Фраксипарин и аспирин протект!

• 170 503
  • 907
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Стеф,и аз ти стискам палци,миличко и бих те посъветвала същото,както и Миле.Дано ни зарадваш Praynig

# 61
Да правила съм и генетични и имунологични, наред е всичко, бременна съм след инвитро в клиниката на доц. Конова. Останах с впечатление, че там превантивно го изписват на всички забременели след инвитро.

# 62
По повод на всичко написано дотук. Говорих с проф. Кременски за лечението на 4G/4G за PAI. Първия път беше скептичен относно назначената терапия /от доц. Конова/ с аспирин протект и фраксипарин. Но въпреки това ми каза, че ще се консултира с лекар и ще ми се обади. Направи го след няколко дни и думите му бяха: "Госпожо, лечението Ви е правилно, желая Ви успех!"
Второ- не само в България изписват превантивно фраксипарин. Имам приятелка, българка, която живее в Полша. Тя има два спонтанни аборта. След проведените изследвания /вкл. и лапароскопия/, не й откриха абсолютно нищо. И въпреки това беше на фраксипарин през цялата си бременност, като го спря 24 часа преди раждането. И сега си има здраво и хубаво момиченце.
Накрая за доплера- правят ми го от 13 г.с., долу-горе през месец. Доц. Димитрова ми обясни, че той е най-надеждното изследване за следене кръвотока в матката и на бебока. Много по-надежден от другите изследвания, като време на кървене, на съсирване и протромбиново време.

# 63
Много ми бяха полезни последните няколко мнения Blush
Искам да питам, интересно ми е - всички ли сте на аспирин протект СЛЕД овулация?

# 64
  • сред маслини и портокалов цвят
.:.Stef.:. , аз  пия аспирина вече повече от година без прекъсване, откакто ми откриха антифосфолипидните. Не ми се отразяваше на овулацията. Но може би трябва лекар да прецени. Д-р Тодорова така ми го беше изписала- да го пия непрекъснато.

# 65
  • Пловдив
Стеф,и аз го пия непрекъснато,но не ми се отразява на овулацията.В смисъл,че аз и преди Аспирина ту имах,ту нямах овулация и с него пак така.

# 66
И аз съм с 4G/4G.
На 02.05 родих една прекрасна малка кукличка Рая.
По време на бременността имах много притеснения относно аспирина, но не е имало защо.
Фраксипарина продължиха да ми го бия и след операцията още 3 дни. И на другата жена, която беше родила същия ден и тя със секцио й биеха фраксипарин.

# 67
Да правила съм и генетични и имунологични, наред е всичко, бременна съм след инвитро в клиниката на доц. Конова. Останах с впечатление, че там превантивно го изписват на всички забременели след инвитро.

И не само след ив-витро.Аз също ходя там.След един мисед и един спонтанен, и преди това 8 години ходене по мъките и чакане на бебе, забременях по нормален път.Но също пия аспирина и си бия Фракси. И така до 9я месец, мисля че ще е. А имуновенина прави чудеса.
Успех момичета. Hug  bouquet

# 68
Аз също започнах с Аспирин преди забременяване. Отначало /не ми бяха казали/, си го пиех през целия месец, но после доц. Конова препоръча да го пия от 14-я ден на МЦ до идването на цикъла. Мисля, че по никакъв начин не ми се е отразявало на овулацията. Забременях на втория месец, когато започнахме да правим опити. Оттогава до преди седмица бях на Аспирин, но сега съм го спряла за известно време /пак по препоръка на доц. Конова/. Имам и три вливания на имуновенин в първите три месеца, а сега продължавам само с Фраксипарина. Искам обаче да попитам- в Плевен ми казаха да спра Фраксито седмица преди термина, а в София- 24 часа преди термина. Как е било при вас, мами?

# 69
Ами аз доколкото разбрах, бие се и след раждането, за кратко, но все пак.. Thinking
Щом Конова ти е казала, значи за твоя случай може би така трябва.
Всъщност, и ти ли си с някаква тромбофилия?

# 70
  • Пловдив
Мариса,аз не съм бременна,но в препоръчаната ми терапия от доц.Конова за фраксипарина е отбелязано същото,както и при теб.Да се спре една седмица преди термин.

# 71
 Аз също съм на фраксипарин и аспирин протект.Бременна съм след инвитро,но получих хиперстимулация след трансфера и поради тази причина съм на тази терапия.Като ви чета не виждам  да има като моя случай.Ако има някое момиче с хиперстимулация ще се радвам да споделим преживяното!

# 72
  • сред маслини и портокалов цвят
... Искам обаче да попитам- в Плевен ми казаха да спра Фраксито седмица преди термина, а в София- 24 часа преди термина. Как е било при вас, мами?

Аз вчера бях на последния си преглед при д-р Катя Тодорова- и тя така ми каза-1 седмица преди термин или както е моя случай 24 часа преди секциото. След него още 3 дни съм на 0,6 (на колкото съм сега) и още 3 дни на 0,3.

# 73
Ами аз доколкото разбрах, бие се и след раждането, за кратко, но все пак.. Thinking
Щом Конова ти е казала, значи за твоя случай може би така трябва.
Всъщност, и ти ли си с някаква тромбофилия?

Да, с генотип 4G/4G съм, хаплотип А2 и АФА, но последните вече са в норма. Доколкото си спомням, след раждането поне още седмица трябва да съм на фраксипарин, но пак ще говоря за това с доц. Конова

# 74
Момичета, забравих да питам нещо относно аспирина - ако няма проблем с антифосфолипидните антитела, нали няма да навреди да се пие?
Тези от вас с PAI мутация - изследвахте ли АФА или с назначаването на фраксипарин + аспирин протект се приключиха нещата?
Сондирам в момента, затова разпитвам, като идиот. Странно ми е как при един и същи проблем има различни лечения
 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт