Черен списък на храни и хранителни продукти - 2

  • 99 970
  • 722
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 1 416
Добавям пилешките дробчета на "Градус". Много са гадни, имат странен вкус на вкиснато.

# 46
  • Мнения: 737
И аз да се включа:агнешко месо от Европа-та.Като го разрязах имаше лой близо 2см.Да се чудиш това агънце кога е успяло да натрупа толкова сланинка.

# 47
  • София
  • Мнения: 4 519
Включвам Цедено кисело мляко Стойка. Отдолу пише "алтернатив", отгоре "продукт за салати". Фирмата вносител е Аванти, иначе "млякото" е гръцко. На вкус и вид е екстра, но съдържанието... Ето го: Обезмаслено мляко на прах, растителна мазнина, млечни протеини, модифицирана скорбяла, желатин, кисело мляко. Консервант: калциев сурбат, млечен подобрител.
В бързината в магазина не прочетох съдържанието и това "алтернатив". Съжалявам.

# 48
  • Мнения: 1 516
И аз да се включа:агнешко месо от Европа-та.Като го разрязах имаше лой близо 2см.Да се чудиш това агънце кога е успяло да натрупа толкова сланинка.

докато е живяло в кутийка метър на метър  #Cussing out

# 49
  • София
  • Мнения: 108
Вчера се опитах да сготвя един грах на българската фирма Adela.........   Е не успях!!!! Варих го сигурно половин час, при условие, че пишеше, че е готов за консумация... Продължи да дрънка и в чиниите ни. Никога повече експерименти. Не се научиха българските производители да правят качествени неща и това е!

# 50
  • София
  • Мнения: 1 170
 и аз не го харесвам този на Adela, презрял е.
а иначе да впиша тук какаото на Радиком, едно бежаво никакво, кекса ми нямаше никакъв аромат на какао, а сложих доста.

# 51
  • Мнения: 737
Рибните консерви на Де лора.Не знам как определят грамажа,ама вътре е едно парченце рибка и всичко друго-дом.сос

# 52
  • Мнения: 38
За грах в кутия на "Адела" - освен, че го варих 30 минути в херметическата тенджера, после още почти 1 час в обикновена - остана си твърд и хрупкав. Ами забравяне за тази фирма.

# 53
  • Мнения: 526
Добавям пилешките дробчета на "Градус". Много са гадни, имат странен вкус на вкиснато.

Същите ги ядох преди седмица и имах чувството, че ям мърша  Confused Close

# 54
  • Мнения: 240
крема сиренето на Милмекс...
Гадост неописуема! А доскоро почти докарваше на крема-та от преди години...

# 55
  • Мнения: 1 519
Рибните консерви на Де лора.Не знам как определят грамажа,ама вътре е едно парченце рибка и всичко друго-дом.сос
Аз веднага щом прочетох на опаковката, че са произведени в Тайланд и ги прецених що за стока са...

# 56
  • Мнения: 1 519
Цитат
Ботулизъм
Токсините на ботулизма бяха открити в сок от моркови през 2006.Clostridium botulinum е по-скоро не офанзивна бактерия,докато не си даде възможност тя да започне да произвежда токсини.Консумиран орално,токсина може да парализира мускулите с витална функция.За съжаление точно това застигна една американка.Тогава от пазара бяха оттеглени чили и маслини,съдържащи токсина.
За ботулизма съм чела преди много години и знам, че е отравяне с колбаси. Бактериите, които го причиняват могат да издържат и на температура +280 градуса Целзий. И в зеленчуците ли могат да се съдържат същите тия бактерии? Shocked

# 57
  • Мнения: 28 723
Цитат
Възбудителят на ботулизма е извънредно устойчив към въздействието на външните фактори. Неговите спори издържат на кипене 5 часа. При консервирането те се превръщат във вегетативни форми, отделящи екзотоксин, който превъзхожда по силата на действието си много други бактериологични и химически отрови. Спорите на ботулизма се поглъщат с водата и храната от домашните тревоядни животни. В червата им те преминават във вегетативна форма, размножават се и се изхвърлят с изпражненията в околната среда, където отново стават спори и попадат в почвата, водоемите и зеленчуковите градини.

Чувала съм, че човек може да се разболее от ботулизъм и при консумация на пчелен мед.

# 58
  • София
  • Мнения: 6 933
Причинителите на ботулизма са анаеробни бактерии, тоест имат условия за развитие в затворени, консервирани храни - нашият асистент по микробиология даваше пример с някакви буркани с месо, които се правели на село и се запечатвали с лой. Така че в обикновени пресни зеленчуци от пазара няма как да виреят  Simple Smile

# 59
  • Мнения: 28 723
Така че в обикновени пресни зеленчуци от пазара няма как да виреят  Simple Smile

В пресните - не, но в консервираните  със сигурност е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт