Трихомони-има ли излекували се?

• 362 806
  • 1 192
  •   2
Отговори
# 1 035
Вчера бях на уролог.Казах му,че имам Трихомони и той директно ме пита дали в РЗИ съм давал проба.Казах Да и той се засмя.Каза ми,че само този който не е давал проба в РЗИ - няма трихомони,всички ги изкарват че имат...Каза ми,че оплакванията ми не отговарят на трихомони.Каза,че дразнене по канала,сърбеж и зачервяване на главичката на петна,които ту са много,ту малко е гъбички.Другото което стана - директно ми взе простатен секрет.Пуснах го за МБ и чакаме.И още нещо.. пита ме кога е бил секса,след който съм получил опкавания и му обясних,че секс не е имало,защото всичко беше натискане,пипане и орална любов.Не е имало проникване.Той каза,че трихомони така не се хващат с орална любов и натискане....Каза от орална - гъби!Даже ми изписа Канестен крем за мазане.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 08:56 от thereason1

# 1 036
Вчера бях на уролог.Казах му,че имам Трихомони и той директно ме пита дали в РЗИ съм давал проба.Казах Да и той се засмя.Каза ми,че само този който не е давал проба в РЗИ - няма трихомони,всички ги изкарват че имат...Каза ми,че оплакванията ми не отговарят на трихомони.Каза,че дразнене по канала,сърбеж и зачервяване на главичката на петна,които ту са много,ту малко е гъбички.Другото което стана - директно ми взе простатен секрет.Пуснах го за МБ и чакаме.И още нещо.. пита ме кога е бил секса,след който съм получил опкавания и му обясних,че секс не е имало,защото всичко беше натискане,пипане и орална любов.Не е имало проникване.Той каза,че трихомони така не се хващат с орална любов и натискане....Каза от орална - гъби!Даже ми изписа Канестен крем за мазане.

И на мен ми стана интересно как ти ги откриват тези трихомони и то в проба от урина! Не е невъзможно, но пък е странно. Бих ти препоръчал да починеш 2-3 седмици с лекарствата и да дойдеш да се изследваш в София! При проф.  Лесева микробиолог в Пирогов. Ако решиш да действаш ще ти дам номер на Лесева за да се уточните предварително. Задължително се носи еякулат за проба. Трябва да имаш 4-5 дни въздържание от еякулация преди да дадеш пробата. Също така е добре да не си уринирал няколко часа преди даването на якулат за изследване (което не е гаранция, от личен опит).

# 1 037
Трихомони се откриват в урина, но трябва да се спазват някои изисквания. Трябва да е сутрин, но не както при стерилната, при която се дава средната струйка, а най-най-първата.
Иначе от орален секс е много съмнително да се хванат трихомони, питала съм и са ми казвали, че не живеят в устата.
А тези червени петна и другите симптоми наистина приличат на нещо гъбично. Особено, ако са изпити няколко АБ, те също допълнително правят гъби.

# 1 038
Така се развива при мен за сега.Давах еякулат,след въздържане още в самото начало докато търсех какво ми е и в него липсваше растеж,занесох го в частна лаборатория на няма и 5 Мин пеша от вкъщи.Давах 2 пъти кръв за хламидия IGA и IGM-отрицателни.За всеки случай дадох и урина за директен тест за хламидия и той отрицателен беше.За трихомоните давах в РЗИ на място урина,първа урина и първа струя….Казах ви какво ми каза уролога,погледна и каза че са гъбички и освен това се съмнява за бактерии попаднали в простатата ми,затова ми взе простатен секрет и ще видим.Иначе беше абсолютно категоричен,че не са трихомони,след като не е имало проникване.

# 1 039
От простатният секрет ще стане ясно какво има горе-долу, но има някои неща, които не си тествал както трябва. Хламидиите с кръвен тест е много неточно, с урина - също. Най-точен е ДНК тест от еякулат. Същото важи за микоплазма и уреаплазма, не пишеш дали си изследвал.
По принцип тези неща от орален секс не се хващат. Питала съм специално, защото съм имала и уреаплазма.
Виж какво ще излезе на тези изследвания, но има лаборатории, които са известни, че “откриват” трихомони, без това да е така. Дано при теб да е грешка и причинителят да е друг, всичко останало се лекува далеч по-лесно.

# 1 040
От простатният секрет ще стане ясно какво има горе-долу, но има някои неща, които не си тествал както трябва. Хламидиите с кръвен тест е много неточно, с урина - също. Най-точен е ДНК тест от еякулат. Същото важи за микоплазма и уреаплазма, не пишеш дали си изследвал.
По принцип тези неща от орален секс не се хващат. Питала съм специално, защото съм имала и уреаплазма.
Виж какво ще излезе на тези изследвания, но има лаборатории, които са известни, че “откриват” трихомони, без това да е така. Дано при теб да е грешка и причинителят да е друг, всичко останало се лекува далеч по-лесно.

Не съм ги изследвал мико и урея.Не знам и аз вече какво ми е.Не знам даже каква им е идеята на лабораториите да изкарват хората с трихомони.Говоря специално за РЗИ,защото изследването струва 4 лв.Едва ли ще забогатеят.Ама да идат днес 30 човека по 4 лв…….По принцип вече ми останаха само сърбеж и зачервяването на петна.Дори сега нанасям Канестел крем и честно казано при нанасянето си ме сърби.Може още в началото да са ми излезли левкоцити в урината 10-12 левкоцити бяха,заради инфекцията с гъби.Имах и боцкащи усещания по каналчето и дразнене след уриниране.После забелязах че се появиха. Червени точки и петънца.Главичката седеше като гланцирана,със специфичен мирис.И все едно някакви бели неща имаше и колкото и да ги миех,след 1 час пак са там.После червените петна ставаха все повече и повече с дразнене и сърбеж.После ту се появяваха,ту се махаха в рамките на часове….Никакви течения нямах.В началото даже по не знам колко пъти си стисках главичката за да видя излиза ли нещо или не… но не излизаше,нито сутрин съм забелязвал петна по бельото.И така пих 2 пъти Тинидазол и нищо.Изчерзват петната и като спра Тинидазола пак излизат след 10 дни.Някъде четох че Канестен крем е имидазолов продукт.Тинидазола също е такъв.Може би проблема е бил,че гъбички се третират локално в случая с мазане.,а не са таблетки.Може таблетките,да са достигали до клетките и тъканите по кожата,но не е достатъчно за да ги убие,защото ги пия,а не ги мажа. Хора не знам… просто ще видя накрая какво ще излезе.

# 1 041
Почни отзад напред - тинидазола лекува ли гъбички?
Как така от тинидазол ти минават симптомите(или поне намалят)?
Как така мажеш с канестен(противогъбично) и не се повлияват симптомите?

Моят съвет - не се хаби да даваш пари за PCR тестове. Айс10 е споменал горе за Лесева - уговори се с нея и направи 1-2 теста там.

# 1 042
PCR тестовете няма да хванат трихомони, това сме го коментирали в темата и го потвърждавам отново и аз.
Обаче за мико и уреаплазма са много точно, а не рядко след излекуване на трихомоните се появяват други инфекции, тъй като паразитът е способен да “поглъща” в себе си други бактерии. Аз например след успешното лечение се оказа, че имам уреаплазма, която се наложи да лекувам с друг АБ, тъй като те не се влияят от Метронидазол и другите подобни. Гъбите пък не винаги се поддават само на локално лечение.
Иначе за Лесева съм чувала и аз само положителни отзиви, миналата година беше в Пирогов, потърси я и обясни ситуацията, нека тя да те посъветва точно как да процедираш.

# 1 043
Привет отново!

Днес се свързах с Микробиолог.Говорихме 30 минути по телефона.
Разказах му за какво става въпрос.Каза ми,че аз съм поредния случей с Трихомони,доказани от РЗИ Габрово.Разказа ми колко много хора са изкарвани положителни в РЗИ Габрово.Каза ми,че урина и сперма....не са показателни достатъчно.Най добре каза е простатен секрет.Но секрета се взима и директно на минутата се гледа.Каза ми,че въпреки че не е гледал лично мои проби,се съмнява да имам Трихомони.Каза ми,че това приемане на Тинидазол 2 пъти по 12 дни е убийствено.Учуди се как може да има лекари,незапознати с пораженията от тези препарати.Каза да не пия повече.Обясни ми,че дори хипотетично имам трихомони и ако имам придружаваща инфекция.. било то урея или мико плазма,гонококи или някакви бактерии,то трябва да се лекуват заедно защото,чрез другите причинители Трихомоните се маскират и няма махане.Разбрахме се да се свържа с него ако има нещо.Ще изчакам резултатите от Простатния секрет,въпреки че според него ако не се гледа веднага... всеки материал е съмнителен.

# 1 044
Ще се вкараш в голям филм, но ти си знаеш.
Изобщо не е убийствено и изобщо не работи толкова добре колкото си мислят лекарите. Тази песен съм я слушал/слушам от години.
Отвори си другият форум в puls.bg - просто напиши трихомони и виж какво става там. Отвори някой руски форум и там да видиш.

Българските лекари в тази насока нямат никаква представа какво точно става.

# 1 045
Ще се вкараш в голям филм, но ти си знаеш.
Изобщо не е убийствено и изобщо не работи толкова добре колкото си мислят лекарите. Тази песен съм я слушал/слушам от години.
Отвори си другият форум в puls.bg - просто напиши трихомони и виж какво става там. Отвори някой руски форум и там да видиш.

Българските лекари в тази насока нямат никаква представа какво точно става.

Не мисля че се вкарвам във филм.Все още дори не е ясно дали имам трихомони или не.Ще рискувам,не ми остава друг избор.Може проблема при мен да е друг и не го изключвам като опция.Просто първоначално като ме диагностицираха с трихомони аз повярвах и се видях в чудо.После,започнах да ровя и да търся и осъзнавам,че не мога да се доверя на 100% на тази диагноза , без да се потвърди поне от още 2 различни места.Освен това здравето на хората в Бг е бизнес и това не е от сега.Аз съм готов да разнищя нещата докрай,както казах и в предния ми пост..ако трябва ще ида в Израел или Турция,но няма да оставя нещата така.Способен съм на всичко,повярвай ми.Така,че аз гледам с надеждата,че Трихомони може и да нямам.И ще го разбера дали е така или не скоро!

# 1 046
И аз в началото повярвах на фалшиво отрицателни тестове, лекарите ми казваха - нищо ти няма. И аз не обръщах внимание на леките симптоми които имах поради причината, че няколко изследвания бяха отрицателни за всичко. В един момент когато станах зле аз бях виновен, че не съм си обърнал внимание! Тук някой беше казал, че PCR са много точни за уреаплазма, микоплазма и хламидия - определено не съм съгласен! За мен най-добрите варианти са посявката за трихомони и плазмите! Хламидията както казва проф. Лесева няма адекватно изследване! Много е важно какви изследвания се ползват за откриване на конкретната инфекция! Блънт добре ти е казал, тук сме хора препатили. Кажи му на този микробиолог, че ако нямаш сериозна инфекция на простата ще го поздравя ако ти изкара секрет! Ако му вярваш за дозата Тинидазол на този микробиолог значи скоро няма да се оправиш! Тинидазол 500мг на 12 часа е абсолютен минимум като дозировка!

# 1 047
Просто става нещо много странно.Уролог и Микробиолог ми твърдят,че съм поредния случай на РЗИ Габрово,който е положителен...а всъщност може изобщо да не е така.Хората са запознати с методите на РЗИ.Явно доста хора са изкарвани положителни.Знам,че тука има препатили хора.Не го подценявам този факт,не искам да споря,нито твърдя че вярвам сляпо на всичко.Напротив! Просто споделям веднага с вас,всяко нещо което ми се случи.

# 1 048
Просто става нещо много странно.Уролог и Микробиолог ми твърдят,че съм поредния случай на РЗИ Габрово,който е положителен...а всъщност може изобщо да не е така.Хората са запознати с методите на РЗИ.Явно доста хора са изкарвани положителни.Знам,че тука има препатили хора.Не го подценявам този факт,не искам да споря,нито твърдя че вярвам сляпо на всичко.Напротив! Просто споделям веднага с вас,всяко нещо което ми се случи.

За РЗИ в Габрово нямам мнение, София не ти е далече - можеш да се пробваш след уговорка с някоя от лабораториите тук, Лесева която беше спомената по назад е добър вариант.

Да знаеш че ако си млад и имаш симптоми, това да ти обясняват че ти няма нищо са пълни глупости.

Също така си води дневник от кои лекарства ти минават симптомите(или намалят) и от кои не.

# 1 049

За РЗИ в Габрово нямам мнение, София не ти е далече - можеш да се пробваш след уговорка с някоя от лабораториите тук, Лесева която беше спомената по назад е добър вариант.

Да знаеш че ако си млад и имаш симптоми, това да ти обясняват че ти няма нищо са пълни глупости.

Също така си води дневник от кои лекарства ти минават симптомите(или намалят) и от кои не.

Ами честно казано вече минаха почти 20 дни откакто не пия никакви лекарства(То само Тинидазол съм пил де).Нямам боцкане и парене след уриниране.Червените петна изчезнаха почти напълно,чудя се дали ги има изобщо или ми се привижда едно малко съвсем бледо кръгче.Мажа се с Канестена 4 дни вече.Като че ли единствено усещам все още лек сърбеж на моменти.Общо взето след 4 месеца ходене по мъките...нещата за сега са по-добре.Остава само да си пусна още изследвания,за да се види ако има нещо какво е.

Общи условия

Активация на акаунт