АПРИЛски термин с очакване лелеем – а други бебешори в прегръдките люлеем!

• 13 806
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
Честито на Криси за некното съкровище!
Добре дошли, мами! Много се радвам на разказите ви, и аз преживявам всичко с вас!
Сисее, благодаря за инфото, чувствам се по-спокойна. Аз си чакам и сега почнах да разбирам нетърпението, което имаше. Колкото по-малко остава, толкова по-бавно минава. И вече не мога да ходя много, започва да ме боли отдолу срамната кост и имам чувство че ще изпадне от мен нещо, така ми тежи Whistling Но когато е готова бебка, тогава. Тя е шефа Simple Smile
Aleks, Mira max ще разказвате за лекцията. Аз бях забравила, а предния път си мислехме, че може и да сме родили Flutter
Успех на всички раждащи днес мами и много целувки на бебочетата им!!! Heart Eyes

# 196
Здравейте и от нас.

Ние с Поли все още не можем да си изградим режим. Предишната вечер спа от 12.00 до 5.30 и после се събуди чак в 10.00 часа. При двете събуждания си хапна, смених й пълния памперс и тя си заспа кротичко. Снощи обаче беше страшно неспокойна - махаше с ръце и дишаше тежко, не можеше да заспи. Заспала е чак към 3.00 часа. После се събуди в 6.30, после към 7 и нещо, после в 10.00 и чак след това се поуспокои и сега спи. Чудя се дали започват коликите, или нещо друго я притеснява, защото тя всъщност не се дере и не посинява от рев, каквито спомени имам от предишните ми бебета.  

Имам и един друг въпрос. Така и не разбрах изцеждането след кърмене задължително ли е, за да се поддържа кърмата, или не. Много ми е трудно да се изцеждам с помпа, а на ръка изобщо не мога. Усещам, че имам още кърма, защото след като Поли пусне гърдата, продължава да си капе мляко. Но не знам достатъчно ли е бебето да изсмуква необходимото му количество, за да се поддържа лактацията. Ако не се изцеждам, ще си имам ли кърма, или ще ми спре? Предишните пъти в началото имах много кърма, но след около месец спираше. Сега искам да кърмя възможно най-дълго. Но не знам какво да правя - с изцеждането просто не ми върви.

Силно стискам палци на Ardoet! Вярвам, че всичко ще мине без проблеми.
Успех на всички мами, които ще раждат днес (дори и още да не го знаят  Laughing ).
Още малко търпение на чакащите - на мен последните дни ми бяха най-трудни, защото търпението ми свърши.

# 197
Пролетната Фея , тъй като в началото имах проблеми с кърменето ( за съжаление така и няма да мога да го кърмя  Sad  ) , но бях писала за помощ в Кърмаческия - оттам ми казаха че трябва Задължително с милион удивителни да се изцеждам - без значение дали е на ръка или с помпа... !!!! най-малкото което е ще се предпазиш от нежелани бучки и запушени канали ....

момичета, знаете ли дали има специални термоси за кърма?  newsm78  защото като почнем да излизаме , ще ми вършат перфектна работа...или става и в обикновено малко термосче да я съхранявам за няколко часа ?

ехххх, как ми се излиза...мамите, които още не сте родили- разхождайте се и заради нас...че после , по-трудно става  Mr. Green
 Hug

# 198
reiana , браво  Laughing  и аз искам , ама нещо не ми стиска.... на мен кръвотечението ми намаля значително - да не кажа че само цапа...хем ми се иска кекс, хем не ми стиска  Whistling

musito , и аз съм с хлътнали зърна - особено едното , но да ти кажа , че като се опитвах да го кърмя , първо почвам с помпата на Авент, издърпвам ги така да се каже и няма проблем...Също в началото е хубаво да си слагаш силиконови зърна, защото самото зърно се дръпва пак, въпреки че бебо суче и само го мъчих моето...А постепенно зърното ще свикне - на мен едното ми вече не се прибира обратно ....

milenag , не се тревожи колко пуска после - те ще се нагодят да пускат колкото му трябва да бебчо, а как да разбереш колко яде - по памперсите - ако са наакани поне 4-5 пъти на ден и нааканато да се събира поне в една чаена лъжичка- значи всичко ти е ОК  baby_neutral

а за капките - и ние сме на Саб Симплекс - беше почнал да ми мърка често и педито каза превантивно да почна капките - чукам на дърво - засега нямаме проблеми  Naughty

това е ....отивам да пускам пералнята, че сменихме 2 комплекта на едно преобличане  hahaha
докато сложа новия памперс и хооопппп - почти да се изпишка върху мама  Mr. Green

благодаря ти за отговора.
Значи няма от какво да се притеснявам.Пълним памперсите почти след всяко хранене.

