Да можеше тъй на шега, септември да дойде СЕГА!

• 13 923
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Суидкидс мама,мен пък тая количка много ми хареса,Бертони ли беше.Не ги zнам,ама zа външен вид на таzи  newsm10..Много красива,оранжева,екстра..

Че е хубава, хубава е, ама ето Асето казва, че като качество не струва..... Thinking
Щом харесваш Макси-Кози, да ти покажа каква имах за дъщеря ми (ами ни я откраднаха  Twisted Evil)-
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 8/products_id/323

Това си е супер количка. За две години не мръдна. Маневрена, удобна. Е, чак с една ръка не се сгъваше като Чикото, обаче пак беше лесна за прибиране.

Асе, мъжът ми ме подсети, че и на Максито са се въртяли само предните колела, а пък тя беше супер маневрена, така че няма вече да се притеснявам за тези колела.  Grinning

# 136
Здравейте мамита,
Да са ви честити  stork-boy stork-girl
 smile3525
Ние вчера бяхме на нещо като втора част на ФМ. ПОтвърди ни се  stork-girl - мноог хубавичко  newsm44
Имаме си малко филмче - според мен бебката се плези, усмихва и накрая прави една сладка муцунка - все едно дава целувка / това естествено е май въобръжението ми /. но е толкова красивичка  newsm76
имам резултат и от БХС 1:2153 / докторката каза, че е добър, ама се сещам че имаше във форума 5-6 цифрени числа, та не знам точно какво означава това/
Цял предиобяд ви чета, пак много сте писали Simple Smile
Вчера си купих и тази книга Близо до бебето - бях я видяла в едно списание и сега с вашите положителни отзиви съм сигурна че е страхотна
Исках още неща да ви напиша, но ми изкочиха от главата  preggo
ами до после  Hug

# 137
mari_p Честити розови гащи!!!  bouquet радвам се,че всичко е нормално и аз вече нямам търпение пак да ходим на преглед в края на месеца и ние да получим филмче с нашия бебок който поне за сега е stork-boy

# 138
Суит, вземете си същата. Ще ви е идеална Hug Казвала съм ви вече, ама пак ще повторя. Комшийката е със септемврийско бебе. Синът й в момента е 18 кг. и още се вози в нея. А тя сядаше по площадките в нея, когато нямаше пейки наоколо. Количката си струва всяка стотинка. С чувалче е идеална. Peace
Аз за пореден път си смених дю-дейта на тикера. Сега вече съм си с официалния термин, който, ако сте забравили е за 23 август Wink
Така че не се водете по мен много. С една седмица съм преди датата от списъка Hug Но си ми харесва тук и не мърдам Hug И без това съм сигурна, че няма само аз да родя август и други от вас ще има Heart Eyes

# 139
Искам да ви попитам знаете ли какво е фибриноген? Днес си пуснах първите кръвни изследвания и това също ми го пуснаха, но като не съм го чувала досега newsm78
Фибриногенът е част от кръвната плазма и отговаря за съсирването на кръвта. В процеса на кръвосъсирване той се превръща във фибрин, който е неразтворим и така се образуват коричките на раничките, например.
Да, както е написала red sonya фибриногена е белтъчна структура, която участва основно в кръвосъсирването/затова са ти го пуснали като показател, щом си на антикоагуланти/. Но той е и острофазов белтък, който се увеличава при остро възпаление, при тумор, при автоимунни заболявания. Но стига теория, че ще ви объркам главите Laughing
/ докторката каза, че е добър, ама се сещам че имаше във форума 5-6 цифрени числа, та не знам точно какво означава това/
Да, имаше и големи числа, ама на тези, които правихме скрининга на първия триместър. Толкова големи числа, че чак не ни се вярваше.... Rolling Eyes Но нали казват, че уж бил по-точен от този на втория триместър...не знам, ще си покаже.... Не знам ти кой си правила (май 16-19г.с...) и там не съм наблюдавала големи числа. Но твоя мисля, че е ОК Peace

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 12:17 от sunshine3

# 140
Асе, остави се, ами и аз се побърках вече с тези колички  Joy Цяла нощ ги сънувам, а още със ставането и пак се разтърсих. Мъжа ми, горкия, вече не му се гледат и ми каза да си избера и само цената да му кажа  hahaha
Да ви питам и аз, за тази какво мислите? http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/4282. Струва ми се добре, че може да е хем за новородено, хем за по-пораснало, но с една седалка.
mari_p, честити розови гащи, вече официално Wink Аз си купих "Близо до бебето" в неделя и още тогава я преполових. Направо я изядох за нула време (имам още не повече от 10 страници) и я препоръчвам на всички. Лично за мен, като първескиня, беше изключително полезна и идейна. Между другото, това е единствената книга, която таткото се захвана да чете. От както съм бременна се опитвам да му пробутвам някакви неща за четене, а той категорично отказва. Тази сам си я взе и даже вече акъл взе да ми дава  hahaha  rotfImao

# 141
sunshine3, благодаря за отговора  Hug  bouquet. моя скрининг бе6е в 16 седмица и няколко дни

# 142
Като стана въпрос за пазаруване на бебешки работи аз съм се побъркала по креватчетата на Дибо имат страхотни неща Peace

# 143
Момичета, до кога се пие фолиева киселина?

# 144
Аз знам че е задължително до 3месец после се спира поне така на мен ми каза лекарката ми Peace

# 145
Съншайн, благодаря и на теб за отговора  bouquet

Мари, честити розови гащи Grinning Ех, иска ми се и на мен да кажат, ама чак на 25.04 съм на ФМ.

Стана ми и на мен интересна тази книга, за която говорите, има ли я в книжарниците, да си я взема?

Да, и аз знам, че фолиевата се спира след 3 месец, но аз още си я пия като преди вземах по 1,2 мг (имам генна мутация, която пречи на доброто й усвояване), а сега само по 0,4 мг. и мисля до края да си я пия. Други витамини не мисля да вземам.

# 146
  • София
Привет, момичета! Времето се оправи, а хремата и кашлицата ми не ooooh!
Не съм почнала да пия още витамини и се чудя изобщо да ги почвам ли. Ослушвам се за осезаеми движения на бебчо, ама нъц, добре че утре съм на преглед та да видя какво е положението. 

# 147
Пееща, нашето е Дибо и съм много, много доволна. Няма да сгрешите ако изберете такова Peace ама не помня кой беше показал едни също много готини и цветни... Някоя от многодетните мами беше, ама пуста бременна кратунааа ooooh!
Соничка, тази количка за тази цена е просто - ужасссс Sad В смисъл, че за тези пари може да се вземе нещо на наистина добра марка Peace Примерно Макси-Козито, което Суит е показала.
Да обясня за китайските марки - Чиполино, Канагро, Бертони, Мони... Полските - Арти и Маг ингланд (последните май са наша модивификация newsm78)
Първите 4-ри са чисто китайски, които копират модели на известни марки колички и ги пускат на пазара с дрги разцветки и по-ниска цена. Какъв е проблемът при тях - това е, че можеш да случиш на много качествена количка и да си много доволна - да не се разскърца, да не се изпочупи, да не мръдне дамаската... Но тук марката не е определяща. ПРосто зависи дали ще случиш на продукт или не. Т.е. ако аз и ти си купим тази количка твоята може да се окаже супер здрава, а моята да ес разпадне на третото излизане. И това го казвам,  защото на една форумска дружка, която бременя година след мен й се разпадна Чиполиното на улицата. НА кръстовщето на Витошка и Патриарха... с бебето вътре Confused Има и доволни майки, но точно толкова са и недоволните.
Другото което е - купувайки утвърдена марка количка ти купуваш и качеството, което тя предлага. Т.е. няма след два месеца колелата ти да започнат да засичат и да не се въртят така, както в началото. Имайте предвид, че в магазина всичко е супер. Но с бебето вътре, след неколкомесечна употреба... Можете спокойно да помолите някоя майка в парка да бутнете количката й с бебето вътре. До сега не са ми отказвали Peace
Другите две марки - имат доста прилични и здрави модели. Рядко се разскърцват, но са абсолютни танкове. Тежки, трудно се сгъват (първата ми количка беше Арти) обемисти, дори и сгънати. Изглеждат примамливо заради обръщащата дръжка и цветните десени, но при пораснало дете, когато то иска да гледа към света е почти немислимо да вдигнете количката на тротоара без да се метнете целите отгоре й Grinning Просто центърът на тежестта не е изчислен качествено и когато детето гледа напред, а дръжката е зад гърба му количката става неописуемо тежка и неманеврена.
Що се отнася до дамаските. По-евтините колички имат по-цветни и свежи дамаски. Това много привлича в началото Peace Обаче ... обаче не е хич най-важоното Hug
Много ви гушкам и се надявам искрено да не ми се сърдите за коментарите. Пак повтарям - снобарията ми е чужда. Споделям това, което съм преживяла с 6 колички Hug

# 148
Здравейте мили момичета  Hug
Благодаря ви за топлото посрещане, радвам се, че се престраших да пиша във вашата темичка Flutter
Много сте писали, не мога да смогна да ви изчета  Party , че съм и на работа и го правя малко тайно... Embarassed
Радвам се че го има този форум човек да се образова и да разпуска от време на време  bouquet
Аз съм от Габрово и днес времето е страхотно, както беше и вчера, много ми се разхожда на слънчице, обаче няма как да стане това - трябва да работя.
Хайде бъдете здрави, аз ще ви чета и само от време на време ще се включвам Heart Eyes

# 149
Фолиевата не се спира! Пие се докрая на бременността и до края на кърмаческия период, т.е. докато кърмите.
Това е мнението на няколко местни гинеколози, с които разговарях напоследък.
Бях писала май по-напред в първите теми, че при нас за първите 3 месеца дозировката е 800 микрограма, а за останалите 400 микрограма, като добавят и ДСХ (специални мастни киселини, ще пиша по-подробно, ако ви интересува)
Мога да потвърдя мнението на Асето за количките! И аз имам достатъчен опит с различни модели, марки, производство (имам 3 купувани в Бг)

Общи условия

Активация на акаунт