Флуороза. Ако детето има петна по зъбите, трошливост или чуплив емайл

• 325 994
  • 833
  •   1
Отговори
# 255
Паста без фуор на NENEDENT от аптеките за деца до 4 г. бяла тубичка с малко мече държащо четка за зъби., има и друга за над 4 г. На дъщеря ми е любимата !!!

# 256
  • Пловдив, но иначе от Бургас
ох, настръхна ми косата

синът ми е на 2.2г и има кафеви петна, даже на 1-я зъб повърхността му е изядена
мислех, 4е е защото пие много сокове(домашно приготвени ) , но слу4айно влязох в темата и ..
какво да правя, да го водя ли на лекар

# 257
Миете ли си редовно зъбките? Laughing

Цитат
По данни на Глаксо Смит Клайн само 33% от домакинствата у нас ползват четка за зъби и само 39% - употребяват паста.

По този повод Шарко организира:
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=1&b=126

# 258
Аз заведох моите деца на стоматолог по програмата на Аквафреш. ЗА моя изненада, и двете ми деца новопоникналите зъбки са не с бели петна, ами целите бели - по заключението на стоматолога имат флоуроза. АЗ никога не съм пила флуор през време на бременнноста ми, нито съм давала на децата ми някога такива хапчета. Та се оказа водата, която децата я пият има много високо съдържание на флуор.
Много ясно, че вече обръщам внимание и на съдържанието на водата, чешмяната в София определено не става за пиене, тя е силно "обогатена" с хлор и разни други съставки, които след извиране на водата стоят като черна утайка.
Същинският ми въпрос е: има ли нячин да почистя организма на децата ми от натрупания флуор?

# 259
  • София
А каква вода е подходяща за дете на 1,4г? Засега на дъщеря ми давам преварена чешмяна newsm78 Живеем в София.

# 260
ЕЕЕ сега и от чисто белите зъби ли да се притеснявам.
А защо на тези профилактични прегледи раздават пасти за зъби с флуор?

# 261
Имаме такъв проблем  сега сме на 7годинки,а беше на годинка ,когато зъбките започнаха да пожълтяват и тогава забелязах ,че няма никакъв емайллОттогава сме все по зъболекари.Причина за това е и повечето и по-малкото флуоррантибиотицирпиенето на сокчета с биберон и още ред други неща -с две думи не знаеш точно от какво е.Хубавото е че е само по млечните зъбки-предните се изрониха нацяло,но коренчетата стоят.Вече имаме 5 нови зъбчета и дано все да са бели и здрави.А при зъболекаря от толкова ходене се чувстваме като у дома си,но и д-р Въжаров/Бургас/ си е ЧОВЕК-много внимателен и търпелив.

# 262
Плюсче, някъде по-горе в темата сме писали какво евентуално би могло да помогне на организма при флуороза, с повечко информация. Чисто хранене (плодове, зеленчуци) с отрицателен калориен баланс по принцип изкарва страшно много отрови от организма, но не съм сигурна, че е желателен при децата, може би по ден седмично... newsm78 за пектина споменаха като възможност, и най-вече - приемането на много калций от естествени източници (демек - в храната). Няма да изброявям, по-горе ги има.

Дъщеря ми беше далеч от къщи за месец - като я видях, направо се облещих колко са и бели зъбите... явно се свиква с гледката.

Ей, току-що прочетох статията за акцията на Шарков. Направили акция, добре. Ама накрая пак родителите виновни. А децата, дето ги отглежда държавата, представена САМО от специалисти - лекари, сестри, санитарки и педагози (демек най-информираните) що са на такъв хал със зъбите? Може би трябва да се сетим за безумните менюта, които са в детските градини, а в дестките домове принципите са същите, а парите - много по-малко... За това, че и самите сестри/учители/лелички/доктори са толкова заинтерсовани... те да ги научат да си мият (или поне изплакват) зъбите, пък без флуор могат и да минат.

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 09:32 от Сребърен облак

# 263
Благодаря ти.
Отдавна я заглеждам тази тема, но понеже не съм от Варна и флуорни таблетки (капки) никога не съм давала на децата ми не предполагах че ще се сблъскам лично с този проблем, та бях чела само първата страница.
Ще следвам съветите ти, надявам се бързо да се възстанови емайла на зъбките, също така да няма натрупване по кости, стави  и вътрешни органи.
Иначе аз избягвам да давам синтетични витамини, хранителни добавки и всякакви други продукти фармацевтичната промишленост, гледала съм децата ми да ядат честичко сирене, но всичко отиде на вятъра с тази минерална вода. Не съм сигурна дали само водата Девин е с високо флуорно съдържание, или и тази дето ми я носиха минерална от Княжево също има флуор в повече.

# 264
Не съм сигурна дали само водата Девин е с високо флуорно съдържание, или и тази дето ми я носиха минерална от Княжево също има флуор в повече.
Kато едното нищо  Simple Smile за информация - местното ХЕИ или РИОКОЗ (не съм сигурна).
В повечето минерални води има прекалено много флуор. Ако прочетеш всички предписания на професор Димитров (естествено, чак след като родителите изпищяха), ще разбереш, че не трябва да се пие изобщо инерална вода. Или поне да се подбира. Ето ви един сравнителен анализ на водите в България, изглежда много съвестно направен. Към средата има и за флуора по марки.

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 13:06 от Сребърен облак

# 265
Не ми се отваря сравнителния анализ ,а много ми се иска да го видя.

# 266
Поправих линка, извинете!

# 267
Излиза, че Девин - изворна вода е най-слабо минерализирана и с най-малко флуор.

# 268
Здравейте!Иаз искам да се намеся в темата като попитам-защо всички ме убеждават ,че докато съм бременна трябва да приемам флуорни таблетки,като тук виждам ,че изобщо не е така?Спървото ми дете изобщо не съм взимала и сега понеже пак очаквам бебче несмятам да приемам,моя лекар -гинеколог е против.Освен това водата в нашия град и по специално в нашия квартал е отвратителна и просто се налага да пием минерална и след видяното от сравнителния анализ ,аз също достигам до извода ,че ДЕВИН  е най-подходящата вода.Детето ми сега започва да посещава ясла и съм много притеснена за това какво ще и дават там.Случайно да знаете какво е положението в Русе в детските заведения?Благодаря ви предварително!

# 269
всички ме убеждават ,че докато съм бременна трябва да приемам флуорни таблетки,като тук виждам ,че изобщо не е така?Спървото ми дете изобщо не съм взимала и сега понеже пак очаквам бебче несмятам да приемам,моя лекар -гинеколог е против
..............
достигам до извода ,че ДЕВИН  е най-подходящата вода.

Хубав въпрос, със сигурност има на кой да се зададе. Ако аз ти отговоря, сигурно ще прозвуча кат в Теория на конспирацията, затова няма да го направя - всеки сам може да си направи заключението кой как печели от пласмента на флуор. Слава богу, не само тук се вижда, че флуорната добавка е най-малко нежелателна.
А за водата - розовия Девин, да не метнете синия по грешка... Също така и Предела и какво беше още...

Общи условия

Активация на акаунт