Вродени сърдечни малформации - тема 2

• 42 300
  • 332
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ти Албенка.
Ох толкова съм изморена че нямам сили да пиша, айде лека и спокойна вечер.

# 106
Хей, момичета, къде сте?
Да ви се похваля - почвам нова работа. Преждевременно и съвсем неочаквано за мен, прекъсвам майчинството и сменям работата си - дълга история - няма да ви я разказвам сега. Та, от понеделник - 19 Май започвам. Минко ще го пращам по-скоростно на ясла - а си мислех Септември. Дано няма проблеми и много боледуванки  Praynig. Това е от мен. Още съм много объркана и развълнувана. Стискайте ми палци.

# 107
xei ranzi  4estito.mnogo dobre te razbiram kakvoti e.uspex v novata  rabota.xvarliam ti  edna kana voda  da ti varvi po voda. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 108
Рамзи честита нова работа! Дано наистина малкия не се разболява в детската. Иначе ще се почувстваш много добре сред колеги, но сигурно малко трудно ще ти бъде в началото. Хайде успех в новата работа.  bouquet Hug

# 109
Ramzy,честито.Ами ние сме болни втора седмица вече,сополки и много кашля и е със спазми много тежко диша и пие много сиропи АБ,не може да се изкашля и му хъркат  гърдичките  много  изнервящто. smile3511 newsm45

# 110
И ние сме болни вече:( Има разтройство, повръща и е с висока температура, има и червено гърло та ни измписаха и АБ за всеки случай за сърчицето......
Мами, имам въпрос към вас...... детето сега доста се обезводнява и аз и давам доста вода, но се чудя с този фурантрил който пиеме какво да правя, да и го давам ли.........тя и без това си е обезводнена от боледуването..........някой който има повече опит да помогне??? Confused

Айде, лек ви ден от мен засега

# 111
kvr,за Фурантрила най-добре се консултирай с лекар!!!

# 112
Здравейте,и аз да ви се оплача и ние сме болни кашлица и сополки,направо ужас.Преди 2 седмици пак така бяхме и сега на ново,вече се побърквам,омразнаха ми тези болести.Ами това е,оплаках ви се на болните пожелажам бързо оздравяване и вече да не се разболяваме.Целувки на всички сладури!

# 113
  • Варна
Добро утро момичета!
  Не съм писала отдавна, понеже нещата при нас претърпяха голямо развитие. Да припомня накратко: от Варна сме и тук д-р Шивачев ни постави диагноза- дилатативна кардиомиопатия. Бяхме си записали час при д-р Велковски на свободен прием, но ден преди прегледа синът ми отново се влоши и пак ни приеха в болницата. УЖ го стабилизираха. Казвам УЖ, защото той почти не се хранеше и постоянно сваляше на тегло. Уговорката беше да изкараме в болница всички празници и после да ни транспортират в София с линейка. Изненадата ми бе огромна, когато на 07.05.08 доктора каза, че ще ни изпише след малко и да си намерим собствен транспорт до София. На другата сутрин тръгнахме с кола. По пътя детето съвсем се влоши. Като го видя д-р Павлова, каза, че сме луди да пътуваме сами и веднага ни приеха в интензивно. Каза, че се съмнява в диагнозата, но детето бе много неспокойно и ще довърши прегледа на другия ден. Още същата вечер го гледаха двама доктори- и двамата имаха съмнения, но пак не се виждало добре. Благодарение на дългия престой във Варна Теди нямаше една здрава вена и се наложи анестезиолог да му постави катетър във вратлето. На следващия ден му направиха катетаризация, от която стана ясно, че детето има много рядка малформация-анормално изхождане на лявата коронарна артерия. За цялата история на болницата не повече от 20 случая. На 10.05.08 д-р Лазаров го оперира. Синът ми бе с отворен гръден кош два дни. Сега още е в реанимация и е приспан вече осми ден. Казаха ни да се приберем във Варна, защото и без това в реанимация не ме пускат, а и вероятно ще е там по-дълго време. На всичкото отгоре има инфекция, направи някакъв тахикардичен пристъп, бъбречна недостатъчност (вече е овладяна и се надявам днес вече да не е на диализа). Всичко това било заради голямото забавяне при диагностицирането. Бясна съм, че като не могат да се справят, не ни изпратиха по-рано. Това забавяне може да коства живота на детето ми. Надявам се по-скоро да мога да ида при малкото си момченце и да се оправи. Казаха ми, че лявата камера ще се свива около година. Ще изтърпя всичко, само детето ми да живее. Това са най-дългите дни в живота ми. Броя часовете от едното до другото позвъняване...
  Спирам до тук, че стана много дълго, а и ми става още по-мъчно за Теди.
  На всички болнички пожелавам бързо оздравяване и само хубави неща за в бъдеще!

# 114
Здравей,Slavi_Yo.Много съжалявам,че нещата при вас са претърпели такъв обрат,но искрено се надявам и вярвам,че малкия Теди ще успее да се прибори за живота си.Искам да ти кажа,че лекарите в реанимация са изключително опитни и много добри специалисти и ще направят всичко възможно за да спасят живота на Теди.Аз ще се моля на Господ да помогне на Теди бързо да се възстанови и ти по-скоро да  отидеш при него да си го гушнеш,ще стискам палци сега като звъннеш в 11:00 новините да са много добри.Пожелавам следващия път като пишеш да ни кажеш само хубави сведения за Теди.Късмет!

# 115
Ооо, миличка Slavi_Yo   Hug. Много силно ще се моля за малкия Теди да се възстанови по-бързо.  Praynig Praynig Praynig. На теб кураж мила и много, много сили.  Hug. Ние сме с теб. Пиши ни всичко, каквото те тревожи и мъчи. Ще се мъчим да ти помогнем с каквото можем.  Heart Eyes

# 116
# 117
  • Русе/ София
Slavi_Yo  и аз ще стискам палци за твоя малък Теди. В добри ръце е- в това можеш да си напълно сигурна.  Знам колко тежко е чакането и обаждането за информация - ние бяхме така когато от Родилния дом ни взеха детето и го закараха в София - стояхме си в къщи (в Русе) и само се молехме да стане чудо - и то стана Praynig
Аз отдавна не съм писала във форума, но чета всичко майчета - за вас и дечицата ви. Дари проходи ( и започнаха да й посиняват устните ooooh!), само зъби й липсват още (има 3 - на годинка и 2 месеца  Thinking)
Днес бяхме на ТЕЛК комисия- дадоха й 100 % инвалидност за 1 година и ни казаха че преди втората операция няма да й бъдат поставени никакви имунизации (тя няма нито една до момента)- ясно ви е какво треперене пада над нея и как ми се изправя косата когато иска да играе с други дечица.....
Освен това чакаме второ бебе (пак момиченце) другия месец - стискайте ми палци всичко да е наред с него (направих си всички изследванив София: биохимичен скрининг, фетална морфология и пренетална ехокардиография, но пак се притеснявам)
Slavi_Yo , ще я кръстя Теди  Wink, като твоето момченце. Още веднъж ти желая от сърце всичко да е наред с него! Hug

# 118
  • Варна
Здравейте отново!
  Новините от днес са добри, Теди вече не е на диализа, стабилен е и живот и здраве утре ще пробват да изключат апарата и да се опита да диша сам. Сигурно няма да стане отведнъж, но се научих да се радвам на всека малка победа.
  Elida, не се притеснявай за зъбите, дъщеря ми имаше два зъба на рождения се ден (първия) а малко след това излезе и третото зъбче. После изведнъж пораснаха всички и дори температура не е вдигала. Не се притеснявай за бебчето, всичко ще е наред.

# 119
slavi_yo molise i badi silna i 6te vidi6 4e vsi4ko 6te  e nared.vseki den s dobrata novina 6te varvite napred.nie sme s teb. Hug Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт