изпит за родителство.

Ако може, да е една идея по-сериозен от този за шофьорска книжка.  Praynig

Не искам да спамя, но това ме провокира да споделя какво казваше баба ми, когато бях бременна:
"Професия-родител" е най-трудната. За нея не учиш в училище или в университет, няма изпити, а същевременно трябва да си най-добрият, защото нямаш право на никакви грешки.

# 156
  • София
Брей какви "разкрепостени"хора, бреййй.  #Crazy Защо пък не, дъртите педераси да възпитават млади гейчета - направо красота! Ще се размножаваме в епруветки и лелки ще учат синовете ни на футбол. Ох, направо ми причерня.... Sick

# 157
добре,а не става ли света някакси "извратен''?не трябва ли да има някакви норми и правила все пак.утре пък може трима човека да искат да са семейство и да сключат брак и едно дете да има най-различни комбинации родители-примерно две майки лесбийки и баща хетеро или др.докъде трябва да се простира толерантността-мисля си,че все пак природата ни е създала по определен начин и не трябва да вървим срещу нея.в смисъл,че щом голямата  част от хората са хетеро-значи така  е редно и правилно...  щом природата събира женски и мъжки индивид за създаване на потомство ,значи това е правилно и така трябва да бъде ...  Thinking
Мдааа, това е само началото.Само разсъдете бе хора NaughtyАко  е имало еволюция, за стотици хиляди години тя не е променила човека в еднополово същество...значи  така е по-добре.А ако Бог  е създал света и е казал: Мъжко и женско ги създадох.  "Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие."
Какво нормално видяхте тука, незная ooooh!

# 158
gerik, ужасно си права, но Musha-Busha и нейната жена/мъж или както там са се разбрали, не се интересуват от отживелици на 2000 години.
Musha-Busha мисля,че на мен Господ ще ми прости по-лесно носенето на панталони, това,че не се опазих девствена за съпругът ми или,че вместо 45дни постя само седмица.

# 159
Хайде стига сте се е..вали с еволюцията!!! Има еволюция, да!!! И тя е направила много животни хермафродити, на други е дала възможността да сменят пола си, на трети да задържат бременността си, докато станат по-благоприятни условията за живот.... На човека не е дала тези и много други неща... Но му е дала акъл. Точно по този начин природата е поставила човека на върха на еволюцията. С този акъл той е измислил секциото (което си е абсолютно точен пример), както и храненето на бебетата с АМ (в природата майка без мляко обрича бебетата си на смърт), измислил е операциите от различни болести, както и пластичната хирургия... Практически почти всичко, което природата и еволюцията не са дали на човека, той може да си ги направи. Свидетели сме как някои животински видове осиновяват бебета на други животински видове... И да, еволюцията я има, но явно ние поизоставаме.... Мислим така, все едно никога не сме имали акъл...

# 160
  • София
Като става въпрос за еволюцията Ще направя само една вметка. Защо трябва да се приема, че еволюцията запазва само "положителните" белези? Понякога се запазват и такива белези и промени, които не водят вида към оцеляване, а може да го затрият. Никъде не е казано, че еволюцията е непременно еднопосочна и положителна. Има много видове, които "благодарение" на някои мутации и белези са загинали и са отворили място за други видове. Не е само прогрес, а може да има и регрес. Все пак това е само една от теориите, която е добре подплатена с доказателства.

# 161
Според мен е редно двойки да отглеждат деца.

# 162
RadostinaHZ това дали еволюцията върви в положителна или отрицателна посока няма никакво значение. Нито аз, нито някой друг може да я спре. Ако става на въпрос даже хората много прекаляват с някои придобити способности. Доказателство са двете световни войни (такова нещо в природата не знам да има) и разни други глупости, които продължаваме да вършим. Дразни ме това, че тука еволюцията се тълкува така.... мъж и мъж не могат да имат дете, жена и жена също не могат да имат дете, така била казала еволюцията... ми значи не е редно хомосексуалистите да си осиновяват деца. И до тук въпросът е приключен...

# 163
  • София
Добре, но не разбрах какво те подразни. Точно затова казвам, че това е само една теория. Да съм писала някъде, че й вярвам сляпо?

# 164
Щом намесихте и двете световни войни, темата е за заключване  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт