Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е програмата Son-rise и някой използвал ли я е лично?
Какви са мненията относно задължителното посещение на училище за деца на 6 години?
Как да помогнем на децата си да преодолеят липсата на апетит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е програмата Son-rise и някой използвал ли я е лично?
-
Какви са мненията относно задължителното посещение на училище за деца на 6 години?
-
Как да помогнем на децата си да преодолеят липсата на апетит?
-
Какви са мненията за програмата Son-Rise и има ли някой личен опит с нея?
-
Какви са основните предизвикателства, пред които са изправени родителите на деца с аутизъм?

. Хареса ли му плуването? Как му се отрази?
.
Нашия тати не ходи с него на терапиите, просто не вижда как мъника се бори за да направи елементарни неща, които би трябвало да прави... Затова и у дома -като неможе да рисува примерно се приема за нормално да не може да рисува на тази възраст. Ако има друго дете на неговата възраст което може да прави нещо, което нашето неможе се коментира - ами всяко дете се развива различно...и т.н. свхащате предполагам...Но път никога не ми отказва да се борим с определен проблем /като спането сега/ стига аз да съм тая която измисли и приложи схемата - той ще я следва доколкото може.
, иска да му режа етикетите, неможе да облече примерно джинси или дънки и все се насочва към "пижамения" тип дрехи (аз мислех, че е копиране на баткото, сега знам, че просто не ги търпи). Обувки и чорапи - мисия невъзможна...
Кипри се и се маже с гел по косата и се закача с момичетата
Аз имам 3 момченца - средното ми е със СИД. Разбрахме, че има проблем едва на 4 години - дотогава все намирах извинение за странностите му... на 4 години знаеше само няколко думи, не общуваше с нас, т.е. пищеше като иска нещо, не посочваше, не играеше с деца, носеше само пижами с къс ръкав - тези трикотажните раздърпаните зиме и лете (други дрехи не търпеше) и бос... ядеше САМО месо и мляко(и бонбони и близалки разбира се). Нищо друго. Денем в градината стоеше в един ъгъл - там сядаше като го заведа, от там си го вземах...не ядеше нищо там. Аз имах 1500 извинения, че понеже е 3 езичен бавно научава езика и не разбира... на 4 години първото което откриха беше цялостно изоставане в развитието - и моториката и говора и всичко.... функционираше на нивото на 2 годишно дете. За говора бяхме най-зле май - не само не говореше, ами и не разбираше. По късно откриха и аудиторно-прецесуален проблем(auditory processing disorder - незнам как се превежда) който явно беше отговорен за закъснението в езика. Останалите ни проблеми явно бяха защото се беше затворил в свой собсвен свят като резултат от СИД-а... За стериотипни движения сме нямали, обаче промените в режима му ни носеха кошмари...
татито заминава рано сутринта в командировка
/ и това е.Завеждащ гастроентерологията на софийската педиатрия ми се присмиваше и извика още две за подкрепа,като й разказвах за БГБК-диетата...За СИД сега започна да се споменава.Много те моля,ако имаш някакви примерни тестове,с които ние може да определим сетивността на децата си,да ги предложиш тук.Ако вече това се е случило,се извинявам ,но ми ги прати на ЛС.В продължение на 7 месеца се борих с Алек и вече може да слуша музика през слушалки.Аз съм работила със слабо-чуващи деца и с нетърпение чакам една колежка да си отвори кабинета и да отидем на апаратурата.През нея пускаме звук с различни честоти.Аз откъслечно съм чела за тази терапия и знам,че я провеждат най-близо в Англия.Ако не ти представлява проблем,разкажи повече и за нея.Според мен това е ключът за подреждане на обработката на звука на входа.За мен от там ще дойде разбирането . Ами затрупах те с въпроси.Сега питам всички,вие пошляпвате ли децата си