Отговори
# 150
Мила, нещо проблеми с мен ли имаш?
Казвам АЗ какво правя, това "Сиреч всички говорещи по телефона са много заети с работата си нали" не съм го казала. Нямам представа с какво са заети хората - не мога да съм адвокат на никого. Някъде да съм казала, че не всички майки работят - делението е в твоята глава и мисля, че този въпрос го изяснихме  Laughing Laughing Laughing Предполагам, че и мъж ти води по тел служебни разговори докато играе с детето навън.
Но да ти напомня само, някои от нас работят във фирми с 24 часов цикъл на работа и ни се налага да си вдигаме и телефоните по детските площадки. Това включва уикенда, отпуските и в 3 през нощта.

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 15:50 от Ger4o

# 151
Мила ,на тази възраст работата с искането е малко трудна защото една част от децата не говорят  Grinning друга говорят ,но не им се разбира  Grinning а трета говорят ,но търпение да питат и да чакат отговор за разрешение или не незнам как бихме могли да очакваме от дете по малко от 3-4 годинки.
Общо взето при тях дърпането от ръцете е един вид ,,искане,, .Алекс понякога му се е случвало да пита дали може да вземе нещо ,но това е когато е направо каталясал от игра и липсата на сили му позволява да застане една минута мирен за да проведе този ,,разговор,, ,а в ситуация в която него търгне някой да го пита не виждам варянт да бъде изслушан  Joy още на втората буква ще сме на другия край на площадката.
А ако имаш впредвид майките да се питаме за позволение за играчките ,също не го намирам за удачно защото ако всяка майка си седи до детето ми се вижда супер смешно и отегчително /за децата /Това ,че са малки не означава ,че нямат нужда от собствено спокойствие и пространство/те така няма да могат въздух да си поемат от майки  Joy и общо взето рядко някой го прави ,а аз ако Алекс дръпне от някое дете играчка немога да тръгна да търся и да разпитвам коя е майката пък на кой е играчката и вече дали евентуално можеме да я вземеме.

# 152
Опс, да се намъкна и аз в престрелката...приятелска надявам се  Simple Smile

Мила, не се ядосвай, всеки гледа от своята си камбанария. Аз съм изпадала в ситуацията Али да се вози до припадък на кончетата. Тамън да пъхна монета и някой ме изпреварва. Като най-после се приготвя да я пусна, тя решава да слезе. Няколко пъти ми се е случвало да ме гледат накриво. С играчките сме средна работа. Зависи от детето, което е насреща. Има деца, с които играе прекрасно, подават си играчките и пр. и други, с които изпада в истерия за всяко нещо. По принцип си пази нещата, но като я помоля си ги дава със "заповядай" или каквото му е там производното име според нея  Grinning Иначе в ситуация като твойта днешната съм попадала с тъпия Зрънчо  Closeмолиш ги да не дават на детето, те му навират в ръцете, върха е като извадят с два пръста и й сложат в устата  Closeдиректно я вземах и се местехме, не съм влизала в обяснения. Скоро не ми се е случвало, слава богу. И сега един съвет от мен към всички - избягвайте пясъчниците, моля ви. Помните какво преживяхме миналата есен, за себе си съм убедена, че бактерията там я забърса  Confused

Веси, направете консултация с още един лекар. Има опасност от обезводняване с тази диария.

# 153
Кали ако имаш предвид случая, в който Б наби Кайо то позицията ми е непроменена,защото тогава Б не бе прав понеже Кайо не бе го предизвикал,не разрешавам на Б да бие деца и не го приемам,но когато дете прояви агресия към него му разрешавам да се защити ,както иска.Тоест не давам да удря пръв,не давам да краде играчки,да чупи,да разваля, но ако към него го има това разрешавам да се отбранява ако ще и с бой.Не съм до там възпитана да оставя да ми се качват на главата .
Герчо а ти защо тогава възприе първия ми постинг лично определяйки се в графата говорещи и пушещи Laughing
Мики аз съм от майките ,които си седят до детето.
Дейзи "престрелката "е приятелска разбира се

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 15:52 от Mila mama

# 154
Мила, не го възприех личко, а казах, че е обиден - това е различно. А се определих в графа говорещи и пушещи, защото говоря и пуша \обикновенно заедно\ дори и на детската площадка.

# 155
daizy  ,аз към пясъчниците съм страшно резервирана освен от вашия случай ,а и по принцип защото ме е ужасно гнус от подпикванията на кучетата и разни други такива неща който се вършат там  Sick Та по принцип никога не го водя ,а преди около 2-3 седмици по ръчичките му излезнаха едни пъпчици които не минават въобще. Водих го на лекар и ни казаха ,че може да е от пясъчници /при нас не е със сигурност. но го казвам като пример какво може да се очаква  Confused общо взето това беше първата мисъл на педито.
Пъпките така или иначе все още неможеме да разбереме от какво са ,мажа ги с йод ,но нещо няма особен резултат.
Мила знам ,че си от майките който си седят до децата  Wink все пак това си е личен избор ,но съгласи се ,че не е възможно всички да го правиме ,та то в пясъчниците няма да остане място за деца ако всички се наместиме вътре  Hug

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 16:01 от miki3

# 156
Да ви се похваля иначе - иван вчера ме разби - спираме на мак доналдс, а малкия се цепи от задната седалка - Дай тофки и сок, на мама бира \аз и баща му бира не пием, откъде е чул тая глупост - умрях от срам пред жената... Кво ли си помисли - при тез алкохолици горкото дете...

Алис пък застава срещу някой случаен човек, протяга ръка и казва "мо/л/я дай па/р/и" и чака ooooh!като някое просяче, научи се така като играехме на магазин.

Мики, незнам какво да ти кажа  ConfusedАлис пък миналата седмица имаше обрив от около 10 пъпки на едното коляно. Наредени в кръг даже ooooh!постояха няколко дена и изчезнаха, какво беше още се чудя.

# 157
Дейзи ,ще умра от смях  Joy няма да ви мисля без пари няма да останете  Joy

А за пъпките и аз това се надявах да стане ама за сега не  Confused не минават ще чакам още няколко дни и ще ходиме на друг лекар.

# 158
Мики аз мисля,че ако Алекс дръпне някоя играчка ти трябва да го видиш това в момента а не да се чудиш чия е после.

Добре,че не делим един пясъчник, момичета  Wink
Ейде чао Hug -отивам да работя Sunglasses

# 159
Мики аз мисля,че ако Алекс дръпне някоя играчка ти трябва да го видиш това в момента а не да се чудиш чия е после.

Хич не ме интересува чия е това се опитах да обясня , не мисля ,че има нужда да се питаме ,ако някой пък не си я дава , той трябва да си бере грижата и да гледа на момента , между другото това ,че не седя до Алекс не означава ,че не гледам в него и не виждам за какво става въпрос  Wink във всеки един момент  Hug Освобождавам го от присъствието си ,но не и от вниманието си.

Чао и от мен ,отивам на годишен концерт на хореографското . Кръстницата на Симона учи там и ме е поканила да я гледам  Grinning

# 160

Хич не ме интересува чия е това се опитах да обясня , не мисля ,че има нужда да се питаме ,ако някой пък не си я дава , той трябва да си бере грижата и да гледа на момента , между другото това ,че не седя до Алекс не означава ,че не гледам в него и не виждам за какво става въпрос  Wink във всеки един момент  Hug Освобождавам го от присъствието си ,но не и от вниманието си.

Чао и от мен ,отивам на годишен концерт на хореографското . Кръстницата на Симона учи там и ме е поканила да я гледам  Grinning

Последно
Ако Б шибне един шамар на Алекс опитващ се да му издърпа играчката,кой е виновен newsm78

# 161
Привет мацки!

Много работа имам тия дни Sad нямам време да драсна два реда

Така сега и аз да се разпиша по някои теми Simple Smile
За набутването на храна на чужди деца без питане не го приемам. За игра4ките и според мен главно се дърпат игра4ките, никой не моли за сега, Анна-Мария си дава игра4ките в градинката, но в къщи не оби4а Simple Smile Обяснявам и непрекъснато 4е няма страшно ако даде игра4ка, 4е после ще и я върнат, 4е по този начин си играят заедно. Понякога се съгласява доколкото може да се каже с мен, друг път по трудно. Слу4вало се е да си "отмъква" някоя и друга игра4ка но след обяснения я връща.
За пясъчниците - аз си я водя, много оби4а да си играе там, тези на които ходим са сравнително 4исти, оградени. Разбира се след това обстойно бършем ръцете, мием ги . Че има всякакви мръсотии навсякъде, има, ама ако почна да мисля за това кво може да лепне ще изперкам Wink За това не се втилясвам много, много .

За РДто изкрахме много добре, макар и в камерен състав. Жалко 4е не се събрахме пове4е

Как са сополивите - Алекс, Али, Дани, Маги? Оправят ли се ве4е?

Зоуи, къде си? Чакаме да пишеш.

Мила, страхотен избор за морето - много е готин хотела.

Оф как ми се ходи на морето ве4е.......

П.С. Мила, няма виновен според мен Simple Smile

# 162
Не, че ми е работа, но пак ще се намеся  Simple Smile ако Алис посегне на друго дете, се чувствам безкрайно зле, моля я да се извини и тя обикновено го прави /случвало се е 3-4 пъти досега/, дълбоко го преживявам и меля и обяснявам до припадък. Когато на нея посегнат, пак обяснявам и я жаля, ако не получим извинение, аз й давам необходимата й доза съжаление. Децата обаче са все още много малки, няма виновни, те действат инстиктивно и техните си причини да посегнат са най-важните на света. Не се задълбочавам в това да я уча да си пази нещата и въобще не отдавам значение на тези неща, това към което се стремя в момента е да се превърне в едно любвеобилно дете, да се научи да си показва чувствата и да има доверие в нас с баща й. Засега май успявам, все по-често ме обвива с ръчички и казва, че ме "бичка" ....айде да си говорим за тези неща, искате ли Laughing

Мики, аз пък днес взех билети за концерта на Дзукеро  Flutter

# 163

Да айде да си говорим за "оби4кам те" . Анна-Мария също все по-често и по-често ме прегръща, гали, целува... Вика ми : "маменце, би4кам те "   Прекрасно е Simple Smile

Аз пък взех билети днес за Кайли и Лени  Heart Eyes

# 164
Момичета Hug каква тема сте захванали само...........Незнам кой е прав и кой не  Rolling Eyes но мога да кажа аз как постъпвам с моите деца  Laughing
Петето е голяма вече и нея определено я оставям сама да се оправя с децата  Peace Но винаги и хвърлям по едно око  Wink какви ги върши........Юджи,обаче постоянно го наблюдавам и да си призная изспадне ли в свада,винаги взимам отношение  Laughing ако той посегне към дадена играчка,а др дете не си я дава му правя забележка.Принципно го уча да си дава нещата на децата  Peace но ако някой го нападне не бих го удобрила и ще се намеся да защитя детето си.Мисля,че през първите си години децата трябва да се напътстват за да знаят кога грешат и кога трябва да си отстояват позицията.Естествено да не ги задушаваме от присъствието си  Wink и някои ден да си мислят,че ние ще им разрешаваме проблемите!Но в началото няма кой да ги научи,ако не ние  Peace

Общи условия

Активация на акаунт