Черен списък на храни и хранителни продукти - 2

• 99 975
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
  • тук
Ние купуваме един и същи изпитани продукти и рядко изхвърляме храна, но напоследък всички колбаси са с ужасен вкус, миризма и консистенция, така че не знам с какво да правя сандвичи на детето за училище  newsm78

# 61
  • София
Освен само с кашкавал... Rolling Eyes

# 62
  • София
той и кашкавалът един......Кашкавал "Дядо Либен" е меко казано гаден-пресолен, твърд.

# 63
От няколко месеца отчаяно се опитвам да открия моята марка кашкавал... е няма такава ... купувам вносен, но ми липсва вкуса на родния кашкавал, а не е момента да се тъп4а със сухо мляко и химия  Sad И наистина не знам какво им слагате в сандви4ите на малчовците... то не остана истински колбас  Close

# 64
Конфитюр Morelli - нищо подобно на конфитюр. То ми е ясно, че конфитюрите са някакви желета, ама по-безвкусно нещо не съм опитвала.

# 65
Полезна тема , ще я следя

# 66
Кроасаните с маргарин ли се правят?А козунаците,разните кексчета....
http://www.bg.yosif.net/med/index16.htm

# 67
  • София
абсолютно,  много неща се правят с маргарин, то май никой не слага истинско масло. На опаковките  се пише, че съдържа растително масло или хидрогенизирана растителна мазнина, което си е едно и също с маргарин, но звучи много по-така.

# 68
Преди няколко години си имах любими марки кашкавам - Пършевица и Маджаров, но сега и двата ми се струват пълен боклук. Много обичам кашкавал, а не мога да си намеря някой, който да става за ядене.
А за сиренето да не говорим - купих сирене от квартален магазин и направих с него баница, а сиренето се оказа кисело. Shocked Баницата стана отвратителна на вкус. Държа да напиша, че аз в баницата не слагам кисело мляко. Реших, че е било развалено, нос лед една седмица пак ми потрябва сирене и пак купих от същото място и определено си беше кисело.

# 69
Рибните консерви на Де лора.Не знам как определят грамажа,ама вътре е едно парченце рибка и всичко друго-дом.сос

Същото ми се случи преди няколко дена - отворих консерва Паламуд на DIAVENA и вътре имаше само едно парченце риба, голямо колкото орехче  #2gunfire

# 70
Кроасаните с маргарин ли се правят?А козунаците,разните кексчета....
http://www.bg.yosif.net/med/index16.htm

С маргарин се правят, повечето да не кажа 90%

абсолютно,  много неща се правят с маргарин, то май никой не слага истинско масло. На опаковките  се пише, че съдържа растително масло или хидрогенизирана растителна мазнина, което си е едно и също с маргарин, но звучи много по-така.

Много добре си го казала Peace.
Бутертестото също - такова вече не купувам в къщи Naughty. Друг е въпроса маслото което купуваме масло ли е?
Да си кажа по темата - имам прясно мляко Пършевица в хладилника - стой от една седмица.Вадя го днеска за кафето и по навик почвам да душа да не се е развалило - и като погледнах срока му на годност  hahaha hahaha hahaha мале ми то до 17.07.2008 - какво е това мляко бе хора hahaha ми то желязно направо. Аз ли съм стара или какво науката напреднала. Едно време млякото ми се разваляше за по малко от 3 дена hahaha

# 71
  • Испания и Стара Загора
Да си кажа по темата - имам прясно мляко Пършевица в хладилника - стой от една седмица.Вадя го днеска за кафето и по навик почвам да душа да не се е развалило - и като погледнах срока му на годност  hahaha hahaha hahaha мале ми то до 17.07.2008 - какво е това мляко бе хора hahaha ми то желязно направо. Аз ли съм стара или какво науката напреднала. Едно време млякото ми се разваляше за по малко от 3 дена hahaha

нормално е да има такъж срок.радвам се че вече има мляко с дълъг срок на годност

# 72
нормално е да има такъж срок.радвам се че вече има мляко с дълъг срок на годност
Какво е нормалното в случая  newsm78

# 73
  • Испания и Стара Загора
защо да не е нормално.Това,че до сега млякото в България беше с малък срок на годност,не означава че не е нормално.Млякото е обработено топлинно при Т=135-140º  за кратко време(нарича се UHT),при което се получава едни вид стерилизация на млякото.Годността може да е от 6-9 месеца при неотворена опаковка. Peace

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 16:30 от anita29

# 74
  • София
Да така е .
при UHT технологията,температурата е по-висока , но за по-кратко време-2секунди, но по-често използвана е пастьоризацията на 72°C за поне 15 секунди.Методиката има значение за срока на годност, затова има млека със срок около 20 дена и такива, с по няколко месеца.
Аз лично предпочитам пастьоризацията, защото е по-щадяща, и по-малка част от витамините се губят при обработка според мен.

Общи условия

Активация на акаунт