Черен списък на храни и хранителни продукти - 2

• 100 006
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
лелееее!
менделей ряпа да яде!
а представяте ли си какво има тогава в охладеното пилешко #Crazy

# 91
  • София
не ме учудва,  насипната кайма на щандовете за месо в хипермаркетите също се обработва, две Ета им слагат

# 92
Само две?  Shocked

# 93
  • София
да, много от хипермаркетите си го спестяват, ако искате да знаете кои са посетете щанда в Кауфланд, едното май беше нитрита, който присъства във всички местни продукти и запазва дълготрайността им. Аз затова си взимам месо и ми го мелят, макар че няма да се изненадам ако и него  го обработват с  нещо

# 94
Нитрит няма в суровите продукти, ама има други съставки за трайност. При съхранението на охладен продукт се добавят за запазване на свежестта му и да има търговски вид, иначе на търговците няма кой да им купи кайма сива на цвят  Wink

# 95
А знаехте ли, че изкуствения подсадител, който е навсякъде /кола, дъвки/е вреден.АСПАРТАНА е абсолютно канцарогенен,а го има в дъвки ОРБИТ,които взимаме и на децата си/поне аз преди да го разбера/.Има го и КОКА КОЛА ЛАЙТ.

# 96
  • София
Аз поне знаех... Всякакви лайтове избягвам, гледам да си има захарчица. Особено пък боядисаните и ароматизирани води, които се продават за безалкохолни, че даже и гордо написали, че са без захар...

# 97
Извинявам се ,но  е АСПАРТАМ EmbarassedСОРБИТОЛ  било по-добре ,но незнам и аз вече, четейки и за месото....май ще е най-добре да си живуркаме в биокамера и туй то.

# 98
  • София
А знаехте ли, че изкуствения подсадител, който е навсякъде /кола, дъвки/е вреден.АСПАРТАНА е абсолютно канцарогенен,а го има в дъвки ОРБИТ,които взимаме и на децата си/поне аз преди да го разбера/.Има го и КОКА КОЛА ЛАЙТ.

аз купувам само Хуба Буба, те са  със захар, друг е въпроса с колко оцветители са

# 99
 ShockedАз пък обожавам дъвки Орбит -зелените! Даже и след заболекарската забрана, пак съм все с дъвка Mr. Green. Представям си колко отрови поглъщам с дъвките! ooooh!

# 100

[/quote]

Това си е направо за Комисията за защита на потребителите. А може би трябваше да изпритиш снимка на производителя,/ако има сайт или имейл за връзка/ и да ти обяснят какви все пак са тия екстри? И аз купувам тоя хляб, ама май ще е до тук......... Sick
Не мога да разчета фирмата само  Bread   ли е или Prima Bread.
[/quote]  Не е Примабред със сигурност,производство е на "Добруджански хляб" така пише, Баварски пълнозърнест хляб!

За хлебопекарните-също ми казаха че няма на Българския пазар ИСТИНСКО брашно  newsm78 Crossing Arms

# 101
  • Варна
Добавям към списъка кисело мляко Герма на Бор Чвор.  3 стоя на балкона на слънце и ........нищо му няма, като му махнеш капаката и знаеш "историята" му, можеш спокойно да го вземеш за годно за употреба.

# 102
  • София
Eli83, а кой ти го е казвал? Под "истинско"брашно имаш предвид без подобрители ли? Аз нямам много впечатления какво се предлага на пазара (взимаме брашно срещу жито от мелницата), но в темата за хлебопекарните май бяха доволни от продуктите на Софимел - за разлика от Техра, които наистина били доста "подобрени"...

# 103
Гранулираното кафе "Grande", собствена марка на хипермаркети Кауфланд. Направо ми се повдига напоследък от него. Пазарувам предимно оттам, но когато някоя стока не ми харесва, хич и не го премълчавам.

# 104
Гранулираното кафе "Grande", собствена марка на хипермаркети Кауфланд. Направо ми се повдига напоследък от него. Пазарувам предимно оттам, но когато някоя стока не ми харесва, хич и не го премълчавам.
   пълен боклук е това кафе ако може да се нарече кафе  Sick  Sick  смърди ужасно  ooooh! 

Общи условия

Активация на акаунт