Фраксипарин и аспирин протект!

• 170 529
  • 907
  •   1
Отговори
# 90
Току що прочетох в една тема, че аспиринът не се препоръчвал в първите три месеца на бременността, можел да навреди на бебока. Моля, споделете мнения.

# 91
Не се препоръчва нормалният аспирин, който е около 400 мг. А тоzи, които се вzема при тромбофилия или антитела е аспирин протект и е 100 мг. Той е беzопасен zа плода.

# 92
Благодаря ти, миле, успокои ме.

# 93
Здравейте,момичета!И на мен ми предписаха същата терапия-аспирин протект и фраксипарин 0,3.Моля ви да ми обясните сами ли си слагате инжекциите,подкожни ли са или мускулни.Има ли ги във тип писалка?Благодаря предварително!

# 94
Пипи, здравей Hug
Първо - сподели защо ти предписаха фраксипарин + аспирин?
Второ - инжекциите се слагат лесно, всеки сам, но първо трябва някой да ти покаже как (мед.сестра примерно). С къса игличка са, доста симпатични, не изглеждат страшно Blush Бият с ев ръката, корема...май и в крачето може, но не съм сигурна.
 Hug

# 95
Здравейте,момичета!И на мен ми предписаха същата терапия-аспирин протект и фраксипарин 0,3.Моля ви да ми обясните сами ли си слагате инжекциите,подкожни ли са или мускулни.Има ли ги във тип писалка?Благодаря предварително!

Пипи, аз си ги бия сама, в корема.Не боли.Иглата наистина е много тънка и финна.

# 96
Виж тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=10586.0

# 97
Здравейте,Стеф,Стелллла и Евро! Simple SmileБлагодаря ви за отговорите!Сега да обясня:Правих генетични изследвания за тромбофилия,нямам мутация.Въпреки всичко в протокола ми за стимулация за инвитро(която ще започна най-вероятно утре)ми е предписан Аспирин протект 100 и Клексан-всеки ден или Фраксипарин през ден след спиране на кървенето.Така и не разбрах аспирина и по време на менструацията ли да го приемам.Предполагам,че терапията е профилактична заради възрастта ми.

# 98
Пипи аспирин протект не е като другия,обикновения аспирин, така 4е мисля . че няма проблем да го пиеш.Успех,миличка.

# 99
Здравейте,Стеф,Стелллла и Евро! Simple SmileБлагодаря ви за отговорите!Сега да обясня:Правих генетични изследвания за тромбофилия,нямам мутация.Въпреки всичко в протокола ми за стимулация за инвитро(която ще започна най-вероятно утре)ми е предписан Аспирин протект 100 и Клексан-всеки ден или Фраксипарин през ден след спиране на кървенето.Така и не разбрах аспирина и по време на менструацията ли да го приемам.Предполагам,че терапията е профилактична заради възрастта .

[color=redЗдравей, независимо дали е профилактично или не, аспиринът преди забременяване се пие от 14 до 28 ден на МЦ. Така че го спирай, като ти дойде. А при бременност се пие непрекъснато. [/size] [/color] [/size]

# 100
Здравейте момичета, на мен ми изписаха същата терапия - аспирин протект и фраксипарин 0.3 през цялата бременност. Предната неуспешна бременност бях на подобна терапия, само че инжекциите хепарин бяха през ден и въпреки това през втория месец кървих. Лекаря ми казваше, че не може да е от терапията, това били много малки количества. Някоя от вас имала ли е такъв проблем - кървене по време на бременността?

Здравей, аз получих кървене съвсем в началото на бременността и тогава по съвет на доц. Конова спрях аспирина за около 10 дни. Но с фраксипарина продължих всеки ден.

# 101
Благодаря ти ,Мариса!Днес ще се консултирам и с лекаря,който ще ми наблюдава стимулацията. Simple Smile

# 102
Здравейте!
Обръщам се към мамите, които вече са родили и са били на терапия с аспирин протект. Моля, споделете как мина при вас раждането и имахте ли проблем с кръвосъсирването в процеса на самото раждане. И задължително ли се ражда със секцио, когато се приема аспирин протект? Питам, защото когато питах д-р Тодорова дали има значение начина нараждане, тя ми отговори, че няма. Дори препоръча нормално раждане при мен. Много се озадачавам, защото като чета във форума всички майки, които ас били на аспирин протект са родили със секцио!? А и аз съм в страшно глупава ситуация: гинеколожката при която ще раждам смята, че аспирин протекта е вреден и трябвало да го спра до 24 г.с. и да не го взимам повече в никакъв случай. Още в началото на бремеността тя беше против това и аз сега не й казвам, че продължавам с приема на аспирин протект през ден по 1 табл. (по предписание на д-р Тодорова). С две думи страхувам се, че по време на раждане може да възникне проблем с кръвта, а тя няма да знае от какво е. Имам препоръка да спра аспирина в началото на 36 г.с.
Надявам се, че ме разбирате колко глупаво се чувствам.....
Ще се радвам да споделите. Благодаря предварително!

# 103
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз родих секцио, защото малкия беше седалищно. Иначе щях да си раждам нормално.
Аспиринът го спрях в 36г.с. И моя гинеколог беше против, но реших да послушам Катя Тодорова.
Не съм имала проблеми с кръвосъсирването по време на раждането и след него. Аз бях и на фраксипарин, затова по време на бременността редовно изследвах разните му там фактори на кръвосъсирването. Никой не ми беше казал да го правя, аз така реших. Не е имало отклонения.
Това е моя опит!
Леко раждане! Всичко ще бъде наред!

# 104
Галка, все още има гинеколози, които мислят, че аспирин протект е противопоказен при бременност. Това са хора, които не са наясно с проблеми като нашите. Затова без колебания слушай Тодорова. Сигурна съм, че всичко ще е наред Hug

Общи условия

Активация на акаунт