Фраксипарин и аспирин протект!

• 170 516
  • 907
  •   1
Отговори
# 810
  • някъде тук
Хайде и аз  да се включа ,  аз подържам мнението че е по добре сама да ги слагам защото знам какво е да си зависим от друг човек ,по време на стимулациите  идваше една приятелка горката жена разкарвах я сутрин и вечер да идва ,при последната стимулация се справях сама виках я само за мусулните Peace Така че като започнах фраксипарина след трансфера ми беше лесно и продължавам вече шест месеца сама да се справям  Simple Smile  Получаваха се синини ,бучки , кръвта се връщаше в спринцовката, някой път мястото се подуваше и сърбеше ужасно,  въобще всички екстри съм минала  , започнах на 0,3 сега съм на 0,4 аспирина ми беше всеки ден сега го намалиха на два пъти седмично ,пускам коагулация на две седмици ,ходя на Доплер през 4 седмици ,до Плевен сега ще ходя на 23.11 за трети път за PLA  и за консултация с доц . Конова .
Често да ви кажа от коагулацията нещо не се ориентирам много добре ,лекаря ми всеки път казва добре е,но последния път изпратих резултатаите на Конова и тя ми каза да намаля аспирина. на мен Фибриногена ми беше нисък 1,95, утре съм на Доплер и ще видя най добре как е кръвотока Peace

# 811
АниТакова, нали се сещаш, че за три месеца (примерно) аз съм си сложила толкова инжекции, колкото ти за шест - има лека разлика. Peace
Бела* , не мисля, че ако от време навреме друг ти ги слага ставаш зависима от него. Аз лично ходих малко да ми ги бият в ръката, за да се освободи място в корема.  Peace

Следенето при хематолог или друг специалист е важно според мен, защото аспиринът примерно се натрупва в организма и като цяло и не е желателно да се приема повече отколкото е необходимо.

Пожелавам на всички да гушнат по едно, а някои и две здрави бебета, другото остава само в спомените  Peace

# 812
помогнете ми момичета,преди когато бях бременна си биех Хибор,която ми казваха че е подобда на фраксипарина,накрая нищо загубих бебето,казаха ми да изчакам около 3/4месеца да се вазтанова и ще започнем с аспирин,преди една седмица бях пти лекарката и тя ми изписва Adiro за което ми обяснява че е аспирин,но ми направи впечатление че вие можете да го пиете до края на бременноцта например или до 6мес. аз не ако разбера че сам бременна веднага да го спра и сащо така парвоначално ми бе изписала 200мг.аз я попитах защо и тями каза заради килограмите била сам дебела 170/75 сам казах и че една моя приптелка е 95кг. и е пиела в бг 100мг. и тя тогава ами добре за сега почни  и ти сас 100,незнам какво вече да мисля щом така барзо си променя мнението от една поциентка,кажете вие момичета дали имам шанс да си имам и аз една бебче

# 813
Как се пише това Хибор с латински букви, че никъде никакво не мога да го намеря Thinking

# 814
Да не става въпрос за зибор /Zibor/?

# 815
 newsm78 И това не го намирам в нито един справочник ooooh! В България има ли го?
... Аха... намерих го...

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 19:07 от Quasimodo.

# 816
ojos verde, няма да се предаваш и да се отчайваш!!!
Явно не си в БГ, но предполагам, че и там, където си, имат добри лекари и практики. Направени ли са ти всички изследвания? Защото може освен тромбофилия да имаш и нещо друго, което да трябва да се третира паралелно. Ще ти дам неизчерпателна инф от мой собствен опит за изследванията извън генетичното за тромбофилия:
1. Антифосфолипидни антитела - на мен ми казаха, че ако ти е положителен теста това е същото като тромбофилията, но тромбофилията е генетично, а антителата - придобити. Има си начин да се третират /май с вливане на имуновенин, но не съм спец тук/.
2. NK-клетки, или както ги наричат още - естествените убийци. Те разпознават бебето като чуждо тяло и се насочват срещу него. Има си начин и те да се овладеят.
3. Генетични изследвания и на двамата партньори на хромозомите. Когато се изследвахме с мъжа ми за това нещо, докторката от МД ми обясни, че и при кофти резултат има решение, но ще ми го обяснява ако се наложи - така че не знам как се противодейства, щот не ми се наложи.
4. Хормонални изследвания - макар че щом забременяваш, явно не си от тежките случаи. Все пак може да имаш примерно недостиг на прогестерон и да не ти се образува жълто тяло, което е важно в началото на бременността. Аз и досега продължавам да съм на Утрогестан. Моя доктор каза, че по новите проучвания може да се приема до 28-ма седмица и при ниски нива това е особено желателно.
        А отделно докато беше бременна изследваха ли ти нивата на бета-ЧХГ? При мен се оказа много ниско нивото на този хормон /също/ и си бих 2 месеца инжекции Прегнил по 2 седмично. Изследването ми го направиха в 7-8-ма г.седмица, когато за 48 ч. хормона трябва да нарастне двойно, а при мен се увеличи едва с 25%.
5. Кръвна група - ако си с отрицателен резус фактор и си имала предишни бременности/аборти, ... знаеш.
6. Насищане с глюкоза - това е изследване за диабет. Не знам той точно как влияе, но ти се изследвай, а ако имаш висока кръвна захар ще проучиш въпроса.

Колкото до аспирина и неговото спиране след като забременееш, съм чела/чувала, че в чужбина отричат съвместното прилагане на аспирин и фраксипарин. Аспиринът преди забременяване подготвя средата, а след това минаваш на фракси /или аналога му там където живееш/ и това е достатъчно според моите 2ма доктори, иначе /май/ има опасност от прокървяване и отлепяне, и май тази опасност идва точно от аспирина.
Иначе в БГ има привърженици и на двата метода, въпрос на разбиране и собствен опит на доктора.

И още нещо. Може дозата фракси /т.е. заместителя му/ да ти е била недостатъчна - четох някъде че трябват по 50 единици на кг тегло. Аз съм със сходни на твоите мерки и на мен ми предписаха по 2 инжекции на ден от 0.3 /т.е. едната инж. е 2850 единици/, което надвишава 50-те единици, но според доки така било ок и аз вече слушам /а и на този му имам доверие/.

Това е от мен. Имай предвид, че европейски стандарт било /и според лекаря ми, и според това което съм чела/ да се правят изследвания за причината за "репродуктивни неудачи" чак след 2-ри аборт. При мен беше още по-тегаво - изследваха ме /т.е. аз се изследвах по собствена инициатива/ чак след 3-тия - сещаш се че си смених доктора, което като гледам и ти можеш да направиш. Два месеца ходих като наркоманка в ръцете, на изследвания през ден в различни болници и лаборатории. Но просто трябва да изчерпаш всички възможности, за да знаеш срещу какво си изправена. А това което е най-важното е, че в 21-ви век за всеки проблем вече има решение. Просто открий точно какво ти е било и не се предавай, разбира се, че ще си имаш бебе!!!  Hug
Да не говорим, че може всички изследвания да са ти ОК, а това да е било от тези бременности, които природата сама отхвърля - и следващия път просто да се получи без проблеми.
Стискам ти палци /и ти ми стискай да го добутам до края  Simple Smile/
Успех! newsm10

# 817
  • софия
Момичета, имам едно въпросче към вас
В края на месеца заминавам в чужбина за втори опит ин витро. Хомозиготен носител съм на 4g/4g и като забременея живот и здраве ще трябва да съм на фраксипарин и аспирин протект. На прегледа в клиниката ми казаха да се уговоря с някой гинеколог още преди заминаването, който да ме прегледа като се върнем и ако съм бременна  Praynig Praynig Praynig да ми поеме веднага следенето на бременността. Казаха, че е желателно да има опит с проблема
Аз доскоро мислех като му дойде времето да се следя в клиниката по стерилитет, която посещавах в София, но сега този вариант отпада. После бях решила да изчакам да видя дали опита е успешен и тогава да му мисля, но ще се паднат коледни и новогодишни празници и от клиниката ме посъветваха да имам принципна уговорка с някой още от сега
Та въпроса ми е вие при кой гинеколог се следите и кой ще ми препоръчате

# 818
здравейте момичета, и аз да се включа!
Носител съм на 4г/4г, бременна съм в 15 г. седмица и съм на фраксипарин 0.3 и аспирин протект всеки ден. Прокървих преди седмица - доктора каза, че имам леко отлепване, бях 3 дни в болница, и още 30 ми дадоха блонични, четох, че това се получава от антикоагулантите. Дори имах кръв в носа и кървави храчки.. Това знаи ло, че ми е много разредена кръвта?

Целувки на всички, ще се справим...

# 819
Кръвта в носа е от спукани капилярчета и е нормално zа бременна жена. Имат го и бременни, които не си бият хепарин. Все пак се консултирай с лекаря си.

# 820
здравейте момичета, и аз да се включа!
Носител съм на 4г/4г, бременна съм в 15 г. седмица и съм на фраксипарин 0.3 и аспирин протект всеки ден. Прокървих преди седмица - доктора каза, че имам леко отлепване, бях 3 дни в болница, и още 30 ми дадоха блонични, четох, че това се получава от антикоагулантите. Дори имах кръв в носа и кървави храчки.. Това знаи ло, че ми е много разредена кръвта?

Целувки на всички, ще се справим...

Ноооо кървавите храчки не са характерни за бременна жена,даже и за небременна.Задължително на лекар Naughty

# 821
Здравейте момичета!!!!!

за протокола да се представя и аз - На 32 г. съм,  бременна съм в 7-ми месец, първа бременност.  Заради тромбофилия, открита благодарение на д-р Катя Тодорова през цялата бременност съм на Фраксипарин 0.3 мг. през ден и аспирин протект 100 мг. всеки ден. Тъй като имам и проблем с щитовидната жлеза, според нея аспирина ми е необходим и заради това, защото действал освен съдоразширяващо и разреждащо кръвта и противовъзпалително.   

До скоро бях спокойна, че всичко ще е наред, ходих и на фетална анатомия в началото на 5-ти месец при Д-р Марков, но напоследък нещо съм много тревожна и обезпокоена дали с бебето всичко ще е наред от тези лекарства, постоянно съм в страх, а колко сълзи проливам ежедневно намя да ви казвам  ooooh!  опитвам се да се расейвам с каквото мога, но не ми се получава. Иначе съм в болничен от самото начало и може би седенето вкъщи допълнително ме стресира.

Д-р Марков ме посъветва аспирина да го спирам в 32 г.с. и да продължа с Фраксито, но всеки ден, незнам обаче къде ще си го бия всеки ден, в корема отдавна не го бия, че кожата ми се опъна доста, а в краката почти всеки път засягам кръвоносен съд, колкото и да гледам, но мисля да го послушам. Д-р Катя Тодорова ми каза същото, но в 36 г.с., тоест в началото на 9-тия месец, незнам...... Thinking  мисля да послушам Марков.

Иначе от кръвните изследвания които си правя често става ясно, че кръвта ми не е разредена много, а нормално.......

извинете ме, че така нахлух в темата и бях толкова емоционална .......надявам се и занапред да обменяме информация и да се успокояваме взаимно и на финала всички да гушнем здравите си бебета, а на тези които тепърва ще бременеят пожелавам от сърце Успех и безпроблемна бременност.

# 822
rangely,

беше споменала че на 30-ти октомври си при конова за изследване на PLA, би ли споделила какво стана.

Много ти благодаря,

васи

# 823
  • София
Получих контракции и отказах часа за съжаление. Още лежа и пия Гинипрал  Sad
Не съм ходила на преглед, че ми писна. Два пъти вече тичам до Сигридов като ми стане така и не съм имала проблем с шийката. Дано и сега се окаже така. Май няма и да ида до Плевен при това положение. Става и снежно , а и километрите не са малко.

Момичета следете си освен коагулацията и тромбоцитите, че при терапия с Фракси има вариант да почнат да намаляват доста и не е хубаво. Аз винаги съм била с около 260 - 290 тромбоцити (PLT). Но последният път са 217, което е добре, но знам ли... Ще ги следя и тях. Спорд док. при бременни падали и мноого повече  Crazy Всички коагулационни показатели  са ми   нагоре  извън реф. стойности, като само АРТТ е в средата, а фибриногена е малко над референциите - т.е. падна малко.
Не съм веща, но си давам сметка, че и да искам не е редно да се увеличава сега терапията ми с Фраксито при такива показатели.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 15:22 от rangely

# 824
  • някъде тук
И аз имам записан час за 13 .11 при Конова за PLA  ,ама май ще го отложа ще видим времето е лошо и с този грип не ми се рискува ,в петък ще си пусна тук в София  кръв пък ще му мисля после . Аз на 30.10  ходих на доплер  при Мазнейкова че ми е по близо  пък и моят док беше в чужбина та се оказа че кръвотока е отличен и лявата артерия дето даваше спазъм сега е наред , към пъпната връв също всичко е наред ,така че терапията ме е правилна според доплера . Но се оказа че имам друг проблем  плацентата ми е започнала да калцира и то май доста за седмицта в която съм  Sad направо се побърках  толкова се притеснявах за кръвотока и този фраксипарин а сега ново двайсет,така че сега ще съм всяка седмица на преглед за да се следи как е бебо , умирам от притеснение  обаче няма какво да направя .

Общи условия

Активация на акаунт