Отговори
# 165
Майра чЕстито и от мен, сори zа zакъснението, но малкия 2 ри ден е с 40 Т. и не я смъква каквото и да правим  Sad та съм луднала.
За яслите доста писахме. Има в нашата деца на по цял ден и са ОК. Зависи от персонала и това как се чувстват децата там. ЗАщо не я дадеш само на по 6 часа като zаначАло и после на по 8? И таксите в нашата са такива, приспадат се от данъците обаче.  Да и е според дохода 3 групи са zависи, някои плащат малко , а и получават бонус от града. Списък можеш да вzемеш от югендамт, а също и от вебсайта на града ввв.името на грдада.де и югендамт.
Перла, не се тревожи, детето си има само теб и се чуди как щ? се промени живота му zанапред с бебето, но те обича много  Wink

# 166
Честит рожден ден на малкото Пепеляшче, да е здраво и щастливо и да радва мама и тати  bouquet

Моля, каже те ми какво зна4и ПДА?

Пипе, не ходиш ли на швангершафтскурс? Там обясняват всички подробности около и след раждането, методи, упойки и т.н.
Ако не си ходила препоръчвам горещо, стига да имаш време още....
ПДАто е вид упойка, която изключва болката от кръста надолу, иначе всичко ти е наред и си абсолютно в час (само краката може да поизтръпнат малко и да станат тежки, но не е страшно). По една тънка тръбичка се влива периодично упойващото вещество на едно определено място в гръбнака, дозирано от една машинка.

# 167
Чиколина,  Биба bouquet: сега като разбрах какви думи4ки се крият зад ПДА се сетих за какво иде ре4.
не се притеснявам от болката, но ще си искам упоика и всякакви екстри. мисля, какво е наи- добре за детето. как ще се 4увства на излизане. не искам да му направя нещо, защото съм тъпа патка и не съм предвидила о4евидното. такива неща ми се въртят в главата.

# 168
Добро утро момичета.
Знаех си, че ще се смеете, затова и си играх да свалям видео на пц, че после да си правя рег. и качвам. Такива неща стават винаги мен като ме няма. Аха да отскоча с познати навън, детето прави шоу. А мъжът ми него ден тъкмо я сложил на гърне, ама я предупредил " Ако не направиш нищо, няма да те вдигна, ще те чакам часове докато свършиш работата". И така минал един час, ама точно следобед когато тя се скапва по някое време. Та той по едно време я видял как дреме на гърнето и веднага грабнал камерата, аз после щях да се напикая от смях.

Иначе на твоя въпрос за гърнето, Весе, какво да ти кажа. Аз всеки ден я слагам и с много строг глас казвам също " Няма ставане докато поне пипи не направиш". Имам някакъв успех, пипи прави в гърнето, кака - понякога. Още се учим да ходим до тоалетна. Има и седалка за нашата тоалетна, но там съвсем не иска. Аз и пускам да гледа детски филмчета, давам и играчки, занимава се докато седи. Накрая като направи нуждата ме вика. Поне това е засега, за мен си е цял успех, защото се бях отчаяла.

Риено, че какво друго да говорим вкъщи освен хохдойч бе?  Laughing
Между другото мъжът ми каза за този клип следното " Оле, гласът ми е ужасен на видео, звуча като някакъв мухльо". Аз му казах, че е мухльо, тъй като отскоро носи скоби на зъбите за да си подобрява захапката и прилича на Лиза Пленске. Ама си имам много суетен мъж, поливам го с витаминна вода и си го отглеждам здрав и прав. Все пак наближава 50те  Blush Laughing

# 169
  не искам да му направя нещо, защото съм тъпа патка и не съм предвидила о4евидното. такива неща ми се въртят в главата.
Пипе, очевидното утре може да няма нищо общо с очевидното днес, та иzчакай момента и как ще се раzвият нещата пък тогава слушай лекарите и акушерките  Wink

# 170
филосовски погледнато е така. оба4е аз съм в 36 седмица и ако много държа на доброволно секцио, (което се прави в 38 седмица) трябва да си кажа преди 38 седмица. за секциото поради мед. показания е ясно - необходимо и неизбежно е!

# 171
защото съм тъпа патка и не съм предвидила о4евидното.
"Очевидното" го предвиждат и лекарите, така че не се притеснявай за това, никой няма да се хване да ти прави нещо, ако е очевидно, че ще навреди на бебето. Белите стават от неочевидното. Болката не е за подценяване ако раждането се проточи и се изчерпат силите на родилката, тогава на финалната фаза става трудно, докато с упойчицата и един сън може да му удариш докато трае разкритието Wink . Аз не разбрах лекарят защо ти е предложил и секциото като вариант- имаш някакви показания или ей така, за асортимент?

Мистик, верно ли твоя мъж носи скоби? В неделя ще ми разкажеш подробностите Wink Моите зъби имат крещяща нужда от такава екстра, но аз бях решила, че на трийсет и кусур вече няма да се захващам с тях, ще си мра така, обаче твоят сега като даде такъв пример, може пак да се замисля Wink Simple Smile Гледах наскоро реклама във вестника на една частна зъбарска клиника наблизо- някакви хай-тех-скоби, абсолютно невидими, викам си брех това е за мен, после като им видях цените  Shocked реших, че е по- добре двуседмична почивка в топлите страни с цялото семейство пред супер захапка- приоритети, кво да прайш Embarassed Laughing

# 172
momi;eta djate edno ramo

We ARE Worth More!" Under this motto, Germany will launch its first Equal Pay Day on April 15, 2008.  http://www.equalpayday.de/

пипе, в случай на опасност zа бебето при мен zа отрицателно време стаята се напълни с поне 3 акушерки, лекар, главен лекар, анестеzиолог и понеже вечЕ имах упойка и тръбички само ми тукнаха леглото в асансьора и оттам в ОП , та не съм гледала но сякаш zа 5 мин вечЕ всичко мина. Та гледай да те упоят навреме и да имаш тръбичка zа упойката ,а не в спешен случАй да трябва тепърва да се слага и да се чака да подейства , Ако имаш поставена  псоле само доливат ... Другото остави на мед. персонал

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 11:17 от jabata_dil

# 173
Доста на дълго и на широко сте обсъдили раждането,много ми е интересно да чета..Аz също съм zа нормалното,ако няма медицински покаzания zа секцио.Раждането е лесно в сравнение с първите няколко месеца гледане на бебе,гледам и други смятат така.
И да ви питам,макар,че може да не му е тука мястото..Знае ли някой,всеки ли може да си иzбере примерно водно раждане,zащото аz съм частно zастрахована??Съжалявам,ако ви zадавам тъп въпрос,предполагам,че ще трябва да се обаждаме в zаст.компания..Толкова неща не са ми съвсем ясни Confused ...
Желая ви хубав,НЕдъждовен ден  Wink

# 174
Оооо, Бибе, на моят мъж не са невидими скобите! От метал, с няколко камъчета даже. Виждат се дори като мъмри дискретно. Лиза Пленске ти казвам  Grinning И пак бяха скъпи. 1500е. За мен това хич не е гюнстиг.

# 175
Деси, да, стига да има достатъчно вани в болницата Wink В смисъл- ако имат само една и в нея вече има родилка и ти точно в този момент решиш да раждаш ще стане тясно Simple Smile Иначе видът на застраховката не играе роля. Надявам се да не играе де, че след един репортаж тези дни за разликите между частни и държавни пациенти няма да се учудя ако някъде изкарат държавната родилка от ваната, за да освободят място за частната Wink (това в кръга на майтапа Simple Smile)

# 176
И пак бяха скъпи. 1500е. За мен това хич не е гюнстиг.
Мерси, отказа ме Wink
А онези започваха от 2500, за най-леките случаи, а аз понеже се прецених от към по-тежките предполагам ще е поне 4000, ако не и повече, защото колко по-дълго се проточи "изправянето" толкова по-скъпо става ooooh!. Вашите са си шнепхен в сравнение с тези, нищо, че се виждат дискретно Simple Smile

# 177
Бибуно, те върнали малко дете с акутна инфекция вкъщи, защото било с държавна застраховка, какво остава за друго. Замалко да умре детето, и аз го гледах този репортаж. То не само той де, напоследък много често се заговаря по тази тема. истинска дискриминация е това. Но това е друга тема.

Знам за кои скоби говориш. Като от пластика са, почти невидими. И аз имам нужда, но не заради грешна захапка, а заради два криви предни зъба. Но ето, че суетният ми взе парите вече, за мен не остана  Laughing

# 178
мойн мойн,

Mistik, видеото е У-Н-И-К-А-Л-Н-О! След 25 години може да го прожектирате на сватбата и и считай, че си си върнала за всичките ядове Mr. Green.

Скобите, ако са за корекция на зъбите след пубертета(17 г.) доколкото знам не се препоръчват, заради рисковете от защипване на нерви и т.н. - Бибе, добре си заложила на почивката Peace .

Мата, за лицето поне ползвай крем с висок слънцезащитен фактор 20тица или 30тица - Клиниците, Ланкастер имат хубави, за чувствителна кожа...особено Ланкастер е супер за зряла, проблемна кожа. Так ще минимизираш зачервяването.

Серди, ще питам мойто мъж получило ли е мейл Peace

За любопитните - записах звяра в държавната градина.

# 179
За любопитните - записах звяра в държавната градина.

И аz по описанията ти бих иzбрала държавната . Успех  Wink
Ася , ако свеки има кинти, то и zа бебе ще има , но сигурно трябва да преведеш аz съм българче на немски и също питат ли ме дей zората . Виж ако това са единствените жертви от твоя страна ...

Общи условия

Активация на акаунт