Фраксипарин и аспирин протект!

• 170 511
  • 907
  •   1
Отговори
# 825
  • София
bela*,

Аз вече не знам за кое по напред да се притеснявам и да следя. Толкова съм уморена от тревоги , грижи и разговори с доктори, че почвам да се доверявам повече и да не търса "под вол теле" . За да те успокоя аз също последния път на ЖК чух Ташков да диктува на акушерката за досието ми, че плацентата ми е 1 степен, но не се задълбах толкоз, щото исках Сигридов да питам. Той отрече и каза, че това са стари категоризации, а и било нормално за тези седмици плацентат да е 0 към 1 степен. Димитрова (Фемина) пък като ме гледа на доплер преди две седмици е писала - плацента "0". Така, че я по спокойно. Виж тук там във форума (както направих и аз между другото Laughing), че калцификацията е относителна и всяка бременна е различен случай . Щом бебето върви , значи е ОК. Както казваш ще се ходи на прегледи и това е. Освен това иди и при др. добър АГ.

Успех  Wink

# 826
Получих контракции и отказах часа за съжаление. Още лежа и пия Гинипрал  Sad
Не съм ходила на преглед, че ми писна. Два пъти вече тичам до Сигридов като ми стане така и не съм имала проблем с шийката. Дано и сега се окаже така. Май няма и да ида до Плевен при това положение. Става и снежно , а и километрите не са малко.

rangely,
следи си коагулацията тук в София, следете кръвопотока на бебчо-това е по-важно. Едно изследване на PLA няма да те успокои, ако кръвопотока не е добър и обратното. Поне аз за себе си така съм решила нещата - най-важен е доплера при док, ако той е добър и бебчо расте -значи всичко е наред. лежи си и почивай! Аз все още ходя на работа ама доста взех да се изморявам и от време на време получавам контракцийки, но за сега съм само да диаспорал.

# 827
да ladybeli точно така по 1,19лв. на бройка поема здравната каса но е за заболяването тромбофлебит а не за бременните. Честно казано не е много но за 9 месеца ежедневно поставяне е все нещо и спестените пари все ще потрябват за нещо друго.

# 828
Момичета искам да попитам тези, които са имали назначено вливане на имуновенин дали са го заменяли с "кюрик"? Оказва се че не мога да го намеря в града в момента и ми предлагат тази алтернатива. Било по-скъпо и уж по-добро, а аз за първи път го чувам  ooooh! Моля ако някой знае нещо да пише.

# 829
  • Варна
sinq pti4ka казва се КИОВИГ. Може и да не го намериш ,то е белгийско лекарство внасят го отвън.

# 830
Наистина ли е добър заместител на имуновенина и какво количество от него отговаря на 40 ампули? Ако звъня на регистратурата в Плевен дали ще знаят?

# 831
м. Август бях питала тази фирма за КИОВИГ и имаха тогава наличност, но имай предвид че е доста по-скъп от Имуновенина.

ECOS MEDICA LTD.

52,AMI BUE STR.

1606 SOFIA,BULGARIA

tel/fax +359 2 9516866

+359 2 9516832

mph     +359888575435

# 832
  • някъде тук
Да заместител е даже казват че е по пречистен ,но излиза май двойно към 1200лв ако не се лъжа  newsm78 най добре звънни в Плевен  там ще тикажат , аз съм ходила и до там за едното вливане тъй като неможах да намеря имуновенин в София.

# 833
Sinq pti4ka,
Евангелин ме е изпреварила с координати на фирмата вносител. На мен точно от Плевен ми ги бяха дали.
Ако имаш по 40 ампули имуновенин на вливане, съответното количество Киовиг струва 1200 лв. Пак ли няма имуновенин? Не заменяй лекарство без консултация с имунолога, който ти го е изписал, още повече щом е за венозно вливане.
Може да звъннеш в Националния център по центъра по заразни и паразитни болести и да попиташ за имуновенин. Ако те интересува, мога да ти дам телефон на лични.
За последното ми вливане нямаше имуновенин и бях склонна да вливам Киовиг, но в последния момент от центъра в Плевен ми намериха. Така, че пробвай и този вариант – звънни в Плевен / щом си от Русе, предполагам, че там се следиш/ и ако имат имуновенин ги помоли да ти запазят. Аз дори не го влях при тях, но ми запазиха.

# 834
  • София
Vassi,

Много ти благодаря за подкрепата и съм съгласна с теб. Имам подобрение на показателите на кръвотока, но е рано за пълно успокоение. Включихме и Дузофарм със Док. и той много се зарадва както и аз, че облаците се вдигат, може би. А бебето за сега не е имало проблем. Това е. Следим и взимаме решения. С Божията и лекарската помощ вървим напред.  Praynig

ПП.: И на мен ми се ходи на работа, но не мога. Аз съм на смени, пък и с този грип не е за предпочитане.
        Пази се,че само това ни липсва   bouquet

# 835
момичета много ви благодаря за отговорите,сега наистина съм малко по спокоина и ще оставя всичко в ръцете на съдбата,но сега един друг въпрос ме мъчи,забравих да попитам доки дали трябва да пия аспирина в цикъл,молч ви отговорете ми че ми наближава апък докато си запиша час тя да ми каже ще ми доиде до тогава Hug

# 836
При мен схемата беше да спра аспирина при цикъл и броях 15 дни, после пак го пия до следващия цикъл. Дано да няма следващ де  Simple Smile
На мен ми пратиха резултатите от Плевен тромбоцитно-левкоцитните агрегати са 3,31% (при норма до 3,16%). Конова ми каза в този случай да почвам фраксито всеки ден  Sad , а аспирина остава през ден и след 1 месец пак да ходим до Плевен да пускам изследвания. Дано поне времето позволява пътуване.

# 837
  • Варна
ojos verde аспирина се пие във втора фаза на цикъл. Т.е. от 15 до 28 ден. В цикъл не се пие.

# 838
  • софия
Цитат
Момичета, имам едно въпросче към вас
В края на месеца заминавам в чужбина за втори опит ин витро. Хомозиготен носител съм на 4g/4g и като забременея живот и здраве ще трябва да съм на фраксипарин и аспирин протект. На прегледа в клиниката ми казаха да се уговоря с някой гинеколог още преди заминаването, който да ме прегледа като се върнем и ако съм бременна     да ми поеме веднага следенето на бременността. Казаха, че е желателно да има опит с проблема
Аз доскоро мислех като му дойде времето да се следя в клиниката по стерилитет, която посещавах в София, но сега този вариант отпада. После бях решила да изчакам да видя дали опита е успешен и тогава да му мисля, но ще се паднат коледни и новогодишни празници и от клиниката ме посъветваха да имам принципна уговорка с някой още от сега
Та въпроса ми е вие при кой гинеколог се следите и кой ще ми препоръчате

Момичета, никой ли няма предложения ooooh!след 3 седмици заминаваме и вече трябва да се свързвам с някой гинеколог

# 839
  • някъде тук
Мози ,мога да ти кажа аз къде се следя ,в клиниката където правих инвитрото  и при доц Конова която ми назначи терапията ,трудно е обаче няма как пътувам до София сега вече всяка седмица и до Плевен ведъж в месеца , а и честно казано повечето иизследвания  си ги пускам сама когато се съмнявам в нещо и след това се консултирам и със двамата лекари  Peace

Предполагам че имаш препоръки за фраскипарина и аспирина просто ги спазвай  ,отначало няма какво толкова да се следи аз пусках коагулация за да видим как е кръвотока.

Общи условия

Активация на акаунт