Отговори
# 45
леле, Дейзи, че спомена пубертет..............Да ви кажа вчера какво се случи, че нямах нерви да го опиша снощи. Та от 3 дни,т.е. откакто сме 2, Сара се опитва да ме направи луда. Изпада в истерии, ама доста продължителни. Вчера се опитвам да я прибера отвън за обяд: че като хукна в обратна посока, с/у колите, защото знае, че е забранено, легна да се търкаля в пръстта, това, че аз тръгвам в другата посока, изобщо не я вълнува и като запо1на да пищи пред блока, все едно я колят, напъва се същевреммено да реве без сълзи и това 15мин. Хората на улицата се спират, съседите излязоха по терасите с поглед"дететло ли си пребиваш".........................че като я грабнах аз, хайде в къщи. Отвори вратата и хукна по стълбите, пак я върнах, заключих. И като се затръшка до вратата, пищи, дере се,нарежда нещо, все едно кълне,а бе страшна работа, та още 20 мин. Направо кипях и врях. Опитвам да я извикам с добро, отговор"нееееееееееееее", " не искааааааааааам", дерейки се. Оставих я. След около 5 мин. влиза и бута на земята купата с храната, която токущо съм сложила и стъпва да мачка отгоре. Еееееее, не издървах!Вдигнах я и я метнах на дивана с такъв строг тон явно, че не мръдна 1/2 час. Опитваше се, а аз с пръстта заплашително. По едно време започна всички да търси за помощ"тати доди, тати абота, доди", после и детегледачката търси, аз мълча, стоя на компа и не обръщам внимание. После тръгва към мен с "Сала иска гуша мама". И това не мина, та постоя и се кротна. Извадих аз големите на български, английски за детската психология и прочие.............чета, чета, мисля, че се опитвм миролюбиво да решавам нещата, но вчера си казах, че може по спешност да се върна на работа ако придължи така. Как се справяте вие? Сори за дългото обяснение, но искам да си сверя часовника, къде бъркам?
Калинааааааааааа, много благодаря за снимките. Има страхотни попадения. Ще ти дам диск да ми ги запишеш.
Мила, да ни покажеш после всичко, което сътвориш!
Зои, стискаме палци!
Момичета, днес видях няколко костюмчета на пазара в Красно село за 2г- имаше Батман и Спайдермен за 15, 17лв и една калинка за момиче със шапка за 29лв.Момчешките са от нещо силоново, тънко, калинката обаче е дебела- като одеало. Просто за информация.
Никой не отговори ще купуваме ли подаръци?

# 46
Веси, никой не иска да премахне българския като официален език, а да се премахне задължителното усвояване на книжовен български в училищата. В момента всички училища са задължени да преподават бг език и разни американски колежи и т.н. са полузаконни (не знам точно как се казва училищено - близо е до американския колеж, струва 30 000 евро на година и не се учи въобще бг език, което е противозаконно). За съжаление регламентирайти подобен род училища ще се регламентират и турски, цигански и подобни  newsm78, в които български няма да се изучава.  Доста има да се мисли върху това... Не е толкова просто едно такова решение и е доста емоционална подобна петиция и не съвсем вярна.

# 47
Благодаря моми4ета за подкрепата Hug
Беа аз съвет май не мога да ти дам,защото тези сценки при нас са ежедневие Rolling Eyes,оба4е съм забелязала,4е като викам,удрям,наказвам още пове4е се тръшка и продължава по дълго време,а 4есто ми се слу4ва като обяснявам тихо и кротко,и с гушкане минава по бързо кризата,но пък не винаги действа,примерно ако сме навън и си има публика въобще не ме слуша ooooh!При нас задължително при истерия Дани си събува 4орапите и шляпа бос по теракота,понеже знае,4е това ме вбесява Crossing Arms
Това за българският език и аз съм го 4увала и е най голямата простотия,и какъв щ? е тогава задължително изу4аващия език?След време да не се окаже,4е българите не знаят да пишат и 4етат на български newsm78

# 48
Хайде и от мен честито на Дани! Да ти е жив и здрав Лъчко и много да те радват и двете ти дечица!
Зоуи, стискам палци и се моля всичко да е наред с Дани.
И на мен Алекс ми се качи на главата и сега и аз съм строга, говоря някакви неща, как мама я боли, тя хрипа, хрипа и заспива, дано вече се оправи, че се скапах 3 седмици.
Хайде лекинка

# 49
  • Варна
zoui, миличка, стискам палци да мине всичко успешно и безболезнено. Praynig Само си напомняй, че после Дани ще е здравичък. Душичката малка така се изтормози. Cry
За истериите мога ферман да напиша. И при нас са ежедневие. Като го обличам сутрин задължително, после за щяло и нещяло цял ден. Понякога не ми издържат нервите. Особено като започне да блъска от яд. Аз също го затварям в някоя стая да се нареве (нали си няма собствена стая и го оставям или в хола или в нашата спалня) и той започва да блъска. В хола блъска мишката на компа или принтера, а в спалнята един разклонител или нощната лампа на стената. Също като Дани знае, че това ме изкарва извън нерви и ще вляза обратно. И така докато и двамата се докараме до истерия. А, и започва да разхвърля каквото му падне. Например сваля покривката на леглото барабар с всички декоративни възглавнички, чаршафи и т.н. И накрая го шляпвам по ръката, за да не блъска. Понякога успявам да се овладея, но понякога не издържам. Хем знам, че ако запазя хладнокръвие по-лесно ще преодолеем кризата. ТАаи аз още не съм намерила верния подход. Rolling Eyes
А за второто дете-определено е по-различно. Наистина е по-лесно, но и много различно. Времето в болницата помага да свикнеш с него и да го обикнеш. А Преско много ми липсваше, но и някак остана на заден план за тези няколко дни. Спомням си, че в началото много често говорех за Габи в мъжки род. Embarassed А за изписването майка ми се беше постарала да го облече добре, защото когато нея са я изписвали със сестра ми мен баба ми и баща ми ме били докарали с нощница вместо с рокля. Joy Истинско клошарче, както пише Мики. hahaha

# 50
Здравейте и от нас !
Тръшкането и при нас го има .Дани по принцип е спокойно дете , но е страшен инат , решили нещо по всякакъв начин се опитва да стане на неговата , но май взе да разбира , че аз съм два пъти по-голям  Mr. Green И моя съпруг го е пляскал 1-2 пъти като не му издържи на магариите , а аз като ме вбеси  го тупам по памперса .
А относно почивките , ние заминаваме в Турция за 6-те почивни дни в началото на май .Решихме без детето с наши приятели и те без дете да си починем малко . После ще заведем някъде и Дани , а ноември сме за 2 седмици на Банско (както всяка година ).Като агенция избрахме АКВА ТУР .
Лека вечер на всички  Hug

# 51
леле.. какво ги хваща тия хлапета?! на нас единствения ни проблем с Кайо е, че отказва да се храни. иначе няма тръшканици, ревове. абе плаче, но няма кой да му обърне внимание. днес майка каза, че е ревал на прибиране от парка, и тръгнал в другата посока (беа, те със сара са си лика прилика Joy) но се е прибрал.
само от няколко дни отказва вечер да облече пижамата без картинка и настоява за пижамата с "камони", но днес сме без картинка, защото камионите са на автомивка Wink

# 52
Е......и ние сме в периода на трудния пубертет  Crazy Юджийн и той от известно време само фасони прави и се тръшка за всичко  Whistling особенно,като ми легне на земята ревящ наистина полудявам  ooooh! а най-лошото,е че немога и да го вдигна че тежи,като слонче  Joy

# 53
Така като стана въпрос за тръшкане ,рев и бебешки пубертет вече и аз мога да се ,,похваля,, ,че ни застигна и истерията е страшна и когато сме навън много се изнервям защото всички ни зяпат и е кофти ,но във вкъщи съм направо дебил -не му обръщам внимание и по някое време му минава . Биби обаче горкия много се тормози от тези състояние и вече чак на лекар се е засилил да го води  Mr. Green та все се опитвам да го убедя ,че всики са така в тази възраст и е нормално  Grinning
Зоуи ,стискам палци и аз всичко да мине бързо и леко  Praynig
 пускам няколко клипчета от последните дни на който му се гледат маймунджолъци  Crazy

