Флуороза. Ако детето има петна по зъбите, трошливост или чуплив емайл

• 326 509
  • 833
  •   1
Отговори
# 270
За Русе нямаме данни да са включени в Програма Флуор, но за всеки случай изрично може да попитате като записвате детето на ясла, като заявите ясно какво е вашето желание, ако се дава флуорирано мляко! Не забравяйте, че се подписва декларация за информиран избор, където дори да няма поле НЕ съгласен, може да го добавите на ръка! Както и във всеки един момент може да промените съдържанието на декларацията си, това право ви дава Конвенция за правата на човека и Биомедицината!
Относно водите с ниско съдържание на флуориди са още: Банкя, Горна баня, Торн Спрингс, Аква Дива. Преподобната Стойна също, ама тя има пък високо съдържание на натрий.
Ето стравнителен тест от БНАП.

# 271
AFRODDITA, този анализ на БНАП е май доста старичък. Най-доброто е да се пие чешмяна вода, филтрирана с качествен филтър - активен въглен + филтър за едри частици и нещо бактерицидно (УВ лампа или сребърни нишки). Така се избягва и проблемът с токсичността на пластмасовите бутилки, който се коментираше в една друга тема.

# 272
  • на село
Покрай работата попаднах на една фирма, която продава подобни филтри. Могат да се закачат към крана и филтрират водата, която минава през него.
Сега ще потърся линк. Аз сериозно съм се замислила дали да не си взема такъв за в къщи. Цените не бяха кой знае какви, като се вземе предвид, че доста време се кара преди да се смени филтъра.

http://www.nikol-n.com/page.php?n=12115&SiteID=388&view_id=12115

# 273
Поразгледах линка и да предупредя, че филтър тип "обратна осмоза" не е добре да се ползва, защото силно деминерализира водата и все едно пиете дестилирана вода. Това, което трябва да търсите е твърд карбонов блок (не насипен).

# 274
Последният модел на Брита бил със сребърен филтър.

Горна баня не купувайте-заради близостта със сметището.

# 275
Наскоро си купих Брита / по твой съвет, благодаря  bouquet/, пише че е със сребърен филтър.
Мен това малко ме притеснява.. Confused

# 276
Кое точно те притеснява? Среброто е бактерицидно?

# 277
Знам, че е бактерицидно, но е метал. Съдържанието на сребро в човешкия организъм е много малко, а увеличения прием води до натрупване /както всички метали/, тъй като периода на елиминация е доста бавен.

Притеснява ме ежедневния прием.
А в описанието на филтъра няма споменати количествата, които се отделят.. и в какви съединения.  Confused

П.П. Виждам, че ползваш английски. Попаднах на ТОВА и доста се замислям, особено след като прочетох:
Hill & Pillsbury added, "there is no evidence indicating that the giving of extremely small amounts of silver over a prolonged period in any way lessens the danger of argyria from any given amount of silver compound."  newsm78

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 14:21 от multimodal

# 278
ЗЪБЧЕТАТА на 8 г. ми дъщеря явно са поразени от Флуороза. зъболекарката каза че това е само козметичен дефект, но от всичко прочетено обаче май не е така. вината за състоянието и е моя- ходише на детска градина с флуорна профилактика- аз знаех, но зъболекарката която презентираше това ме увери, че това е най-доброто за детето ми..тогава не се рових из нета и и повярвах...сега ми идва да и оскубя косата, малката ми принцеска има петънца по зъбките- не са кафеви, но все пак...да не говорим за другите неща за които прочетох../чукам на дърво/ тъ, да попитам как да изследвам какво е количеството флуор в организма и /от година-2 не поема флуор, дори пастата и за зъби е без, намалихме и приема на минерална вода-рядко девин../и втория въпрос /т.к. зъболекарката каза ""..още е рано..."/ тези петънца могат ли да се премахнат, с оглед естетика т.к. тя расте и това явно и създава дискомфорт...мерси предварително

# 279

П.П. Виждам, че ползваш английски. Попаднах на ТОВА и доста се замислям, особено след като прочетох:
Hill & Pillsbury added, "there is no evidence indicating that the giving of extremely small amounts of silver over a prolonged period in any way lessens the danger of argyria from any given amount of silver compound."  newsm78

Хм, това беше интересно. Просто, убеждавам се за пореден път, че с нищо не трябва да се прекалява и да се вманиачаваме в дадена теория.

# 280
  • най-шареното място
Лошото е че Бритите пак са пластмаса.
Т.е токсичния ефект.... ми пак го има.

# 281
Няма страшно,четете и другаде.Древните са си съхранявали мляко в сребърни съдове и друга храна...
Аз си намерих сребърна паричка наследство от баба ми и си правя вода,която пия,а на малкия давам колоидно сребро от аптеката-скоро завършвам 20 дневния цикъл.Храни се и  със сребърни прибори.
Но всеки да си преценява.Истината за среброто е в старите книги. Peace

# 282
Точно в тази статия от блога /към която съм дала линк по-назад/ пише за старите майстори. Наистина са лекували много заболявания със сребро, доста примери има. Проблемът обаче е, че тази терапия е свързана със сериозни странични ефекти.

Прочетох, че не си голям фен на хомеопатията Wink , но Ханеман точно заради токсичността на използваните по това време лекарства  /в материални дози/ като живак, сяра и пр., опитва да намали дозата до степен хем да има лечебен ефект, хем да не е толкова токсичо. Разбира се в началото на неговия опит разрежданията са били десетични и съвсем малки. С течение на времето и опита открива, че дори в разреждане, където няма и молекула от веществото, лечебния ефект е налице.

Скептична си оставам за среброто...  Confused
Единствено си мисля, че количеството, което се отделя от филтрите "брита", е повече след смяна на филтъра. При по-продължително използване клони към нула.

Ако някой има повече инфо по въпроса, ще съм му благодарна да сподели.

# 283

Скептична си оставам за среброто...  Confused

На твое място не бих си купила кана с такъв филтър. Grinning

# 284
 Grinning
Да използвам да те питам /понеже вече си я купих Wink/ - беше споделила някъде, че новите филтри са със сребро.
Това значи ли, че по-старите са без?
Т.е. - за този модел кани има ли друга възможност за филтри?

арт мама, аз си преливам водата в стъклена кана веднага, след като изтече от филтъра. Не точно заради пластмасата, а за да я слагам в хладилник, че у нас в жегите предпочитаме студена вода. Можеш да пробваш така, ако те притеснява токсичността.

Общи условия

Активация на акаунт