АПРИЛски термин с очакване лелеем – а други бебешори в прегръдките люлеем!

• 13 687
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета - моето момченце постоянно спинка - много ми е добър засега.
След малко ни предстои първото къпъне и съм доста притеснена - дано да се справя    Praynig Praynig Praynig
Сложих две снимки в албумчето да ни видите!!!
И Само набързо да попитам вие с какво покривате пъпчето като къпете бебо - лепенка ли му слагате или пеленка или какво!!!
 Thinking Thinking Thinking
 newsm78 newsm78 newsm78

# 241
didimora не е хубаво да се дава минерална вода .преварявай чешмяна  а за частичките дето летят сложи една марличка като наливаш вода за бебо .
stefinka с нищо не съм го крила пъпа то с тая голяма щипка и лепенка оставаше да лепна да му сваля кожата после   ooooh! а и много от лепенките после се изриват бебетата от лепилото ,то нали е едно къпане първите дни няма да го държите 10 минути във водата ,обливате го на 5 на 6 за 2 минути и е готов и да го намокриш малко после подсушаваш и със спирта промиваш  Peace

# 242

Кали , наистина ли смяташ да извеждаш бебчо в събота и неделя ???
Да вземем и ние да се пробваме  newsm78
Да, нямам търпение  Heart Eyes Калоян го изведох на 9 дни, и д-рката каза, че след 10тия ден трябва да почне да се извежда  Peace

Мишо не реве по време на къпане, но пъпа не му е паднал и само го поливаме.

Вие кърмите ли нощем? ние не правим никаква пауза. През 3-4 часа денонощно  newsm78 Не ми се мъчи нощем с вода, като е гладен...

stefinka
, слагам си марля на пъпа (т.е. мъжът ми си слага, че той го държи  Grinning) и поливаме отгоре като внимаваме уж да не се мокри. Но педиатъра в болницата каза, че не е фатално и да се намокри.

didimora водата минавам първо през кана Брита-да се филтрира и после я преваряваме 10 мин.  Peace

# 243
  • София
Стискам всички видове палци на Aguariel  ! fingerscrossed

Като ви чета - всички пресни мами имаме еднакви вълнения - кърмене, изцеждане, жълтеница, режим...

Нашата педиатърка беше днес вкъщи - предписа ни глюкоза за избелване Wink Чудя се защо още в болницата дума не ми казаха по въпроса и то при положение, че изписването ни висеше на косъм именно заради тази жълтеница  newsm78. Източиха с 300-та зора кръвта на детето (петичките му имат хематоми от това Sad ) да му изследват ПКК  и билирубина и ...щом резултатите са ОК - чупка. Както и да е, де...от днес сме на глюкоза "колкото поеме".

Абе, мами, кога давате глюкоза на децата ? Той бебчо по цял ден спи, глас не му се чува. Буди се само като огладнее. Сменяме памперси, ядем и пак спим.

Нощем не знам колко пъти се буди, защото действам на пълен автопилот. Но го храня когато ТОЙ поиска. И доки каза така - "хранене на напълно свободен режим". Само трябва да има 5-часова почивка през ноща, да му почивал корема.

Във връзка с кърмата, нашата педи ( и моя GP ) не ми забрани нищо за ядене, а само ми препоръча на какво да наблегна за по-добри резултати. Освен всеизвестните храни, жената каза да заложа и на бирата  smile3521. И после как да не я харесвам тази жена  Joy

Ей, много ми е странно да имам бебе с пишка Simple Smile Иначе с пикаенето в лицето вече свикнах Simple Smile Но днес му върнах жеста, де  Joy Като започна да пишка срещу мен посегнах инстиктивно напред и насочих струята директно в неговото лице  Joy

Миленче,  на 21.05 ще празнуваме имен ден, как няма Wink

За излизането - и аз съм решила станат ли 10 дни и... навън Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 19:03 от ВаняМ

# 244
Мерси момичета,нашето педи ни каза по 100мл да пие на ден обаче да си призная не пие толкова ,през по голяма част от време спинка и се буди за ядене,ама и давам при всеки удобен момент.
 За пъпчето нашето падна в болницата и сега само прочистваме малката раничка със спирт след къпане,но и в болницата и педито никаза че няма проблем с водата.
 за къпането ние плачем много и докато се облечем и после само се кукорим и мълчим.
 Ценителката като чуеш Акварел предай и специални поздрави и и кажи че и пращам кураж и много прегръдки  Hug

# 245
Ех момичета, много сте сладки с тези "бебешки" проблеми!  Heart Eyes

rocobaroco3
на мен точно днес доки ми обясни какво се прави в случай на преносване (щото и аз имам показания да почакам Simple Smile) Та и мен евентуално ще ме изчака 7 дена след термин като всеки от тези дни ще ходя да слушаме тоновете.

А това за таза и на мен ми е болен проблем. Ние всеки път мерим главата на бебчо и я съпоставяме с мерките на таза ми. В момента е на критичното BPD 9.99 cm, та това дали ще е тесен таза ще се реши май в последния момент, защото на малкото главичката расте до последно. Ако на теб ти е измерен таза е достатъчно да се съпостави с размерите на главичката на бебока и оттам вероятно ще стане ясно дали можеш или не можеш да родиш нормално.

В този ред на мисли Sisee, ти с този тесен таз  Laughing имаш ли инфо с какъв размер на главичката роди Дани?

# 246
  • София

Вие кърмите ли нощем? ние не правим никаква пауза. През 3-4 часа денонощно  newsm78 Не ми се мъчи нощем с вода, като е гладен...

Досега и аз не правя, но след днешната препоръка мога и да опитам. Нашата педи даде следния съвет (който смятам да пробвам) : Ако искаш да научиш бебчо нощем на вода, в процеса трябва да се включи таткото - той да дава водата. Бебетата на тази възраст имат много силно обоняние и миризмата на майката я свързвали с хранене. За това много се сърдели когато нощем мама се опитва вместо кърма да им дава вода .

Стефинка, нас вчера ни изписаха и аз особено вечерта така се бях спекла, че... отказах да къпем бебето Embarassed. Днес ще се пробваме, но с пъпчето проблем нямам, защото нашето падна днес.

За водата .... забравих да питам каква вода да преварявам Sad Снощи преарихме минерална, но така и не я пихме. От днес ще сме на глюкозен разтвор.

Sisee, бебе Дани има съвсем твоите устни !

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 19:23 от ВаняМ

# 247
Момичета, върнах малко назад, но виждам, че не сте получили от друг новината.
Мама Ритка днес е родила бебе Александър. Мерките му са 50 см и 3280 гр.
Да си впишете поредния юнак Hug На всички, които чакат - успешно и леко раждане.
А на родилите - не забравяйте подфорум кърмене и телефона на Консултативния кабинет по кърмене Hug

# 248
Здравейте, само минавам да се отчета, макар отдавна да не съм участвала в дискусиите ви, и да ме отпишете от отбора на бременните мами. Имаме си Александрина, роди се в Стара Загора на 3.04. и тежи 3,150гр. и е 51см. На всички нас успех

# 249
  • София
ДНЕС В 14,25 RITKA Е РОДИЛА БЕБЕ АЛЕКСАНДЪР newsm51 3280 гр. и 50 см. Hug  bouquet
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ БЕБЕШОР, И МНОГО ДА РАДВА И ДА СЛУШКА МАМА И ТАТИ! smile3525 newsm51

# 250
Ей, много ми е странно да имам бебе с пишка Simple Smile

А на мен ми е много странно да имам бебе без пишка.  Joy

Честито на Ритка и Мирор. Да са им живи и здрави дечицата и много да ги слушкат и радват.

# 251
Честито на мама Ритка и на мама Мирор-много щастие и невероятни моменти с малките слънчица smile3504

# 252
  • In someone's dreams
Mirror ЧЕСТИТА ТИ ДЪЩЕРИЧКА! ДА РАСТЕ ЗДРАВО, УМНО И ВЕСЕЛО МОМИЧЕНЦЕ И МНОГО ДА ВИ РАДВА! Ти къде се изгуби, изобщо не пишеше напоследък

Честито и на ritka за пчеличката Александър!

# 253
отнемам малко функциите на вестителките ни

Имам честта да съобщя , че вчера на 09.04.

Нашата съфорумка caradchova  е станала  МАМА за втори път на сладурана МОНИ
и двете са добре  Hug  Мони тежи 3400 и е завидните 50 см

Да са живи и здрави и бързо възстановяване на мама

# 254
честито на Ритка и Мирор !!! Да са ви живи и здрави слънцата !!!
ВаняМ снощи ти писах смс ,че ми беше домъчняло за вас  Hug
еееееееее честито и на мама caradchova днес много бебенца си имаме !!!

Общи условия

Активация на акаунт