Фраксипарин и аспирин протект!

• 170 521
  • 907
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Стеф,аз съм изследвала АФА.При Конова излезнаха отрицателни.Имам положителни антинуклеарни,но сега прочетох,че те спадат към автоантителата.При Балтаджиева ми излезнаха положителни и анти-кардиолипиновите-в листа пише,че те са към АФА и аз в крайна сметка се обърках,но реших да се доверя на изследванията,направени при Конова и да приема,че нямам АФА.То така или иначе ще имам терапия,та реших да не се терзая много.

# 76
аз нямам предишни аборти, но предполагам, че заради диабетът ми др. тодорова предписа генетичните изследвания и се оказа, че и аз го имам този ген. родих в румъния, бях на фракси до 2 дни преди секциото и после още около 10на дни (макар че по книгите пишело и повече според гинеколожката ми), нямах никакви проблеми.
успех

# 77
Момичета, забравих да питам нещо относно аспирина - ако няма проблем с антифосфолипидните антитела, нали няма да навреди да се пие?
Тези от вас с PAI мутация - изследвахте ли АФА или с назначаването на фраксипарин + аспирин протект се приключиха нещата?
Сондирам в момента, затова разпитвам, като идиот. Странно ми е как при един и същи проблем има различни лечения

[size=14pt]Доколкото знам аспирина го изписват при много проблеми- с щитовидната жлеза, за при жени над 35 г. , при АФА и при тромбофилия. По принцип, когато ми откриха 4G/4G  за PAI, още тогава генетикът ми каза, че лечението е с аспирин и фраксипарин. А после, когато се установи, че имам и АФА, доц. Конова, потвърди това лечение. И въпреки, че АФА си влязоха в нормата още към 4-я месец, до миналата седмица /вече съм в края на 8-ми/ бях и на аспирин[/size]

# 78
Пак искам да питам. Фраксипаринът кога да се спира? 1 седмица преди секциото или 24 часа преди него? И после, притеснява ме това, че ако не се слага 1 седмица, няма ли да възникнат проблеми?

# 79
  • сред маслини и портокалов цвят
На мен ми казаха да го спра 24 часа преди секциото.

# 80
И аз го спрях 24 часа преди секциото.

# 81
А след секциото слагахте ли си няколко дни?

# 82
Здравейте момичета, на мен ми изписаха същата терапия - аспирин протект и фраксипарин 0.3 през цялата бременност. Предната неуспешна бременност бях на подобна терапия, само че инжекциите хепарин бяха през ден и въпреки това през втория месец кървих. Лекаря ми казваше, че не може да е от терапията, това били много малки количества. Някоя от вас имала ли е такъв проблем - кървене по време на бременността?

# 83
А ти с какъв генетичен проблем си?

Аз пак имам въпрос: аспирина има ли значение по кое време на деня се пие?

# 84
Мисля, че няма. Но аz гледах да го пия по едно и съЩо време.

# 85
На мен ми бяха казали да пия аспирина вечер и по едно и също време.

# 86
А ти с какъв генетичен проблем си?

Аз пак имам въпрос: аспирина има ли значение по кое време на деня се пие?
Генетичният ми проблем според доц.Конова не е от голямо значение - C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза - хетерозиготен носител по мутантен алел. Проблемите ми са АФА и повишени НК клетки - 17%.
Изписана ми е терапия с аспирин, фраксипарин 0.3мл, Имуновенин и Интралипид. Аспирина пише да се пие ве4ер, а инжекциите са сутрин Peace

# 87
Аспирина пише да се пие ве4ер, а инжекциите са сутрин Peace

И аз ги пия и бия така. newsm10

# 88
Благодаря ви Hug

# 89
Аз също слагам фраксипарина сутрин, а аспирина го пиех вечер.
Предстои ми секцио, можете ли да ми кажете какви изследвания трябва да си направя преди това?
И още - имам лека форма на астма и анестезиолога иска да се застрахова /макар от 7 години да не съм имала пристъпи/ и ме съветва да пия някакво противоалергично няколко дни преди секциото. Някоя мама вземала ли е подобно лекарство преди операцията и какво?

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 20:34 от мариса

Общи условия

Активация на акаунт