Отговори
# 240
Леле, мики, егати лудницата с това дете  #Crazy И явно наистина родителите имат вина, за да се стигне до тук  Tired

Зоуи, дано скоро се възтанови малкия  Grinning Много хубави морски снимки  Grinning

Цеци, браво за "постижението" на Ели  Peace Дано така да продължава. И аз се надявам и Маги да устиска тези месеци, докато бабата не излезне ваканция  Grinning Ели е много сладка на снимките  Flutter

Ох, мами, на мен тия дни ми е много тъпо  Tired То не е само от тия дни, де. Това е заради работата. Последните два месеца имаше промени в нашия отдел и нещата не вървят на добре  Tired Новият мениджър никакъв го няма, а една от колежките си присвоява функциите на мениджър много агресивно. Общо взето атмосферата е напрегната и въобще не се работи добре  Tired Изгубила съм всякакъв стимул за робота  Tired Ако не мислехме за бебе, бих си потърсила друга работа  Tired

# 241
Зоуи, много се радвам че е минала успешно операцията, а сега бързо да се възстановява Дани  Hug Снимките са много.... морски  Laughing искаме и ние  Peace

Мики, направо се изумявам от действията на детето и безсилието на институцията, не трябва да се отказвате, явно детето не е за там има проблем и трябва от сега да му обърнат внимание Naughty

Дани, добре завърнала се, много трудно ми се вижда с две мъничета, но Писи бързо ще свикне и ще е в помощ  Hug

# 242
Благодаря моми4ета за подкрепата Hugмного ми помагате,страхотно е да знам,4е има хора,които ни мислят,а реално никога не сме се виждали наживо,а не полу4авам подкрепа от хора,които много добре познавам,няма да казвам кои,4е не се знае кой ме 4ете.
Добро утро,

Зоуи, много се радвам, че всичко е минало успешно. Дано бързо се възстанови Дани и да изчезнат и другите проблеми, за които беше писала  Praynig ти си майка герой, аз ако бях сигурно щях да продъня ушите на целия форум колко съм нещастна  Rolling Eyes

Дейзи дале4 съм аз от майка герой Embarassed,за мен такива майки са от рода на Катето дето отглежда две бебета и се справя и не се оплаква.А аз като 4ета как има майки дето не са повишавали тон на детето си и срам ме хваща Embarassed,мен Дани по 100 пъти на ден ме изкарва извън нерви EmbarassedНапример казвам му да не пипа нещо и той отива и наро4но пипа и ме гледа в о4ите,4акащ реакциа,след това аз вклЮ4вам пералнята,той отива и я изклЮ4ва,това действие се повтаря минимум 3 пъти,после аз прибирам игра4ките,той след мен ги разпръскава по целия под,после яде кекс и го размазва по пода,а после го настъпва #Cussing out и вси4ко това в рамките на някъде половин 4ас,ако се опитам да му обясня нещо ми обръща гръб и ме игнорира,страска се малко само,ако се разкрещя Rolling Eyes EmbarassedИна4е е много лЮбвеобвилен и непрекъснато иска да му показваме,4е го оби4аме,така 4е вкъщи или си крещим или се целуваме Crazy LaughingЗдрави игра4ки няма,блъска ги в земята и докато не ги с4упи не мирясва,имаме с4упено един брой двд,врати4ката за дискове на компа,две врати на шкаф4ета пак от блъскане,множество 4аши и вси4ко 4упливо до което се добере,пробвал се е да с4упи и стъклата с една метла,но засега безуспешно,така 4е малко съ4увствам на детенцето от разказа на Мики.А също и това,4е съм виждала с о4ите си Дани да дърпа едно моми4енце за косата,понеже е седнало на пързалката,но не се пуска и му пре4и,а също и да ухапе детенце,понеже му е дръпнало игра4ката от ръката.Мики а не може ли директорката да обясни спокойно на родителите,4е най малкото детето им има проблеми с говора и да го заведат или на логопед или на психолог нещо,те не се ли интересуват от това newsm78
Гер4о радвам се,4е Иван е ве4е добре и за развитието на говора Hug,силно се надявам и ние да имаме подобрение.Засега с говора сме много назад от връстниците,има около 50 думи в ре4ника си и си ги повтаря,ина4е се разбираме де,къде с жестове,къде с думи,ама е много дале4 от изре4ения и смислен разговор,ако го питам нещо мъл4и,отговаря ми само,ако отговора е "не".При нас проблема с хремата е,4е винаги е съпроводена с ужасна кашлица и нощем се дави от кашлицата и спи много малко,все пак имаме напредък,в деня на операцията спа около 4 4аса през ноща,просто се будеше през 10 минути,сега ве4е му се събират около 8 4аса,макар и с 4-5 прекъсвания.
Тука в момента времето е кошмарно,дъждовно и втровито,не сме излизали цяла седмица,но днес планирам да се разходим поне до магазина,4е хладилника е празен.
Мила 4акам да се от4етеш Hug

# 243
Здравейте.
Дани,добре дошла!Много се радвам че вече сте си в къщи.Вярно-малко лудница,ама си е хубаво,нали.Радвай си се на бебчето.
Зоуи,и за вас се радвам че е минала операцията.Стискам палци малкия бързо да се възстановява и всичко да върви към по-добре.
Сега аз да ви разкажа за нашите кошмарни последни дни.Както се похвалих че Виктор е вече здрав,и почна да вдига от миналата неделя температура,все по-висока и по-висока.В сряда вдигна над 40градуса толкова бързо и направи фебрилен гърч.Това ми беше най-страшния момент в живота (Наде,сега разбирам и вие какво сте преживели).Добре че бяхме заедно с мъжа ми,защото ако бях сама,не знам как щях да реагирам на ситуацията.Събрах сили да извикам Бърза помощ,която дойде чак след половин час.Откараха ни в инфекциозна болница и ни приеха.Веднага му включиха система,биха му диазепам,за да не получи нов гърч,правиха изследвания.Постепенно температурата поспадна,още има малка,но казаха че не е притеснителна.Днес ни изписаха,а резултатите от изследванията ще излязат другата седмица.Засега диагнозата е гнойна ангина и стомашна инфекция,но ще чакам потвърждението.Та сега сме си в къщи и хем ми е хубаво,хем сърцето ми е свито като се сетя онзи ден какво се случи.
А в отделението беше пълно с дечица-от най-малки бебенца до по-големи.Много ми стана жал като ги гледах.

# 244
Леле, Теди  Shockedужас, баси шока Shockedискрено ви съчувствам, дано бързо да се подобри детенце  PraynigБожке, на никой да не му идва до главата такова чудо Praynig

# 245
Лелеее....Теди!Направо настръхнах и стомахът ми се преобърна като прочетох поста ти.Това е кошмар наистина.Милата...и милият Вики. CryСега как е той?Успокой се...знам,че ще ти трябва много време за да се отърсиш от случилото се.Аз все още нямам спокоен сън...постоянно проверявам дали Яна диша нощем. Embarassed...и все ми е пред очите как беше посиняла... CryКато се пооправи го консултирай с детски невролог.Опитай се да мислиш позитивно,един гърч нищо не означава...може никога повече да не се случи.Опасно е,когато първият гърч е преди детето да нвърши 1 годинка-тогава риска за втори е огромен.А в нашия и вашия случай....приеми го като инцидент с добър изход и вярвай,че ще е последен. HugМен само тези мисли ме крепят,иначе и до сега се разтрепервам в буквалния смисъл дори и при лека температура на Яна.Много прегръдки и смелост. Hug Hug Hug

# 246
  • София
Ох, Теди  Shocked ужас.
И ние се натръшкахме цялото семейство от някакъв вирус.

По колко прахчета Смекта се даваха на ден newsm78 И знаете ли дали и аз мога да пия newsm78
И още нещо. Глюкоза някой давал ли е -как и по колко. Аз за първи път давам Rolling Eyes

# 247
Ох Теди дори не мога да си представя какъв ужас си преживяла,дано пове4е никога да не ви се слу4ва Praynig
Кетито ти напоследък си по активна,как си?Няма ли да покажеш бременно корем4е Heart Eyes

# 248
Леле, Теди, ужас  Shocked Не мога да си представя какво ти е било  #Crazy Дано се оправите скоро  Praynig

Да, и за това си мислих за Кетито  Grinning Че вече се разписва по-често. Значи с бебка трябва да са по-добре  baby_neutral  Grinning

# 249
  • София
 Laughing Ами изперках вече само да лежа и злоупотребявам по малко Whistling

Тъкмо мислех скоро да кача нимки. Имам си пупа вече Heart Eyes

# 250
Laughing Ами изперках вече само да лежа и злоупотребявам по малко Whistling

Тъкмо мислех скоро да кача нимки. Имам си пупа вече Heart Eyes
снимки,снимки Party newsm44 newsm03 Hug

# 251
Теди  #Crazy. Добра детска невроложка има в Токуда - христова се казваше май - била е преди в педиатлията. Страхотен човек - ползвала съм я и я препоръчвам от личен опит. Тя е единствен детски немролог в токуда, та няма как да се сбърка.
кети, аз доколкото си спомням глюкозата разхлабва  newsm78 newsm78 newsm78 и по тази причина не е особено подходяща за проблеми със стомаха от този вид. За разтройство можеш да ползваш следните бабини лекове, които със сигурност стават за теб - чай от листа от дюла, чай от листа от мушмула, компот от дренки, 3 лъжици чист оцет. Иначе за малкия не ми препоръчваха изобщо смекта, а ентерол - дава се до 2 пъти дневно и още 3 пъти можеш да давах хидрацек (тоест общо 5 приема на ден) - има за бебета и за деца - аз вече даввам от детския. Против обезводняване се дава хидрацин алфа. едно прахче в 200 мл вода - азз леко го подслаждах, че иначе става страшна гадост. Иван имаше стомашни проблеми лятото в продължение на месец и кусур. Та тогава ми казваха, че до 2-3 ден може да е вирус, след това си става механично дразнене на стомаха и червата и каквото и да сипеш все тая, та по този повод лекарката ми каза, че не е необходима кой-знае колко стриктна диета, но задължително да храня иван на 20-30 минути по съвсем малко. и аз давах нон стоп я по една бисквита, я няколко солети, я един сухар и така нон-стоп. Давах до 30мл диетично мляко (това беше най-голямата драма, защото по това време пиеше по 200 мл на 1 път). за друго не се сещам - може би надето ще даде повече идеи...
П.п. зоуи забравих да ти кажа. Иван се тръшкате по всяко време и на всяко място с идеята да ме изкара от равновесие. по корем с удряне с крака и ръце - както си трябва по големите книги.... Бажа му един ден не му издържаха нервите и както малкия крещеше с пълно гърло и лежеше по корем, та Ангел изведнъж скочи, изрева на умряло, легна на пода по корем, почна да удря с юмруци и да рита с крака (мъж ми е 190 смятайте ква гледка е било  Joy Joy Joy). Малкия спря на секундата, седна и почна да гледа умно-уумно. Накак не очакваше, че някой от възрасните ще мине с неговия номер. Оттогава престана. и сега се тръшка, но вече по корем не ляга и минава за 20 сек. Иначе аз пробвах и в други случаи- помага... Някак се пробват да видят докъде могат да ни опънат нервите и им става безинтересно когато водят че нерви няма и е съвсем нормално. така отучих малкия да вади всичко от гардероба си. просто един ден го хванах на местопрестъплението как вади всичко, до което стига и го питах дали иска да му помогна - свалих всички дрехи и от горните рафтове на пода. някак не знаеше как да реагира и не го е правил от тогава. което разбира се не пречи да експериментира различни нервоскъсвателни техники - от типа да ми гади компа докато пиша, да взема дистанционното да смени канала и да тича бързо...
И последно, че станах досадна - вчера му даваме да си играе с тел на баща му (че е от евтините). Не знам това дте как го е отключило и какво е правило, но вече тел звъни с бебешки смях (разбира се, че го е направил случайно щракайки по копчетата, но ми стана едно много мило и мъж ми реши, че така ще го остави. сега се хвали на всички в офиса сина му към гении бил  Grinning

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 15:52 от Ger4o

# 252
  • София
Зоуи, всичко ще мине! Радвам се, че се възстановявате.
Теди, истински кошмар, помня и Надето с нейния разказ, много се бях развълнувала тогава. Самата аз съм правила като малка такъв гърч и за родителите ми до ден днешен това е ужасен спомен. Надявам се поне всичко да бъде без никакви последици.
По повод темата, която сте подхванали, определено смятам всяка майка, която се справя без постоянна помощ за герой. Аз си признавам чистосърдечно, че много ми помагат за малката, но си давам сметка какво означава да гледаш дете /или две/ сама-епизодичната помощ не я броя.
Моята дъщеря също методично ми лази по нервите, но поради факът, че прекарвам с нея много малко време, успявам да запазя спокойствие и да не и повишавам тон, но това изобщо не означава, че ако се занимавах с нея по цял ден нямаше да се случи.
Иначе номерата са от същия калибър- вадене на всички вещи и дрехи от гардероби и чекмеджета, натискане на всички видове копчета- на пералнята, телевизора в спалнята /телевизора в хола и е нависоко и не може да го стигне, но компенсира с дистанционното/ и подобни.

# 253
Теди  Hug милата  Sad много ми стана жал за Вики,дано повече никога не се случва  Praynig
Гушки от нас  Hug Hug Hug

Кетито Hug давай снимки моляяяяяяяяяяя те  Grinning

Ох,аз малко съм се спекла днес  Rolling Eyes досега приготвях багажите.....надявам се децата да понесът добре полета и най-вече Юджи да го удържим мирен  Laughing

# 254
Теди, пожелавам ви и аз всичко да е наред и вече никога да не преживявате този кошмар.
Нелче , бързо оздравяване и на вас  Hug и аз снимки чакам  Heart Eyes
Джеси ,лек път и хубави изкарване ви пожелавам  Sunglasses Hug
Зоуи, при много от  децата се случва да  хапят, щипят, удрят ,дърпат коси ама при този нашия герой положението е по сериозно -той предимно с това се занимава . В никакъв случай неможеш да го сравняваш с Дани или поне аз така си мисля ,но дори и така да е никой не е застрахован в такова състояние може да изпадне всяко едно от децата ни ,но там е работата ,че родителите са тези който трябва да му обърнат внимание. При нас се оказа ,че неговите за съжаление не им пука  Tired Всички родители вчера бяхме наясно ,че не е виновно детето /то все пак няма и 3 години/ обаче не става така за съжаление и на мен ми е мъчно ,но така в групата нещата не вървят добре. Сега ще видиме директорката каква позиция ще заеме и дали ще направи нещо. Дано да успееме да накараме родителите му да му обърнат внимание защото колкото по рано му се обърне внимание толкова по добре.
Странното е ,че той си е набелязал определени деца + опашките на всички момиченца. Към Алекс до колкото разбирам няма отношение ,първо защото не се е оплаквал,не съм виждала някъкви поражения по него ,а вчера го питах дали Милчо го бие , а той ме попита - кой е Милчо  Grinning Та май не са имали някъкви пререкания ,дано и да нямат де.

Общи условия

Активация на акаунт