http://bmsa4.multiply.com/video/item/7/MOV07735.MPG

http://bmsa4.multiply.com/video/item/8/MOV07736.MPG

http://bmsa4.multiply.com/video/item/9

http://bmsa4.multiply.com/video/item/10

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 02:19 от miki3

# 54
ДобрЮтро милички Hug
Мисля я и аз Дани -днес си гледах клипчета от болницата и първите дни с Б там,показах му и на него и той с удоволствие погледа първите си сукания.
Мики  Heart Eyesстрахотни клипчета -направо адски сладки(как танцува готино алекс под душа страхотен сладур и голям смелчак-Б го е страх от душа)
Беа  Heart Eyesи аз бих реагирала ,като теб,особено на изсипването на храната и скачането върху нея Rolling Eyes
За морето понеже освен тук ме питате и на лични ще пусна тук отговор,резервирах 14 дена от 16 до 29 юли (че смятам,че седмица е малко ,както писа Зори Heart Eyes докато се аклиматизира детето трябва минимум 10 дена за да има полза почивката а мъж ми не може да отсъства толкова дълго от София и варианта Анталия отпада,че от анталия няма как да отскача до София а от нашето море може да ни остави там и той да отскача по работа в София без да прекъсваме ваканцията на детето и така)
Избрах Сол Мелия Несебър Бей ,защото е на световна верига Сол Мелия и имам повече доверие на такава от на старата соц слава на Дюни и Албена,за които също се колебаех.Хотелите се водят бившите ифи,на Сигма капитал или Милен Велчев.
Едни приятели ни предлагат и апартамента си в Созопол за седмица и ако времето на мъж ми позволи може и там да останем та да станат 20 дена на море.
За Анталия Веси  Heart Eyesнаистина е добре до 15 юни или след 15 септември,миналата година бяхме до 15 юни и беше страшна жега,юли как е не ми се мисли.Ние почиваме от 5-6 години с астрал холидейз,преди пробвахме хорнит, онтравел и още една две но ни разочароваха.
Варианта и септември Анталия обаче ни седи също-хотела в който бяхме миналата година ви го препоръчвам на всички.
Катенце Heart Eyesмерси за инфото за Добро.аз съм също като теб по подобни детайли,да нямаш и ти асцендент Дева Hug

Хубав ден на всички Hug

# 55
Добро утро,

че е нормално това поведение, спор няма. Сега чета-  Как да приучим децата си към дисциплина на Фицхю Додсън. Полезно четиво определено, препоръчвам го. Али слава богу все по-рядко ги прави тези истерии, но пък са качествени. И ги прилага най-вече на нас с баща й, никой друг не се е оплакал. Има един интересен метод - "излизане от играта", същото което ние правим като ги оставяме да се нареват в другата стая, само че казваш на детето, че го вадиш от играта, за да си почине и без заплахи, без кандърдисване, просто го правиш.

Алините сополи се засилват. давам й Осцилококцинум и витамини. Не мога обаче  да я доведа така на партито, страх ме е да не е заразна. Днес съм казала на баща ми да я води в парка, но да не я среща с деца. Чистачката също била болна, баба ми и тя май се разболява  ooooh!дано не лепне още нещо сега като е с понижена имунна система  PraynigЩе видим какво ще стане и с плановете за зеления уикенд Confusedкато капак баба ми се цупи, защото на 12-ти има рожден ден и иска да празнуваме.

Вчера направих драматичен опит с един кекс. Лудо се забавлявахме с Али, докато го правим  Laughingтя седя отгоре на плота и ми "помагаше", станахме целите в брашно, едвам го изчакахме да се опече, като тя седеше пред фурната с едни пластмасови нож и вилица и повтаряше на всеки пет секунди "кейк, икам кейк"....а той взе че се оказа суров и го хвърлихме  Crazyпоне беше забавно  Grinning

# 56
Малко снимки от Рождения Ден на Сара

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234105

# 57
В събота или неделя сме решили с мъжа ми да отидем в Арена нали и там има детски клуб да тестваме как е и ще дам отзиви  Simple Smile стига да се поизлекувам още малко до утре Praynig
daizy, ако това е онзи тъп вирус, Михаил от едни сополи стигна до антибиотик и мен зарази и майка и мъжа ми, накрая всички са добре аз си седя болна 2-ра седмица  #Cussing out

# 58
Привет  Wink

Едно въпросче, относно РД,  два дни ще съм без нет и ще се радвам някой да ми потвърди  Hug  НЕДЕЛЯ- 06.04 от 15:30 ФЪНИ, със или без подаръци  newsm78 това ли е датата???

# 59
  • In the jungle out there..
В събота или неделя сме решили с мъжа ми да отидем в Арена нали и там има детски клуб да тестваме как е и ще дам отзиви  Simple Smile стига да се поизлекувам още малко до утре Praynig
daizy, ако това е онзи тъп вирус, Михаил от едни сополи стигна до антибиотик и мен зарази и майка и мъжа ми, накрая всички са добре аз си седя болна 2-ра седмица  #Cussing out

Кате, в Арена в детския клуб не взимат деца под 3г. без придружител Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт