Да можеше тъй на шега, септември да дойде СЕГА!

• 13 920
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
Веч, интересува ме, кажи моля те за тези ДСХ като можеш Flutter

# 151
  • София
Току-що се връщам от консултация.
Съншайнче, специално за теб инфо по нашия казус с нулите - и моят Д-р се усъмни сериозно в тях!
Каза да повторя БХС сега и тогава да решим.
От друга страна, гледам какво пише в поръчката ми за БХС:
Диатностични процедури със 100 % надеждност са само хромозомното или ДНК изсредване на клетки от плода, взети чрез амниоцентеза. Тези процедури се прилагат на всички жени, които имат риск, по-висок от 1:250 и всички бременни над 36 години, независимо от оценения риск - това пише на талона, с който ме праща на БХС А аз съм в момента на 37 год и 9 месеца!!!Ами реших да не правя никакъв скрийнинг повече при това положение Crossing Arms
Направо заминавам на амнио! Naughty
Сега моля за препоръки - кой, къде препоръчва и как става записването? Дали пък не съм закъсняла със записването? (в момента съм 16 + 4 г.с.) Ако се чака като за ФМ, ще се класирам в 25-та г.с. сигурно Sad

# 152
Момичета блъснах се с колата преди малко  newsm45

Нищо ми няма и на моята кола също, но другата съм и помляла калника, мигача и незнам още какво ... ще ми излезе поне 350 лева ... Cry

Важното е, че не се стреснах и корема ми не се е стягал - поне за момента. Изпих едно нош-па и лягам.
 Praynig

# 153
  • София
Асе, как ще ти се сърдим- напротив!  Hug Напълно подкрепям твоите критерии при избора на количка! Наистина, мамчета, най-важните качества на една количка са здравина, качеството на окачването, стабилност, маневреност, удобство на ползване. red_sonya, да ти кажа на тая количка и на мен ми се струват страшно много парите за марката (Чиполино)!

Иринче, моята лекарка ми каза, че между 16 и 18 г.с е най-благоприятното време за амниоцентеза, защото рискът от  случаен аборт е минимален, а нарочен аборт все още може да се направи, ако не са добри резултатите.  Peace

Janis_J, много е гадно това, което ти се е случило! Като шофьор напълно ти съчувствам! Не се ядосвай, ами си мисли позитивно колко е хубаво, че всички са живи и здрави!
Силен ли беше самият удар?

# 154
Janis_J много съжалявам за това което ти се е случило, важното е че ти и бебето сте ок.
Момичета този път сте писали страшно много просто не мога да смогна да прочета всичко.
Аз вчера бях на консултация за съжаление бебчо си беше полегнал и не можахме да видим пола, но се надявам това да стане другия път тогава ще ни гледат на доплер, а вчера ми взеха кръв за БХС и сега по познатата схема ще чакам 10 дни за резултатите.
Честито на всички мами, които знаят вече какви дрешки да купуват  :ярд: :яд:
Между другото на вън е приказно пожелавам на тези които имат възможност една хубава разходка.

# 155
Janis_J направо настръхнах като прочетох  Praynig радвам се че си добре но уплахата сигурно е ужасна ooooh!почивай си сега спокойно!
Аз пия още фолиевата киселина и доки каза да я пия до края на бременността!Не зная дали така трябва но щом е казал ще си я пия!Може би не е нужна на бебето вече но пък нищо няма да ми стане ако я продължа newsm78

# 156
Момичета, много ви благодаря  Hug И как да ти се сърдя, Асе  Heart Eyes, та аз си водя записки, които да ползвам после по магазините  Wink
И за мен качеството е определящо и въобще не подлежи на коментар. Ама като не съм наясно още с марките и по цвят си ги избирам  Embarassed Миналата година обзавеждахме апартамент и знам, че ако направиш компромис с качеството и после през носа ти излиза  Naughty И въобще не бих го нарекла снобария  Hug
Иринче, знаеш, че ще стискаме палци и ще сме с теб   bouquet
Janis_J, важното е, че ти и малкото човече сте добре Simple Smile Другото ще се оправи Simple Smile
А аз най-накрая изгоних майсторите от вкъщи и понеже днес така и така не съм на работа, мисля да се възползвам от идеята на Рени и да се помотая в хубавото време.
А за фолиевата - във витамините, които пия се съдържа, така че си я пия Simple Smile

# 157
  • София
Иринче, моята лекарка ми каза, че между 16 и 18 г.с е най-благоприятното време за амниоцентеза, защото рискът от  случаен аборт е минимален, а нарочен аборт все още може да се направи, ако не са добри резултатите.  Peace
А идея къде да се запиша толкова в последния момент - т.е. за тази или за другата седмица?
МА?
Фемина?
Маркови?
Света София?
някой има ли идея? Sad

# 158
И аз да се похваля Grinning усетих бебчето вчера. Аз и миналата седмица докатобях на легло леко усетих нещо странно, но не бях много сигурна. Вчера обаче си беше здраво движение и ритане което е съвсем леко засега  но ме е гъдел. Вечерта пак се разшава и даже мъжа ми го усети и е много щастлив че е изял 2 ритника от бебока. 

# 159
Ирина, не мога да ти помогна при кой да отидеш, но да знаеш ще ти стискаме палци  Heart Eyes Само като допълнение, след лош резултат от БХС в 16-18 г.с. братовчедка ми се свърза с д-р Мазнейкова, обясни й за резултата и тя я прие почти веднага, така че не се притеснявай за последния момент.

Джанис, радвам се че си добре и не е станало нещо сериозно. Почини се и ако нещо те притеснява, веднага потърси лекаря си.

# 160
Janis_J, супер че нищо не ти се е случило на теб  Hug сега си почивай и не се оставяй на уплахата   bouquet
Иринче, сори но не съм запомнила нищо от това, което се е писало за амниото. може би трябва да прослушаш клиниките и ще ти се изясни къде и кога  Hug аз като питах докторката във Фемина дали трябва да си правя амниоцинтеза / още третия месец / тя ми каза, че ако искам толкова може и сега да ме бодне, така че може и във Фемина да правят.

# 161
Janis,,само не се притеснявай,щом с корема всичко е наред HugАз вече почти отказвам да карам,нещо не ми е готино,малко съм разсеянка ,та предпоитам да не сядам зад волана.
Добре дошли на новопрестрашилите се мами Simple Smile
Вчера бях на ФМ-много съм доволна от д-р Даскалов.На прегледа присъства и съпругата му,зам.председател на сдружение "Зачатие".Още като видя бебето Даскалова каза-"аа много позира тва детенце бе-сигурно ще е момиче ,те са такива позьорки newsm03.И позна-3 пъти го гледахме от към дупето,нищо не стърчеше LaughingВсичко му е наред ,развито както трябва,шавливо,от всякъде се показа newsm30.А колко и се спеше на момата-то бяха прозявки и търкане на очички smile3507...ама изпаднах в "смешна криза" като си видях бебето да си бърка в носа на 2 пъти newsm62.Направиха ми и вагинален преглед за дължината на шийката на матката.Плацентата е по предната стена с 2-ра степен зрялост.Казаха ми ,че всичко е наред ,но в 22-ра седмица да отида пак ако искам ,че тогава се гледали сърце и бъбреци(аз сега съм в 20 г.с.)
Честно казано мен бяха успели да ме убедят ,че ще е момче ,защото много солено и кисело ям и не съм била погрозняла-основните критерии Mr. GreenТа като ми казаха вчера момиче и май бях леко разочарована newsm62Татито понесе добре новината,нищо ,че за сега няма кой да му наследи пушките newsm62След една обиколка по магазините със сладурските роклички ще си променя нагласата Mr. GreenТака че слагайте ми розов щъркел:mrgreen:

# 162
danip честито  stork-girl 
страхотни новини

# 163
  • Свиленград
Здравейте и от мен!  bouquet
Успях да ви изчета,а сега и аз да пиша. Асето ми пусна мухата в главата за тези колички и сега не мога да спра да се ровя. Миналият път си избрах една и си я поръчах по Интернет и толкова съжалявах,но...сега съм казала на мъжа ми,че може нищо друго да не купим ,но на количката много държа. Не знам защо,но съм се спряла на Пег-Перего Скейт. Трябва да се изпробва и да продължа агитациите,защото никак не е евтина.
От 10 дни пия витамини Пренатал,но понеже не мога да ги преглъщам като хората и не съм им много фен,та за това наблягам на плодовете и зеленчуците.
Все още не знам пола на бебето,но според много мои познати като ме гледат казват,че ще е момиче. Ха дано. На 14.04 съм на ЖК,та дано там да ме види доктора,че тук УЗ-то е от І-та световна. Joy Joy Joy
Ако ли пък не на 17.04 си отиваме на гости на мама в Сливен и там има 3Д,та 100% там ще ми кажат. Така че още малко търпение да има.
Искам да честитя на всички мами,които са разбрали пола на бебенцето си.   bouquet  bouquet  bouquet
Радвам се,ч е сте си измайсторили това,което сте искали.   bouquet Heart Eyes

# 164
Григчо, аз съм сбъркала съкращението на киселината - това е името и Docosahexaenacid.
Това е дълговерижна ненаситена мастна киселина от групата на Омега 3 киселините, които се печелят от организма от мазни риби.
Приемът на тази киселина трябва да започне след 13 г.с. седмица, за да успее да се натрупа депо в организма за края на бременността и периода на кърмене,когато нуждата от нея ще бъде голяма. Бебето няма друг източник на тази киселина освен майка си и я получава през плацентата вътреутробно, а след раждането през кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт