Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

  • 34 221
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
  • UK
  • Мнения: 1 351
 Момичета здравейте  Hug
 Имам едно питане, Парено тесто за моделиране до каква степен трябва да е изстинало за да може да се направи някоя фигурка. Опитах да направя панделка но ми се разпадна почти и се чудя дали не трябваше да го сложа малко в хладилника преди това  newsm78

# 91
  • Мнения: 2 185
Raya пускам ти 2 снимки на торти с майстори, ако ти харесва някоя от тях, ще ти препиша от книгата начина на приготовление  Heart Eyes



Тази с триона изглежда лесна, а е много ефектна   bouquet

Нели Ди ето и обещаните инструкции за тортата букет.
Преписвам най-основното, свободен превод  Laughing .
1 Размера на блата е указан 18х20 см , може да се изпече квадратен блат и да се изреже до желаната форма и размер
2 Втората стъпка е да се оформи блата, изрязват се два триъгълника от страни, а отпред се скосява, ето така

3 Разрязва се блата на две, намазва се с крем, а от страни и отгоре с маслен крем
4 Разточва се захарното покритие до дебелина 3 мм, след което се поставя така, че да остане достатъчно фондан откъм скосената страна, за да може да се оформи "Букета".
5 Този фондан, който е извън блата се нагъва с дръжката на дървена лъжица, като подпъхваш пръста си отдолу, за да се получат "тунелчета", ето така
 , а отдолу подпираш за да изсъхне повдгнато и да се получи нещо като улей, където после ще подпъхнеш жълтата панделка
6 Препоръчват да направиш листата, от поне 3 различни нюанса на зеленото. Когато са готови, препоръчват да се сложат върху нагънато фолио, за да могат да изсъхнат в по-нестандартни форми
7 За направата на розите, казват да се разточи фондана, на лентички около 15 см, долния край се минава с малко водичка, навиват се и горния край се извива леко надолу, в случая фонданът е жълт.
8 За ирисите- топче от фондана се притиска, докато се получи плоска овална форма. С малко водичка се намокря по средата и се сгъва на 2..прилича на латинско V , краищата се извиват леко надолу, а основата се притска леко с пръсти за да се изостри. В средата се поставя малко жълто топченце
9 За направата на стеблата, с използва пош, с накрайник номер 3. Шприцоват се директно върху бялата основа, в т.н. улейчета
10 Като се започва от горната част на тортата се закрепват листата и розите, а ирисите се поставят, където остане незапълнено място
11 може да се постави целуфан и панделка както е  на снимката


Написано е като за американци  Crazy

# 92
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Танита, Рая, Пепи чудесно украсени тортички. Браво!   bouquet
Иринка, asyalein много вкусно изглеждат тортичките ви. Въобще както винаги сте невероятни  Hug
Мегита, с парено тесто няма как да работиш, ако не е напълно изстинало , на практика ти няма как да го замесиш сполучливо със пудрата захар, ако не е напълно изстинало ... затова малко се обърках от въпроса ти. Замесваш когато е напълно изстинало с пудра захар и аз лично винаги го оставям поне за 30 минутки в хладилника добре увито в домакинско прозрачно фолио преди да работя. Това не е задължително, но ако в помещението е доста топло е добре да го направиш . А за панделката е добре да подложиш нещо обемно под фльонгите, за да могат да засъхнат в правилна позиция Peace

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 17:57 от КорНиШонка

# 93
  • София
  • Мнения: 2 130
Пепи, чудни са станали русалките, какво каза поръчителят?Simple Smile

# 94
  • Мнения: 1 069
Пепи, тортата ти е страхотна!

Clairette, много мерси. Нещо 5-та точка не ми стана ясна, ама ще я чета после. Дано успея нещо да сътворя, сега ми е кофти и май ще го оставя за утре. Много благодаря  Hug Hug Hug

# 95
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, отново ви благодаря за милите думи  Hug Клиентката много хареса тортата, сега очаквам отзиви за вкуса. Но РД-то е утре, така че ще почакам до вторник. А през това време ще се подготвям за поредната торта, този път бебешка Wink
raya_usa, отдолу са 3 пандишпанови блата всеко с по 5 яйца и с какао, а крема е масло+течен шоколад+пудинг шоколад Wink

# 96
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Дайте моля ви идея за украса , свързана със строителство. Мъжа ми има рожден ден след 10 дни , и ми се иска да пробвам , а на него това му е бизнеса - да правят изолационна мазилка и изкуствени камъни. Ако някой е виждал нещо някъде , моля за линк. Благодаря ви Hug
 

# 97
  • У дома
  • Мнения: 1 741
  Не ми се смейте, аз си знам, че не е най-изпипана, но я правих за няколко часа и накрая ми трепереха ръцете от умора.
Тортата е за рожденния ден скъпия, огромна е и стана най-вкусната торта, която някога съм правила.

В един форум на Уилтън намерих перфектната рецепта за маршмелоуз-

1 ч ч маршмелоуз, добре натъпкани се слагат в микровълновата с 1 с л вода за 20-22 сек. Изсипват се в кладенче от 1 1/2 ч ч пресята пудра захар и се замесва. На мен ми пое около чаша захар, стана просто идеално - меко и не лепещо. Когато тръгнете да го разточвате, слагате обилно захар на масата, аз ръснах и нишесте, и много леко омазнявате ръцете за последно разточване. Рецептата няма грешка!


Последните торти, които видях са страхотни newsm10

# 98
  • Мнения: 484
Ехеееее,Atalanta,като я видях си помислих че е истинска и че мислиш да правиш такава smile3501 newsm74
Дай повече за нея-кремът какъв е ?

Ама съм отплесната-Честит рожден ден на половинката ти!Много щастие и любов!

Последна редакция: нд, 06 апр 2008, 23:47 от irinka28

# 99
  • София
  • Мнения: 2 130
Супер, Аталанта, много е хубава, а струните какво са? Цветът и гланцът са много автентични:)))
О, прощавай, трябваше да започна с това - да ти е жив и здрав рожденикът и много щастие и любов да съпътстват и него и семейството ви:)

# 100
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Благодаря ви, момичета. На мен ми е кофти, че не я изпипах, но поне на вкус я докарах.
Струните са спагети, но за беля нямах от тънките.
Така - децата избраха по една бяла и шоколадова смес за блат и ги изпекох в една огромна тава. Мислех да правя Pastry cream, но в бързината заварих 6 сл нишесте в 1 1/2 ч ч мляко и смесих с едно пликче диви плодове. Като поизстина добавих една кутия готова разбита сметана. Стана леко и не много сладко.
 
По края първо шприцовах бяло ганаче.

Стоя в камерата за 2 часа и полузамръзнала я сиропирах с горещо мляко, попи на секундата. Намазах я с разбито крема сирене с малко масло и малко пудра захар. Пак в камерата, за да е много стегната преди да я облека и отгоре маршмелоуз.
Боядисах я с една по-голяма готв. четка и на кафяво я докарах.

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 06:12 от Atalanta

# 101
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Да поясня, че мъж ми е с диабет и целта ми винаги е не сладка, но приятна на вкус торта, от която не ти става лошо и можеш да се повториш без угризение на съвестта Simple Smile

# 102
  • Мнения: 1 122
Atalanta ЧРД на съпруга ти! Много любов ви желая, а тортата няма грешка. И аз помислих, че е истинска.  smile3501

# 103
  • Мнения: 1 271
Атланта, честит ти рожденник!Да ти е жив и здрав!А тортата е просто великолепна, аз също се заблудих в началото , че е истинска.

Танита, превъзходна Барби.И роклята е просто висша мода.   bouquet

Пепи, морската торта е супер.Не съм я показвала на дъщеря ми, защото и тя е фенка на този сериал и ще поиска същата.  Hug

# 104
  • Мнения: 319
Ето я най-после и моята торта Калинка, дето я приказвам от 1 месец Blush
 
   

Имах доста проблеми при направата и то най-вече с чаршафа от Маршмелоус. Червеното стана добре, но черното стана много сухо и се ронеше ужасно. Нищо не можа да го спаси. Покривах пукнатини с черните точки на калинката и с очите й, но черната част от чаршафа все пак си остана напукана (като на стара баба петите). За рогцата и крачетата се наложи към останало червено да добавя черно, защото вече готовото черно ставаше само за кофата, направо на трохи стана. Иначе на вкус стана много хубава. Редих я в купа, с един пандишпанов блат на дъното на купата (мерси stasi76 за идеята bouquet ), а останалите блатове бяха на Трюфел, както и крема също. Само че част от крема го направих с бял шоколад вместо кафяв и го слагах по средата на блатовете, а отстрани кафяв. Стана ефектно, а белия крем въобще не си личеше, че е с шоколад. Доста креместа торта стана, ама всички много я харесаха, включително и аз Blush

Общи условия

Активация на акаунт