Бебешори СЕПТЕМВРИйски чакат мами късметлийски!

• 13 923
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Велислава, ти контракции имаш ли? Стягания в корема?
Тоз доктор май само иска да те плаши.
Аз съм с напрегната матка  и изключително чувствителна. Всяко едно напрежение ме довежда до стягане в корема още от сега. Имам и редовни контракции.

# 106
Велислава, сега, без да се притесняваш, отиди при още един доктор. И ако и той каже нещо подобно вземи си самоназначи Магнезиев препарат (Магнерот, Магнерич, Мегне Б6) Препоръчвам първия от изброените:D
Напрегната матка, чувствителна матка... до сега усещала ли си стягане в областта на матката... да ти са стопчва, да ти се втвърдява на бабунка...?
Има някои жени, които реагират по-силно при преглед. Мускулатурата веднага са свива и контрахира. Обикновено това наричат чувствителна матка. Опасяват се от преждевременно раждане и препоръчват покой. Обаче... обачето е много сериозно и голямо. Това с един преглед не се констатира. Трябва да те види и друг лекар. И въпросче - каза ли ти освен почивка и но-шпа (което не помага след 4-тия месец) да не правиш секс, да внимаваш с домакинската работа, да не се разхождаш повече от 30-40 минути при това бавно наведнъж... Изобщо обясни ли ти нещо?
И пак повтарям - спокойно Hug Още един, ако се наложи и два прегледа при различни лекари ще е най-доброто, което можеш да направиш Grinning

# 107
Велислава-предполагам,че е имал предвид,че матката ти контрахира.Нормално е,но не бива да е често.Затова изписват магнезиеви препарати и но-шпа,за отпускане на гладката мускулатура.Ти сама можеш да си я усетиш-когато се втвърдява и става на топка.
taia-и аз ходя в Майчин дом-Варна,при Капка Атанасова.Тя ще води раждането ми живот и здраве PraynigМного съм доволна от нея Peace
Уф,за ремонтите...ние сме в ремонт от не помня вече кога SickАма,мъжа ми е такава дебела глава!!! #Cussing outНикой не върши нещата по-добре от него/според него,аз също не мога да си изкривя душата,ама...//Не иска и да чуе за случайни майстори.Да има едно лесно-сам да ремонтира всичко,но  няма време!Така ме ядосва #Cussing outАма,хайде стига съм се оплаквала Joy
А!Момичета,мисля,че не е нужно да си сменяме термините след всеки видеозон.До края на бременността,ще се сменят няколко дати според ехографа,нормално е.Някои бебета избързват в развитието си в един етап,в друг задържат...
Докато напиша,виждам,че Асето и Вечерница -са ти обяснили същото Wink

# 108
И какво правиш като имаш чуствителна матка, Вечерница? Аз не съм имала болки, корема ми е твърд понякога, нямам сериозни някакви симптоми, честно казано не знам дали съм имала контракции. newsm78 Доктора прецени по напипване, че ми е напрегната матката и при прегледа с ехографа, че бебето било много свито. И това не било добре. Оффф, не знам newsm78

# 109
Аз съм с напрегната матка  и изключително чувствителна. Всяко едно напрежение ме довежда до стягане в корема още от сега. Имам и редовни контракции.

Пиеш ли някакви спазмолитици и магнезий за това? Какъв е подхода при чувствителна матка в Г-я? Така ли оставят нещата или предписват медикаменти?

# 110
Здравейте мами.
Велислава,успокой се.Моите приятелки(2 на брой)бяха със същата диагноза.Изписаха им магнерод(както Асето вече ти препоръча).Просто ще си почиваш повече и не трябва да правиш резки движения(като да ставаш изведнъж)
Стискам палци всичко да е наред!!!!
Честито на мамите които вече знаят за пола на бебешорите!!!!
Дано и аз скоро да се присъединя към тях.
Хайде чао за сега

# 111
Благодара ви gabka_gk, uanda, Вечерница, Асе Hug Успокоихте ме донякъде. Но аз ще отида и на друг доктор да видя какво ще ми каже. Моя не е особено обяснителен. Каза само да не се напрягам и преуморявам и това е. Дано притесненията ми да са напразни, ама като не обясняват докторите и аз не знам до каква степен трябва да се тревожа или не. Sad

# 112
Велислава , не мога да ти помогна с компетентно мнение като Асето, но ти желая всичко да е наред - убедена съм, че е така!
Дидка, честито ти бъдещо мъжленце!!! Радвай му се и не се опитвай да го "търгуваш", защото то ще ти донесе повече щастие от което и да било момиченце Wink
Аз днес си взех резултатите от БХС. Рискът ми е 1:2570 - добре е нали? Е, поне със сигурност няма да ми боцкат коремчето за амниоцентезата  Party
Аз също още не знам пола на бебчето, но с мъжа ми се гласим да ходим на 4Д другата седмица. Толкова е вълнуващо! Simple Smile

# 113
Велислава, тези стягания са си нормални. Казват се Braxton Hicks контракции и те служат за да подготвят матката за раждане. Като всеки мускул, и този има нужда от упражнения, за да е готов. И на мене ми се е случвало през всяка бременост. Разликата от иснтински контракции е че тези не болят и не са начесто.

Дидке! Честито момченце. Ще свикнеш, не се тормози.

Мама Мака, е хубаво е да те видим пак тука. Стига с тази работа Wink

За раждането ще си говорим като се видим. Ще ви разправям моите истории.

bouquet

# 114
добро утро, мацки!
лек и успешен ден от нас Simple Smile

добре дошли на новите мами   bouquet  bouquet  bouquet

# 115
Добро утро и от мен Hug
НИе тази вечер сме на цирк. Сега случихме кратък репортаж по Канал1 и дребната се очарова. Нядавам се да й харесат и тигрите, освен кончетата и кученцата Wink Аз съм доста по-нетърпелива от нея. От сто години не съм ходила на цирк и очаквам добре да се забавляваме Grinning

# 116
Добро утро на всички мами! Аз отново съм на работа, т. е. пред компа.

Първо благодарности за съветите на zajka  и uanda. На 10-ти съм на док. в Каварна и като мине прегледа смятам да се запиша в МД - при Атанасова или Яков, за който има час по-напред. Дано всичко е нормално.
Асе и аз не те видях снощи в новините - кажи поне тук за какво става на въпрос / ак не съм пропуснала де  Embarassed/. И благодарско, че си ме вкарала във  важния списък в началото на темата Laughing.
На всички пожелавам лек и приятен ден.

# 117
  • София
Асе, къде има цирк по това време?

# 118
Добро утро, мацки Hug

Асе, ние миналата година ходихме на цирк, децата гледаха с отворени усти. Много ги впечатли. Приятно изкарване Simple Smile

Ирина, аз ще се намеся за цирка - мисля, че си е в зоната, до мола на Стамболийски.

Велислава, момичетата са ти казали, спокойно, потърси друго мнение и най-важното не се притеснявай  Hug

Лек ден на всички!

# 119
Добро утро мами  Hug
Радвам се че е петък и е последен ден за работещите мами че напоследък много ми се увижда тази седмица
Велислава аз с каката бях така и в началото не си обърнах внимание и после бях на инжекции,съгласна съм с Асето просто върви да те види и някой друг доктор и си почивай повече

Общи условия

Активация на акаунт