За напишкването върху мама-вече 2 пъти ми изми очите.

# 199
Момичета как да си кача тук снимка на беба newsm78

аз мога да ти помогна Peace Можеш да качиш желаната от теб снимка в алума ни (на априлки) и аз ще ти я направя така,че да я качиш Peace

Пролетна фея и моят така прави,предимно вечер-Това са колики Peace аз от днес започвам да му давам капки Peace за доизцеждането нашата педи каза,че нямало нужда в моя случай!Освен ако гърдите ми не били напрегнати и не ме боляли,иначе-НЕ! на мен ми се иска да съхранявам кърма newsm78 не мисля,че е задължително да се доизцеждаш за да имаш повече кърма! и при мен след като пусне гърдата тя продължава леко да тече Peace

На нас ни падна днес пъпчетоооо Mr. Green Дани вече отваря широко очички и се кокори Shocked

# 200
майчета, забравих да ви питам нещо.Нашето педи ми забрани да ям доста работи-боб,леща,мл.продукти,кафе,шоколад,зеле,домати ,цитрусови плодове и т.н.Та въпроса ми е -какво остана за ядене ?????

# 201
майчета, забравих да ви питам нещо.Нашето педи ми забрани да ям доста работи-боб,леща,мл.продукти,кафе,шоколад,зеле,домати ,цитрусови плодове и т.н.Та въпроса ми е -какво остана за ядене ?????
Миленче и аз не ям такива работи ,не пия газирано ,.......
Ям супи ,печени манджи,пия сокове,чайчета,компоти,шоколад обаче ям ,че аз ако не хапна нещо сладко и ще обърна очите  Crazy
Честито на мама Криси !!!

polinita и на мен колко много ми се яде КЕКСССС   Embarassed Embarassed Embarassed не питай как се въздържам ,защото нали нямам шевове ,лохийте много намаляха почти ги няма ама и аз от съображения за сигурност ще поисчакам още малко .
П.С. пия по-1 литър мляко на ден задължително и сирене си ям абе всичко млечно си консумирам .

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 12:55 от cenitelkata

# 202
  • Добрич
milenag остават сланинкообразуващите храни Laughing-ориз,картофи,хляб....Да ти кажа преди време четох и доста статии,които отхвърлят тези ограничения.т.е. спорен е въпроса.Доколкото знам такава строга диета се преви ако детето е предразположено към алергии.Аз мисля да съм умерена-напр.няма да ям боб и да пия кафе,ама пък мисля да си похапна доста ягоди и други плодове.Не мисля и да спирам изцяло млечните продукти,защото откъде калций?Мисля,че те се спират изцяло при лактозна непоносимост на детето,иначе може по-малко.

Погледни тук   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.msg3888274

# 203
благодаря ви за бързите отговори.Значи ще се дебелее.

# 204
благодаря ви за бързите отговори.Значи ще се дебелее.
Миленче докато кърмим отслабваме  Peace
Предишния път докато кърмех омитах всичко бях като прахосмукачка (и сега съм така  Embarassed) да не говорим ,че по-принцип съм като камила мога да испия една чаша вода в понеделник и до петък да не се сетя за вода а сега докато кърмя постоянно съм жадна и се наливам ,та мисълта ми беше ,че тогава отслабнах най-много после когато спрях да кърмя тогава надебелях  ooooh! сега мисля само да свалям  Thinking но ще видим

