Флуороза. Ако детето има петна по зъбите, трошливост или чуплив емайл

• 325 684
  • 833
  •   2
Отговори
# 210
Явно училищата са на път да се превърнат в болнични заведения...Кой и как ще раздава хаповете?Ами ако ако ги сбърка с други или даде повечко наведнъж?Ама тия са за  #2gunfire направо.

# 211
Явно училищата са на път да се превърнат в болнични заведения...Кой и как ще раздава хаповете?Ами ако ако ги сбърка с други или даде повечко наведнъж?Ама тия са за  #2gunfire направо.
А къде по- лесно и здравословно би било, ако вместо хапче получаваха по една ябълка. Ябълката е чудесно почистващо средство за зъбите- хем витамини, хем грижа.
Но на кого му пука за децата ни! #Cussing out

# 212

Само на нас самите.

# 213
  • Някъде на път....

А къде по- лесно и здравословно би било, ако вместо хапче получаваха по една ябълка. Ябълката е чудесно почистващо средство за зъбите- хем витамини, хем грижа.
Много точно казано!  Peace

# 214
Много лошо! Изчетох цялата тема и съм потресена какво правят с децата ни. Това всичко се фабрикува задкулисно и умишлено се скриват отдавна известни на хората предпоставки за заболявания.

Вчера огледах зъбките на моето дете и установих, че на едно зъбче има тъмно оцветяване с бяло връхче отгоре. Уплаших се и ще я водя на стоматолог. За съжаление на съм убедена, че всички стоматолози биха поставили вярна диагноза, ако разбира се се касае за флуороза. Но и аз като повечето майки късно научих за опасностите, сега си спомням, че като бях бременна приемах витамини с флуор, а на детето, докато беше малко, съм давала Зимафлуор по съвети на лекар. Един Господ знае какво са слагали в храната в детската градина.  Confused

Мамчета, имам следния въпрос - дали има обратимо състояние в някои от фазите на флуорозата.
Нека майките, които по-отдавна са забелязали проблема и са взели някакви мерки, да напишат има ли промяна в състоянието. Или някой, който е срещнал в литературата нещо подобно...
И дали има начин да се неутрализира вредното действие на флуора, по някакъв начин да се спомогне изчистването на организма? Какви мерки, освен превенция, могат да се приложат при предозиране?

Ако откриете някаква литература, давайте тук линкове!

Мисля, че това е важно за всички, защото очевидно няма начин да избегнем напълно храните, съдържащи флуор, та нали дори пестицидите, с които се пръскат плодове и зеленчуци, съдържат флоуриди. В България нещата са безконтолни и е направо невъзможно да се определи какво количество може да погълне човек. Чак страх ме хваща.  Sad

# 215
 Мисля, че след като се натрупа флуора в костите не може да се извлече от там!Остава от тук нататък да  се ограничи приема, който  основно е във водата и някои хранителни  продукти.Но така или иначе организма не може напълно да се изолира от приема на флуор. Например трябва да се избягва приема на минерални води с голямо съдържание на F.И би трябвало да се води природосъобразен  начин на живот.Той би помогнал на организма да си възтанови нарушеното равновесие.

# 216
Единственото ефективно средство според медицината засега е приемането на повече калций от естествени източници (някъде по-горе имаше цитат по темата) -  млякото и млечните продукти, маслените ядки (фъстъци, орехи), зеле, тофу, броколи, някои бобови, сьомга. Аз лично бих добавила, че човек трябва да спортува, иначе организма няма да приема калция, а директно ще го трупа в бъбреците. Това се получава със жените с остеопороза, които пият калций, но не спортуват - организма просто го отхвърля като излишен.

Въпреки че съм твърд противник на системата на Емилова знам, че кратки гладувания помагат на оргазнизма да се изчисти от доста неща. Всъщност не са необходими гладувания, а плодове и зеленчуци с намален калориен прием - за да прибегне организма към резервите си. Така се изхвърлят доста токсини, но дали се чисти от флуора в костите - не знам. По същия начин - като на потенциален помощник при изчистването, можем да гледаме на пектина.
Цитат
Пектинът е химично съединение, което се съдържа в ябълките. Той участва в обмена на мазнините и въглехидратите, активира имунната система на човешкия организъм, влияе добре при язва и гастрит, сърдечно-съдови заболявания, детоксикация на организма от тежки метали и радиоактивни изотопи.

А ето и една полезна статия за усвояването на калция и ползата от него, въпреки че целта и е да рекламира определена калциева добавка.

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 16:11 от Сребърен облак

# 217
Сребърен облак,чудесна статия!  bouquet
Не видях колко струва този перлен прах,но в Бг има един човек от Хасково,който продава минерали и предполагам,че може да се намери на разумни цени.
В дрогериите може да се намерят китайски кремове за лице с перлен прах.Клеопатра също е ползвала перлен прах,за да запази красотата си.
Цитат
Химически състав на перлите: Морски: арагонит - от 80 до 95%,органично вещество конхиолин -10-15%, вода - до 4%;

речни:арагонит -10-95%, конхиолин - 5- 85% и вода - до 4%.
Иначе да допълня,че нямам смисъл да се дават купешки млека,понеже са пастьоризирани и оттам практически е невъзможно да се усвои калция.
Калций има също в сусама,морковите,бадемите.
Вит.Д от слънцето също съдейства за усвояването на калция,но само в случай че не се ползват слънцезащитни кремове.
И статията е още едно потвърждение как употребата на Ф води до заболявания на щитовидната жлеза.
Тук предлагат корали,като източник на калций(нямам понятие от цените):
http://www.oberon-hashimoto-medication.com/alkamine.htm

Пектина го има на прах в аптеките и по щандовете за здравословни храни.Може да се разтваря с вода или в кисело мляко,където е добре да се добавя и канела.

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 20:47 от Omega

# 218
Момичета ужасно е.
Като гледам въпроса няма развитие - т-е децата продължават да гълтат таблетки.
И какво значи изказването на тази Доковска - родителите получават информация и брошури кагато детето постъпва в детската градина.Ако кажа ОК запознах се, но не съм съгласна, не желая на детето ми да се дават такива таблетки и какво персонала в детската градина няма да му дава ли - дълбока се съмнявам ooooh!.
Просто думи нямам.Потресена съм Sick

# 219
За калция в млякото - усвоява се много трудно от човешкия организъм, освен това в кравето мляко има 300 !!!! пъти повече казеин, отколкото в човешкото. Благодарение на него стомахът се задръства със слуз и е необходима огромна енергия, за да я преработи. Освен това, както е казала и Omega, пастьоризираните млека нямат нищо полезно в тях, камо ли калций.

Калций може да се набави от всички тъмнозелени листни зеленчуци (кравите от къде си набавят калция - от тревата, разбира се, да не би да пият мляко?!), всички сурови ядки, особено в сусамовото семе, плодове като смокини, фурми и сини сливи, както и много други плодове.

# 220
Все още не съм прочела цялата тема, но от това което прочетох ме побиха тръпки.
При приемането в детската градина подписах декларация , че съм съгласна с тази програма.Но не бях се информирала достатъчно  Embarassed
Говорих с една от учителките и я помолих да не дават на детето ми от флуорното  мляко.В този момент дойде и мед . сестрата.Жената(бивша стоматологична сестра) много подробно ми обясни, че от Нова година на сам не са давали на децата такова мляко( под формата на айран  им го давали там).Тяхната шефка била против и спряла тази практика.И ако отново се поднови, ще дават пак декларации за подписване.Това поне малко ме успокои  Rolling Eyes

# 221
За калция в млякото - усвоява се много трудно от човешкия организъм, освен това в кравето мляко има 300 !!!! пъти повече казеин, отколкото в човешкото. Благодарение на него стомахът се задръства със слуз и е необходима огромна енергия, за да я преработи. Освен това, както е казала и Omega, пастьоризираните млека нямат нищо полезно в тях, камо ли калций.

Калций може да се набави от всички тъмнозелени листни зеленчуци (кравите от къде си набавят калция - от тревата, разбира се, да не би да пият мляко?!), всички сурови ядки, особено в сусамовото семе, плодове като смокини, фурми и сини сливи, както и много други плодове.

Много благодаря за полезната информация.   bouquet

Тъкмо мислех да ви питам калция - как си набавя човешкия организъм, при положение, че не може да се разчита на млечните продукти, особено след обработката им. Знам, че в зелето се съдържа, но за другите не знаех.
Мислех си дали не е добре да се отвори една тема за храните и техните полезни съставки. Или може би по-скоро - какви марки храни се използват, в зависимост от частта, която се усвоява и.. съответно вредните съставки в тях. Та ако можем да избегнем някои проблеми и да компенсираме доколкото можем. Ще помисля по въпроса.

# 222
Все още не съм прочела цялата тема, но от това което прочетох ме побиха тръпки.
При приемането в детската градина подписах декларация , че съм съгласна с тази програма.Но не бях се информирала достатъчно  Embarassed
Говорих с една от учителките и я помолих да не дават на детето ми от флуорното  мляко.В този момент дойде и мед . сестрата.Жената(бивша стоматологична сестра) много подробно ми обясни, че от Нова година на сам не са давали на децата такова мляко( под формата на айран  им го давали там).Тяхната шефка била против и спряла тази практика.И ако отново се поднови, ще дават пак декларации за подписване.Това поне малко ме успокои  Rolling Eyes

За кой град става дума?

# 223
За кой град става дума?
Бургас, но сестрата каза, че знае само за нашата градина.За другите нямам идея как е.

# 224
  • Paris
И аз подписах такава декларация, но онзи ден като ходих да "отпиша" декларацията се оказа, че програмата се е провалила и на децата не са давали и няма да дават такова мляко.
Водих дъщеря ми при нашата зъболекарка специално за моите подозрения за флуороза. Тя ме увери, че няма нищо подобно и че до такъв проблем се стига ако детето взима и  таблетки, и мляко, и се мие с паста с флуор. Т.е предозира се. Мисля, че в повечето случаи няма място за притеснение. Peace

Общи условия

Активация на акаунт