Вродени сърдечни малформации - тема 2

• 42 301
  • 332
  •   1
Отговори
# 120
Много се радвам,че малкия Теди е започнал да се възстановява!Аз силно вярвам,че с всеки изминал ден бебо ще е все по-добре.Стискам палци и от утре Теди да започне да диша сам.Нека утрешните новини са още по-добри от днешните.Много,много късмет от мен и силни прегръдки!

# 121
Здравейте!Отдавна не съм писъла но всяка вечер  чета нашата тема.

Slavi Yо-вярвам в докторите в Трета градска и знам ,че правят и невъзможното за нашите деца. Минах по този толкова труден и изпълнен с тревоги и притеснения път по който ти сега  вървиш и макар и нашия случай да не е точно като вашия знам мното добре какво изпитвате  в момента.Трябва обаче да сте много силни и да вярвате в лекарите и  че бог ще стори чудо.Аз съм сигурна ,че бог ще даде сили на Теди и утре когато изключат апарата той ще диша сам.Сигурна съм, че Теди ще се справи.Вярвай в това.Опитай се да бъдеш колкото се може спокойна утре ,защото от опит знам ,че децата усещат тревогите на родителите си.Ще се моля силно  Теди да се възтанови бързо.

Elida-браво на Дари.Търкулнахте ли питката? Какво си избра Дари?.Каква ще стане момата?Ех..че съм любопитна.
Сега когато е проходила ще има да я гониш.Сещам се колко много изках  Хриси да проходи, а когато това стана ми се искаше да седна поне за миг да си почина ама кой те оставя.Постоянно търчах след нея.
Радвам се много ,че другия месец ще има нов член във вашето семейство.Ще стискам палци да родиш  лесно едно здраво и прекрасно детенце.

Ramzy-Честита нова работа.Желая ти успех.Дано Минко да свикне бързо в яслата и да не боледува.

Васе Костадинова,   kvr   , julieta23- дано дечицата ви са вече по добре .Бързо оздравяване и стига вече с тези вируси, хреми и кашлици ,че ми писна и на мен от тях.

Сандидани-Радвам се ,че са ви спрели всички лекарства на последния преглед.На нас също ни ги спряха въпреки ,че доктора каза ,че имало 1-2 степен Митрална инсуфициенция.Мен обаче ме притеснява сърдечната гърбичка която получи Хриси.Това е изпъкване на гърдичките там където е операцията.Направихме ренген и к-т с д-рЛазаров .Според него няма място за притеснение.Каза ,че не било нещо страшно и най вероятно ще се наложи пластика когато порасне . Аз обаче  се притеснявам ,защото изпъкването на гръдната кост е голямо и дори да не пречи това на самото сърце  нали все пак сме момиче и идва лято...потници ,море.. .Мислих си за физиотерапия и  евентоално за корсет но доктор Лазаров каза ,че няма да има ефект и  да изчакаме да порасне детето.
Ако някой е имал такъв проблем нека ми пише

Този път писах доста и ще трябва вече да ставам от компютъра ,защото голямата ми дъщеря напира да сяда... пък и  утре е работен ден.
Целувки на всички дечица от нас.
Успех утре на Теди .Стискам му палци .

# 122
elida zdravei ot pile6kite kalki :hug:i nie bexme na telk i ni dadoxa 100%.i za vaksinite  te razbiram napalno i nie smetaka.samo deto sme po malki i si sedim v koli4kato  uj po dale4e i zatova batkoto e o6te pri baba si no ve4e mnogo vreme e tam i neznam  misla skoro vreme da si go vzema.ma4no mi e za nego pak i esga stava mnogo interesen  6toto se probva i da govori.a  alex si e o6te mnogo slabi4ka 4ak sega si varna kilogramite3800 a ve4e e na 3 meseca ipolovina. Praynig na dari i leko rajdane.spokoino vsi4ko 6te  e nared Praynig

# 123
  • Русе/ София
Благодаря Албенка (alex08)Grinning
Малката "Кълка" Mr. Green започна ли да се храни без да връща? Как се справихте с това?
Аз послушах д-р Нацкова, че нашите деца трябва да хапват по-малко и по-начесто и не се мъча да я карам да яде - и Дари не наддава за възрастта си (на долна граница сме), но яде по 5-6 пъти на ден по малко - все с коричка хляб е в ръката. Записах я на детска кухня , но все аз и татко й дояждаме кутийките с храна  Tired
За този ТЕЛК казаха ли ти нещо повече? - нали е само временно? - докато живот и здраве минат й вторите операции на дечицата ни
Още ме тормози мисълта за тази инвалидност - просто ми звучи ужасно Sad

Vivia привет от нас с Дарина.
Тази неделя мислим да направим прощъпулника и ще ти напиша какво е избрала малката  Laughing Аз искам да са медицинските слушалки (амбицията на мама е да стане детски кардиолог Blush), но като знам какъв панически страх изпитва от тях когато отидем при личната, това сигурно ще е последното нещо което ще хване hahaha

# 124
elida malkata  alex e mnogo skarana s iadeneto daje sega 6te popitam i drugite mai4eta kakvo 6te kajat a za telka ni6to nesami kazali.       mili mai4eta  alex e operiraxa na 3dena diagnozata ni e xipoplasti4no liavo sarce-3tip s kriti4na klapna aortna stenoza.visokostepenna koartacia na aortata i xipoplazia na livata kamera..)sled operaciata se vaztanoviva6e dobre,no sledkato vleznax v intenzivnoto pri neia i po4nax da ia karma ti po malko po4na da svali kilca.stana 3200 i ni prevedoxa  v 1 gradska za doxranvane.ot tam ni ispisaxa sled edna sedmica pak tolkova si be6e  u6 bila ka4ila 50 100 gr-demek ni6to tova be6e na 5 03.ot togava do sega tova sa 2 meseca i malko e ka4ila 600gr samo na garda.sega e 3800. i tia dni ne6to se zadarja i ne ka4va.ne iska  da iade ni6to drugo osve da su4e a karmata mi namaliva no si misla 4e na neia i stiga  za6toto ti  iade po 20  30  40  .prez 2 3  4asa.imame po 1  ako na den  ne pie voda.iskam da vi pitam spored vas tova normalno li e za neinoto sastoianie taka da se xrani po tolkova malko.i tiapo kolko trbva da iade spored neinite  kilogrami  ili spored neinata vazrast.za6toto si misla 4e nemoje na neinite 3800 da iskam da iade po po 80 100 gr.v intenzivnoto i slojixa sonda i ti v pove4eto slu4ei povra6ta6e  a te i davaxa po 50 60 gr.ooxxx mnogo pisax vie kak mislite. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 125
Здравей,alex08!Моята принцеса и тя е скарана с яденето и като беше бебе и сега вече на 1.6 година,но като си спомня на възрастта на твоята Алекс,Палми качваше поповете на месец мисля че на около 3-4 месеца ядеше по 70-80 грама на ядене.Кърмих я 1 месец после минахме на АМ.Според мен трябва да се консултираш с педиатър,защото малко яде и съответно малко наддава.Може би се дължи и на диагнозата при вас е една а Плами е  с МКД,оперирана преди 5 месеца.

За ТЕЛК мисля,че се дава за определено време,поне на нас решението ни е 100% за 1 година ама ни казаха, после процентите ще бъдат намалени и това освидетелстване не е за цял живот,та и аз не искам детето ми да е инвалид за цял живот.

# 126
julieta-23 moje i da e ot diagnozata  za6toto d-rvelkovski pri poslednia pregled koito be6e predi 2 meseca kaza 4e moiata rabota e otuk natam detteto da ka4va pone po100 gr  na mesec.pediatarkata kazva 4e iade malko no tia neiska ot 6i6e da iade nito  s lajica prosto si  iska samo gardata.i zatova za sega se xranim samo taka i se pretesniavam

# 127
Знам,че се притесняваш и това е напълно нормално.А,защо не пробваш със спринцовка по-малко,до като бяхме в отделението след операцията имаше майки които така даваха мляко на бебенцата,много е трудно,но е важно малката да качва повечко грама.Пробвай да почнеш да я захранваш с пюрета,разбира се ако и педиатърката ти е на това мнение,защото Плами рано я захраних и така поне по-добре започна да наддава,но със сигурност няма да ти е лесно щом не иска да яде с лъжица.Бъди много търпелива и настоятелна.Успех!

# 128
Slavi Yo- как е Теди започна ли да диша сам.Очакваме да ни зарадваш с  хубави  новини.
Дано всичко да е наред при вас.Мисля си че щом не пишеш сигурно са те викнали при него и затова нямаш време да пишеш.
Дано да е така и да си го гушнеш . Желаем ви бързо възстановяване и да ни зарадваш с хубави новини за  Теди.

# 129
Уки, ЧРД на принцесата ти Алекс!
Да ви е жива и здрава! Много радост и весел купооооооооон!

newsm59 nbirthday  newsm38 newsm38 newsm38 nbirthday newsm59

bigdance2 Tada newsm18 Tada  bigdance2

# 130
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРИНЦЕСА АЛЕКС!!!

МНОГО, МНОГО УСМИВКИ, ЩАСТИЕ, ЗДРАВЕ И ИГРИ!!!

УКИ, честита ти рожденница мила!!!    bouquet От все сърце ви желая всичко най-най хубаво!!!  Hug

# 131
Честит рожден ден Алекс! newsm59 bdbaloni newsm59 nbirthday newsm59
Пожелаваме ти много здраве и щастливо детство!
Уки-от сърце ви желая всичко най хубаво! newsm51 smile3525 newsm51
Наздраве !

# 132
уки да вие жива и много здрава принцесата,да слушка и много да ви радва!целувки на рожденичката!

# 133
Благодаря , момичета .   Hug
Много хубаво си изкарахме , Алекс беше много щастлива , вилняха много с приятелчетата  Grinning.
Да са ни живи и здрави сърчицата .  Heart Eyes

# 134
  • София
Честит рожден ден Алексче! Много здраве и щастие ти желая! Да радваш само мама и тате, и да си голямо късметлийче в живота!
 newsm59 newsm59  bigdance2  bigdance2 Tada Tada newsm38  ura

Общи условия

Активация на акаунт