# 205

Имам и един друг въпрос. Така и не разбрах изцеждането след кърмене задължително ли е, за да се поддържа кърмата, или не. Много ми е трудно да се изцеждам с помпа, а на ръка изобщо не мога. Усещам, че имам още кърма, защото след като Поли пусне гърдата, продължава да си капе мляко. Но не знам достатъчно ли е бебето да изсмуква необходимото му количество, за да се поддържа лактацията. Ако не се изцеждам, ще си имам ли кърма, или ще ми спре? Предишните пъти в началото имах много кърма, но след около месец спираше. Сега искам да кърмя възможно най-дълго. Но не знам какво да правя - с изцеждането просто не ми върви.
Не се изцежда ако нямаш напрежение и бучки!!! А относно нуждите на бебето, като му дойде период на растеж то наистина има нужда от повече кърма , тогава няколко дни просто се кърмите по начесто/ то всъщност това е кърмене на поискване/ и се урегулират нещата!
 Относно изцеждането като проба за количеството кърма- пълна идиотщина е това! Няма помпа на света която да дърпа както едно бебе! аз съм кърмила дъщеря ми 7 м. и НИКОГА не успях да исцедя кърма за едно хранене наведнъж! Единствения показател за това дали на бебето му стига кърмата е наддаването на тегло!!! Дори и пробните кърмения не са толкова точни, защото всеки път бебо може да изсуче различно количаство- обикновенно сутрин повече , следобет по малко!

За храните - из аз съм спазвала определен режим в началото, но после / може би след 3м./ започнах да си ям абсолютно всичко, вкл. и боб и никакъв проблем не сме имали със щерката!

# 206
Прочетох по диагонал какво сте писали, че с болния Калоян нямам време за нищо  Shocked

За кърменето: ние сме без режим. В повечето случаи яде на 3 часа-3 часа и половина, но понякога, ако не си хапне добре, след 2 часа пак иска да суче и му давам.
Не изцеждам нищо-гърдите ми не са напрегнати, но ги усещам доста пълни на моменти.

За коликите: и него го почнаха на 6тия ден  Shocked Почнахме капки и чай и положението е по-поносимо.

За секса : такава лудница е покрай болния батко, че нямаме време за нищо, камо ли за секс  Shocked Ама при мен има и доста лохии, та ще си почакам  Shocked

Мисля да го разхождаме събота и неделя, щяло да е хубаво времето. Тогава ще е на 10 дни и док каза, че тъкмо ще му е време  Hug

Много се моля само баткото да се оправи, че положението е зле  Shocked

# 207
Благодаря за бързите отговори.
Четох в Кърмаческия една статия от някаква руска лекарка за кърменето и изцеждането. Идеята е да не се изцеждаме, ако кърмим при поискване - тогава лактацията се регулира според нуждите на бебето. Изцеда се, когато се кърми на точно определен час или когато се налага да оставим детето за известно време, или ако има напрежение в гърдите. В противен случай изцеждането води до свръхпроизводство на мляко. Но кърмата няма да спре, ако не я изцеждам и кърмя на поискване.
Това ме поуспокои. Нямам напрежение в гърдите, а след Бебка остава по малко мляко в гърдите. Засега мисля да не се изцеждам, пък по-нататък ще видим. Дано този път имам късме да кърмя по-дълго време.
 Praynig

# 208
Леле Кали ужас  ooooh! и мен от това постоянно ме е страх да не се разболее Сашко ,че.......... нито има при кого да го оставя ,нито кои да доиде в нас засега  ooooh! направо нямам думи ! Дано Калоян бързо се оправи !!!   bouquet

# 209
  • Варна
sisee Вие не записахте ли Дани при д-р Радославова?  newsm78

за изцеждането с дъщеря ми се цедях почти до 9-тия месец, но то беше, защото носех кърма в млечната банка. Със синчето се цедях първите два месеца, за да съм сигурна, че кърмата ми е много и после спрях. Цедях се малко преди кърмене, защото гърдите ми бяха много твърди и бебчо не можеше да захапва добре, понякога изцеждах и след кърмене, ако усещах че има останало мляко. Цедях се и през нощта, защото малчо спеше по 8-9 часа нон-стоп и щях да се пръсна.  Няколко пъти съм получавала препълване и бучки и пак се налагаше да изцеждам активно в рамките на няколко дни. Абе като цяло по-малко се цедих, отколкото с дъщеря ми, и се чувствах по-добре.

Kalli Стискам палци Калоян да оздравява по-бързо и да се радвате на хубавото време!

за диетата по време на кърмене - бобовите култури не се препоръчват май за да няма детето колики, а не толкова за алергии.
Досега и двата пъти не съм спазвала специална диета (единствено не пиех кафе и не ядях шоколад), да чукна на дърво колики нямаха и двамата, (ох, да не дърпам дявола за опашката).

cenitelkata аз пък съм чувала, че точно мляко не трябвало да се консумира, за да не се алегизира детето. Не, че вярвам кой знае колко. Все пак не мога да си представя, че каквото хапна аз, отива в непроменен вид в кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт