АПРИЛски термин с очакване лелеем – а други бебешори в прегръдките люлеем!

• 13 684
  • 303
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Добро утро Simple Smile

Ние тази нощ спахме много лошо, много го боли мъничкия от коликите и сега пращам майка ми да му купи капките....надявам се да се разминем с тях ама няма начин Sad

Искам да попитам тези от вас които са си получили парите от НОИ за Март месец колко дни са ви сметнали? Защото на мен също са ми ги превели, а в сайта на НОИ ми пише че са март са 19 работни дни и съответно за толкова са ми платили............нещо изобщо не разбирам тия хора какво правят и какво плащат #2gunfire

Aquariel стискам ти палци миличка всичко да се нареди максимално бързо  Praynig Всичко ще е наред и скоро ще се гушкате с Габи увкъщи  Praynig Hug

veni_b честит рожден ден   bouquet Пожелавам ти много здраве, щастие и усмивки Simple Smile

# 286
  • Бургас
Честито на всички новообебили се Hug  bouquet
Аз минавам набързо докато спи малкото зверче, че голям характер има голямо чудо Tired Нямам време за нищо, денят ми минава в кърмене и цедене Rolling Eyes За коликите Инфаколът донякъде я успокоява, но не съвсем и вечер я отпуска коремчето към 11.30-12 часа.
Снимки още не съм пуснала, надявам се утре да имам време да го направя, че специално съм обещала на Ясмина снимка на Дима с дънки Wink
Вени, честит празник  bouquet Всичко най-най- ти пожелавам Hug
Сега бягам, съжалявам за телеграфния стил Embarassed, но с единия крак съм все на старт към спалнята Crazy

# 287
Цитат
Но мен ме притеснява това, че гърдите ми не стават твърди преди кърмене, а са си меки. Което ме кара да си мисля, че няма достатъчно кърма в тях

Все едно аз съм го писала това Peace КОгато бях в болницата ,малко преди кърмене гърдите ми бяха напрегнати и твърди,но аз го отдавах на това,че тогава ми идваше кърмата newsm78 Сега си стоят мекички,но тече от тях кърма ,а Дани пълни памперс почти на всяко хранене! Да се притеснявам ли за това и да се доизцеждам?

Другото което ми направи впечатление е,че от дясната ми гърда тече по малко кърма и след като е сукал от нея малкия се мръщи и мнооооооого трудно заспива ooooh!Дали да не я стумулирам чрез малко доизцеждане newsm78

Ние от вчера пием капки за коликите,но нещо......пак сме на същия хал Thinking
Вечер се буде по 2-3 пъти да яде и то на по малко от 3 часа,но не мога да го оставя да реве и да не го нахраня Crossing ArmsДругото което е ,вечер спи при мен на леглото,защото сложа ли го в неговото не реве,а направо пищи #Crazy През деня не е така!!!

Честит рожден дена на Вени!Да си жива и здрава!  bouquet

# 288
Добро утро ,момичета !!!

Днес ставам на 35 години.За да не слагам картинки на торти , за да не им се прияде на мамите 2 в 1, искам да ви почерпя виртуално по едно парче.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ,  veni_b    !!    bouquet  bouquet

# 289
  • In someone's dreams
sisee, абсолютно също е положението и при нас. Писах в кърмаческия, дано ми отговорят по-бързо  Praynig

И аз в болницата бях така, с много напрегнати гърди и не можех без цедене. Ама нали се образоваме в крачка,чета , че не е хубаво да се изцеждаш, за да се регулира кърмата сама, ама дали не сбърках  newsm78
Ей такива въпроси ме мъчат мене.

Честито на рожденниците  newsm59

# 290
Алоказия за съжаление килограмите нямат нищо общо със зрелостта! Аз имах късмет,че бебето ми е едро-затова беше 3100! Но дробчетата не бяха добре развити,защото бях в първите дни на 9 месец! smile3525

# 291
Извинявам се за намесата Peace Но темата им излиза и ще го напиша...
Сисе, няма нищо притеснително в мекотата на гърдите. Нормално е след втората седмица (при някои жени още от самото начало) да изчезва напрежението и гърдите да стават все по-спокойни.
Като цяло едната гърда винаги е по-млечна от другата, така че е нормално от едната да ти се струва, че тече по-слабо. По принцип основно правило в кърменето, особено в началото е на бебето да ес предлагат и двете гърди. Оставя се да пусне само първата, изправя се евентуално да ес оригне и се предлага втората. Така че по принцип нужда от изцеждане за стимулация нямаш Peace
Ако пампита ви са доволно мокри (разбира се те са индикация ако НЕ даваш допълнителни течности) и акани поне 3 пъти в денонощието (това за акото важи до около 40-тия ден) Значи се справяте чудесно!
Нормално е понякога бебета да изпитват страх от пространството, което ги заобикаля. Те усещат с кожата си огромността на новия свят, в който са дошли. И доста често пищят в леглата си. Спокойно. Няма 20 годишни, които да спят при родителите си Wink
Имаше един много хубав въпрос от една маминка преди време - Добре де, след като аз искам да се гушкам до някого вечер, защо бебето ми трябва да спи само?
Разбира се, ако спят сами - ОК, но ако искат гушкане - пак ОК. Всяко е с характера си Hug
Повече няма да ви притеснявам с непоискани съвети Peace Ако имате въпроси знаете къде е Кърмаческия форум Grinning

# 292
Честит Рожден Ден на ВениБ!!! Нека този рожден ден бъде незабравим за теб! Wink
Сисее дъщеря ми около втория месец много плачеше нощем в леглото си и искаше да спи само в количката, а през деня нямаше проблеми. И вечер миех количката, вкарвах я вътре и там заспиваше много спокойна, незнам защо. Нощем бебчетата са по-неспокойни, поне тя беше така. За кърменето - аз се изцеждах след всяко кърмене, редувах гърдите и после доизцеждах тази, от която е сукала. И колкото цедях, повече имаше. Едната ми гърда имаше по-малко. Мисля, че е нормално. Но преди да дойде часа за кърмене гърдата ми беше като камък и сама потичаше. Ако искаш пробвай да изцеждаш тази с по-малко лактация да я стимулираш. Не знам и аз вече.
Алекс 10х за инфото за лекцията, то като гледам може и трите с Ясмина да се засечем. Аз очаквах, че ще родя като първото 12 дни по-рано, но явно бебка още не е готова. Нямам никакви признаци за раждане.

# 293
Честит рожден ден момичета, дай боже да сте живи и зддрави вие и всички в семейството ви и само хубави неща да ви се случват newsm59 nbirthday newsm67

Честито на новите мами да са им живи и здарви малките слънца и много да ги радват.

Някакво инфо от ародет2....че я мислим тая жена....дано всичко е ок.

На малките болни човечета бързо оздравяване, а на мамите по-малко нерви и притеснения.

Очакваме хубави новни и днес.

Тук времето никак не е хубаво, но мисля да си спретна една разходка поне от 3 часа Wink

Хубав ден на всички  Hug

# 294
  • Добрич
Добро утро момичета!Вчера вечерта не можах да ви видя и хоооп мноого бебета-
caradjova,ritka,mirror да са ви живи и здрави бебоците и скоро да сте пак сред нас!

veni_b,milenag  честит рожден ден ви желая!

При нас нищо ново,чааакаме Grinning

# 295
честито на рожденничките     bouquet    bouquet     bouquet      bouquet     bouquet

# 296
4естит рожден ден на ВениБ и Milenni newsm59  Party Time Tada,нека вси4ките ви ме4ти се сбъднат  Peace
И ние сме си 2в1,ве4е по4ти 100% съм сигурна 4е ще се преносваме,на бебо не му се излиза.Късмет на другите 4акащи мам4ета.
Лек и приятен ден на новородилите мами easter

# 297
ЧЕСТИТО НА НОВООБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ!!!
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ БЕБЕШОРИ!

newsm51 newsm51 newsm51

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА veni_b и milenag!!!  newsm51

Лелеееее мамчета, като ви чета какви проблеми имате с кърменето толкова се чудя дали и аз ще се справя  Rolling Eyes Пожелавам ви на всичките да преодолеете притесненията и за напред да кърмите с удоволствие!

Tiffany съжалявам, че днес не успях да се добера до лекцията на 9 месеца  Hug  Praynig А ти къде си се покрила тази вечер, да не би да практикуваш вече "Първи грижи за новороденото в болницата"?  newsm78  Joy
Хе - хе много бързо ме прати да раждам  Joy , ама на бебко май си му е добре вътре и сигурно ще си дочака термина! Иначе за лекцията - беше много интересна и мацката като се отпуснаааа и ни говори почти до 12 ч.  #Crazy то лошо няма де, ама ми се схвана д-то на стола  Joy Другия път(15.04 - вторник) пак ще е тя и темата ще е още по-интересна "Масаж и обличане на бебето". Та се надявам да сме повечко този път.
А момичетата са ти казали къде има възглавнички за кърмене, аз някъде бях чела, че тези в Щъркела са добри и са ок. 20лв. И аз мисля да си взема, но първо ще изчакам да видим как ще потръгнат нещата с кърменето, пък тогава...

Има ли желаещи да пускат нова тема? Давайте идеи за заглавие  Rolling Eyes

# 298
Момичета - само да ви информирам за Ародоет2 - тя е в болницата - вчера е трябвало да й предизвикат раждане, но главичката на бебето се е извадила от малкия таз и сега са й казали, че ще чакат.
Дано скоро имаме добри новини!!!

# 299
Благодаря за съветите на Асенцето Simple Smile и isane    bouquet

Просто ще го държа по дълго на дясната за да се наяжда добре и да не се буди след 2 часа Peace Ето например сега: вече минаха 3 часа откакто спи и няма и намерение да се буди,а последно яде от лявата(по дойната) Mr. Green Абе ще свикнем ние ,ама.......
вечер наистина е по-неспокоен! Ама като си иска в прегръдките на мама,няма какво да го мъча Peace Аз така си го гушкам и си лягаме двамата притиснати на спалнята Heart Eyes през деня пък спинка самичък! Направи ми впечатление,че е спокоен само когато в стаята е по студено (20-22 градуса) Peace неще на топло да спи Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт