"В пролетна премяна е нашата Монтана"

• 12 912
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Вижте и това,ако не сет го видяли вече http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277838.msg6916027;topicseen#msg6916027
И последно успешен и приятен ден на всички!!!

Светле,видях това и си е така.Но не е учудващо,че сме оживели до днес,тези след нас,за жалост са   по-съмнителни.Бяхме здрави,калени деца,със силен имунитет,родени от също така здрави родители.Както пише пиехме от 1 шише,газехме в локвите,тичахме боси,сутрин от рано и вечер до късно бяхме навън,в студ и пек и нищо ни нямаше.И не пиехме лекарства за щяло и нещяло.
Сега вече всичко е по-калпаво и трябва да се пазим от много неща.Отровите са си отрови,но най ми е мъчно,че и натуралните продукти се замърсяват и отравят и така губим ценни неща.

Петя,стискам палци и успех на изпитите.

# 166
Мерси за поздравите на всички  bouquet
Зимафлор давах 2-3 месеца и спрях. Бяха по препоръка на педито. Флоурът го има във водата в супер ниска концентрация и е нормална съставка. Там където концентрацията му е по-висока се наблюдават поражения на зъбите на хората, които са необратими. В същото време е доказано, че приемането му в допустимите стойности намалява риска от кариес до 30-40%. То нали знаете, че всичко, особено лекарствата трябва да се приемат с мярка, иначе са си отрова.
От месец някъде се опитвам да мия зъбките на Криси и Сиянка само с четка и вода, но в началото им е интересно и след малко вече не искат  ooooh! Но надявам се, че с порастването ще свикнат да го правят.
Петя какво учиш? Стискам палци  Peace
Стеле сериозно ли вече няма да правиш ваксини на Деян?
nani m поздрави от Деси!

# 167
Петя,стискам и аз палци да се претставиш блестящо на изпитите PeaceАма,аз знам,че ти си ни умница и ще имаш "6". newsm10
Зимафлоур не съм давала на Поли.Относно миенето на зъбките,правя опити,ама не много успешни.
За захранването,Поли я захраних на 5 месеца някъде,май и не сме имали проблеми feeding.Аз съм "за" по-късното захранване newsm10

# 168
Да,с всичко е така.Излиза нещо ново,започва едно хвалене и едни препоръки,за неговото използване и след време/за жалост понякога след десетки години/ установяват,че е не само ненужно,но и опасно.Това не мога да разбера,защо се установява това след толкова време?

Няма да ви връщам пак на темата за ваксините, но тогава споменах колко малко се знае за връзката причина-следствие. Завършила съм Екология (Десита знае), не твърдя че зная кой знае какво, но поне прочетох една стая книги, докато следвах и си направих генерални изводи, които се стремя да не забравям. Та това, което исках да кажа е, че всяко откритие започва с еуфория... и пестицидите и минералните торове, антибиотиците (лекарствата като цяло), че дори и полиетиленовите изделия... Всички се втурват да го използват, защото върши работа. И чак тогава (евентуално), след дълги години масова употреба и съответни проучвания, изследвания и наблюдения на някой му хрумва, че това не е осмото чудо на света и че има нещо нередно... Обикновено това са единици хора, които не могат да се наложат, а само чоплят общественото мнение и обикновено са притиснати от някакви обстоятелства (да не забравяме все пак, че от производството на всичко по-горе се печелят луди пари от много и големи компании). Още по-трудно, обаче се доказва, че нещо вреди. Много новооткрития минават през лабораторни проучвания преди да излязат на пазара, но в лабораторията средата е под влияние... Едно е да използваш нещо в стерилна чиста среда, а съвсем друго да го пуснеш навън, без да знаеш къде ще попадне, камо ли да предвидиш какви последици ще има. Човешкият организъм не е затворена кутия, върху него влияят много фактори и не може да се очаква на двама различни човека едно и също нещо да действа еднакво... Един прост пример и спирам... Ако днес си сложа ваксина и вечерта ме заболи силно стомах, кой може да ми каже със сигурност от какво ме боли стомаха... от ваксината ли, от зелената салата на вечеря, от газираното безалкохолно или просто гастрита ми се обажда....

Много дълго стана и едва ли някой ще го чете, опитах се да обясня какво искам да кажа възможно най-тъпо и обикновено, но истината е, че нещо толкова сложно и обсъждано в стотици книги няма как да се пресъздаде в няколко изречения...  Rolling Eyes

# 169
На мен още в Шейново като родих ми казаха да давам след 1-я месец на Криско Зимафлоур ( акушерките, които  гледат бебетата) но досега нито една от двете педиатърки, не ми е казала да го ползвам и си мислех на своя глава да му давам,но се отказах newsm78. Исках да ми препоръчат детски зъболекар, за да му прегледа венците, но те ми се изсмяха Sad
А съм чела, че е препоръчително при навършени 3 месеца бебето да се заведе на преглед при зъболекар.
Светле, ние утре ще идваме на Монтана - ще постоим до неделя, за да разведрим малко майка ми - снощи кучето ни почина - вярно че беше доста старо, но .......... от както със сестра ми се преместихме в София, то беше за мама като детенце.
Така че ще ти звънна да се видим.
Петя успех на изпитите  newsm10 newsm10

# 170
  • у дома
Рали,аз утре съм с малко претрупана програма,до обяд със сигурност няма да излизам,но следобяд след 16ч ще излезем,така че звънни все ще измислим нещо да ни съвпаднат графиците...иначе в събота до обяд засега съм свободна...

# 171
Петя,стискам палци и ти желая успех!!!   newsm10

# 172
Петя успех и от мен за изпитите ще стискам палци newsm10

# 173
ехооо,как сте?не сам се писала доста време но нямах нет Embarassed
толко ми липсвахте Sad
исках да ви кажа.....на монтана сам си  Grinning Grinning Grinning
и сам сагласна за една голяма сре6та.само да се разберем кога каде и т.н.........
от понеделник ли се записва на кухнята?как да запи6а ради?и вие каде ходите за кухнята?нямам си и представа.сжетле може6 ли да помогне6? Hug Hug Hug Praynig Praynig

# 174
vikem здравей.Аз взимам кухня от яслата,която е срещу съда.Днес беше плануването,но предполагам,че няма да има проблем ако взимаш от там яденето да се плануваш и утре.Когато записах за първи път малката на кухня ми искаха 7 бурканчета с капачки от пюрета,но такива като на Ганчев не може.Надявам се да му хареса яденето,защото на малката отначало не и харесваше,но сега го яде.   Peace

# 175
А пък при нас е утре плануването за кухнята -ние взимаме в 7-ма детска градина(при поляната на клуб 66) и е 10лв за 14дни

# 176
 smile3511Някой знае ли кога и как се сменят личните доктори ... smile3513

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 18:29 от bisssy

# 177
smile3511Някой знае ли кога и как се сменят личните доктори ... smile3513

Мисля, че на 1 юли и около 31 декември.... не съм много сигурна де, ама така ми казаха....

# 178
vikem,зависи къде живееш. Във всеки квартал има пункт където раздават кухнята.При нас в Младост-2 е в детската градина.Плануването е за 15дни-10лв.Носиш си май бяха 7 бурканчета на винт от пюре,плюс 3 който са разменни,  тоест даваш празни -връщат ти ги пълни Laughing
Ще се радвам и аз на една срещичка с всички вас Hug

# 179
Хора, айде срещата да е към края на месеца, когато са празниците, защото най-вероятно и ние ще се приберем  Peace Допълнително ще пиша като се уточним кога точно ще си ходим.
Лятото си бях 1 месец на Монтана и детската кухня беше по-евтина, зимата като се записахме беше се нова цена. Сега колко е за 1 месец? Тук е 20 лв за 1 месец за 1 дете. newsm64

Общи условия

Активация на акаунт