Кувейт- 2-ра тема "За Кувейт с любов- снимки и още нещо"

• 63 534
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
А пък аз да кажа-гледам Канал Алжир сега

Алжирският президент Бутефлика е на работно посещение в Кувейт вчера и днес....

Ох,Сами...напълно те разбирам за какво говориш...моя мъж забеляза че се интерисувам от арабска култура,обичай,традиции,живот и може би ,за да ми върне жеста взе да пита за България.По нета даже се абонирахме за Бг телевизия ....един ден той реши да  слушаме бг музика по Фен Тв.....за пръв и последен път-попадна на клип на Камелия-почти полугола....еми не ми се обяснява нататък-коментарите бяха че българките са красиви жени,ама сами не се уважават... ето защо говорят че са леки....Аз тайно се радвах че не попадна на Азис....Ама да не изместваме темата за Кувейт

# 151
Oh dala, и моя приятел като видя Азис и се вгнуси. Попита ме що за човек е това....и се чудех как да му обяснявам, че това е само шоу, ама що за шоу е дваме големи мъже да се натискат в легло със сатенени чаршафи...
Ето още малко снимки от Кувейт за интересуващите се.

Последната е гледката от моя апартамент, и във връзка с това да разкажа за строителството, което също както в БГ хич не е стабилно. Има много дефекти и недоизкосорени работи по завършването, но хубавото е че там сградите се строят за много кратък период от време, след което се събарят и се строи на ново.
Апартаментите имат по 2 бани, което е голямо удобство и централните климатици.

# 152
LЗдравейте момичета!
Няма ви днес.По въпроса за строителството.Наистина има много какво да се желае.Но според мен проблема е в некачествената работна ръка.Знаете от азиатски произход.Но както казва мъжът ми<не може да се очаква от хора които в техните страни цял живот са живяли в колиба,да видят детайлите по изграждането на един  обект.Освен това тези хора са и много трудно управляеми даже и да са под надзора на добри инженери.
да разкажем обаче за хубавите ресторанти в Кувейт.Покрай работата на мъжа сме скитали доста  по света.Но мога да кажа,че местните ресторанти са на много високо ниво във всяко отношение.Даже като започнем с китайските,които са извънредно чисти и нямат нищо общо с тези в БГ.
Моите любими тук са:на първо място ресторанта -кораб при Радисън хотел,мисля че точното му име е La Boom,на второ-Seven seas и на трето слагам ресторанта на последния етаж на Шератън хотел.Много чисти,неповторими като вътрешен дизайн,кухнята-арабска мммммм,обслужването-чак прекалено гостоприемни Laughing
Ще чакам другите момичета да се включат с други интересни местенца.Тези дни чух за някакво приятно местенце "Дивас" или нещо подобно,където чак и можеш да потанцуваш ако ти се иска.При първа възможност ще го проверим.
До скоро

# 153
orchestra, oх да за ресторантите. С това най-много ми липсва Кувейт. За Китайския ресторант към Радисън, искам да ти кажа, че не само е добър а най-добрия. Познавам англичани, които като ходят до Кувейт ядат само в този ресторант и много го хвалят, че нямало никъде такъв Китайски ресторант. Истина, е че заведенията са мног чисти а персонала изключително гостоприемен. Мога да ти препоръчам нещо по местно като заведение, като напримен Тикка Грил на гърба на Султан център, който е до Ал-Фанар. Яденето е изключително вкусно..Имат една летещена супа, обаче я правят като крем супа и е адски вкусна. Иначе ресторант на кулите също е доста добър. А ако искаш наистина вкусна арабска храна идете на "Burj Al  Hamam" намира се по гълфа и нещо страхотно, с иглед към морето, невероятно вкусна храна и перфектно обслужване.
Този Дивас не съм го чувала, сигурно е нов, но щом са ти го препоръчали...сигурно има защо. Хайде и направи снимки да го видим, ще ни е интересно.

Последна редакция: пн, 21 апр 2008, 14:45 от prinzesa_bg

# 154
А това е още един хубав ресторант в Салмия, казва се Berdawy.
Типично арабска кухня и шиша. Невероятно местенце за прохладните нощи и срещи с приятели.
Къде сте всички...?

# 155
"Friday market"- Петъчен пазар

Kувейтчаните обичат петъчния пазар. Голям отворен пазар с традиоционни и на толкова стоки, където човек може да намери всичко. Всички от местни до чужденци ходят на пазара и могат да намерят всичко, което харесват. Това е мечтата на всеки, който обича да се пазари:)
Намрира се до 4-ти ринг роад и въпреки, че се нарича петъчен пазар, отваря в четвъртак вечер до петък вечер. Паркинга е на пясъка, но може да се наложи и малка разходка, защотото пазара става натоварен по пиковите часове, особенно след залез слънце. В този случай е хубаво да се вземе урок от бедуините и да се облечем подобаващо за жегата, защото жегата може да причини слънчев удар. Хубаво е да се носи шапка и с нещо да се закрие главата и ръцете да се избегне обгаряне на кожата. Иначе за жаждата не се тревожете, защотото има изобилие продавачи на минерална вода и сокове, само си пригответе малко дребни.

# 156
Здравейте, сладурани Hug
Може ли да ми кжете как е животът там при вас, има вероятност да се местим от Германия при вас и леко съм с предубеждения,  Embarassed
Всяка информация ще ми е от полза.   bouquet  bouquet

# 157
Очите ми останаха в тия ракли с обкова  Shocked
за малко да попитам колко биха стрували ама се сетих че всичко е въпрос на пазарлък, а аз хич не го владея тоя спорт  hahaha
А това на последната снимка с пискюлите какво е?

# 158
monechka, в темата може да намериш много полезна информация за живота в Кувейт, т.к сме описали много неща от различните сфери на живота в Кувейт, работата, развлеченията, традиции, и др.
Ще се радвам на конкретни въпроси за да не се повтаря информацията.
Питай всичко, което те интересува и с удоволствие ще ти разказваме.

Abra  и аз никак не мога да се пазаря. Предпочитам да ми кажат каква е последната цена и аз да си преценя дали имам възможност да го купя или не. За пискюлите не знам за какво са, предполагам някакви традиционни украшения за къщата...Но само предполагам...
Кутийте са много готени, аз имам една такава и е много оригинална. Предполагам не са скъпи..

# 159
Ами аз видях че има доста писано и сега ще попрочета, но едно от най-важните неща е как стоят нещата с училище защото има дете на 7 годинки и сега учи в немско училище тук в Германия и не ми се иска да започва сега наново с друг език, тъкмо започна да свиква тук. А за останалото предполагам че ще го по прочета.  Hug

# 160
monechka, със сигурност немски се изучава засилено в някой училища, но за немско училище, което да обучава по немска програма не знам дали има. Хубаво е да се провери в немското посолство за по точна информация.

# 161
Monechka,кога ще се местите?Имате ли представа в коя част на Кувейт ще живеете Laughing
За училища и аз все още проучвам.Не съм чувала за немско,но вероятно има.
Момичета вчера търсих боя за яйца.За съжаление няма.Имало е за католическия Великден ,но върнали останалото.Много ми липсват нашите си празници,настроението на хората по улиците.Ех...
Лека вечер от мен!

# 162
orchestra, нямам си и идея дали въобще ще се местим там, просто това е една от опцийте на мъжът ми, и понеже му нямам много доверие, за това което ми говори за тези държави, та сега разпитвам. Може да се окажем в Катар, което ми звъчи просто като на луната. Много съм притеснена за това, а и ние още свикваме тук в Германия, и сега като знам че трябва да се местя някъде натам, просто не ми го побира акъла как ще стане. За Дуба вече поразпитах, и съм по-спокойна, тук изчетох всичко и съм малко раздвоена. Казвам Ви главата ми е пламнала. Това дете го разсипах от местене, започна училище в БГ те започнаха стачакта, малко преди да приключат се преместихме тук, сега пак трябва да се местим, и ако трябва да започва наново с езика просто не ми се мисли.
Съжалявам че се отклоних от темата, но ..........
Имам само едно питане, понеже сте писали повече за положителната страна на живота там, кажете за отрицателната. Ако може разбира се. Благодаря ви и лека вечер Hug

# 163
Просто забрави за Кувейт!!! В сравнение с Германия все едно наистина кацаш на луната!!!

# 164
Няма да тръгна да защитавам Кувейт и да казвам че това е рая там, след като не е...Но чак пък "като на луната", малко е пресилено. Разлика има голяма, но хората ходят за повече пари и най-хубавото е че успяват да се съберат и някои.
За отрицателната страна: лошо е времето там, мръсотията по някои улици. Но като цяло държавата е устроена добре, функционира що годе добре. За семейство мисля, че е идеално. т.к е спокойно и устроено.

Общи условия

Активация на акаунт